Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

válasz Gaben92 #35827 üzenetére

Ebayen is ennyiért mennek a Minolta AF 50mm f1.4-ek, kicsit sokallom, de fel vagyok iratkozva több licitre is, sokszor mákoltam már úgy 20-30-40%-kal olcsóbban dolgokat, hogy a többi licitáló elaludt. :D

Meg ott van a Minolta AF 50mm f1.7 is, azokat 50 euró körül mérik licit nélkül. Nem tudom mennyivel rosszabb, de az is Maxxum dizájnt kapott és ugyanúgy van AF is. Persze valamennyit bukok fényerőben, de nem vészes. Az optikai teljesítmény jobban érdekel. Lehet nézek teszteket is, mert majdnem az f/1.4-es változat egyharmadáért megy.

Amúgy a Maxxum 7000-es nagyon mókás gép, egy darab tekerő nincs rajta, úgy kezeled mint egy kvarc órát (ami az 1985-ös gyártás miatt extrán hangulatos). Lehet ezzel is manuálisan fókuszálni, de az AF-es objektíveken csak egy vékony MF perem van, érződik, hogy AF-re tervezték őket. Viszont képes csippanással jelezni ha úgy gondolja fókuszba tekerted a manuális objektívet. :)

De ezt az AF-et sem úgy kell elképzelni, mint egy mai gépen, de a manapság újra divatos Nikon F80 is bő 15 évvel később jelent meg. Ez is eléggé lelassulós dolog, mert eléggé lassú, rohadt hangos a szervó, szóval van egy vintage bájossága neki (ilyen lehet a világ első automata váltós oldtimer autóját vezetni, egy mai kézi váltó is lepipálja hatékonyságban, de pont ettől fun).

Mindig azt gondoltam, hogy ha már analóg fotó, akkor legyen manuális minden (nagyon maximum rekeszprioritás engedélyezett), erre itt egy AF-es gép motoros filmtovábbítással és rohadtul élveztem múltkor úgy elutazni, hogy csak ez volt nálam, meg két tekercs film.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák