-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
senior tag
válasz varadigabor #2936 üzenetére
Alvó módba megy? Ezt még sosem olvastam.
Az érintőkijelző kikapcsol X1C-n.
Ha jól emlékszem, akkor olyan 20 percet olvastam, miután lekapcsolja a motor vezérlését.
Így 6W-ra csökkenti a fogyasztást. Világítással együtt. Amíg megy a motorvezérlés, addig 24W körül fogyaszt. A kijelző szinte nem számít és ebben benne van a wifi is. -
JulianSinulf
senior tag
válasz varadigabor #2931 üzenetére
Ezek LED-ek. Mondhatni, hogy soha nem mennek tönkre, de ez csak régen volt igaz. Ma már (egy jó ideje) úgy csinálják a vezérlést, hogy tönkremenjenek. De még így sokkal többet bírnak, mint az izzók.
Amúgy nem olyan felesleges. Látod, hogy be van kapcsolva a nyomtató. Látod rajta az elkészült tárgyat. Nem vakoskodsz, amikor letakarítod a lapot vagy épp visszarakod.
Én max akkor kapcsolom le, ha tudom, hogy még nyomtatni fogok, de épp mással vagyok elfoglalva és zavar, hogy az ott világít. Mondjuk mikor még nem vagyok kész egy tervvel, hogy nyomtathassam. -
Dalee
aktív tag
válasz varadigabor #2908 üzenetére
Nekem X1C-m van amit beintegráltam Home Assistant alá, ahonnan lehet kapcsolni.
Poli próbálkozott a P1P-vel, nem tudom sikerült-e végül neki. -
Scallion
senior tag
válasz varadigabor #2908 üzenetére
ezt a kérdést én is feltettem, de senki sem tudja.
-
addikt
válasz varadigabor #2688 üzenetére
Én úgy érzem hogy helyet csináltak egy köztes árnak a két modell között, szóval mondjuk 799-899€ környékére tippelem a P1S árát+az AMS (vagy pedig megszűnik a P1P).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
2thletme2day
őstag
válasz varadigabor #2688 üzenetére
Olyan áron ami lehet, hogy nem is akciós ár hanem az új alapár a P1S megjelenése után.
[ Szerkesztve ]
-
Gasujto
újonc
válasz varadigabor #2661 üzenetére
Láttam, van hozzá 10 euróért antivibrációs talp(bár ezt tpu-ból is lehet hozzá nyomni). Gondolom a rezonanciából fakadó zajokat nagyban csökkenti. Illetve, ha körbe plexizem a gépet az is sokat segít. Előbb utóbb meg majd csak kitalálja valaki, hogy miként lehet benne Silent Fan-ra cserélni a gyári ventiket. (Vagy már kis is találta)
-
veterán
válasz varadigabor #2619 üzenetére
Nálam még nem volt ilyen, meglepődve olvastam
Igen, sajnos nem lehet átadni, max belép hozzád, és úgy megveszi.
[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
brumi1024
veterán
válasz varadigabor #2614 üzenetére
Nem kellene layerenkent visszahuznia, teljesen alapbeallitasokkal nyomtatsz, a layerstopok kivetelevel?
Tul konnyu a tekercs, a szilikatarto nagyon javasolt, ami az osszefoglaloban is van.
-
JulianSinulf
senior tag
válasz varadigabor #2614 üzenetére
Színesen még nem nyomtattam. De már tervben van és azt is tudom, hogy mit.
A túl könnyű tekercs jelenségről olvastam már, de szerencsére még sosem tapasztaltam, pedig van már egy-két olyan tekercsem, ahol éppen csak egy kicsi van rajta.
De erre lehet megoldás az olyan silica tartály, amit a tekercs belsejébe lehet tenni. Ez ad némi plusz súlyt, ami segíthet.[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz varadigabor #2541 üzenetére
Nyitott házhoz nem kell egyik sem. Egyébként sem a Bambu oldalán lvő ventiket szokás rárakni zárt házhoz, hanem valami jobbat, pl. Sunon vagy Noctua.
A Bambu oldalán X1C-hez tartozó MCU és házhűtő venti amúgy jó a P1P-hez is, ahhoz nincs külön nekik. -
Dalee
aktív tag
válasz varadigabor #2445 üzenetére
Szia,
Én sem kaptam, de valahol kirakták az ütemtervet, de most nem találom. Aki 2023-ban június valameddig vette meg a gépet az júli elején fogja kapni (talán 07.04 vagy 07.07), aki június után az még később.
-
axlfsi
veterán
válasz varadigabor #2408 üzenetére
Szerintem adagokban tolják ki, ... csak reménykedni tudok, hogy átgondolták az EU-s raktárkészletüket is, mielőtt ezeket a kuponokat a potenciális vásárlókra zúdítják (van már több vásárlásom tőlük és sokszor volt, hogy várni kellett vagy egyszerűen nem jött össze a vásárláskor, hogy minden legyen készleten...).
Na, de nem életbevágó az az AMS amúgy, csak legfeljebb csalogató... egyelőre nem izgulok rá és hagyom, hogy kellemes meglepetés legyen ha összejön a kupon és a nem leürült raktárkészlet is˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
poli27
Topikgazda
válasz varadigabor #2313 üzenetére
ha v3 akkor nem kell szétszedni teljesen, csak az alján kitekered a 3 állítócsavart, meg kikötöd a vezetékeket kb 15 perc
[ Szerkesztve ]
-
JulianSinulf
senior tag
válasz varadigabor #2313 üzenetére
Ha nem akarod betenni és v2, meg egyenes, akkor nekem elküldheted. Kifizetem a postát meg egy kis extrát
-
JulianSinulf
senior tag
válasz varadigabor #2288 üzenetére
Elvileg ragasztó cucc nélkül is mennie kell. Legalább is nálam megy. Ha minden jó.
A plate-ekre ugye csak az van írva, hogy "can help". Az én értelmezésemben ez annyit tesz, hogy segíthet. Szóval nem muszáj. De egy-két anyagnál muszáj, különben nem jön fel egykönnyen, esetleg tönkreteszi a plate felszínét. Vagy más plate-re kell nyomtatni.
Mostanában nem is használtam mást csak a high temp és textured lapot.
Itt megjegyezném, hogy a Bambu PLA olyan nyomot hagyott a high temp lapon, ami minden egyes nyomtatásban meglátszik. Szóval Bambu PLA esetén talán inkább erősen ajánlott a ragasztó, ha az ember nem akar meglepimintát a modellekre. De csak ez. Nyomtattam már rá msá PLA-val, PETG-vel is és egyik sem hagyott ilyen nyomot. -
Scallion
senior tag
válasz varadigabor #2288 üzenetére
Sajna van olyan pla-m amihez kell. A legtöbbhöz elég az 55 fok. Egyelöre csak texturált lapom van.
-
brumi1024
veterán
válasz varadigabor #2233 üzenetére
Felismeri a filamentet, szinkronizálja a slicerrel és jelzi, hogy mennyi van még hátra belőle. Minden gyári filamenttel működik ez, 3rd partykkal viszont nem, ezen próbál sort of segíteni a fenti projekt.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
-
dugesz77
őstag
válasz varadigabor #2203 üzenetére
Nem mindegy mit-mikor nyomsz. Be kell rakni a pause parancsot a megfelelő rétegnél. Itt megáll a nyomtató. Menüben kell egy unload parancsot adni. Elvágja/kiadja a régi filamentet. Viszont a hőmérséklet ilyenkor nullázódik ezért menüben vissza kell állítani a filamentnek megfelelőre. Ha visszafűt az extruder, menüből ki kell nyomni a még fejben lévő régi filamentet . Ha megvan lehet folytatnia nyomtatást..
Nem tudom a Bambut miért nem zavarja , hogy a mai napig nincs ez normálisan megoldva. -
poli27
Topikgazda
válasz varadigabor #2203 üzenetére
Csinálsz egy pauset annál a rétegnél ahol cserélni akarsz, és ott megfog állni, nálam mindig megállt eddig
-
poli27
Topikgazda
válasz varadigabor #2182 üzenetére
De tudta csak a 6000 portot ki kellett nyitni a routerbe, es az ip imet beirni a handy appnal amikor kérdezte... nem plug n play volt
[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
válasz varadigabor #2120 üzenetére
Én rásegítettem picit ragasztószallaggal a két szélén kb 1mm... mert azt mondták volna benne van a tűrésben...
-
JulianSinulf
senior tag
válasz varadigabor #2120 üzenetére
Standard szöveg. Nekem is írták. Nem csináltam meg, mert értelmét én sem láttam.
Az új ágynál egyszer megcsináltam. De az egyik csavar annyira szorul vagy nem tudom, hogy nem lehetett alaphelyzetbe állítani. Meg minek is, utána állíthattam vissza.
Emellett, hogy lesz vízszintben az az ágy, amelyiknél hátul középen 0 közeli értéke van, elöl a széleken meg legalább +0,2, de inkább több.
Amúgy próbáltam a tekergetéssel is kompenzálni, hogy ne 0,4 fölött legyen a min-max eltérés. Az ágy banán formáján ez mondjuk nem segít. De esetleg nem lesz az egyik oldalon +0,2, a másikon meg +0,5.A P1P tulajoknak is van mód az ágy pontos egyenetlenségét megvizsgálni. Letölthető egy modell, amit a hotend helyére kell csavarozni. Meg venni kell hozzá egy mérőt. Egyszerűbb, ha megmutatom. A mozgatás "manuálisan" történik. Az értékeket meg fel kell írni. Ez mondjuk nem olyan kényelmes, mint az MQTT-s megoldás, de ez utóbbi megoldás csak X1C-re van.
Ami a Bambu egyedüli előnye, hogy a szoftver képes ezt az egyenetlenséget kezelni. De jobb lenne, ha nem lenni mit kezelni.
-
axlfsi
veterán
válasz varadigabor #2109 üzenetére
...de azt mégis, hogy értik, hogy nem kell cserélni, "jóvanazúgy"?
tudjuk, h nem vagy csak részben korrigál a fej, ráadásul ha egyenesre lenne szükségem, nem tudom megoldani, mert "hasa lesz".
Azért ez valahol szégyen, hogy eleve nem tudnak egy 0.08nm-es alutáblát gyártani és reklamálnunk kell, majd cserealkatrészt sem tudnak hibátlanul biztosítani
Én egyszer mértem (azaz, csak szemrevételeztem) vonalzóval, azt is egy textured lapra, de most majd újra megnézem, nettó magát az alu bedet...˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
JulianSinulf
senior tag
válasz varadigabor #2109 üzenetére
Ahogy olvastam, ez most a módi náluk.
Azért lehet, hogy érdemes megpróbálnod, páran már kaptak jó csereágyat.
Mások meg még mindig kaptam új nyomtatót rossz ággyal. Volt aki két nyomtatót is rendelt az első mellé és csak 1-nek jó az ágya, de az nem az első volt.Ha meg nem jó az új ágy sem, akkor sokan üveget, tükröt tesznek felületnek.
Én ma megkaptam az aluszalagot, egyelőre ezzel próbálkozom majd. -
poli27
Topikgazda
válasz varadigabor #2102 üzenetére
Már 404 hiba lesz, valamiért levették érdekes ..
-
JulianSinulf
senior tag
válasz varadigabor #2102 üzenetére
Lehet, hogy a P1P-t nem szerelték v3-mal.
Nekem v2 van az X1C-n.
De igazán mindegy, mert mind a kettőben van görbeség.
Sajnos azt nem tudjuk, hogy mennyi eladott készülék esetén jelentkezik ez a gond. Ilyen adatokat nem közölnek.
Azért van pár fórum, ahol összegyűltek az elégedetlenkedők.Poli27-ben bíztam, hogy megcsinálja/tatja, amit írt, de sajnos még nem jutott odáig. Inkább még egy ágyat kicserél.
Pont ő adta az ötletet, hogy az ágyat nem feltétlen annyira macerás cserélni.
Le kell csavarozni az ágyat, megfordítani és onnan kihúzni a csatlakozókat, majd az új ágyat a meglévő kábelekre bekötni.
Az a szilikonos cucc rajta segíthet a rezgések ellen, de egy erősebb húzással simán leválik. Semmilyen meleg levegő vagy hajszárító nem kell hozzá. Én itt csesztem el, mert nem próbáltam meg kihúzni, hanem nekiálltam hőlégfúvózni, aztán egy-két műanyag megolvadt. -
JulianSinulf
senior tag
válasz varadigabor #2095 üzenetére
Hol lehet venni bed-et?
Szerintem a két nyomtató bed-je ugyanolyan.
Viszont két verzió van. v2 és v3. Egyik a másikkal elvileg nem kompatibilis, mert más a vezérlő elektronikájuk. -
JulianSinulf
senior tag
válasz varadigabor #2080 üzenetére
Az gáz, ha régebben nem volt, most meg van.
Az enyém sem volt egyenes, de először nem néztem, csak miután tapadási gondok jelentkeztek. Megreklamáltam és küldtek egy másik görbe ágyat.
Lejjebb látsz pár képet, hogy milyen és mennyire is görbe az ágyam.
Most várom az aluszalagot, amire vagy egy hete ráült a dpd.
Ha működik az ágyszintezés, akkor általában letapadnak a dolgok. Ha nem tapad, akkor lehet, hogy perem kell vagy magasabb hőmérséklet. Most ez van. És kis alapterületű tárgyaknál lehet, hogy nem veszi figyelembe a szintezést. Ez nincs megerősítve, de egyszer nem kaptam értékeket kis alapterületnél. És nem is tapadt le, illetve feljött. Egy tesztkockát azért eddig mindig ki tudtam nyomtatni perem nélkül. -
poli27
Topikgazda
válasz varadigabor #2082 üzenetére
Küld egyből az ágyszintezési adatokat (logot) egy teljes calibráció után, mert azzal megspórolsz egy kört ! Az alkalmazásból tudod a jegyhez csatolni, és feltölti!
[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
válasz varadigabor #2080 üzenetére
Tegyél rá egy vonalzót, vagy ha x1 ed van akkor tedd fel a bed mérőt. ás megmondja mennyi hiba van... nekem most küldik a 2. csereágyamat.... mert az első is görbe
-
poli27
Topikgazda
válasz varadigabor #2050 üzenetére
Teljesen jó már vagy 10kg elnyomtattam sunlu petg ből
-
fabula
őstag
válasz varadigabor #1887 üzenetére
Nem a kamera lassú, hanem az MCU (a Bambu vezérlőkártya) a P1P-ben egyszerűbb az ár miatt és az nem tud többet még a kisebb felbontású kamerával sem, amit már újabban hozzáadnak (korábban csak az előrendelőknek járó ajándék volt a LED világítással és az AUX ventilátorral együtt).
Az X1C-ben erősebb elektronika és jobb felbontású kamera van, ezt is be kellett áldozni az olcsóbb árért.Nekem is van alatta rezgéscsillapító gumilap, azon egy 50x50 cm-es beton járólap, azon meg a nyomtató és így már egész stabil .
-
poli27
Topikgazda
válasz varadigabor #1889 üzenetére
Távolról is le tudod állítani
-
axlfsi
veterán
válasz varadigabor #1887 üzenetére
Egyébként már kamerával reklámozzák?
...csak mert ugye alapvetően az X1-hez járt mindig is, ahol tökéletes a kép és az FPS, ... P1P-hez meg ajcsiba, utólag küldtek minden vásárlónak (és gondolom azóta mindenkinek a jövőben).
Viszont alapból nem volt hozzá tervezve (nem is véletlen a gagyi képminőség; a kamera is lowbudget és az alaplap sem egy quantumtechnológia)... ezért is mondogatom azóta is, hogy inkább ne tették volnaUI.: BMW sem küld utólag a vásárlóknak ajcsiba Ferrari karburátort
UI2: lehet hozzá venni tőlük gyári gumi lábakat a meglévők helyére. Én vettem. Gyakorlatilag mozdulatlan lett a gép.
Akkor fontos kiváltképp, ha azon az asztalon (vagy azzal fizikai kapcsolatban) további nyomtató(k) dolgoznak, hiszen a nagy remegés elronthatja a másik gép nyomtatását.[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
fabula
őstag
válasz varadigabor #1881 üzenetére
Ha előbb olvasol és csak utána kérdezel, akkor ezt már tudtad volna .
Ezért érdemes előre tájékozódni, hogy mit veszel ... .
Amúgy meg timelapse videókra pont jó .[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz varadigabor #1879 üzenetére
Ennyit tud. 0,5 fps.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
fabula
őstag
válasz varadigabor #1837 üzenetére
1. Ha csak a Bambu fórumokat nézed, akkor jellemző, amúgy meg nem . A fórumokra azok írnak, akiknek problémájuk van, azok nem, akiknek nincs, tehát a fórumok erősen negatívan torzítják a valóságot.
2. A karboncső nem "szokott" elkopni, ezt nem tudom, hol olvastad. Nyilván egyszer elkopik majd, függően attól, mennyit nyomtatsz, de nyilván minden mozgó alkatrész elkopik egyszer. Az acélrúd és a golyóscsapágy, meg az acélsín és a rajta mozgó csapágyazott csúszka is. Karban kell tartani a karboncsövet a Bambu Wiki-ben leírtak szerint és akkor lassabban kopik, mert ha nem tisztítod rendszeresen, akkor finom karbonpor meg a környezetben lévő rárakódó por kezdi majd el gyorsabban koptatni.
De ugyan így tisztítani kell az Y és Z rudakat is, meg a Z menetes orsókat is, amiket még kenni is kell. De ezt minden 3d nyomtatón meg kell tenni, a karbantartás elengedhetetlen része ennek a hobbinak vagy munkának is, mint mindennek, ahol gépeket használnak.
Amúgy meg minden nyomtatón vannak kopó-fogyó alkatrészek, pl. a lézernyomtatóban is .[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Xbox Series X|S
- Eredeti játékok OFF topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi haladó szinten
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 13" 2022 8/256GB magyar billentyűzetes kis esztétikai hibák akku 100%
- IPhone 15 Pro max 1TB!!! Gyári független 2025.02.16. Apple jótállás akku 100% /65 ciklus
- Apple iPhone 16 128GB 2027.11.05-ig Euronics Garancia
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független megkímélt új akku 12 hónap szavatosság
- Samsung Galaxy S21 Plus gyári független dual SIM megkímélt 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest