- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimzovics
csendes tag
Hali!
Segítséget kérnék.
Van egy MSI P35 Neo2-FIR/FR / P35 Platinum (MS-7345) alaplapom.
Itt meg is tekinthető:
http://www.hardwaresecrets.com/fullimage.php?image=7419Tudom régi darab, és amint látjátok eléggé béna helyen vannak a SATA csatlakozók.
Vásárolnék egy új videokártyát, ami elvileg belelógna.
Van-e vkinek tapasztalata, hogy valamilyen L, vagy bármilyen más lapos SATA csatlakozóval tudna-e működni?
Elférne-e rajta a kártya?
Rendesen bepasszolna a foglaltba?https://www.pcx.hu/termek/asus-r9-270x-2gb-ddr5-r9270x-dc2-2gd5-videokartya-79344
A kártya egy jövőbeni bővítés (új konfig) része, de egyenlőre erre van keret...
Előre is köszönöm.
MSI 150A Gaming Pro - i56400 - 16GB RAM - GForce GTX 960
-
szallasi007
őstag
válasz Nimzovics #36952 üzenetére
Szia, létezik L alakú és működni is fog, új lapoknál 2 sata kábelt adnak amiből az egyik általában L alakú.
Ha esetleg kell bolt akkor: L alakú sata kábela videókártyát amit tervezel venni valószínűleg nem lesz meg/kihajtva a procid miatt, szóval ha nem lesz fix millió+1 fps-ed akkor nehogy idegösszeroppanást kapj.
-
Nimzovics
csendes tag
válasz szallasi007 #36953 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Még valami.
Az alap konfig egy 8800GTS kártyával volt összerakva anno, és az is belelógott.
Ezek a looserek úgy készítették a SATA csatlakozókat, hogy egy irányba néz mindegyik.
A tervezett kártya meg ha jól mértem, teljesen letakarja.
Lehet-e olyan (jobbos-balos, fentről le, lentről fel) -jobban nem tudom megfogalmazni- csatit kapni?
Mert ha mindegyik egy irányba néz, akkor csak kettő megy bele.
Nem tudom annyira megtörni a csatit, hogy elférjen...De azt hiszem, megbeszélem az ismerős PC-boltossal, beviszem a gépet és egy nagy böszme kártyával lepróbáljuk...
Mondjuk ez eszembe juthatott volna előbb is...Azt tudom, hogy a proci nem tudja kihajtani, de ezt tudom most megvenni, jövőre lesz új konfig, de amivel játszogatok, azt nem kell alap szutyok beállításokkal futtatnom...(AMD Radeon HD 5670 van most benne)
Meg szemezgettem ezzel a kártyával:
https://www.pcx.hu/termek/msi-r9-270x-2gb-ddr5-r9-270x-gaming-itx-2g-videokartya-75398Csak sajnálok, ua. a tudásért 10.000Ft-al többet adni , mert kisebb...
[ Szerkesztve ]
MSI 150A Gaming Pro - i56400 - 16GB RAM - GForce GTX 960
-
Twiggy666
csendes tag
Sziasztok!
Mitől lehet az hogy a gép rendszertelenül lefagy? Hang beakad és az utolsó képkocka kimerevedik. Reset segít csak. Volt már ilyen pár hete azóta semmi, de tegnap megint előjött. youtube közben. Firefoxot használok. Alaplapi távtartók bentvannak.
Prime 95 1 óráig fut 0 hiba.
Furmark hibátlan.
AIDA stability test 2 óra müködés után hibátlan.Konfig:
i5 4690
Asrock h97 fatality performance
asus gtx 970
CORSAIR 8GB Vengeance LP DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B
fps raider 550
Coolermaster evo 212
WD Blue 1 TB
zalman z9 u3Válaszokat köszi.
[ Szerkesztve ]
-
morphin
tag
Sziasztok!Egy olyan barbatrükköt kellene abszolválnom, hogy adott egy Giga Z87X-D3H lap amin valószínűleg még a legelső BIOS van. Ehhez a laphoz veszek egy i5 4690K-t amit ugye nem fog kezelni csak újabb BIOS-szal.
Ha kapok kölcsön egy Haswell-t ami belemegy a lapba a frissítés erejéig akkor a régi op.rendszeremen ezt végre tudom hajtani? Be fog nekem bootolni rendesen és addig legalább müxik amíg lefrissítem a BIOS-t?Csak azért kérdezek rá, mert nem otthon fogom végrehajtani ha minden igaz. Párom gépébe kellene belehegeszteni de csak annyi időre amíg frissül a BIOS. Most egy AM3 konfig van a gépében, pontosabban a lényegre térve a HDD-jén "elmentve" alapértelmezett hardvereknek. Ha kicserélem a lapot, procit egy kis időre majd vissza rakom akkor minden marad a régi? Nem akarom neki szétbarmolni az egészet.Ami még eszembe jutott, DOS alól lehet BIOS-t frissíteni Gigáéknál? Avagy USB-ről bootolható WIN esetleg?Várom az ötleteket, ma estig ki kellene találnom.Szerk.: Gigánál van egy olyan dolog, hogy Q-Flash amit támogat a lapom úgyhogy a probléma megoldva, elolvasom hogyan is kellene kivitelezni. Sorry
[ Szerkesztve ]
-
szallasi007
őstag
válasz Nimzovics #36954 üzenetére
Értem mire gondolsz de csak L alakú van tudomásom szerint. VGA: ha már lúd akkor olyat vegyél ha tudsz ami 270x és 4 Gb VRAM-os a későbbiekben még jól jöhet, illetve nézz be a 270x es topikba hogy milyen gyártót ajánlanak a többiek. Melyik ventije zajos és társai. Nekem az ASUS oc van, bevallt de ez már részlet kérdése. Ja a tapod egyáltalán elbirja, hazadba befer kenyelmesen ?
-
sestertius
őstag
Üdv! Egy asus maximus v extreme lapom van, amit eddig az alaplapi video vezérlővel használtam /hdmi kimenet/ vga hiányában. Most raktam bele egy gtx580-at ideiglenesen, amit viszont nem bírok beindítani. A biosban átállítottam a primary display-t pcie-re, mert a bios bejön de azzal annyi... ahogy indulna a rendszer, nincs kép, semmi jel. Ha vissza rakom az alaplapi kábelt, minden megy... mi lehet a gond? Ha nem jó helyen érdeklődnék, irányítsatok el légyszi... Köszi!
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
Teaway
veterán
-
Nimzovics
csendes tag
válasz szallasi007 #36957 üzenetére
Ja. Most néztem a tápot, azt is kukáznom kell...
Így valszeg egyszerre lesz az új konfig összerakva, valamikor ha az égiek is úgy akarják..MSI 150A Gaming Pro - i56400 - 16GB RAM - GForce GTX 960
-
Teaway
veterán
válasz sestertius #36958 üzenetére
"Ha vissza rakom az alaplapi kábelt, minden megy... "
De ebben az esetben a VGA kártya is benne van?
Nincs itthon csokid??
-
sestertius
őstag
válasz Teaway #36962 üzenetére
Azt nem vettem ki a gépből, csak a kábelt dugtam át, mivel kétféle kábel kell. hdmi-dvi az alaplapihoz, dvi-dvi a vga-hoz... nem teljesen értem a kérdésed, azt gondoltam, mindegy, mi van bedugva, mivel pcie-re van állítva a bios, nem auto-ra...
-
ló úr
őstag
Packard Bell Easynote MX51 lapimban behaltak az usb-k. Lehet ebben alaplapot cserélni? Illetve h ez a tipusszám korrekt e amit neten találtam? [nvidia NFG6100NA2 North Bridge BGA IC Chipset 08G21TM0021Q, T12M]
válaszokat köszönöm előre is"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Teaway
veterán
válasz sestertius #36963 üzenetére
Csak annyi, hogy látszik-e OP rendszer alól, tudsz-e drivert telepíteni, tudod-e klónozni, asztalt kiterjeszteni, stb. Bár ezek nehézkesek két monitor hiányában.
Nincs itthon csokid??
-
Twiggy666
csendes tag
válasz trancemusic #36967 üzenetére
Rendben megpróbálom. köszi
-
Teaway
veterán
válasz sestertius #36970 üzenetére
Milyen az OP rendszer? Korábban soha nem volt benne VGA kártya? Többi PCIe slotban próbáltad?
[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
sestertius
őstag
válasz Teaway #36971 üzenetére
A többi slotot nem próbáltam még. A cucc már több mint egy éve vga nélkül ment, én így raktam össze anno, korábbi tulaja természetesen használt benne vga-t. Most próbálkozok egy korábbi nvidia driverrel, hátha... az op rendszer win7 64 bit. Egyelőre ennyi...
-
sestertius
őstag
válasz sestertius #36973 üzenetére
Második próba régebbi vga driverrel - ugyanaz történik. A vga driver telepítését követő reboot-tól vége van mindennek, képernyő standby... ez vicc..... valaki súgjon már valamit, mi a p....a van ezzel?
-
trancemusic
senior tag
válasz sestertius #36974 üzenetére
Takarítsd ki a slotokat!
Az oxigén már lehet elkezdett a fémmel közelebbi kapcsolatot létesíteni...
Ha vêgkêpp nem megy:pcie sebességet autorol állítsd gen1-re vagy gen2-re.
Jó lesz az,nyugi.[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
válasz trancemusic #36975 üzenetére
No, slot kitakarítva, kifújva és az érintkezők megjáratva rendesen. win indítási képernyő után standby, a win be sem indul. Átállítva a pcie sebességet gen1 és gen 2-re a helyzet ugyan az. Az alatta lévő slotba átrakva a win kifagy, addig sem jut el, hogy az indítási képernyő eltűnjön, az megáll minden alkalommal és vége. Az érintkezők takarítását nem nagyon értem, mivel telepítés alatt végig gond nélkül működnek, csak a driver feltelepítése után áll meg az egész, tehát szerintem az nem lehet gond, pláne amennyiszer ki-be tettem ma már... A vga kártyát a bios érzi, a GPU. DIM Post mutatja az első slotban "nVIDIA GPU, running at x16 Native". A kártya érintkezőit átnézve az szinte kifogástalan, alig látható összesen két pici kopás az érintkező felületen. készítem a baltát, csak még nem tudom, hogy a vga-val kezdjem vagy az alaplappal....
-
Balathruin
veterán
válasz sestertius #36976 üzenetére
...vga-val kezdjem vagy az alaplappal...
VGA, de előtte próbáld másik gépben. -
sestertius
őstag
cmos reset sem segített.... ennyit az életben nem szo....am még géppel...... nekem is ez jutott eszembe, hogy lepróbálom egy másik gépben s kártyát. A gond az, hogy előre tudom, nem lesz gondja a kártyának, tuti, hogy nálam van valami sz....r.... csak hogy jól érezzem magam!
-
Teaway
veterán
"Az alatta lévő slotba átrakva a win kifagy"
Tovább! Próba a többiben is!
Nincs itthon csokid??
-
trancemusic
senior tag
A slot eleje elég,hogy csökkentett módban működjön pcie-x1.
Ugyanez volt a problémám!
Akkor ment a monitor standby-ba,mikor a vga drivert töltötte be a win.
Driver nélkül működött.
Még egyet próbálj ki: (Asus fanok ne olvassák tovább!!! )
Az asus spórolós vékony nyákja görbülhet!!!
Gtx770-em 100ezer ft-ért vásároltam,és a nyák kidolgozása,kinézete,érintésre az érzete GAGYINAK tűnik,nem csúcstechnológiának!
Lehet alaplapod is görbe.
Támaszd alá a vga-t,hogy a lehető legmagasabb pozícióba kerüljön!!!
Nálam bevált!!!!!!!!!![ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
válasz trancemusic #36980 üzenetére
Ez most komoly? Kézzel alátámasztottam a vga-t és rögtön beindult..... ba....... meg!! Hát ezt nem hiszem el.... na kitalálok valamit, hogyan kötözzem fel! Kész vagyok.... Köszönet!Ne sormintázz!
[ Módosította: #65675776 ]
-
trancemusic
senior tag
válasz sestertius #36981 üzenetére
ASUS egyenlő csili vili de bugos holmik!!!!
ABIT hol van????
Minden terméke top volt!!!![ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
Már csak azt nem tudom, hogyan lehetne kideríteni, hogy a ramjaim miért csak 1333-on mennek a lapban, feljebb nem tudom tornászni a 2000-es Kingstonokat - lehet kompatibilitási gond van, csak a lap topikjában nem találtam senkit anno, aki segített volna... Netán volna itt valaki, aki ebben otthon van? Köszi!
-
Taifa Díaz
őstag
válasz sestertius #36983 üzenetére
Majd ha beírod a konfigod az adatlapodra, talán elkezdenek érdemi válaszok szállingózni a problémádra.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
sestertius
őstag
válasz Taifa Díaz #36984 üzenetére
Igazad van - sajna viszont akkor sem volt megoldva, mikor még be volt írva... de hamarosan pótolom, a remény hal meg utoljára....
-
trancemusic
senior tag
válasz sestertius #36983 üzenetére
Auton kevesebb áramot ad a lap a memonak.
1,65 volt környékén mennie kell 2000 mhz-en.
Állítsd be manuálisan.
Időzítéseket ahogy a ramon van...[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
válasz trancemusic #36986 üzenetére
Ezen már régen túl vagyok.... korábban több lapban is használtam már ezeket a ramokat /XFX 790i ultra sli, asus maximus III formula, asus maximus IV extreme/ több féle időzítésekkel, és mindegyikben ment. Ebben nem akar össze jönni... az asus-tól azt tanácsolták, adjak az 1.65V-nál többet a ramnak, amit nem nagyon merek, hiszen gyárilag a max az 1.65V. Itt most valahogy mindent elölről kell kezdjek... ez az egyedüli, amivel már sokat szerencsétlenkedtem, hiszen csak "lelkes amatőr" vagyok e téren. Én már nagyon szívesen fizetnék is valakinek, aki beállítaná a procit meg a ramokat úgy, ahogy nekem kell... unok már bajlódni vele, csak élvezni szeretném....
-
törölt tag
válasz trancemusic #36986 üzenetére
Az áramot egyelőre még mindig Amper-ben mérjük. Volt-ban a feszültséget szokás. Előbbi biztosan nem is fog változni, lévén SI alapegység.
-
Tharkoul
tag
Az Asus SupremeFX és az MSI Audio Boost technológiája közt mi a különbség? Egy-két tesztet néztem még Gaming 5-nél, hogy egy pár ponton szebben teljesít a Boost, viszont megzavart ez a +30%. Feltételezem, hogy nem hangerőre értendő, hanem minőségre, viszont nem értem, hogy mire jó akkor az az extra molex csati hozzá.
A kérdésem lényegében az, hogy az MSI a molexről kapott extra nélkül is van olyan jó, mint a SupremeFX (amit amúgy nagyon szeretek), vagy azzal éri el csak azt a szintet? Mivel mindkettő Realtek ALC1150 alapokra épül, így gondolom túl sokban nem különbözhetnek alapjáraton sem.
[ Szerkesztve ]
-
AmunRa
senior tag
Sziasztok!
A számítógépem menet közben akadozik. Főleg zenehalgátasnál idegesítő. Nem tudom mi okozza. Feladatkezelőben nem látok kiugrást. CPU nincs leterhelve, RAM is van. e3 1230-as proci 8G RAM-al.
Mivel tudnám megnézni meg akasztja a gépet? Most gépelés közben ki akad és nem fut semmi komoly program. -
morphin
tag
Estét!
Még egy kérdésem lenne. Intelre váltok jövő héten. Milyen esetekben ajánlott/kell a Windowst újrarakni? Mindenképpen akarom viszont nem egyből a 4690 menne a lapba, hanem egy kölcsön (még nem tudom milyen) Haswell amivel frissíteni tudom a lap BIOS-át.
Ha a kölcsön procival újrahúzom a rendszert, minden drivert feltelepítek stb stb akkor gond nélkül ki tudom cserélni a saját procimra? Nem fog valami beakadni a Winfosban?
Illetve kap jövő héten még +4 giga RAM-ot is a gép, de annál úgy tudom nem muszáj újrahúzni.
Köszi!
-
FabioHD
csendes tag
Üdv Uraim!
Az imént raktam össze egy számítógépet az alábbi alkatrészekből:
- ASUS M5A-78L-M / USB 3
- ASUS 7750 1GB
- HyperX Fury 4GB DDR3 @ 1600mHz
- AMD Fx 4300 - hűtve : Skythe Katana 4
- Thermaltake 500W PSUA gondom az, hogy nincs BIOS post se videókártyával se alaplapi integrált VGA-val...
Próbáltam más RAM-okkal ( Kingmax, ADATA, Kingston ) más CPU- val ( Phenom II 445 ) de semmi változás, történt CMOS reset is de az se segített...
Olvastam, hogy ezek az alaplapok csak a legújabb BIOS-sal támogatják az Fx szériás processzorokat.
Ezért is próbáltam a régebbi Phenom II-vel mert így gondoltam, hogy tudok új BIOS-t flashelni.Ha valaki tud valami megoldást erre, akkor válaszát előre is köszönöm !
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok! A kérdésem a következő. Miért van az, hogy az újonnan vásárolt gépemben az 1600mhz-es RAM csak 667mhz-en működik? A CPU-Z is ezt írja, valamint most futtattam le 1 benchmark tesztet és eszerint is.
[link]Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest