Aktív témák
-
Rover623
félisten
Szerintem van erre a témára már egy jópofa gyűjtőtopic...
-
Latsza
aktív tag
Sziasztok!
Látom neked is bad sector problémád van, és te is hasonlóan állsz hozzá a dolgokhoz, ráadásul jobb helyzetben is vagy!
Nekem is van bedszeki bajom, kicsit durvább:
[vinyótérkép]ezzel lehet még valamit kezdeni esetleg?
valami olcsóköltségű és kis időt igénybe vevő, eszes megoldás van rá? -
sadams
tag
Rendben, köszönöm Nektek a segítséget, akkor egyelőre várakozok, majd futtatok 3-4 naponta scandisket.
A winchester még féléves sincs egyébként [van garancia rá], de ha tényleg nem lesz több badsector és semmi különleges hiba nem jelentkezik akkor egyelőre nem érdekelne a dolog. Persze garancia lejárta előtt cseréltetném, de most nehezen tudnám megoldani az adatmentést.
HDTune Smart:
[link]HDTune Bad Sector:
[link] -
zsiga667
addikt
Gyakorlatban nem kell vele semmit csinálni, ha a SMART kijelzi hibás szektornak akkor már át van helyezve tartalék területre, a hibás rész meg le van tiltva.
Javítás szintén automatikus, ha bizonytalan szektor van a vinyón (nem tudta írni/olvasni rendesen) akkor azt a következő műveletnél újraellenőrzi, és ha akkor már rendben van akkor használja tovább, ha nem akkor letiltja meg áthelyezi. Ebben az esetben annyit tud segíteni a scandisk (vagy bármi ami végigmegy az egész vinyón) hogy hamarabb lesz újraellenőrizve a bizonytalan szektor, vagyis hamarabb dől el hogy jó-e vagy megy a levesbe. -
törölt tag
Elméletben, ha felületellenőrzést is csinálsz a scandisk-kel, akkor a szektorhibák helyét megjegyzi, és nem fog oda írni. Elméletben meg is kisérli kijavítani a szektorhibákat.
Egy megoldás még, ha a szektorok egy területen vannak, akkor azt a területet kijelölni egy új partíciónak, majd formázatlanul hagyni. -
sadams
tag
Nézegettem a már meglévő témákat, de nem találtam megoldást a kérdésemre:
Most lettem figyelmes, hogy a 320-as Maxtor winchesteren 4 KB Bad Sector van. Windows Scandisk és HDTune szerint is.Olyasmire gondoltam, hogy nem lehet megoldani valahogy, hogy ezt a hibás részt ne használja a winchester? ...vagy esetleg milyen progi van, amivel a bad sector javítani lehet adatvesztés és mindenféle formázgatás nélkül?
Válaszokat előre is köszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged