- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Akciókamerák
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kobybry
csendes tag
csö gammerek! van 1 evga gtx 480 sc karim de a 285 ös frissités után csak fekete képernyöt ad be. van valakinek erre megoldása? bios verzio 70.0021.00.80 elöre is köszönök bármi nemü segitseget
-
spista222
addikt
Ha jól értem már be sem kapcsol a gép? Ha igen és a táp tik-takkol akkor le kellene húzni az összes tápcsatit belülről és áram alá helyezni a tápot ha úgyis tik-takkol akkor a táp ment tönkre. Ha így megszűnik akkor a lap lett zárlatos de még mielőtt ezt biztosra mondanám egy másik táppal ki kell próbálni.
-
zoltanoerik
csendes tag
Gondoltam beírom még-egyszer!
Adott egy MSI K9N NEO V2 és egy SAMSUNG HD502HI SATA 2-es merevlemez. A probléma a következő: A Windows (7) elindul az első 15-20 percig minden normálisan működik, míg egyszer csak a merevlemez leáll. SATA problémára gyanakszom, mivel csak abban az esetben történik, ha 1-nél több SATA eszköz van csatlakoztatva az alaplaphoz (optikai meghajtó, 2. merevlemez, stb.) Sajnos nagyon idegesítő ezen jelenség, mivel a munkám veszik olykor oda, egyszerűen csak megáll a működés, hallhatóan megáll a merevlemez.
Kizárt hibák: Windows hiba (több OS-sel is ki lett próbálva); Merevlemez (másikkal lett próbálva); tulajdonképp minden SATA-s eszközt másikra cseréltem!
A hiba csak akkor jelenik meg, amikor 1-nél több eszközt csatlakoztatok SATA-ra.
Ennek megoldásában kérem segítségeteket! Köszönöm!
UI: Nem, nem driver hiba! A Windows újratelepítése után is csinálta. Tápegység tökéletesen működik.
Alaplap: MSI K9N NEO V2
Processzor: AMD Athlon 64 X2 4000+
Memória: Kingston 1+2 GB DDR2
Optikai meghajtó: LG??
Táp: 450 W
Video.: Radeon HD 4730A válaszotokat kérlek PM-be jelezzétek, nagyon fontos lenne! Köszi!
-
agressiv
addikt
válasz zoltanoerik #206 üzenetére
100 éves MSI alaplap, nem leőődnék meg, ha döglött lenne, amúgy nem taperoltad meg a déli hidat? Nem melegszik túl, ha több cucc van rajta?
Tápegység tökéletesen működik. Lehet, hogy nem.
Hát még a borz.....
-
válasz DonThomasino #201 üzenetére
Egy ideig még kattogott miután lehúztam róla a betápot. Már bevittem iponba gariztatni. Remélem az alaplap megúszta.
ADATA HM550-es tápról van szó. Nincs másik amivel meg tudnám nézni.
A gép be sem kapcsol. Lekapcsolva a tápon lévő kapcsoló volt.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok szerintetek ez milyen táp?
Tiszta hülye aki nem normális
-
LaciMc82
aktív tag
-
DJ WOKKY
addikt
válasz LaciMc82 #212 üzenetére
attól függ mire kell. Egyébként nem csak a teljesítményt kell nézni.
Figyelembe kell venni az ágakat, azt hogy hány 12V-os ága van, az ágakban milyen erősségű az áram( hány Amper), stb.
De ha a tápos topikba beírod, akkor ott okosabban felvilágosítanak. Illetve a szokásos 1. hsz. -
LaciMc82
aktív tag
Ez még a másik verzió,ez tudásban beismerem jobb.
Tiszta hülye aki nem normális
-
LifeStyles
csendes tag
Hali
Nekem van egy Asrock H55M-LE alaplapom - benne van 2x4Gb 1600as Geil ram.
Ha 1x4Gb van a gépben simán megy - ha 2x4Gb van benne akkor win betöltése közbe kékhalállal újra indul.
Melyik ilyenkor a hibás? (sajnos nem tudom egyiket se kipróbálni más konfigba)
előre is kösziFelváltva működnek mindegy melyik slotba rakom őket csak egyszerre nem mennek
-
DonThomasino
veterán
válasz LifeStyles #216 üzenetére
Memtest el kéne lezesztelned őket. Ha ez meg van csekkolni a gyártó által adott támogatott RAM listában. BIOS ban miden beállítás auto n van?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
MeroM
senior tag
-
Werkly
őstag
Most akkor erre a csatlakozóra milyen hátlapi kivezetés köthető rá?
Csak 1 db RCA-s coax, vagy 2 kivezetéses coax+optical?
Kösz! -
spista222
addikt
Nekem van egy 4 pin es Asus amiből csak 3 pin van bekötve ugyanezek a vezetékek és mindkettő van rajta(coax+optical). Az 5V csak a optikai kivezetéshez kell elvileg.
[ Szerkesztve ]
-
traders
tag
Sziasztok!
Olyan kérésem van hogy egy GA-Z68X-UD3H-B3-nál ha az van írva hogy az "Internal I/O Connectors"-nál hogy "1 x front panel audio header" akkor ez azt jelenti hogy a teljes 7.1 (6 db jack-es hátsó csatlakozó) "másolható" (természetesen egy front panellel) a ház elejére, vagy csak azt hogy egy stereo meg egy mic jack oszt' csókolom?
Előre is köszönöm!
Az élet olyan nemi úton terjedő betegség, amelynél a halálozási arány 100%
-
spista222
addikt
A 7.1 hez elég 4db jack dugó. Nem hiszem hogy van olyan lap ami a 7.1 et kivezetné előre mert semmi értelme, úgysem akarsz két 7.1 es hangrendszert csatlakoztatni a géphez pláne nem egyszerre. Csak a szokásos "stereo meg egy mic jack oszt' csókolom" található a lapon ahogy azt a kézikönyv 29. oldalán is található. Egyébként ha szükséged van elöl a 7.1 re biztos lehet van olyan megoldás amivel ki tudod vezetni a hátsó jack aljzatokat előre(olyan előlapi panel amelynek egyik oldala a panel a másik oldala jack dugó és hátulra kell csatlakoztatni).
[ Szerkesztve ]
-
Bruticus
csendes tag
Sziasztok. 1 hónapja vettem egy konfigot
Msi h61-p21, intel core i3-2100, zotac gt 240 vidikari,chieftech i-arena 500w tápa problémám az hogy eggyes játékok 3d-s dolgok alatt a gépből erős cirpelő hang jön, már jeleztem a bolt felé mivel garanciális mindne alaktrész hogy gond van, de a minap elbizonytalanodtam, mert egyszerüen nemtudom megítélni pontosan honnan jöna hang meik alkatrészt küldjem vissza szervizbe v cserére. Annyi biztos hoy annyival vagyok előrébb hogyha alaplapi VGA ra kapcsolok kiveszem a gt240 et és ugy futtatom azokat amikkel ciripel akkor nemcsinálja, halkan szépen megy igaz enyhén szaggat minden de halk, tehát akkor a videókártya lenne?, ha beteszem vissza akkor jelentkezik. Nem tudom hogy az alaplapból, tápból a terhelés miatt vagy a videókárytáról jön, de rohadt idegesítő. Mással nemtudom kiprobálni, nincsenek alkatrészeim. Kérlek segitsetek. köszi
-
spista222
addikt
válasz Bruticus #226 üzenetére
Szerintem terheld le a CPU-t egy Prime95-el. Ha nem csinálja akkor az alaplap "CPU része" kizárva. Utánna csak a VGA-t terheld le furmarkal(nem kel sokáig mert eléggé megfűti a kártyát és nehogy károsodjon csak addig amíg el kezd ciripelni). Még a táp is lehet mert a VGA-val leterhelődik annyira hogy lesz hangja.Legvalószínűbb hogy a VGA-n egy tekercs esetleg kondi ciripel, a legegyszerűbb lenne átrakni egy másik konfigba ha ott is csinálja akkor 100% hogy VGA.
-
traders
tag
válasz spista222 #225 üzenetére
Köszi!
Nagy láma vagyok hogy nem néztem meg a leírást a neten (mert ugye a lap még nincs meg)
Azért kérdeztem mert amúgy csak stereo hangfalak vannak rajta, ha játszanék akkor meg ilyen térhatású fejhalgatón gondolkodnék, de nem szeretném be-ki dugdosni a cuccokat... így valószínűleg marad egy jack elosztó a zöld kimeneten...
Amúgy ha bedugva marad a 7.1, és zenét hallgatok akkor ezt a 7.1-ből adja ki vagy átvált stereo-ba vagy ezt majd szoftveresen kell állítgatni?
-
traders
tag
válasz spista222 #229 üzenetére
Hát ezaz hogy mégcsak a jack vs usb-nél tartok Amúgy nem is biztos hogy veszek... attól függ hogy milyen ezek térhangzása... milyen ártól indul a használható kategória, stb stb... nehéz dió ez mert itt még nem arról szól a dolog hogy csak hangminőségben térnek el egymástól a fejhallgatók, hanem maga a technika is elég gyerekcipős
Amúgy miért? Tudsz valami tippet?
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Asus P8H61-M PRO alaplapomban i3 2100-as procit i5 2500K-ra akarom lecserélni. Nem egy drága alaplap. Érdemes ebbe ilyen procit venni?
-
atti_2010
nagyúr
válasz rayoliviero #233 üzenetére
Az egy korrekt lapocska, miért ne lenne érdemes ha ki tudod használni.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Ladder
csendes tag
Bocs előre is, ha nem pontos topicba írok, de 4 oldal átfutása után nem leltem hasonlót.
Van egy X58 Sabertooth alaplapom 1 OCZ3P1866C9LV6GK kittel használtam eddig. Most szeretem bele még egy ugyan ilyen kitet, de a 12 giga ramot a 1866 helyett csak 1600-on látja az alaplap. Valaki találkozott ilyen problémával? Esetleg megoldás?
-
DJ WOKKY
addikt
válasz rayoliviero #233 üzenetére
ha kezeli, és kihasználod a plusz teljesítményt, akkor biztosan megéri.
-
spista222
addikt
válasz Bruticus #232 üzenetére
Ha csak terhelés alatt ciripel akkor igen.
Egyébként meg mint előttem is írták hogy a VGA ciripel nagy valószínűséggel vagyis azt vidd be és egyből kiderül. Az jó kérdés hogy ciripelésér gariztatnak e ha egyébként nincs semmi hiba vele.Ladder: Manuálisan nem lehet visszaállítani 1866-ra? ha nem akkor lehet hogy a memóriavezérlő a 6 modult csak 1600-on tudja kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
Ladder
csendes tag
válasz spista222 #238 üzenetére
Automatán 1066-on hajtaná a ramokat. Ha manuálisan felcsavarom 1866-ra, ami a hivatalos max értéke a ramoknak, akkor hirtelen csak 4-5 modult (8-10giga) látott eddig véletlenszerűen. A 6. modult szimplán nem számolta ki ellenőrzéskor mikor a gép indult.
Aiada win-ben kimutatja, hogy van benen a slotban ram, de ott is csak annyit, hogy milyen típusú, másik fülön már az is üresnek mutatta az adott slotot...
Ha visszavettem 1600-ra manuálisan, akkor kiszámolta a 12 gigát, csakúgy mint alacsonyabb frekvencia beállítások mindegyikénél. Csak az 1866-on van ilyen problémám.
Ramokat cserélgettem a slotokban pár variációban (a tri kiteket nem bontottam meg, egymás között nem cseréltem össze az egyes ramokat, beraktam szimplán egyik kitet, másikat (rendesen mentek 1866-on), mindkettő kitet a két lehetséges variációba (ilyenkor véletlenszerűen adta ki vagy a 8 vagy a 10 gigát). Eddig ennyi történt.
-
atti_2010
nagyúr
válasz rayoliviero #240 üzenetére
Igazából a játék az ahol nem sokkal nyújt többet mint az előző procid, ott inkább egy izmosabb VGA számít pláne ha fullHD-ben játszol, minden alkalmazás profitál belőle csak az a kérdés hogy ez neked menyire éri meg.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
wesaaa
aktív tag
Szevasztok lenne egy nagyon fontos kérdésem
Összetettünk egy új konfigot
vettünk pár alkatrészt egy gigabyte ga-73vm-s2 alaplapba
a táp új cpu q6600 van benne ram minden van benne
bekapcsolom se kép se hang, prociventi pörög vga pörög de képet nem ad
nemtudom mi lehet vele.....kellene egy NAGY SEGÍTSÉG AKI TUDJA MI LEHET VELE AZ ÍRJON!OLDPH! wesaaa felhasználónak 74 pozitív értékelése van a fórumon! OLD PH!
-
Hunork
veterán
Üdv!
Annyira nem vagyok otthon most, de ez egy nforce/geforce chipsetes lap, ha jól tudom. Milyen a VGA, ami benne van? Mert ha jól tudom, az nforce-os lapok szoktak érdekes dolgokat produkálni.
(meg gondolom az alaplapi geforce le van tiltva...)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos cigaretta 🔞
- Akciókamerák
- Milyen notebookot vegyek?
- Spórolós topik