- SONY LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali médialejátszót?
- Mini PC
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandiras2
senior tag
Na! felszereltem egy kapcsolót, hogy ne menjen má folyton.
[link]
Szép fénye van, gépelni is látok mellette éjjel.
Azonkívül fehér csöve nem biztos hogy sokaknak van, mindenki a szines csövekre bukik, szóval ez Unique
Más:
Ez egy régi hurciwinyóm. egyszer rosszul dugtam fel, és kitörtem egy lábát
De megoldottam!
[link]
[link]
[link]
Hát igen, nem volt egyszerű beforrasztani azt a drótot oda, de megérte, sokáig szolgált még hurciwinyóként ebben az állapotban.
A winyó egyébként azóta egyéb okok miatt elhalálozott, linkekem az adattábláját, ha valakinek van mechanikahibás, badsectoros darab otthon, ne fogja vissza magát, átveszem!
[link]
A halál oka, egy eltérő szabványú, ősi mobilrack volt.
A winyón kívül hazavágott még egy alaplapot is
-
bandiras2
senior tag
Na, le is égett

Na nem az egész, hanem ahogy a gép hátlapjára rögzítettem az invertert, alászigeteltem erős HAMA fröccsöntött burkolóanyagból vágott lemezzel, de átrágta magát, és füstölt
, átszikrázott, a cső pedig alig pislákolt a földre szökő energia miatt 
[link]
és a problémás szigetelő:
[link]
Kicseréltem Kazetta tokból vágott plexire. Ha azt is átüti...
[Szerkesztve] -
bandiras2
senior tag
Lehet, de hova lessz az alkotás öröme?
Még a csövet és a felfogatást is én ''csináltam'' valamiből, amit nem arra terveztek hogy így használják. Majd kiderül meddig bírja a cső a folyamatos üzemet, aztán ha megdöglik, klaeasek egy másik döglött scannert
A folyamatos üzemet egyébként fel fogom függeszteni, a poti mellé rakok majd egy kapcsolót a 12Vkörre, hogy ki lehessen kapcsolni, ha zavaró. Nemsokára megyek LANpartyra, kiváncsi vagyok mit szólnak a srácok
-
bandiras2
senior tag
A ma délelőtt elkövetett moddal kezdeném, ami egy cső beszerelése.
A többit korábban követtem el.
Szóval szert tettem egy döglött szkennerre, ami elektronikailag meg volt égve, és chipcserére lett volna minimum szükség ahoz, hogy ismét menjen. Nekem viszont megtetszett a csöve, kinéztem belvilágításnak. Szétborítottam a scannert(a cső volt az egyetlen ami ment), és kimértem az inverter tápellátását. 4,5 és 14 volt kell neki. Döntöttem: Nem kapja meg; azt kapja ami van: MOLEX csatit.
Itt a kibontott csúszka:
[link]
Sok szarakodással és fájdalmas tapasztalatokkal később ugyanaz(már ami maradt):
[link]
Eredetileg dróttal próbáltam vágni: Vékony drót, 12 Volt bika trafóról, oszt jóvan. Jóvolt, marha gyorsan nem jutottam sehova, mert ahogy a drót átszaladt a műanyagon, az vissza is folyt, és kötött
ráadásul folyton cserélni kellett a drótot, mert nem viselte el a fojamatos vörösizzást 
Akkor forrasztópáka. Nagy, ipari, 220V 70W
Ezzel már haladtam. Mint egy csiga
10CM után kiszellőztettem, elővettem a fűrészt, óvatosan kiborítottam a csövet, és levágtam a felesleges részeket. Utána nagy háromszögreszelővel finomítottam. Az eddigiekhez képest hihetetlenül hatékony volt a hagyományos technika. 
Az inverter és a cső:[link]
97 voltot eszik a cső.
Beszerelés előtt szétborítottam a gépet, mert már rég volt portalanítva.
[link]
Baloldalt az erősítő, jobboldalt a hozzávaló tápegység látható. 2x30W, panelban bőven sok. A gép elején az élesebb szeműek felfedezhetnek egy TESLA sztereopotit, illetve a forgatógombját, ami az erőlködőbe megy. logikailag eléje van kötve a fülhallgatókimenet, ami nem látszik a rossz szög miatt, de ottvan a poti mellett.
Hangszórókimenet:[link]
Az összeborított gép:[link]
Na ezt alkottam ma délelőtt vélemény?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Redmi Note 11 Pro 5G / 6/128GB /Kártyafüggetlen /12Hó Garancia
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED - Intel Ultra 5 226V - 16GB - 512GB - Win11 -3 év gari - HUN - PEN
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, átszikrázott, a cső pedig alig pislákolt a földre szökő energia miatt