- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fatpingvin
addikt
mert tökéletesen tudják az összes olyan dolgot amit fentebb felsoroltam, (oké, modern kodekeket nem, de ez igazából el is engedhető) egy kisebb ráncfelvarrás után mondjuk 90 helyett 28 nm-en gyártva lenne egy kb 1W-ot se fogyasztó videokimeneted ami kicsekkol mindent, nem használ el hosszú PCIe slotot és nem fogyaszt feleslegesen áramot azért csak hogy legyen egy FHD videokimeneted egy basic desktopnak.
-
fatpingvin
addikt
nekem a workstationömben hatalmas plusz volt hogy nem kell egy egész PCIe slotot elpazarolni arra hogy legyen videokimenet. igen, korrekt alaplap van alatta, de a top PCIe slot ugye automatikusan a NVMe bifurcation adapternek kell, a másik hosszú slotba reményeim szerint egy ponton kerül a 10G hálókártya, ezen kívül meg csak x1-esek maradtak, amihez meg még mindig nem sikerült eljutnia a piacnak odáig hogy valami normálisan támogatott, csak videokimenetnek kellő videokártyát leszállítson ennek megfelelő áron.
én személy szerint nagyon örülnék neki ha valamelyik gyártó végre piacra dobna egy olyan konstrukciót ami PCIe 3.0 x1, fizikailag is ekkora edge connector, fogyasztás max 25W, 1-2 GB vRAM, kettő-három video out (mondjuk két displayport, vagy egy DP és egy DVI) és egy minimális 3D gyorsítás mellett tudna pár modernebb videokodeket. mindehhez ha jönne egy tényleg normális mainline support, én tuti hogy csak ilyet vennék onnantól videokártyának.
a Matrox G550 PCIe egész közel volt ehhez, csak ugye mivel az egy olyan GPU ami elég erősen használja az AGP feature setet, a piacon meg nincs valódi PCIe-AGP fordítóchip, ezért ez a történet is nagyjából felejthető lett. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest