Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• V/

Topikgazda

válasz pendre54 #21812 üzenetére

Sok dolog benne van az Összefoglalóban. Röviden a lényeg itt nincs IOSS.
    Van szó a tariff insurance-ról amiért vagy fizetni kell vagy eleve biztosítják. Ezt azt jelenti ha valamilyen oknál fogva vámolás, áfázás alá kerülne a dolog akkor a BG a termék árának 60 %-ig azt visszaadja neked, ebbe bőven benne van a mi 27%-os áfánk.
    De mindent elkövetnek hogy EU-n belülről érkezzen Magyarországra és ekkor természetesen nincs vámolás.
    Bruttó árat írnak a képernyőre, amely szerint az áfa benne van és te azt fizeted. Ha akarod elhiszed, de nem lényeges információ, mert itt máshogy működik a dolog.
    Ennél a következő dolog látható a fizetés előtt:

Adott a termék ár. Van az 1,59 $ szállítási költség. Választhatsz 10 $ szállítási biztosítást, ilyen értéknél nem szabad spórolni rajta és 0 $ a tariff insurance, amit az előbb már írtam hogy mi is lenne, így kell fizetned 511,58 $-át és annyiért fogod megkapni.
    De van egy kis spórolási lehetőség ha sokallod ezt a 10$-os biztosítást.
    Nem tudom hogy milyen bankkártyával akarsz fizetni attól függően hogy melyik bank nézd meg a kártyás vásárlási deviza elszámolási árfolyamát $-ra.
    Példaként a piaci árfolyamos Wise kártyát írom. Itt 511,58 $ az 201 708 Ft-ba kerülne, viszont ha BG-n forintra állítod és egy forintos elszámolású kártyával fizetsz az akkor 200 461 Ft-ot kell fizetni, így lényegében a 3918 Ft biztosítási díj 1247 Ft-al kevesebb, 2671 Ft. Ha neked nem Wise és Revolut kártyád van akkor ez a különbség még nagyobb is lehet.
    Szóval én ezzel a HUF beállítással fizetném és ha PayPal-on keresztül menne akkor ott is a kártyát HUF alap devizára állítanám mert HUf terhelés megy a HUF kártyára és nincs semmiféle váltási móka.

Új hozzászólás Aktív témák