- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Aktív témák
-
Europum
csendes tag
Sziasztok!
Inno3D Geforce 6800GT 256Mb PCI-E kártyával kapcsolatosan szeretnék segítséget kérni tőletek. Voltam már guglin, néztem angol leírásokat, de nem egyértelmű még számomra a megoldás, így benneteket is meghallgatnálak.
Volt egy poros PC, nem túl használt, kitakarítottam, beüzemeltem, de néha a képernyő érdekeseket villantott 3D módban, játékok közben néha fura poligonok kezdtek el röpködni egyegy részen, majd néha befagyás is történt. Frissítettem drivert, meg feltettem az nTune-t. Minden rendben volt, amig arra nem gondoltam, hogy talán visszavennék picit a memóriasebességéből meg a GPU Core Frekvenciából, hátha rossz értékek vannak belőve.
A tudomásom szerinti, gyári 350 MHz-es GPU és 1000MHZ-es órajelektől eltérően állítottam be 300 illetve 800MHz-re az értékeket. Na itt következett a probléma: az éles beállítás előtti testelés alatt a képernyő elszállt, a gép kifagyott, majd ujrainditás után a bejelentkezés után rögtön kikapcsol a kártya ( a monitor kap jelet, csak a nagybüdös szürkeséget mutatja). VGA módban tökéletesen működik most minden, csakhogy itt az nTune nem látja az effektív kártyát, és így nem is tudja állítgatni. a Powerstrip pl ebben az állapotban is a gyári órajeleket érzékeli. leszedtem az nTune-t, reménykedve, hogy visszaállít mindent amit elkúrt, de ez nem így történt.
Az lenne a kérdés, hogy most a videókari BIOS-át kúrhatta-e el, amit nvFlashel tudnék javítani, vagy valami egyszerűbb megoldás is elég lenne a probléma orvoslásához?
Ja, a startupból próbaként kiszedtem minden NV cuccost, csináltam másik user profile-t, szűzet, de ott is jelentkezik normál módban a videóhalál, rögtön a desktop megjelenítésekor, login után.Segítő válaszaitokat, ötleteiteket, javaslataitokat előre is köszönöm!
-
Europum
csendes tag
válasz
greatchaos #13742 üzenetére
a 2.5 Gbps-vel valami nem stimmel... az én NEM 2.0-s pci-ex kártyám 7.2 Gbps-n megy
Az a GT/s érték, ami meg GigaTransfert jelent.. na de az mi? és egy átlag kártyának mennyire van szüksége 2.5GT/s helyett 5GT/s-re?
Utánanéztem még, a pci ex 1.0/1.1 csatornánként 0.25 Gbps/t tud, ami 32 csatornán már 16Gbps adatátvitelt jelent, x16on meg a felét...
A PCI Ex 2.0 már 0.5Gbps-re képes csatornánként... -
Europum
csendes tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a tényleges külömbség
PCI Express x16 és PCI Express x16 2.0 közt? csak az átadható áramerősség változik? vagy a PCI Express 2.0 -nak az adatátviteli sebessége is nagyobb? valami 2.5GT/s és 5GT/s-ről olvastam, de nem volt nyílvánvaló.
Köszi
Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest