- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Amazon Fire TV stick/box
- Melyik tápegységet vegyem?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xyvalaki
aktív tag
válasz
Big_Janowsky #4 üzenetére
Lehet ötvözet is. De hogy itt mire gondoltak azt én sem értem.
-
Acélfarkas
senior tag
válasz
Sanchez638 #13 üzenetére
Jővőbeli innovációra írtam viccként. Azért van ott a fejecske is.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Acélfarkas #12 üzenetére
Ez hogy jön ide? A kártya beljebb részére rakják a kábelezést. Nem megy át a kilowatt a lapon.. Szépen el lehet rejteni a kábelt is..
Mondjuk egyszerűbb lenne, ha optimizálva lenne sok minden és nem kellene sokszáz wattot megzabáló kártyákat tartani..
[ Szerkesztve ]
-
Acélfarkas
senior tag
válasz
Sanchez638 #11 üzenetére
Átrakják majd a procifoglalatot is az alaplap másik oldalára.
-
Sanchez638
addikt
Gondolom nem lehet magát a csatlakozót a kártya alaplaphoz közeli részére tenni.. Föleg úgy, hogy mára már a filléres tápoknál is lapos profilos a kábel és szépen el lehet vezetni..
Kíváncsi vagyok a jővőbeli innovációkra, amikkel ezek a cégek meglepnek.
[ Szerkesztve ]
-
"[...] mert így a BTF kártyák használhatóak maradnak "normál" alaplapokban is, így jobban el tud terjedni a szabványuk."
Szerintem meg nem. Egyrészt aki egy normál alaplapba fog VGA-t venni, az nem a BTF felé fog nézelődni, mert minek vegyen olyan terméket, amit nem használ ki. Másrészt mivel drágább lesz, így nehezebb is lesz eladni (csak a nagyon fanatikusok veszik majd, eleve BTF-es alaplap+VGA kombinációban).
Egyébként meg az általad belinkelt képen az az érdekes, hogy a tápkábel zavaró, és el kell tüntetni, de a vízhűtés vastagabb, ráadásul dupla kábele meg 'marha jól néz ki'. -
tibaimp
nagyúr
Szerintem meg nem rossz megoldás, eleve így kellett volna kijönnie, mert így a BTF kártyák használhatóak maradnak "normál" alaplapokban is, így jobban el tud terjedni a szabványuk.
Szerintem ez így marha jól néz ki, csak példa: [link]Az 1000W-al meg a jövőt állóságot próbálják kimaxolni, bár hozzáteszem, ez előrevetíti, hogy a VGA fejlesztések, nagyon nem jó irányba indultak el....
-
Hajaj, remek megoldás!
Biztos nem lesz hosszú távon negatív hatása az alaplap élettartamára, ha a pár mm2 kábel helyett 6...8 darab 70um réteggen szalad át az 50-100A, pláne egy jó hétvégi 8+ órás game party során.Másutt az ilyen power path-ra már passzív hűtést illik tenni, de majd itt kimagyarázzák ezt is, hogyan jobb a júzernek pár évente kukázni a lapot.
-
Acélfarkas
senior tag
válasz
Big_Janowsky #4 üzenetére
Ez elég gyenge magyarázat az elnevezésre.
-
Big_Janowsky
csendes tag
Nem a rézötvözett neve hanem jóval vastagabb a réz a pcb-ben mint a szabványos pcb-ben
-
Acélfarkas
senior tag
Mi az a nehéz réz? Milyen rézötvözetet neveznek így?
-
lacyc3
csendes tag
válasz
Sanchez638 #1 üzenetére
Igen, az alaplapon megy át, gyakorlatilag átköltözött a tápcsatlakozó a videokártyáról az alaplapra.
Más kérdés, hogy szerintem néhány generáció múlva abuzálni fogják az egészet, kap a VGA egy kilowattot BTF-en és egy másikat pedig 12V2X6-on.
-
Sanchez638
addikt
Tehát az alaplapon megy át a kilowatt? Vagy rosszul értelmezem? Vagy ez valami riser-es megoldás?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A jövőben debütáló, BTF 2.0-s grafikus vezérlők több kraftot vehetnek fel vezetékek nélkül, és kompatibilisek lesznek tradicionális kivitelű deszkákkal is.
- Linux kezdőknek
- Mobil flották
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- EAFC 25
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iPhone topik
- További aktív témák...