- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Echoo
senior tag
Szervusztok!
Vettem egy dupla din méretű rádiós cd-t az autómba, de pár milliméter miatt nem tudom beépíteni. Legyen belőle konyhai hifi! Van egy 400w-os tápom, 12cm-es, nem is hangos. Hogyan tudom megoldani, hogy az autós fejegység bekapcsolja a tápot? Egyáltalán megvalósítható így?
-
Echoo
senior tag
Látom, ez a téma nem fog senkit agyvérzésbe kergetni
-
Vidori
tag
Szia,
A Power On/Good jelzésű 14-as sorszámú általában zöld színű vezeték az ATX-es tápegység bekapcsolására szolgát. Tehát ha valaki ki akar próbálni egy ATX-es tápegységet és nincs lehetőség arra, hogy azt számítógéppel bekapcsoljuk, akkor csupán annyit kell tenni, hogy ezt a 14-as számú legtöbbször zöld színű vezetéket össze kell kötni bármely fekete vezetékkel.
Itt a link:
TápegységÉs mennyi A kell neki?
Vehetsz külön noti, lcd tápot is ami 2.000-tól kapható és 3-5 A tud.
Pl. Vatera:
12v táp[ Szerkesztve ]
-
GReddy
tag
...igen, de akkor az alaplap indítja a tápot... itt pedig, ha jól értem, az a feladat, hogy PC-táp alaplap nélkül etesse a fejet. De már leírták, hogy kell indítani magát a tápot. Szerintem nincs akadálya. Nem vesznek fel brutál ampereket (még az "ezer vattos piaci" se', max 4x20W~80W~12V tehát olyan 6A körül van max. Az pont 1200W PMPO... ) Nem a fej lesz a probléma, hanem majd az erősítő, ami felvehet akár 100A-t is... Mondjuk egy JÓ monoblokk, egy Cruch Blackmaxx 1200W vagy egy Hifonics Mono... az pl pont 100A -t vesz fel csúcsban (ugyanaz az elektronika). Arra már építeni kell tápot. De szerintem nem lesz pálya otthonra. Anyu hisztizni fog!
Dominate the woods... The Bowhunter.
-
Echoo
senior tag
A tápot elindítottam, minden bekötve, tökéletes a sufni hifi. Ezzel önerőből is megbirkóztam. Inkább az a kérdés, hogy hogyan tudom a fejegységet úgy ellátni 12V-al, hogy ne kelljen az állomásokat és a hangszineket minden bekapcsnál újra beállítanom? Mert ugye ha kikapcsolom a pc-tápot, a memória nem kap 12V-ot, tehát "amnéziás" lesz Ha viszont folyamatosan üzemel a táp, forog a venti, fogy a nafta.
Anyu nem hisztizik, mert akkor megtagadom tőle a szexet Nős vagyok, nem kissrác.
-
Crime78
csendes tag
Nem tudom, ez a gondolatom kérdéses, de:
-a táp ad folyamatos +5V-ot is (bakpcsolástól függetlenül), az nem lehet elég a memóriának?
-illetve alaplap nélkül ad egyáltalán folyamatos 5V-ot?ASUS PRIME Z270P - i7-7700K; 16GB Corsair Vengeance DDR4 3000MHz; MSI Radeon RX570 OC 4GB GDDR5
-
Teta1
csendes tag
válasz DonThomasino #10 üzenetére
Elég régi a hozzászólásotok, de hátha
Hasonlót szeretnék én is csinálni. Az amnéziát sikerült kiküszöbölni? -
Menetíró
csendes tag
Az úgy nem fog menni szerintem, ha lekapcsolod a tápot akkor nem ad ki 12V-ot. Ha memóriának meg annyi kell akkor azt úgy nem lehet összehozni!
Ami nem romlik az nem is működött soha...
-
iker62
csendes tag
Én is akarok egy PC tápról működtetett autórádiót csinálni. a memória elfelejtés dolog viszont aggaszt. Gondolkodtam, hogy kéne egy akksi a rádió elé, megy egy akku töltő. de akkor már nem kell a PC táp. De nekem az van. Arról viszont nem megy a 12 Voltos akksi töltése. Több ötletem volt aztán a következő megoldásig jutottam. Teszek egy 2-3 Amperórás 12 Voltos zselés akksit a memória megtartó ágra. ezt közvetlenül a PC táp 12 voltjáról töltöm (nincs töltő elektronika). Mivel csak 12 Voltot kap töltésként ezért nem fog túl nagy árammal töltődni. És sosem töltődik fel teljesen. Nekem naponta 4-8 órát lenne bekapcsolva a PC tápom, a köztes időben bírja a kikapcsolt rádió néhány milliamperes áram felvételét ez a kissé töltött akksi is. Remélem érthető az elgondolásom. Vélemények?
Üdv! iker
-
-
iker62
csendes tag
-
internation
csendes tag
Mekkora egy standard autó rádió méretei?
Értem itt az 1DIN méretet cm-ben...
122 pozitív és 0 negatív értékelés
-
lacam
aktív tag
Sziasztok,
Találtam ezt a régi témát és úgy gondoltam felhozom.....
...tegnap sikerült ( egy autóeladás miatt ) hozzájutnom egy aránylag jóféle autórádióhoz...viszont nagy szükségem lenne egy konyhai hangkeltőre. Úgy gondoltam, megpróbálom ezt a két dolgot összefésülni, és az autórádió lenne a konyhai zenegépünk így, a karácsonyi sürgés-forgás, sütés-főzés előtt.
Kellene nekem egy hangszórópár (az ohmikus értékeket nem tudom.....rákötöm 'oszt jónapot) illetve egy tápegység. Ugye itt javasolták a PC-ből kiberhelt tápegységet...de ezt én elvetném - túl nagy és túl zajos... amire én gondltam, az egy notebook töltő vagy egy LED-szalag adapter... 12V 6A ...csak elég.
Jól gondolom, hogy ezeken felül másra nincs is szükségem? A 6 amberes tápegység szerintetek elég?
(asszem 4x50W-os a rádió....és nem fogom a belét kihajtani...tudom, a 6A és a 16.667A között van egy kis különbség..de csak elég )
-
Teplic
tag
Aztán erősítő nehogy megrángassa a tápot, mert akkor a hang nem lesz túl jó..
nem mindegy milyen minőségű a tápegységed. Egy mezei PC-nél egy mezei táp lehet nem tűnik fel, pedig nem elhanyagolható közel sem, hogy milyen is az a táp. -
HPAA
őstag
hasonló 5letem támadt a topik indító bejegyzéssel , valami konkrét dolog összejött azóta ? , vagy halott az 5let ?
************* censored
-
NORBl
aktív tag
Sziasztok,
Autorádióra lenne szükségem, gyorsan. Ár érték arányban egy elfogadható minőség kéne 5-10 k között. Nincsenek különleges igények, működjön, új legyen, garanciával, és usb s.
Akai CAU-7120 néztem ki. Nem számítok prémium minőségre. Van ennél jobb vétel 5-10 k között? -
ToMAC88
friss újonc
Sziasztok!
Én is építettem egy ilyen házi kis autóhifit a garázsomba. A tápegység egy LED táp (300w 25A). Működik, de gondol egyet és megáll a technika, változó időközönként. Ilyenkor csak az segít, ha a rádió hátuljából kihúzom a kábeleket (teljes reset), majd visszadugom. Ez mitől lehet? Nem hinném, hogy kevés a táp, vagy? Valami ötlet esetleg?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest