- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Dell asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- LG LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
xedos
addikt
válasz
Doris Lune #12658 üzenetére
kmplayer lejátszó progi -utána nem kell semmiféle codec...
-
sz0tyi
tag
válasz
Doris Lune #12651 üzenetére
Ennyire azért nem akartam mazo lenni. Inkább szülök neked egy gyereket lassan. Persze vannak itt sokkal okosabbak is, az hogy én letérdeltem nem jelent semmit.
-
sz0tyi
tag
válasz
Doris Lune #12647 üzenetére
Most láttam, hogy míg összevadásztam a cuccot, írtál. Most akkor sata már nem kell?
Az utóbbi drivereket nézted már itt:[link] ?
-
sz0tyi
tag
válasz
Doris Lune #12624 üzenetére
Szia! szerintem nézz szét itt: [link] és itt [link] Az utóbbinál én az 52-es hsz-ben lévő csomagot ajánlanám, ami ide linkel: [link]. Ebben regneteg sata driver van összeszedve, és jó eséllyel a tiéd is. Persze integráld be az összes esélyest szerintem. Az én gondom a spyduck féle inteles driverektől oldódott meg anno, de ugye a tiéd AMD konfig, a legritkább esetben lesz szükséged intel driverekre. Ha ebben sincs benne amire szükséged van, akkor is szerintem ezekben a topikokban tedd fel a kérdést. Ebben az esetben amúgy hajlandó vagyok megnézni a homok titkai első évadát is akár, mert azért 166 driver az 166 driver.
-
longjoe
csendes tag
válasz
Doris Lune #12614 üzenetére
Régi téma átkell állitani a biosban kompatibilis modra a vinyot,addig bármit csinálsz az rossz lesz
-
polonic
félisten
válasz
Doris Lune #8433 üzenetére
Szia!
Szerintem ez azért lehet mert az adatvégrehajtás megakadályozása minden programra be van állítva, ez okozhat kompatibilitási problémát, nálam pl. az Emodio-val csinál ilyet.
Állítsd be a kivételek közé ezt a programokat és akkor elvileg jó lesz. -
válasz
Doris Lune #8346 üzenetére
Szuper ár!
A garos az a tuti! Főleg ha ilyen kevesen múlott!
-
válasz
Doris Lune #8338 üzenetére
Használt. 7.000,- Ft
-
válasz
Doris Lune #8333 üzenetére
Akkor az kakukk!
CHS, Ramiris, Expert nagyker vonalat ajánlom. -
válasz
Doris Lune #8320 üzenetére
Szerintem gyalúld le a vinyót (formázd meg rendesen, nem gyorsban! ez kb 1/2 óra) és ha nem akad meg, nem kezd el kattogni akkor nem lesz gond vele, mert lehet, hogy gyárilag kijelölt badsectorok vannak csak a vinyódón. Azért a családi képeket ne ezen tárold!
Elpusztíthatatlan 2.5"-os vinyókat a Seagate gyárt, xxxx.9 sorozatban. Ezek 650G operating, 950G illetve 1100G non-operating shock-ot bírnak. Igaz drágábbak néhány ezressel, de kikapcsolt állapotban akár 6 méteres zuhanást is kibírnak!
Bármilyen 2.5"-os SATA vinyó jó SATÁS a mobilrackbe! -
válasz
Doris Lune #8302 üzenetére
Szia!
Ez egy SATA portos vinyó! Keresd meg az egyik barátodat akinek modernebb asztali gépe van (van benne SATA port) és ugyanúgy ahogy a nagy vinyói vannak fel kell dugni ezt a kis vinyót is.Azt hiszem ennél egyértelmübb nem lehetek!
Ha abban a gépben is behány a HDD Sentinel akkor garba vissza tudod vinni ezt a vinyót mert minden SAMU hdd-re 3 év gari van és még 3 éve nem volt 60 SATA a piacon, tehát feltételezem, hogy ez a vinyó fiatalabb.
Sok sikert! -
ABE
őstag
válasz
Doris Lune #7327 üzenetére
Egy T2600-as biztos elég a tunernek. Egy 3Ghz-es P4-es, vagy azzal megegyező teljesítményű proci kell a cuccnak, a T2600 ennek bőven elég, sőt, még az alacsonyabb órajelű duplamagosak is. Ezek az új procik az alacsonyabb órajel ellenére is jóval erősebbek, mint egy régi 3 Ghz-es P4, vagy hasonló CPU-k. A dupla mag sebessége nem adódik össze, viszont párhuzamosan is tudd műveleteket gond nélkül futtatni. Tulajdonképpen bármelyik új notebook teljesítménye megüti a kívánt szintet, még a legolcsóbb duplamagos is. Sőt, egy egyszerű Celeron M is jó eséllyel megbírkózik a feladattal.
-
Zanik
addikt
válasz
Doris Lune #1469 üzenetére
hát vannak ugyan átalakítók pl. ilyen [link], de akkor már egyszerűbb ha veszel egy új usb-s billentyűzetet!
-
xcbiker
addikt
válasz
Doris Lune #1355 üzenetére
a logitechnek szerintem vannak ilyenjei.
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1321 üzenetére
Szia, pü-t küldtem.
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1319 üzenetére
Ok, szép munka volt, jó éjszakát!
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1315 üzenetére
Az nem én voltam
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1311 üzenetére
Kafa
Ha az összes sárga szörny eltűnik a listából, akkor tulajdonképpen a hw résszel megvagyunk. Újraindítás, és kész a verda.
A vga működését érdemes megnézni majd. Start - Futtatás - ide írd be dxdiag, okézd le. A programban felül válaszd a Képernyőt. A DirectDraw és a Direct3D teszteket nyomkodd végig. Ha minden szépen akadás nélkül megy, akkor rendben a video rész. A lemezt előtte vedd ki a cd-ből, mert összekeveri a dolgokat. -
RexpecT
addikt
válasz
Doris Lune #1312 üzenetére
Lefekszik.Alszik.Röviden.
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1309 üzenetére
Jóvan!
Jó ez a módszer, Eszközkezelőben jobb egér a sárga cuccokra, egy Illesztőprogram frissítést rányomsz, és nem hagyod, hogy a telepítő keresgéljen hanem te mutatod meg neki a cd-n a megfelelő könyvtárban az .inf fájlt. Ez így okés.
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1307 üzenetére
Na, úgy is jónak kell lennie. Eszközkezelőben eltűnt a sárga jel a hálózati kártyáról?
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1304 üzenetére
14? Az jóóó... A könyvtárak neveit írd be ide légyszíves.
Hoppsz, megelőztél
Akkor kezdjük az Ethernet driverrel, utána már lesz net a gépen, ha valamit le kell tölteni, azt már a picurival meg tudod tenni. Valszeg az Ethernet könyvtárban lesz egy setup.exe, indítsd el.
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1302 üzenetére
Csak ennyi?
Közben pillants rá légyszi a Sony lemezekre, hogy van-e valamelyiken Drivers könyvtár. -
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1298 üzenetére
Tovább pedig úgy megyünk, hogy a hardvert ellátjuk driverekkel. Valószínű kell majd hang, vga, teszünk fel egyet a csippkészletnek is. Lan, wifi is valszeg kell. Az eszközkezelőben meg kellene nézni, hány sárga jellel ellátott, azaz drivert igénylő eszköz van, és mik lehetnek azok, aztán vadászunk hozzájuk valamit a neten. A Sony szoftverei közül az a manager progi a memória tuninghoz majd kelleni fog, szerintem másra onnan nem lesz szükség.
Formázás pl. a Sajátgépben, jobb egér katt a meghajtóra.
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1298 üzenetére
Eszerint megjavula ő?
Vezérlőpult - Felügyeleti eszközök - Számítógépkezelés - Lemezkezelés
Itt jobb katt a meghajtóra. Ahhoz, hogy D-re tudd nevezni, a D-nek szabadnak kell lennie. Mivel most a cd a D betűs, előbb őt kell átnevezned mondjuk F-re, ezután mehet az E partíció D-nek, majd a cd-t vissza nevezheted E-nek. Csinálni egyszerűbb, mint leírni. -
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1296 üzenetére
Gratula
Az a 8 mega kötelezően ott van, nem hiba. A sajátgépben meg tudod formázni az új partíciódat. Valszeg most E a betűjele, ha zavar, és D-t szeretnél, át tudjuk írni.
-
bigh
csendes tag
válasz
Doris Lune #1289 üzenetére
hali.
keress valami jól és egyszerüen használható particionálo programot. pl.: partition magic azzal könnyedén lekicsinyítheted a most meglévő particiódat és a fenmaradó üres helyen létrehozhatsz egy ujjat
nagyjábol ennyi... tudom ez most nagyon egyszerüen hangzott.. sajna abban nem tudok segíteni honnan tudsz ilyen egyszerü és jó particionálót letölteni. mert a jórészük elég szép summát kostál.
ha nem segítettem semmit bocsa hogy belekotyogtam -
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1289 üzenetére
Win alól spéci partíciómanager progival lehetne. Mivel ez most nincs kéznél, a telepítőről bootolj be megint, mintha telepíteni akarnál, de ne telepíts, hanem juss el a partícionáló részig, és egyszerűen a nem partícionált területre tedd a kurzort, és nyomd meg a megfelelő betűt a létrehozáshoz. Alapból az elérhető maximumot fogja felkínálni, fogadd el, ekkor létrehozza. Ezután lépj ki a telepítőből, majd az XP alatt megformázzuk őt.
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1279 üzenetére
Ez jó hír, hajrá.
Semmi gond, utólag majd megcsináljuk a másik partíciót. Hagyd települni a jószágot.
Amúgy úgy kellett volna, hogy amikor az első partíciót létrehoztad, akkor ott rögtön a kurzort ráteszed a maradék Nem partícionált terület-re, és ugyanúgy, mint az elsőnél, megint csinálsz egy partíciót.
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
válasz
Doris Lune #1279 üzenetére
lehet, hogy volt valami rajta, ami úgy kezdődött, hogy boot?
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1273 üzenetére
Nos, hosszú és alapos tudományos elemzés után (értsd: első olvasatra
) már tegnap is értettem én, hogy mit írtál.
Kíváncsian várom, mi történik a jónak gondolt telepítővel. -
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1260 üzenetére
Itt vagy még? Ha nem az fx-eket, hanem az Esc-et nyomod, mi történik?
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1262 üzenetére
Ehh, lehet hogy hibás az .iso fájl. Holnap meglátjuk.
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1260 üzenetére
Rendben, holnapra is jusson.
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1256 üzenetére
Microsoft windows xp prof- magyar
Microsoft windows xp prof telepítése
Ezt hol, mikor látod, hogyan jön elő? -
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1256 üzenetére
Pillanat, keresek valamit...
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1253 üzenetére
Eszerint a Nero menüjében megtaláltad a Képfájl lemezre írása vagy hasonló lehetőséget, és a képfájlból a lemezt is megírtad.
Ha jól értem, a windowsból próbálod indítani a telepítést. Nem jó, a lemezről bootolj be. Indítsd újra a notit, a biosba lépj be, és állítsd be a bootsorrendet úgy, hogy első a cd/dvd legyen, és csak második a hdd, majd mentsd a beállítást. Valamelyik f billentyűt megnyomva az indításkor, (nekem f9, de ez HP) feljön egy boot-kiválasztó ablak a lehetőségekkel, ott is kiválaszthatod az optikai meghajtót, ekkor nem kell a biosban matatni.
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1251 üzenetére
Okés, jó étvágyat!
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1249 üzenetére
Így van, ott keresd
van ott olyan, amelyik a lemezről készít képfájlt, a másik pedig képfájlt éget vissza a lemezre. Pontosan nem tudom a nevüket, mert nekem angol Nerom van.
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1247 üzenetére
Ha a commanderben ránézel a dvd-re, az xp hogyan látszik, xxxx.iso, vagy fájlok, könyvtárak?
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1245 üzenetére
A recovery partíción volt az a példány, amelyik gyárilag fel is volt telepítve a notira. Általában ezt ki szokták írni dvd-re a felhasználók. majd törlik a partíciót, ezzel a hasznos tárterületet megnövelik. A te gépeden ez már megtörtént. Van egyéb módszer is arra, hogy pár perc alatt újrarakd a rendszert. Ha minden rendben lesz, visszatérünk a dologra. Recovery partíció nem kell. Formázás nem árt a vincsinek.
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1241 üzenetére
Ja, értem.
Hát ha a szervízpakk integrálása jól sikerült a telepítőbe, akkor az talán jobb. Elvileg nincs különbség, de van aki azt mondja, jobb a telepítőbe integrálni, és már eleve úgy telepíteni, mint utólag feltenni a frissítést.
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1239 üzenetére
Ezt hogy érted?
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1234 üzenetére
Jó, addig már írom is, hogy én hogyan csinálnám.
Amikor eljutsz odáig, hogy melyik partícióra szeretnéd telepíteni az XP-t, a listában az 1 db létező 40 gigás partíció lesz. Itt válaszd a partíció törlését - tehát egy 40 gigás, nem allokált, azaz tök üres vincsesztered marad ezen a ponton. Ezután ne folytasd a telepítést, hanem lépj ki a telepítőből, és kapcsold ki a gépet. Erre igazából semmi szükség egyébként, de én azt szeretném, ha következő bekapcsoláskor olyan lenne a vincsi, mintha a boltból jönne ki vadonáns új állapotában.
Ha minden leállt, elcsendesedett, már kapcsolhatod is be, és kezdődhet a valódi telepítés. A partíciók létrehozásáig juss el. Itt én azt javaslom, hogy ne egybe partícionáld a lemezt, hanem kettőbe. Előszőr hozz létre egy kb. 10-15 gigás partíciót, ennyi kényelmesen elég szokott lenni az XP-nek. Majd a maradék területen hozz létre egy maximális méretű másik partíciót. Erre majd a zenék, filmek, munkák, fontos dolgok fognak kerülni. Így ha később megint rendszert kell újratelepíteni, ez a partíció nem lesz bántva, az adatok megmaradnak rajta, nem kell a mentéssel bajlódni. Ha létrejött a második partíció is, kurzort tedd az elsőre, és indítsd a telepítést. A teljes NTFS formázást válaszd.
A telepítés többi része nem probléma. Ha az XP majd talpra áll, még úgy melegében, hang, vga és egyéb driverek nélkül nézd meg, mennyire friss a rendszer, ablakok, menük stb. milyen gyorsan ugranak fel.
Nos, először idáid juss el. -
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1232 üzenetére
Nem túlzok, ha azt mondom, hogy nem stimmel valami
Figyi, azt javaslom, ne kínlódjunk ezzel tovább. Azt gondolom, hogy valami el lett ott kattintva a telepítéskor. A nem pótolható, fontos dolgokat írd ki valamire, aztán keresd elő az XP telepítőlemezét, oszt ugorjunk neki, ha van most időd erre. -
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1230 üzenetére
A commanderben ha kijelölöd az összes könyvtárat és fájlt - jobb egér vagy Insert gomb - és nézel a File menüpont alatt egy Elfoglalt terület számítását, akkor mennyi az összeg?
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1226 üzenetére
Ez a legújabb az Intel szerint: [link]
Nagy csoda nem fog történni, de azért futtasd le.
Aztán itt egy jó kis hdd tesztprogram. [link] Tedd fel légyszíves, és futtass le egy tesztet. Beállítani semmit nem kell, Run test gomb, aztán leszalad gyorsan. A végén egy szép grafikonon láthatod az eredményt, jobbra lennt pedig ki is írja, hogy mit végzett. Itt lesz 3 adat, Random access, Cpu utilization, Average read. Ezeket majd írd be ide. Azt tudod.e, hogy a vincsi mennyit pörög percenként? Everest meg tudja mondani, de ha nincs fenn, írd ide a hdd típusát, Gugli majd dob róla valamit. -
Rick4
félisten
válasz
Doris Lune #1226 üzenetére
ha nincs sárga kérdőjel az eszközkezelőben, akkor elvben már feltettél mindent...
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1223 üzenetére
Meg kellene nézned az eszközkezelőben az IDE ATA/ATAPI vezérlőket. Azt hiszem, hogy notikban csak 1 csatorna van (az asztali gépekben kettő), csatornánként két eszközzel (itt ugye a vinyó és az optikai meghajtó). Gondolom az első - 0.számú - eszköz a hdd, meg kellene nézni, hogy DMA vagy PIO módban van-e (a DMA kell nekünk, ha nem ott van , át kellene állítani). Jobb egér katt a csatornára -Tulajdonságok - Speciális beállítások alatt találod meg a két eszközt.
Emlékeid szerint tettél-e fel a telepítéskor chipset drivert? Valószínű jó az XP általános drivere, de a tökéletesség érdekében teszünk fel egy frisset, ha korábban ez elmaradt volna. Majd mindjárt meg is keresem.
A commanderben találtál valami oda nem illőt a vinyón?
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1219 üzenetére
Nem számottevő... tudod, sok kicsi sokra megy
Vizsgáld meg, hogy szerinted most milyen, aztán körbenézzük a vincsit. -
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1205 üzenetére
Sajna a nagyobbik gépről és sem leltem semmi használhatót.
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1182 üzenetére
Okés, kíváncsi leszek. A legfontosabbat persze kihagytam
A CPU-Z mit mond a processzor típusáról, gyári sebességéről? CPU fülön a name és a specification kellene, hogy biztos 1,1 gigás-e a kicsike.
A TCommandert indítsd el, a menüben katt a Beállítások - Általános beállítások - Képernyő - itt legfelül pipáld be a ''látszik a rejtett/ system fájl(csak szakembereknek'' lehetőséget, okézd le. (Ha angol nyelvű, akkor Configuration - Options - Display - show hidden/system files) -
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1178 üzenetére
Illetve ki kellene próbálgatni az energiagazdálkodási lehetőségeket, hogy melyik mit mutat, mert lehet hogy nem is a Mindig bekapcs a jó megoldás, hanem valamelyik másik, akár az Otthoni/irodai is jó lehet.
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1178 üzenetére
Hm, ilyesmire számítottam
Nézd meg ezt a tesztet: [link]
Más kiépítésben nem találtam a neten T1XP-t, csak 1,1GHz-es ulv (ultra low voltage, azaz nagyon alacsony fogyasztású) processzorral, tehát gondolom a tiétekben is ilyen dolgozik.
A teszt 2. oldalán van néhány kép programokról, többek között az általunk is használt CPU-Z progi képe is ott mosolyog. Azon a képen látszik, hogy a proci 1091,8 megán ketyeg, szemben a ti 595,5 megátokkal.
A másik érdekes kép a memória- és vga órajelet feltuningoló program - Sony Notebook Setup - fotója, melyen az látható, hogy ennek a programnak a segítségével egy kattintással fel lehet gyorsítani a memóriát a jelenlegi 266 (2x133, ez a frequency értéke) megáról 333 (2x166, ez a Max Bandwith) megahertzre, és a vga is 50 megával gyorsulni fog. Tulajdonképp ezért is kértem hogy nézzétek meg a memória adatait, kiderítendő ennek a kis ''gyári tuningnak'' az alkalmazhatóságát. Tehát ha ezt a programot sikerülne elővadászni a gyári Sony cd-kről, vagy a netről letölteni, akkor a memória és a vga sokkal gyorsabbá tehető egy kattintással. A sokkal gyorsabb persze csak 25%-ot jelent, de hát minden cseppje kincs
A processzorod sebessége szerintem a speedstep bekapcsolása miatt olyan kevés. A speedstep egy szolgáltatása a processzornak, az órajelet és a feszültséget lecsökkenti töredék értékre, ha a processzor nincs nagyon leterhelve, ezáltal a proci sokkal lassabban dolgozik értelemszerűen, viszont a fogyasztása sokkal kisebb lesz, tehát megnő a noti akkus üzemideje. Azt gondolom, hogy eddig ez a lehetőség nem volt nálatok bekapcsolva, a proci mindig teljes sebességen dolgozott, most viszont az új telepítésű XP alapból energiatakarékos üzemre állt be, tehát félgőzzel dolgozik a proci.
A legfölső fotó a 2. oldalon a VAIO power Manager, ott látszanak a legördülő menüben az energiagazdálkodási lehetőségek. Viszont ehhez szerintem nem kell ez a progi, az XP alapból tud ilyet (és remélem, működni is fog), a Vezérlőpult - Energiagazdálkodást megnyitva, az energiagazdálkodási sémák közül ki kell választani a ''Mindig bekapcsolva'' lehetőséget, az talán megoldja a proci sebességét. Hajtsátok ezt végre, a CPU-Z progival utána le lehet ellenőrizni a proci sebességét. Nem valószínű, de előfordulhat, hogy csak újraindítás után áll be a sebesség 1100 mega körülre.
Nos, egyelőre itt tartok, bár az a vinyó is zavar ám engem, de előbb legyünk túl a procin meg a memórián, aztán lehet hogy rábeszéllek egy újabb XP-telepítésre, de most az én módszeremmel. -
Rick4
félisten
válasz
Doris Lune #1169 üzenetére
mondom, nekem is előfordul az asztali gépen is. rányomok valamelyik gombra gépelés közben, erre visszaugrik másfél sort...
-
amargo
addikt
válasz
Doris Lune #1166 üzenetére
Hozzáérsz a tapipadhoz nincs mese, az hogy most a csuklód, vagy a pulcsid/ ruhaszövet teszi ezt, ami lelóg a csuklódnál mind1. Valami hozzáér.
Nálam is ez volt az elején, csak én vakon gépelek egyből rajta kaptam magamnálam a pulcsi volt a ludas.
-
Rick4
félisten
válasz
Doris Lune #1155 üzenetére
a másik kérdésedrre már megkaptad a választ, a billentyűzettel nekem is vannak gondjaim, mivel nem vagyok gépírónő, néha mellémegy egy egy betű, na ekkor nekem is csinál olyat, hogy másik sorban ír. gondolom valamelyik billentyű lenyomása idézi elő, én rendszeresen asztali gépen is megcsinálom..
-
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1154 üzenetére
A lassúsághoz annyit mondanék, hogy a hiányzó 18 gigád mindenképpen gyanús, valszeg köze lehet a belassuláshoz.
Rendszervisszaállítás nem érdekes, asszem alapból 100 mega körül foglal le magának, és néha csinál egy-egy mentést, de ez nem zavarja a munkát.
A lapozófájl a vincseszteren egy párszáz megás fájl, a memóriából ide íródnak ki és vissza átmenetileg nem használt vagy nem férő dolgok, a win automatikusan beállítja a méretét, azt mondják az úgy nem jó, és így-úgy köll beállítani, nos én elég sokszor sokféleképp beállítottam már, és észrevehető változást semmilyen irányban nem tapasztaltam, tehát a lassulásért ez sem felelős.
Az indexelés egy wines szokás, a fájlokat nézegeti folyamatosan a win, állítólag ettől majd gyorsabban találja meg őket. Lassulást nem igazán okoz, inkább csak az állandó vincsi-pörgetés zaja a zavaró.
Ha jól értem, nem a gépen kapott XP-t telepítetted vissza, hanem egy közönséges XP telepítőlemezt használtál. Jól értem?
Itt egy progi [link] csomagold ki valahova, és első körben ezzel nézd meg légyszíves a processzor (CPU fül, core speed) illetve a memória (Memory fül, frequency) sebességét, az SPD fül alatt pedig azt, hogy milyen memória van a gépben, 266 vagy 333 megahertzes (Max Bandwidth).
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
válasz
Doris Lune #1155 üzenetére
Hehe... tanulj meg úgy gépelni, hogy közben nem tenyerelgetsz bele a tapipadba
-
Rick4
félisten
válasz
Doris Lune #1131 üzenetére
hát, más nem maradt, esetleg nem lassítják spyware-ek, lapozófájl jól van-e beállítva, rendszervisszaállítás kikapcsolás, gyorsítótárazás, indexelés, stbstb......
-
Rick4
félisten
válasz
Doris Lune #1128 üzenetére
a driver vagy jó, vagy nem, ezt a sárga kérdőjelek megmutatják. everest mutatja, hogy a vinyód hogy megy, ata 100, 133, esetleg pio mód, nem hinném, hogy ez történt, pl asztali gépnél ha 80eres idekábelt használsz, és beteszel egy 40est, akkor történhet ilyesmi. ezt a sony érzékenységet csodálom, hiszen hasonló alapokból építkeznek, mint a többi notigyártó, nem értem, miért lenne lassabb egy másik rendszer, de elvben nem kizárt. szereznek kellene egy recovery lemezt, ha garis még a noti, elvben beszerezhető ingyen is a szervizből..én többször telepítettem már IBM, FuSi notikra új windowst, a driverekkel ugyan olyan volt, mint az előtte fent lévő..
-
Rick4
félisten
válasz
Doris Lune #1125 üzenetére
nem tudom, mi lehet a titok, de a notikra bármilyen xp-t feltehetsz, a gyári driverekkel együtt ugyanolyan gyorsnak kell lennie, mint volt. mondjuk 18tól tegnapig túl sok idő nem telhetett el, annyi idő alatt 24/7ben sem lesz tele töredezett fájlokkal, inkább valami másra tippelek, mondjuk a vinyó nem került vissza pio módba? vagy ilyesmi. minden driver az, ami oda kell?
-
Rick4
félisten
válasz
Doris Lune #1119 üzenetére
érdekes a téma. elvben a rejtett fájlok miatt nem látsz mindent, de a 18 giga az elég sok. a c az egyetlen partíciód, és nincs is másik? teljes formac: c volt?
Aktív témák
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest