Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple notebookok
- Gaming notebook topik
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz zsoldi80 #20425 üzenetére
Hát én láttam meghalni sokfélét, anno az agyonsztárol Abit-okat szériában, az MSI-knek meg ált. simán jobb lenne a halál.
Ha a CPU "supported", akkor mindenképpen mennie kell valahogy, hiszen csak a gyárilag tesztelt CPU-k kerülnek a támogatási listába (ezért nem kizárt, hogy más RAm is menjen pl), de a működés titkát a gyártónál biztosan ismerik.Synaptic: Akkor simán félreértették. Célszerűbb "simple S3" helyett pontos megnevezést írni (ált. mindenütt kérik a hiba pontos leírását, és célszerű rövidítés nélkül írni), ugyanis a cégnél sem ánglius fiatalemberek ülnek. Mondjuk a te angolod sem 100-as, a "freezing always" pl. nem azt jelenti, amire te gondoltál.
SallerMaster: F6-tal etesd meg a driver a telepítés elején. Vagy még azelőtt lefagy? SSD tudtommal egyébként csak AHCI módban működik, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos. Chipset támogatja egyáltalán?
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz zsoldi80 #20421 üzenetére
Ezért írtam, hogy vsz. valami egyszerű feszelési probléma. Havernál a RAM-ok miatt randomizálta a hibákat a gép, supporton megmondták, melyik feszen állítson pár ezred V-ot, és onnantól jó volt. Neki asszem PCH-fesz volt, de az már LGA1155 platform, csak valószínűsítem a hasonló problémát, hiszen elméletileg ott is rendben kellett volna kezelnie a RAM-okat a lapnak (bár support listán nem voltak, azaz nem tesztelték). Lehet azokban a G31-ekben egy "improved vdroop", és máris ott a hiba, esetleg ennyit kell állítani a bios-ban, de ez is csak tipp, nincs ilyen hardverem tesztelni (bár P4-em sajna van). Kisebb Vdroop engedélyezése vagy min. fesz emelés valahol, ennyi elméletileg megoldhatja. A support viszont BIZTOSAN meg tudja mondani.
Kérdezni meg tudni kell, a válasszal önmagában semmi probléma. A 42-vel sem az volt a probléma, hogy az "élet, az univerzum + minden" Szerintem ez sokkal több, mint amire a nagy tesó ASUS képes (pl. "cserélj bios chipet"), vagy a Leadtek-é ("vásárolj másik kártyát").
Synaptic: A válaszból ítélve azt írtad nekik, hogy S3 állapot után nem indul a géped. Javasolták a bios default-ot is (ha nem indul, bios reset). Esetleg írd meg nekik pontosan a problémát (írták, azt is, hogy nyugodtan kérdezz, ha valami nem OK). Ha egyáltalán nem indul a gép, akkor ott egyáltalán nem inf-frissítés a probléma.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest