- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Milyen széket vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- VEGA néven új tápszéria érkezik a Chieftectől
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA® driverek topikja
- Dell notebook topic
- ZIDOO médialejátszók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pokskill
tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, a napokvan vásáróltam egy Nvidia 1080-as kártyát az rx 580 helyett.
Azóta bár igaz sokkal jobban futnak a játékok, mégis minden második játékindításnál kikapcsól a gép.
Próbáltam Aida 64-el rendszerstabilitás tesztet csinálni, viszont tesztnél meg nem indul újra...
A procit is újrapasztáztam nem- e véletlen az a gond mert 90 fokra is felment.
MSI kombustor-nál sincs probléma, a videókártya hőmérséklet kb 75 fokra megy csak fel.Már azon gondolkoztam nem-e a táp okozza a problémát, 500 watt chieftech.
Elméletileg az internetes kalkulátorok szerint bővel elég kell, hogy legyen mert a 9100f alig fogyaszt valamit, illetve az RX 580 többet fogyasztott, és azzal sem indult újra soha.Előre is köszönöm!
"Sosem az erősek, mindig a kitartóak műveltek nagy dolgokat."
-
Pokskill
tag
válasz szárnyacska #78480 üzenetére
DDU? nem csak simán letöröltem.
-
Pokskill
tag
válasz szárnyacska #78482 üzenetére
Szia, nem ez volt a baj. Még mindig újraindul.
Lehetséges, hogy a táp lenne kevés?
Nagyon érdekes egyébként, mert futtatom az aida 64-es a processzor terhelést, is az MSI kombustorban a gpu terhelést, és nem indul újra soha.Nemtudom miért csak játékoknál csinálja....
-
Pokskill
tag
válasz szárnyacska #78485 üzenetére
Hát az AC origins-nél is és az AC valhallánál is lefagy.
A LOL-nál nem."Sosem az erősek, mindig a kitartóak műveltek nagy dolgokat."
-
Pokskill
tag
válasz DacMalac #78489 üzenetére
Hát kb 4 éves a táp.
Gyári hűtő, de terheléses teszteken így, hogy újrapasztáztam 70c-ig megy csak fel.
Tápegység ventillátorja nem hangos.Viszont érdekes mert néha már abban a pillanatban lekapcsol a gép amikor elidul a játék néha viszont csak közben.
Talán tényleg a táp lehet a baj, mert ugye ha elindítom a játékot még semmi sem melegszik be, viszont az áramfelvétel hirtelen meg megugrik, és talán az rx 580 nem hajtotta ki a procit teljesen, és az sem vett fel annyi áramot, nemtudom...Viszont reménykedek benne nem a videókari lesz a baj.
Esetleg az AIDA 64-en kivül tudtok más programot amivel egyszerre lehetne tesztelni a cpu-t és a videókártyát?
[ Szerkesztve ]
-
Pokskill
tag
válasz szárnyacska #78492 üzenetére
Akkor elvileg ha lecserélem a processzort lehet nem fogja produkálni ezt a hibát?
Elképzelhető?"Sosem az erősek, mindig a kitartóak műveltek nagy dolgokat."
-
Pokskill
tag
A napokba egyébként is akarnék másik processzort venni,ha ez nem oldja meg a problémát akkor táp csere is lesz, iArena széria igen
Érdekes egyébként viszont,hogy a tesztprogramok alatt nem kapcsol le,pedig ott is terheli a program,gondolom a fogyasztás ott is magasabb.Most újrateszem épp a windowst,hátha csak tényleg valami összeakad.
Köszönöm egyébkent a segítségetek.[ Szerkesztve ]
-
Pokskill
tag
Somfalvi,szárnyacska,kisselandras!
Köszönöm mindenkinek!
Vettem ma tápot,megoldotta a problémám valóban!"Sosem az erősek, mindig a kitartóak műveltek nagy dolgokat."
-
Pokskill
tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy Intel i5 9400 processzor, és lehetséges-e az, hogy a processzorba épített videókártyát is használja a gép, és az 1080-as dedikált kártyámat is, és ezzel teljesítményjavulást érjek el?
Előre is köszi"Sosem az erősek, mindig a kitartóak műveltek nagy dolgokat."
-
Pokskill
tag
Sziasztok.Olyan kérdésem lenne,hogy lehetséges-e berakni egy 3080-as kártyát egy rx 6800 mellé? Vagy csak másik rx 6800-at tudok riserrel beletenni?
Csak bányászat céljából.
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Pokskill
tag
Sziasztok.Vettem nemrégiben egy asus fx 506iu laptopot itt az oldalon, olyan problémába ütköztem, hogy játék közben folyamatosan újraindúlt a gép.
Újrapasztáztam az egész gépet,leszedtem a gép hátlapját, raktam alá laptop hűtőt, de még így is ugyanezt produkálja, még mindig felmegy 87 fokra is a gpu, és a processzor 96- fokra.
Valakinek esetleg ötlete van?
Már azon is gondolkodtam nem-e bele lett piszkálva a kártya órajelébe biosba , mert nem eggyezik azzal amit az internet hoz, az 1660ti mobil-ra.
Kb fél óra játék után újraindul, de volt már rá precedens internetezés közben csinálta...
[ Szerkesztve ]
-
Pokskill
tag
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek.
Esetleg van valakinek ötlete rá, hogy a processzor sebességet, hogy tudom lekorlátozni?
Mert azt olvastam az megoldaná a problémát, de nem találok overlockoló programot rá."Sosem az erősek, mindig a kitartóak műveltek nagy dolgokat."
-
Pokskill
tag
Sziasztok. Korábban írtam , hogy van egy Asus Fx 506IU tipusú laptopom ami nagyon melegszik.
Segítőkészen írtátok ez tipushibája.
Leszedtem a hátúlját és raktam alá egy laptop hűtőt,kétszer újrapasztáztam, így csak 90 fokra megy fel a processzor és 80-ra az 1660TI.Sokszor lefagy a gép terhelés alatt: unexpected kernel mod trap hiba üzenettel.
Érdeklődnék szerintetek megoldaná a problémát egy erősebb laptop hűtő vagy károsodhatott már az alaplapba valami?Előre is köszönöm
-
Pokskill
tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék uhd 710 Intel processzorba integrált kártyával tudok-e 2160p 120 fps-el játszani streamelve. Sajnos nem találok információt erről.
A tv tudja a 120hz-et, csak a kártya érdekelne kitudja-e szolgálni!
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Pokskill
tag
válasz Pokskill #81808 üzenetére
Kérlek segítsetek, hogy 12. Generációs processzorral ki lehet-e hozni hdmi vagy display portal 2160p 120 hz-et?
Mert csak 4k 60hz támogatást írnak. Fontos lenne tudnim feltétlen kell-e vennem videókártyát is kitudjam használni a 120hz képfrissítést.
Előre is köszönöm"Sosem az erősek, mindig a kitartóak műveltek nagy dolgokat."
-
Pokskill
tag
válasz jokeph #81815 üzenetére
Asus H610M-K D4 az alaplap.
A tv még nincs meg, ezért is érdekelne a téma érdemes-e 120hz-es tvre beruházni, mert videókártyára is nemszeretnék
Viszont ha a proci nemtud leadni 120hzet 2160p-be akkor nem vennék 120hz-es tvt.
Köszönöm az eddigi válaszokatFelhős játék lenne igen!
[ Szerkesztve ]
-
Pokskill
tag
Sziasztok. Sajnos történt, hogy pénzügyi okokból le kellett cserélnem a 4080-at 3070-re.
Amit észreveszek az az, hogy minden játék mintha pixelesebb, pedig a felbontás változatlan, és:
Hogwarts Legacy: Elfordítom a kamerát és kb egy másodperc késéssel álnak fel a textura díszítőelemei pl a növények.
Ez a 4k miatt lenne, hogy kevés a 8gb vram neki, vagy pedig esetleg bekever egy előző driver?
Előre is köszönöm."Sosem az erősek, mindig a kitartóak műveltek nagy dolgokat."
-
Pokskill
tag
válasz mekker #84587 üzenetére
nemtudom, most vagy szar a kártya amit vettem vagy valami driver akadhatott össze, mert a Ray Tracing vmi ocsmány lett a játékba a 3070-el, illetve a texturákat is későn tölti be,de hiába veszem le fullhdra, akkor is ugyanez.
Megpróbáok holnap egy windows rr-t aztán elvállik[ Szerkesztve ]
-
Pokskill
tag
válasz mekker #84589 üzenetére
Sosem találkoztam még hasonlóval. 4k-n van a felbontás , de olyan mintha pixeles lenne a kép játékokban, illetve a ray tracing is pixeles , villognak az árnyékok eltünnek visszajönnek.Késve tölt be a textura. Forzánál ugyanúgy mintha pixeles lenne a 4k. Nem értem . Felteszem ezt a driver clean installt, ha nem segít újrarakom a windowst, ha azsem megreklamálom a kártyát
-
Pokskill
tag
Újratettem a windowst, modosítottam a minőségen ahogy mondtad,teljesen ugyanez a jelenség mindenhogy.
Még kicsit zöld pöttyök is vannak az RT effektekbe. Felteszem hibáznak akkor az RT magok.
-
Pokskill
tag
válasz Aprósólyom #84598 üzenetére
Szia. Itt is pixeles, a steames tesztprogramba is pixeles az összes tükröződés
Googleba találtam cikkeket, de semmi magyarázat,csak hasonló problémák.
-
Pokskill
tag
válasz Aprósólyom #84606 üzenetére
Próbáltam igen. Vagy lefagy a kártya amint tükröződésbe botlik vagy simán hibásan jeleníti meg, rettentő pixelesen.
Kicsit más téma: ezelőtt tíz éve volt egy játék Bloodrayne 2.
Teli volt emlékeim szerint brutális padló tükröződésekkel
Érdekes akkoriban nem kellett külön funkció ehez?[ Szerkesztve ]
-
Pokskill
tag
válasz Aprósólyom #84612 üzenetére
Mivel volt rá egy hét próba garancia ma este visszaküldtem a tulajnak. Egyébként a kép is ha mozgattam a kamerát pixeles volt, késve élesített minden játékba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIGI internet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Motoros topic
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Nem száguld az EV-ipar, a gyárakat és állásokat féltik a britek
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Autós topik
- Milyen széket vegyek?
- Xbox Series X|S
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest