Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
''Az árkülönbség yó 100 papír.''
Miért lenne 100? Az asztali 35-40eFt-ért már meg lehet venni, és kapásból DVD lemezre dolgozik, és hardveresen zajt is szűr.
''Milyen szoftvereket ajánlotok szerkesztéshez, minőségjavításhoz.''
Szerkesztéshez a Womble MPEG Video Wizard-ot.
Minőségjavítást pedig felejtsd el: az MPEG2 -amibe ez a kártya dolgozik- már végformátum. Ha utólag akarod javítani a felvétel minőségét, akkor egy DV-be vagy MJPEG-be rögzítő kártyát vegyél. (Aztán pedig szánj rá sok saját időt és sok processzor időt.) -
tem
csendes tag
Emberek!
Szeretnék ilyen karit venni.
Dilemma:az asztali DVD-írókkal jóval 1szerűbbnek tűnik a digizés.
DE!
Az árkülönbség yó 100 papír.
Szóval nem tom.
Megér e nekem ennyit a jóval 1szerűbb kezelhetőség ekkora árkülönséget illetően. Ezt mondjuk még talán el tudom dönteni, de tudtok más különbséget is ami a kari javára szólna?
Nekem elsősorban csak arra kellene hogy a VHS-t bedigizzem és jónapot.Milyen szoftvereket ajánlotok szerkesztéshez, minőségjavításhoz.
Előre is kösz
tem -
Dexter68
addikt
Én is próbáltam ilyet, hogy átmásoltam a plugineket, dll-eket. Így értem el, hogy a képet lássa. De a hangot nem látja (vagy hallja)
.
Egyébként nem értem, hogy ha az eszközkezelőben ott van, mint hangeszköz, akkor a sok hülye progi mé nem láttttya?
(christv pro asszem látta – bezzeg) -
mr_ricsi
veterán
''Összehegesztettem'' a DVD Movie Factory 3-at és az Avermedia plug-int, de pontosan úgy működik, mint az eredetivel. (Pontosabban: ugyanúgy nem működik.)
-
mr_ricsi
veterán
''Mijaza TBC?''
Időalap korrektor.
A szalagos analóg forrásból nem túl korrekt a szinkron, emiatt a sorok nem egyvonalban kezdődnek, dől a kép felső része, stb. Már az is eleve gond, hogy 2 egymás utáni (fél)kép sem kvarc-pontosan 1/(50)25-d mp-enként következik, ezért ha kvarc-pontos a digizőkártyád belső órája, akkor nem mindig akkor kezd dolgozni a kártya, amikor a kép jön. -> képdobás.
Ezt javítják a TBC áramkörök. Van amelyik csak a sorok kezdetét rendezgeti vonalba, de van amelyik az egész képet digizi, memóriába teszi, és onnan kiolvasva kvarc-pontos szinkronnal küldi tovább. -
mr_ricsi
veterán
A hardveres MPEG2-t csak a hozzáadott 2 progival lehet használni. (Van egy AverPVR plug-in, ami a progikkal települ)
Más progik esetén úgy használható a kártyánk, mint egy kutya közönséges 7eFt-os capture kártya. Vagyis a hangkártyába kell átdugni a hangot, és azon át lehet felvenni. A képet pedig az aver kártya tömörítetlenül adja, vagyis a procival kell betömöríteni.
Ami érdekes, hogy a gyári leírások szerint mind a Connexantos broadcast decodernek, mind a NECes MPEG2 chipnek van TBC(szerű) funkciója.
Én csak a Connexantost tudom használni, pedig szívesen összehasonlítanám pl. a képminőséget, ugyanazt a kazit felvéve... -
mr_ricsi
veterán
Úgy tűnik, hogy a VIA chipsetes lapokkal van gondja, mert tegnap kipróbáltam egy SiS-essel, és lefagyaszthatatlanul tette a dolgát.
(Ugyan még nem próbáltam annyi lappal, hogy a fenti állításom statisztikailag megalapozott legyen, de legalább valami irányt találtam magamnak, hogy merre kutakodjak.)
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''Na jó, de én is azért vettem, mert benne van a HW mpeg2...
A nemhasználásra ott a TV karim.''
Azért nem ugyanaz, mert az Aver a rosszabb VHS-t is képes dobott kép nélkül bedigizni, mint a TVkártyám.
Másrészt: ha jön az újabb win, akkor valószínűleg úgyis le kell mondanunk a kártyánk MPEG2 képességéről, mert nem lesz hozzá driver. -
Dexter68
addikt
Most az uleadtól töltöttem egy 6 megás peccset, amitól 2.12 lesz a verziója.
De még nem próbáltam, hogy mit csinál egy másfél órás videóval. Most ugyanis újaban azt csinálja, hogy
1. pár perc múlva kilép magából és olyan, mintha nem indítottam volna el
2. végigmegy, de csak 5-20 percnyi anyagot rögzít másfél óra helyett. -
mr_ricsi
veterán
Köszi, nem kell, mert ezek is megvannak, és ugyanezen néven a ~6MB-os változatuk is.
Én szívok ezzel a kártyával, mert a gépemben fél perc alatt lefagy a progija, az mcmpgdec.dll okoz hibát.
Szűzen felrakott XP-nél dettó, 2k-nál dettó.
Másik gépben is próbáltam, ott 18perces felvétel volt a leghosszabb, amit a fagyiig sikerült elkövetni.
Ha nem használom a hw-es MPEG2-t, akkor fagyi nélkül több órán át képes működni. -
mr_ricsi
veterán
''Tudsz olyat, ami képes?''
Nem igazán.
Az ''utólagos'' HW-es konverziót a szakik nem ajánlják, mert 1x-es sebességgel történik, ill. szoftveresen szebb képet lehet előállítani.
25-27 köröl pedig már lehet venni egy hauppauge 250-est, ami önmaga is hw-es MPEG2 kódoló+tuner.
(Ha képes egymással megférni a 2 kártya, akkor az Avert lehet használni szalagok digitalizálására, a Hauppal pedig TV-ből felvenni.)
Másik topicon láttam, hogy DivX-es DVD-t keresel. Nézd meg az Orion 2602-t. A Metróban holnapig akcióban br.11987,50Ft.
(Magyar menü, +/-RW-ket játszik, MP3-at is tud, subtitle-knél kalaposak a hosszú magánhangzók. Létezik 2.1 és 5.1 változatban is. Ha ez számít nálad, akkor vásárláskor meg kell nézni, melyik van a dobozban.)
Hallottam valakiről, aki a gyerekeinek szerzett DivX-es filmeket, és eddig mind meg tudták nézni őket.
-
mr_ricsi
veterán
''még azt nem sikerült megoldanom, hogy a tunerkariból jövő jelet áthajtsam a hw-kódolón''
Ehhez a HW-es MPEG-kártyának egy funkciót támogatnia kell. (A funkció neve már 2 napja nem ugrik be...)
Ha ezt tudja a kártyesz, akkor még a HDD-n lévő videofájlokat is lehet HW-esen MPEG-be tömöríteni, nem csak a tunerkártyáról jövőket. -
Dexter68
addikt
Perszehogy.
Csak még azt nem sikerült megoldanom, hogy a tunerkariból jövő jelet áthajtsam a hw-kódolón. Pedig szeretném. Én úgy hittem, hogy lesz e codec a többi közt, ami így oldja meg a kódolást. De nem találtam ilyet.
Tehát, ha tunerkariról veszek fel, akkor SVCD, ha videóról, akkor DVD-MPEG-2.
De ha tudsz megoldást, várom szeretettel -
Dexter68
addikt
Apádnak üzenem: Bővebben: link
Zseniálisan egyszerű, csak azt kódolja újra, amin valami effekt van, a többit úgy hagyja.
A kezelése is nagyon könnyű. Én, aki nem is értek a filmcsináláshoz, már olyan videókat csinálok, hogy magam is meglepődöm. Csak a jóízlés szab határokat az effekteknek -
Dexter68
addikt
Oké, oké. Tehát itt vettem, ilyet és ennyiért: Bővebben: link
Az Avermedia honlapjáról lekerült a cucc... Bővebben: link
A múlt héten még ott volt.
Nyilván a művelt nyugaton már nincs igény vhs digizésre, csak a digikamerákhoz van support.
Amúgy azt csinálja, hogy a belemenő vhs jelet úgy átalakítja mpeg2-vé, hogy csak na. Realtime-ban. Tehát mire vége a videónak, kész a kódolás is. -
Esmein
nagyúr
Néhány info-t azért adhatnál a kártyáról, link ár kép mitcsinál ez valójában stb, tudod
-
Dexter68
addikt
Na, kiderült, hogy az ulead-progikhoz le kel tölteni a patchet, és mostmár kódol, mint a kisangyal.
8000 kbit/sec röptében! A többi progi már nem is érdekel.
Már csak arra kéne rájönni, hogy hogyan lehetne a Pinnacle PCTV kártyámra bejövő TV jelet kódoltatni vele...
Várom az ötleteket.
Nekem annyi jutott eszembe, hogy a Matrox S-video kimenetét be lehetne vezetni az Avermedia S-video bemenetébe...
(Elvagyok itt magamban) -
Dexter68
addikt
Nyitok egy „nagy topic”-ot én is már.
De lehet, hogy egyszemélyes lesz 1 hsz-sal és 4 uppal, de sebaj.
Szóval vettem egy ilyen kártyát és érdekelnének a tapasztalatok.
Nekem most úgy működik, hogy a hozzá adott progik (Ulead VideoStudio és Ulead Movie Factory) látják ugyan, de a capture gomb lenyomásakor hosszas gondolkodás után a „No initialization Capture failed. The created file is corrupt and unusable. It will be automatically deleted. [13011:1:2]” hibaüzenettel megállnak.
A többi progi (Intervideo WinDVR, Intervideo WinDVD Recorder) látja a képet, de a hangját nem tudja kezelni.
Aztán van olyan progi (VirtualVCR), ami látja, de a hangot már máshonnan szedi (Pinnacle-TV kártya) és nem csinál mpeg-2-t, hanem a szokásos bazi nagy avit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest