Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple notebookok
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Adott egy Gigabyte Z490 UD (rev 1.0) alaplap (+i5 10400 + 32GB DDR4 ram). 2 napig nem volt áramon a gép, (VGA eladás miatt VGA kiszed, eladó lusta visszarakni a gépet a helyére ), majd ma újra kapott áramot. A BIOS nem látja az integrált Realtek LAN-t és a Windows se. Valakinek van ötlete mi lehet a baj, mit lehet tenni? CMOS reset megvolt.
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
őstag
Sziasztok!
ASRock B560 Steel Legend tud Base Frequency Boost-ot. Ez működik i5 10400-as CPU-val is?
-
őstag
Sziasztok!
A héten vettünk 1000 év után egy PC-t, saját összerakás:
Gigabyte Z490 UD
Intel Core i5 10400
2x8 GB Hyperx Fury 3200 Mhz
Inno3D Geforce GTX 1650 Super
Kingston A2000 250 GB SSD
Corsair TX550M
FSP CMT270 ház
Windows 10 Home x64Felmerült pár probléma, de ezek nagyját már orvosoltam:
1. gond - Megoldva
- 5 sípolás, ha a VGA-ba van dugva a HDMI és nincs kép. Ha az alaplapi kimenetre van dugva a HDMI akkor van kép minden pöpec. BIOS beállításokban az elsődleges grafikus adapter a PCIe 1 volt gyárilag is beállítva nem piszkáltam. -> Megoldás: F3 BIOS F4-re frissítése2. gond - Megoldva
ARGB hátsó venti nem világít, alaplap sem látja. - > Megoldás: A ház vezérlőjére nem volt kötve tápellátás. A vezérlőnek SATA tápcsatlakozó kell. Bekötöttem minden pöpec.3.gond - Need Help!
Amikor Windowst akarok telepíteni USB 3-as pendriveról, a ház előlapi USB 3 portjába dugott UEFI-s (GPT) pendriveal nem bootol be, néha a BIOS-ba megy néha csak marad az alaplapi gigabyte logo. Ha USB 2- be dugom a Windows simán fel tudom telepíteni. Felraktam a windowst, lefrissül minden, teszteltem az USB 3-as portokat. Oda-vissza másolás pöpec, Pendrive teljes formázás is OK. Tehát az előlapi USB 3-as portok működnek. Viszont Windoes telepítés továbbra sem megy róla. A telepítőt Rufus-al csináltam normális MCT-al leszedett Windows 10 iso-ból. Próbáltam úgy is, hogy FAT32-re formáztam a pendrive-ot és simán csak rámásoltam a telepítőt, ugyanaz a szitu, USB 2-ről elindul, USB 3-ról nem. Van esetleg valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond? A BIOS-ban csak annyit állítottam, hogy a ramoknál az XMP Profile 1-et kiválasztottam, illetve a CPU-nál Gaming Profilet lehetett választani ezáltal az folyamatosan all core 4 ghz-en pörög.* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
őstag
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget, hogy a Haswell (4. gen Intel) cpu-s alaplapok kompatibilisek-e a modern GTX 10xx/16xx és Radeon Rx4xx/Rx5000 szériás kártyákkal? Az érdekelne, leginkább, hogy Geforce 1030, 1050, 1050Ti, 1060/3GB, 1650, 1650 Super, Radeon Rx460/560, Rx470/570, Rx5500 közül melyik megy üzembiztosan a gépben? A hivatalos kompatibilitási listában a felsorolt videókártyák nem szerepelnek, így tapasztalataitokra lennék kíváncsi.
1. konfig
CPU: i5 4590
Ram: 8 GB DDR3
Alaplap típusa: MSI H81M-E34
2. konfig
CPU: i5 4460
Ram: 8 GB DDR3
Alaplap típusa: Giga B85-D3VKöszönöm!
-
őstag
Sziasztok!
Gépbővítés lenne a terv.
Jelenlegi konfig:
ASUS H61M-G
PentiumG2020
4 GB DDR3 Ram
Geforce GT 210Geforce GTX 1050 Ti (4GB)-ot szeretnénk a gépbe, meg i5-öst meg +4GB ramot.
Az alaplap bírni fogja a VGA-t?Előre is köszönöm!
-
őstag
Sziasztok!
Új konfig összeállítását tervezem és el vagyok akadva az alaplapnál. A lényeg, hogy mindenféleképpen Intel 7-es sorozatút szeretnék (DDR3 1600, Intel Rapid Start, és Belső USB3-as kivezetés miatt).
2 slotos videokártya menne bele Radeon 6770 és egy X-Fi Titanium PCI-E-es hangkártya. Mennyire fogja zavarni a hangártya a VGA hűtését ennél az alaplapnál?[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Lenne egy szerintem érdekes kérdésem
Van 2 alaplap a Gigabyte kínálatában amiknek Bios frissítés után elérhetővé válik egy opció:" Support 6% bclk margin adjustment "
Ezek azok a lapok: [link] és [link]
Ez most azt jelenti, hogyha mondjuk veszek ilyet + 1db 3.3Ghz-es Core i3-as procit akkor esélyes vagyok arra, hogy "FSB" emeléssel ~3.5 Ghz-re tuningoljam a procit? Van valakinek ilyen lapja?* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest