-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spista222
addikt
-
spista222
addikt
válasz tookie #11277 üzenetére
Én azon csodálkozom hogy eddig hogyhogy nem durrant szét a tápegység mert a d945 elég sokat eszik 12V-ról.
Ezért kellene egy újabb márkásabb táp ami akár 12V-on is le tudja adni a ráírt teljesítményt.
Nincs előttem így nem tudok pontosat mondani.
A 450W-os táp új volt?
Mert ha használt akkor előfordulhat hogy az elkók megadták magukat és még a 350W-os jobban bírja a strapát.
Egyébként nem ciripel a lap vagy a táp.
Nálam 300W-os Codegen durrant szét 1 nap után P4 Prescottól -
joker1220
őstag
válasz tookie #11257 üzenetére
Valamiért nem fejeződik be a telepítés, azt írja hogy nézd meg a log fájlt gondolom
egy .txt lesz a windows mappádban.Általában az alaplap oldalán található vga drivert nem nagyon szokták frissíteni.
Esetleg nem próbáltad a videokártyád gyártójának az oldaláról leszedni a drivert?
Milyen windowsod van fent és milyen vga drivert akarsz felrakni?
[ Szerkesztve ]
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
törölt tag
[link]
Gyors keresés. Érték, ha cseréled a konfigod és védelem addig a maxon hajtott jelenlegi tápegységed helyett, ami haza vághat egy-két dolgot...(nem pont ezt, de hasonlót kéne keresned, van hozzá értő bőven).
Nekem két gépem van, de a tieidtől kisebb tudásúak, netezni még mindig elegendők. A cpu-d eleve egy jó darab, használható még mai napig, ennyit megérdemelne...
De ez csak az én véleményem, puszta észre vétel.
MeroM: Azt mondod, költekezés után a drágább cuccát is veszélyeztesse a jelenlegi tápegységével? Elbír sok mindent...de amikor nem, akkor nem csak a tápegység lesz cserés.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
Akkor kezdjük az elején. VIA-s lappal nem kezdenék. Hozzám is nem rég került egy Pentium D 945-ös 2*3,4GHz-es példány és ahhoz az a M-tech táp már kevés lehet 12V-on. Javasolt a cseréje egy FSP, Chieftec 350W-osra ami akár 12V-on is le tudja adni a teljesítményének 80%-át.
Szerintem ez a VGA ha csak nem hibázik játékok alatt akkor üresen se kellene hibáznia.[ Szerkesztve ]
-
-
spista222
addikt
Nincs.
Ha van tapasztalatod akkor elvileg bele lehet buherálni a VGA BIOS-ába hogy magasabb fesz-t kapjon de az is előfordulhat hogy ez sem segít rajta.
Legegyszerűbb ha a hiba mindig jelentkezik akkor visszavinni gariba.Egyébként még mielőtt bármit is állítgatnánk másik drivert próbáltál már?
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
-
djculture
félisten
Intel chipszet jobb viszont csoda hogy még működik, rengeteg ilyen lap döglött meg 7 év alatt. Avval szokott kezdődni hogy az évekig működő gép egyszer csak nem indul és a memóriára panaszkodik, persze a memóriának semmi baja más gépben működik.
Egy darabig megy másik memórával, de akkor meg a bios tápellátása kezd hülyéskedni, hiába cserél az ember elemet.
Én a sis vagy viásat venném. Az összes intel chipszetest viásra cseréltem mert az intelből 2-3000 db simán megdöglött az évek folyamán a viások meg azóta is röhögve mennek.
Mondjuk az intel chipkészlet eleve melegedik mint a fene hiába van rajt a nagy borda, a viáson meg csak egy disz lemez van és langyos. Ezért is jóval strapabíróbb a via de a sis is.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
Melyiket mennyiért vennéd?
Ha nem sok különbség van akkor inkább az intel chipsetteset ajánlom intel proci alá, de ha a másik jelentősen olcsóbb akkor az is elég neked.
Asus P4P800-VM/S plusz tulajdonságai a másikhoz képest:
- 800MHz FSB-s procik támogatás- kétcsatornás DDR400 támogatásezt a másik is tudja
- natív sata port ha satás HDD-t is tervezel(a másikon külön vezérlp van amihez XP esetén integrálni kell a telepítőbe a driverét vagy floppyval bénázni)Árjaharcos88 annyiért már 2 magos procit kap alaplappal.
[ Szerkesztve ]
-
Árjaharcos88
aktív tag
-
Árjaharcos88
aktív tag
-
spista222
addikt
1. GIGABYTE GA-81DX csak 400MHz-es procikat kezel le és csak 4X AGP van rajta.
A másik lap is csak azt tudja mint az előző annyi különbséggel hogy kisebb mATX formátumú.
2. nem még rosszabb lesz.
3. 2-3eFt-nál nem többet már ha valakinek ér ennyit.
4. elviekben menne benne de egy valódi 8X AGP-s alaplap jobb lenne.Végszó nem fogsz találni SD ramot és 8X AGP-t tartalmazó lapot.
r6man123 Itt egy kép.
Az első 20+4 ATX-ből ha nincs mellette a plusz 4 akkor elég a 20-asat bekötni.
A következő CPU nevezetűt is kötelező.
A CPU-sban két fekete és két sárga kábelnek kell lennie.
Az előző kettő nélkül nagyon régi alaplapok kivételével nem fog működni a gép érdemben.
Ha van a 20 asnak kiegészítője akkor azt a 20 as után be lehet kötni annak a színei: narancs, fekete, sárga, piros.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
Ha 1,5V os az AGP port akkor kárt nem tesz benne és megpróbálható, legfeljebb nem megy.
Ha régebbi 3,3V-os lenne akkor megsütné a kártyát ahogy atti_2010 is írta, vagy ha a kártya lenne 3,3V-os akkor az alaplapot.Ezek a kártyák Ati X szériától és geforce6 tól alap esetben PCI-e-esek és egy külön chip készít belőle AGP-t amit nem biztos hogy mindegyik lap szeret.
-
TGWH
őstag
Lehet pont azt az egyet nem ismeri fel, bios frissítés lehet segítene. Nem tudom, nekem még él az utolsó agp-s kártyám. AGP-be én már nem fektetnék, csak ha nagyon muszáj.
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
atti_2010
nagyúr
Én megsütöttem egyszer úgy egy alaplapot hogy 8X VGA -t raktam bele és az alaplap 4X volt, pedig még olvastam is előtte hogy nem egészséges, igaz nem volt nagy kár a lapért azért is játszottam vele.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
TGWH
őstag
Ha agp-s akkor gondolom bele lehet tenni, de lassabb lesz.
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Proxmox VE
- DUNE médialejátszók topicja
- Digitális Állampolgárság Program
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...