Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
assemble
addikt
válasz assemble #75664 üzenetére
Idokozben kuldtek egy csere SATA circuit board-ot az adapterhez. Szerintetek hogy tudom letesztelni, hogy igy mar jo lesz-e?
Nyilvan eloszor kicserelem az alkatreszt, aztan
-futtatnek egy chkdsk-t (a korabban kijott hibak orvoslasara, szerintem vannak inkonzisztens adatok rajta emiatt)
-vagy formazzam ujra az egesz vinyot? (ez kicsit kenyelmetlen lenne, mert nem egy particio van rajta, hanem vannak peldaul ext4-es particiok is rajta, sokat kene backupolni - raadasul serult file-ok is lehetnek ott igy nem is tudom hogy kene nekiallni a dolognak - talan meg elotte chkdsk-t futtatva...)
Aztan meg imadkozzak, hogy ne legyen tobb gond? Vagy van valami jobb otletetek? -
assemble
addikt
válasz HoaryFox #75660 üzenetére
Bocsi, ezt csak most latom.
A gep tipusa Dell Studio XPS 1640. Az adapter: [link] (2nd HDD or SSD Caddy for DELL XPS Studio 16 (1640, 1645, 1647)).
A HDD egy Hitachi HTS725050A9A362.Az aramellatas otlet nem rossz, de szerintem azert nem az lesz, mert ezelott honapokig hasznaltam mar es nem volt ilyen gond, es kulfoldi forum szerint sokan masok is hasznalnak ilyen adaptert ehhez a laptophoz es nincs ilyen gondjuk.
-
assemble
addikt
válasz dvdbackuper #75665 üzenetére
Eppenseggel amerika Nem volt annyira olcso, es ranezesre minoseginek is tunt, hasznalom mar jopar honapja es eddig nem volt vele gond...
-
assemble
addikt
válasz Simivok #75662 üzenetére
+dvdbackuper: koszi. Es szerintetek hogy lehetne ellenorizni, hogy tenyleg ott a hiba?
Van ra valami esely, hogy a log-okbol tobb dolog kiderul? Vagy mivel fizikai hiba, igy annal vaszeg ugysem fogok tobbet latni, hogy "atviteli hiba"?
Akkor meg gondolom csak ugy tudnam megnezni, hogy pl kiprobalom egy masik vinyoval is az adaptert (vagy persze masik adapterrel a vinyot). Az a baj, hogy az adaptert is viszonylag tavolrol rendeltem (igy ha kuldenenek ujat, akkor is az mondjuk 1 het mire megjon), masreszt a laptopba beszerelni az adaptert nem egy 2 perces melo, szinten teljesen szet kellett szedni hozza, legalabb 1 oras melo volt elsore. Szoval valszeg nem tudnam gyorsan cserelgetni ide-oda, akkor sem ha lenne egy masik belole... -
assemble
addikt
Hali!
Van egy ssd-hdd kombot tartalmazo laptopom (a hdd az optikai meghajto helyen van egy adapterrel), es eros a gyanum, hogy a hdd korul valami problema van. Valami fizikai problemara gyanakszok, de jo lenne tudni, hogy maga a hdd a rossz, vagy valami csatlakozo kabel, vagy az adapter talan.
A tunetek:
-parszor kaptam mostanaban BSOD-ot, KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR-ral.STOP: 0x0000007A
partmgr.sysA dump file ugy latom megvan, de nem neztem meg meg, nem is nagyon csinaltam meg ilyet, szerintetek abbol ki lehetne nyerni valami lenyegi infot?.
Ezen kivul egy masik jelenseg ami szinten mar masodszorra tortenik:
A hdd meghajto csak ugy "lecsatolodik" menet kozben. Ertsd: epp jatszok egy jatekkal (ami a hdd-n van), egyszer csak az exe hibaval leall, es se a sajatgepben, se a particiokezeloben nyoma sincs a hdd-nek ami az elobb meg ott volt.Az event viewer-ben ilyenekbol latok parat Ntfs forrassal:
The system failed to flush data to the transaction log. Corruption may occur.Illetve Disk forrassal:
The device, \Device\Harddisk1\DR1, is not ready for access yet.Tovabba atapi forrassal:
The driver detected a controller error on \Device\Ide\IdePort1.Es megint Disk forrassal jo sok ilyen:
An error was detected on device \Device\Harddisk1\DR1 during a paging operation.Ez a rengeteg uzenet mind 1 masodpercen belul tortent.
chkdsk /r -t futtattam mar a hdd-re, tobbszor is, es az utan is elojott a hiba.
HDSentinel nem mutat semmilyen komoly gondot. A logban latok par hibara utalo bejegyzest csak:
2014-08-31 13:33:59,#199 Ultra ATA CRC Error Count 930 -> 862
2014-08-31 13:09:56,#199 Ultra ATA CRC Error Count 862 -> 930
2014-08-31 12:54:43,#199 Ultra ATA CRC Error Count 632 -> 862
2014-08-18 23:35:16,#199 Ultra ATA CRC Error Count 0 -> 632[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest