Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Power17
tag
Sziasztok!
A pihilips oldalán van most 25% kedvezmény, de már alig maradt pár LatteGo kávégép. Kinéztem 3 sorozatot EP4449/70, EP4446/70 meg EP3349/70. De érdekes hogy van olyan 2000-res sorozat ami olyan drága mint a 4 vagy 5. Sajnos 5000 -res sorozatot már elkapkodták. Érdemes venni a 4449-et? Az még van, vagy várjak hátha lesz 5000-res Black fráájdééjen?
Karácsonyra akarok csak gondoltam most megveszem, mert van akció. Köszi! -
Vanka
tag
Köszönöm mindenkinek !
Fehér lett 216000 volt -
Janusz001
őstag
válasz
N.otorious
üzenetére
Közben találtam még egy lehetséges okot, ahol tolja ki az örleményt és esne lefele a csatornán keresztül az örlemény tartóba, az volt nagyon berakódva, eléggé le volt szűkülve. Kiganéztam, 1-2 napon belül kiderül okozhatta -e ez, ártani biztos nem ártott.
-
N.otorious
senior tag
válasz
Janusz001
üzenetére
A központi egységben van az a fém szűrő, perforalt lemez, amit egy torx fog. Az lehet eldugulva. Azt csak úgy tudod kicsavarozni ha szetszeded felül. Nah azt szedd ki, és takarítsd meg.
-
Janusz001
őstag
Üdv, hátha tud valaki tippet adni, mi baja lehet az 5 éves gépnek. Philips EP2231/40 a páciens, megörli a szemes kávét, majd mikor elkezdené lefőzni a kávét, megszakad, kiüríti a pogácsát a zacc tartóba és alaphelyzetbe kerül, mintha lefőzte volna a kávét. Van, hogy hiba nélkül végigmegy, de sajnos egyre gyakrabban csinálja, ilyen kávé árak mellett ez meg nem buli anyagilag. Vízkőtelenítve lett, az őrlő része is takarítva, zsírozva, még a tömítő gyűrűket tudom cserélni, de aztán megáll a tudomány.
-
válasz
csemberlen
üzenetére
Igen. De'Longhi sem foznikyat,. mint egy karos, de köröket ver a Saeco -ra. Mondom ezt 10x év Saeco és kevesebb, mint 1 év De'Longhi tapasztalat mellett. Nem is értem, miért maradtam ennyi ideig Saeco mellett.
-
csemberlen
őstag
Sziasztok. Saaeco géppel lehetettlen közel olyan kávét főzni mint a karos gépekkel?
-
z123456z
őstag
válasz
Memmaao
üzenetére
Köszönöm.
Nem is gondoltam rá, hogy erre is alkalmas, egyébként nincs ChatGPT-m, de talán az ingyenes Gemini is megbírkózna vele. Legközelebb megpróbálom.
De szerintem beviszem a szervízbe, garis még másfél évig. Én kicseréltem a szokásos és elérhető 3 gyűrűt, nincs változás. Néztem robbantott ábrákat, nem mondanak semmit. Lehet, hogy valóban egyszerű házilag is, de segítség nélkül meghaladja a képességeimet, és a garanciát sem akarom bukni. -
válasz
z123456z
üzenetére
Az ilyen kérdéseket egyébként miért nem a chatGPT-nek teszed fel fotóval? Tök jól meg tudja válaszolni.
Befotóztam neki a kommented:
Igen. A fotó és a leírás alapján tipikus Philips/Saeco konstrukciós „betegség” ez: a csepegő víz a főzőegység mögötti vagy melletti víz/gőz elvezetésből jön, és nem a tartályból vagy tálcából szivárog.
Néhány konkrét tipp:1. Leggyakoribb ok: a gőzszelep (steam valve) vagy annak O-gyűrűje elöregedett, illetve a szelep részben nyitva marad.
Ha a gépen a gőzcsap „szokásosan” kicsit nehezen zárható, vagy a gőzcső végét szokta „nyálazni”, akkor biztosan ez.
Ilyenkor a gőzszelep mögötti műanyag házban a kondenzvíz lassan lecsorog a burkolat alá — pont ahogy a képen.
2. Másik gyakori pont: a főzőegység és a leeresztő cső (drain valve) közti O-gyűrű.
Ha a főzőegység alatt nedves minden ciklus után, akkor ez a gumi már nem zár jól.
A javítás házilag is megoldható: a főzőegységet ki kell venni, a mögötte lévő gumigyűrűt (piros vagy fekete) szilikonzsírral bekenni vagy cserélni.
3. Ritkábban: a cseppvízcsatorna eldugul, és a víz „visszatorlódik” a burkolat közé.
Ezt egy vékony, hajlékony műanyag pálcával (pl. kábelszigetelőből) ki lehet pucolni a csepptálca mögött.
Mit tehetsz most:
Húzd ki a főzőegységet, tisztítsd meg, szárítsd ki, zsírozd újra a tömítéseket (szilikonzsír, nem WD-40).
Ellenőrizd a gőzcsap állapotát — ha mindig enyhén nyitva van, próbáld meg néhányszor teljesen elzárni/kinyitni, hátha csak leragadt.
Ha továbbra is szivárog, akkor a gőzszelep blokkot vagy drain szelepet érdemes cserélni — ezek kb. 4-6 000 Ft-os alkatrészek, YouTube-videó alapján 20 perc alatt házilag is cserélhetők.
Ha a garancia még él, érdemes szervizre bízni, mert a vízcsorgás hosszú távon oxidálja a belső fémrészeket és motorokat.
De ha lejárt, ez egy klasszikus, otthon orvosolható Philips-hiba. -
vicces
addikt
válasz
z123456z
üzenetére
Ezt személyesen lehetne a legjobban megallapitani. Valakinél a központi volt elrepedve, asszem a dugattyú résznél. Lehet az is hogy a kazán körül van a bibi.
Nálam az a pipacső folyt ami a központiba nyomja bele a vizet. Dupla gumigyűrű van rajta, egymás mellett és azok voltak szetkopva, mert sohasem szilikonoztam. Asszem 2 imbusz tartja.
Viszont már nekem nincs meg a gép és emlékezetből kicsit nehéz.
-
Tomszlaj
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Koszi szepen!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Tomszlaj
üzenetére
A kávépogácsa megköti még a nehézfémeket is, valahogy az aktív szénhez hasonlóan lehetne elképzelni, csak persze más. Alumínium bojler ezért nem számított soha aggályosnak, meg amúgy sem sok alumínium forrása a kávéfőző.
Régebben néztem utána, forrás nincs meg, de az volt a lényeg, alapból is elhanyagolható az alumínium veszélye, azt is a pogácsa megfogja, így teljesen ártalmatlannak minősítették. Hogy a kimenetnél érintkezik, az semmi.
-
Tomszlaj
tag
Sziasztok!
Nem tudjatok esetleg, hogy a Szarvasi karos kavefozok kozul van-e olyan, amiben nincs a kaveval erintkezo aluminium alkatresz?
Illetve, letezik olyan elektromos kotyogos kavefozo, ami rozsdamentes acelbol van?
Elore is koszonom!
Udv,
Tomszlaj -
z123456z
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Én a gőzre gondolok, hogy ott lehet a bibi. Állandóan nyitva volt eddig az őrölt kávé betöltő fedele, de mostanában csukva van, párásodik is rendesen. És talán már az O gyűrük is csereérettek, az alsó pici az nem is annyira, de a felette lévő kék, nagyobb átmérőjű az lötyögősnek tűnik. Ez okozhatja vajon? Érdemes leszedni az egészet, és úgy cserélni, vagy ügyeskedni kell?
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Másfél éves Philips 5500 alatt mostanában látok némi vizet. Eddig is láttam, hogy a csepptálca és az alsó burkolat között gyűlik össze, és onnan kerül a gép alá, de ma reggel végre felfedeztem a helyét is. Ez mi lehet, szervíz, vagy akár házilag is elhárítható? Központi egység, vagy meg kell bontani?
Köszönöm.
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Neoteric
üzenetére
Aki egy gombnyomásra akar kávét, annak ez nem jó. Aki meg nem, annak meg a külön örlő, időmérős mérleg, kávéfőző, v60, kézi örlő, aeropress jobb vétel és még olcsóbb is. Szerintem ez a kategória csak arra van, hogy ráébredj, hogy mégsem ez kell, majd még egy gépet megvegyél.
-
konzumpro
kezdő
válasz
Neoteric
üzenetére
Nálam dobozban várja az új gazdáját a karos (Barista Pro) mióta a DeLonghi megvan. 40ml-es duplákat főzök és elégedett vagyok. Az őrlő az abszolút minimumtól három kattanásra van nyitva, friss, két hetes pörköléssel jól működik. De döglött, előre őrölt kávéból is kihozza a maximumot.
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Neoteric
üzenetére
Akkor szerintem is autómata gép lenne a legjobb választás. Ha hasonlóan jó áron van, akkor a pár hsz-szel korábban említett Rivelia. Vagy Magnifica Plus vagy Dinamica Plus.
Inkább kávé vásárlásnál kell a következő dolgokra ügyelni:
- frissen legyen pörkölve, legjobb esetben felbontás előtt 1-2 héttel
- akkora kiszerelésben, ami 2 hét alatt elfogy (tehát 1-2 embernek 250g-os)
- maximum 2-3 hónapra előre vásárolni (ha van szállítási költség, vagy minimum rendelés, amitől ingyen szállítás. de ha helyben van vásárolva, akkor mindig frissen, hogy pörkölés után 1-2 héttel legyen bontva)Így nálam a kapszulás kávé árának kb 60%-ára jön ki adagonként, jóval jobb minőséggel. Light és medium pörkölés mellé a legmagasabb hőfokot láttam ajánlottnak. Egy 10-20 kávét érdemes lefőzni miután változtatz az őrlés finomságán.
-
Neoteric
addikt
válasz
Cyberbeni
üzenetére
Semilyet. Van egy gagyi nespresso kapszulás gépünk, de az kanyarban sincs a kávézókban kapható espressokhoz képest. Tudom, hogy valszeg ezzel sem érem feltétlen el azok minőségét, de ennél többet már nem szívesen adnék kávégépért, úgyhogy ennyiből szeretném kihozni a legjobbat.
-
Neoteric
addikt
Sziasztok, nem teljesen automata gépes kérdés, de jobb topikot nem találtam. Páromat szeretném meglepni Karácsonyra egy normálisabb kávéfőzővel, netes keresgélés után ezidáig a Sage Oracle Jet lenne a befutó, de nyitott vagyok másra is kb €1500-ig. Fontos, hogy legyen saját őrlője, 58mm-es portafiltere, tejhabosítója, és lehetőleg kis gyakorlás után lehessen konstans jó kávét csinálni vele, ne kelljen barista tanfolyam hozzá. Van esetleg ezen szempontok mentén valami javaslatotok masinára, netán saját tapasztalat az Oracle Jettel? Köszi
-
Nagya21
addikt
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
Most néztem nálam is 309k az ára
Üdv Nagya -
RaGi91
senior tag
válasz
jlaci74
üzenetére
Fel kell iratkozni és átvált az akciós listára.
-
jlaci74
senior tag
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
Köszi, de továbbra is 309-et látok. ( -10% feliratkozásra )
[kép] -
jlaci74
senior tag
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
Milyen kuponnal lett 210e az ára?
Most 310-et látok ( -10% hírlevélre feliratkozás )
Nekünk most kezdett a kb.10 éves De'Longhi kapszulás gép dadogni, valami kedvező ajánlat esetén elgondolkodnék egy komolyabb váltáson. -
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
Életem egyik legjobb döntése volt ez a gép. Fantasztikus eszpresszó jön belőle.
-
vicces
addikt
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
Nagyon jó gép, jót vettél!
-
RaGi91
senior tag
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
"COFFECLUB" kupont kellett volna használni és akkor kapsz ajándékba két poharat és 1kg kávét is.
-
Nagya21
addikt
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
Hali!
Jó gép, nekem is ez van.....
Üdv Nagya -
Egyiksejo777
lelkes újonc
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Vihető a kupon.
Benne maradt, de már megrendeltem.
Kupon nem lett használva az másra van. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
syler123
üzenetére
Visszatérő kérdés, korábban keresővel nehezebb volt választ találni, ezúttal bevontam a mesterséges intelligenciát is. Ez persze csak egy nézőpont, mindenki maga értékelheti.
Először is saját tapasztalat, Saeco és Krups gépeimnél egyaránt, ha kávéfőzés után vízzel öblítek, nem alakul ki különösebb lerakódás. A diszpenzer belsejében szárazon egy kis barnulás látszik általában, nem vészes. Nézzük a kérdést:
"De'Longhi gyártmányú automata háztartási kávégépek a zsíroldó tablettás tisztítást nem igénylik, ilyen programja nincs. A gyártó ezt miért oldotta meg így, miért nem szükséges, mint más gyártmányoknál?"
Válasz: https://iask.ai/q/De-Longhi-k-v-f-z-tiszt-t-s-zs-rold-n-lk-l-mi-rt-rlpo3k8
Fordítási hibákat javítottam a szövegben:
A De'Longhi automata háztartási kávéfőzők tisztításához nem szükséges zsíroldó tabletta, mivel kialakításuk és integrált tisztító ciklusaik kifejezetten úgy lettek kialakítva, hogy megakadályozzák a kávéolaj és más lerakódások felhalmozódását, amelyek más márkáknál ilyen tablettákat tennének szükségessé. Ez a megközelítés számos tervezési döntésben és technológiai megvalósításban gyökerezik.
Először is, a De'Longhi gépek gyakran tartalmaznak olyan fejlett főzőegységeket, amelyek könnyen eltávolíthatók és folyóvíz alatt moshatók. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy manuálisan tisztítsák a legfontosabb alkatrészt, ahol a kávéolaj felhalmozódhat, gátolva azok lerakódását, kémiai kötődését.
Sok más gyártó alkalmaz olyan főzőegységeket, ami manuálisan nehezen tisztítható, így kémiai tisztítószereket, például zsíroldó tablettákat kell használni a makacs lerakódások lebontásához.
Másodszor, a De'Longhi belső tisztítóprogramjai, mint például az "Öblítés" és a "Kávékör tisztítása" ciklusok, úgy vannak kialakítva, hogy rendszeres időközönként forró vízzel átöblítsék a rendszert, minimalizálva a friss kávéolaj felhalmozódását és megakadályozva azok lerakódását. Ezeket a ciklusokat gyakran automatikusan indítja el a gép, vagy a gép kéri, bizonyos számú kávéfőzés vagy inaktív időszak után. Ez a proaktív öblítés kulcsfontosságú megkülönböztető tényező.
Harmadszor, a De'Longhi belső alkatrészehez használt anyagokat, különösen amelyek a kávéval érintkeznek, tapadásmentes tulajdonságaik, illetve az olaj tapadásával szembeni ellenálló képesség miatt választják ki. Ez tovább csökkenti a jelentős kávéolaj-lerakódás valószínűségét, amely agresszív kémiai tisztítást igényelne.
Végül, a De'Longhi karbantartásának középpontjában elsősorban a vízkőtlenítés (vízből származó ásványi lerakódások eltávolítása) áll, folyékony vízkőoldó oldattal, a tablettával történő zsírtalanítás helyett.
Bár mindkettő kulcsfontosságú a gép élettartama szempontjából, a tabletta alapú zsírtalanító program hiánya egy sikeres tervezési stratégiát mutat, amely csökkenti az ilyen speciális tisztítószer szükségességét. A vállalat hivatalos álláspontja és felhasználói kézikönyvei következetesen hangsúlyozzák a folyékony vízkőoldókat az ásványi lerakódások eltávolítására és a főzőegység kézi tisztítását a kávémaradványok eltávolítására, anélkül, hogy megemlítenék vagy megadnák a tabletták zsírtalanítására szolgáló programot.
-
Cblacksmithc
aktív tag
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
a kupont nem húzza le más ?
-
Egyiksejo777
lelkes újonc
Sziasztok!
Ez jó gép lehet?
Most egy De'Longhi magnifica S van itthon.
Igazából semmi baj csak már két éves és elég ütött kopott.
-
syler123
veterán
Delonghinál hogy működik a kávéolaj eltávolítás? Philipsnél a darált kávé helyére kellett tenni a kapszulát, itt is?
Mennyire szoktátok a főzőegységet takarítani? Van ahol annyit írnak, hogy hideg vízben áztasd 5 percig, majd öblítsd le. Van ahol meg szétszedik és zsírozzák is, a Philipsemet is kellett, de ott írta is a gyártó. -
envagyok
veterán
Sziasztok
Jura kávégép tisztítására Győr környékén hol lehet legolcdóbban tablettához jutni?
Vagy online rendelni?
Köszönöm -
wwhy
veterán
Habár Nagya21 leharapja a fejem
Bátorkodom ajánlani a Krups EA877D10-et. Kb. 2,5 éve megy hibátlanul kis irodában, napi ~10-15 kávé leginkább tej nélküliek. Egy tablettás pucolás, vízszűrő használva és cserélve rendesen, nyáron a jeges italok, és gond egy szál se.Esetleg kapszulás
Illy elég jó minőség... -
konzumpro
kezdő
A DeLonghi nagyon jó ilyen szempontból, csak lágy vízzel kell használni és beállítani a vízkeménységet. Eddig egyszer vettem ki a főzőegységet mióta megvan és nincs mit csinálni vele, elvileg hideg vízzel el lehet öblíteni havonta. A Jurát gyakrabban kellett tisztogatni a lefújószelepnél összeállt kávépor miatt, alulról a zacctálca irányából kefével. Kb. egy szinten állnak csak a DeLonghinál kivehető a főzőegység egyik fele.
-
Ha a cél a minél kevesebb karbantartást igénylő automata gép, akkor javaslom a Jura gépek között szétnézni, persze, ha nem az ár a legfontosabb.
Nekem itthoni használatra több évig Saeco Picobaristo volt, de amióta Jura E6-ra váltottam, töredék karbantartás és macera van. -
válasz
Nagya21
üzenetére
Közben eszembe jutott, hogy az előző munkahelyemen egy Seaco Evo Focust használtunk, azt is ipari gépnek csúfolták, napi 150 kávéra van hitelesítve... Hasonlóan problémás volt újkorától, mint a Philipsem, nyilván majdnem ugyanaz a technika.
A DeLonghik főzőegysége, karbantartása egyszerűbb?
Ez a 30 kávé a nagyon max, és eloszlik napközben. Tehát nagy igénybevételnek nincsen kitéve a gép, jelenleg egy kicsi kapszulás gép is kiszolgálja az irodát.
Szerintem egy háztartási kávéfőző megteszi, maximum veszünk majd hozzá garanciakiterjesztést. -
Céghez szeretnék beszerezni egy egyszerű, minél kevesebb karbantartást igénylő automata gépet. Hozzávetőlegesen napi 30 adag kávéról van szó, tejes italokra nincsen szükség.
Nekem otthon Philips 5500-as LatteGo van, az macerás a véleményem szerint.
Jó lenne, ha nem kellene kenegetni. Mert minden bizonnyal a karbantartás rám hárul majd.
A többi márka gépeit nem ismerem, merre induljak? -
-
syler123
veterán
Van itt olyan Delonghi tulajdonos, akinek sikerült a promócióban szereplő kávét megigényelni? Mert kitölthetem akárhányszor a kérdőívet, semmilyen megkeresést nem kapok. Több, mint 1 hete próbálkozok.
-
apholyon
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszi!
-
RaGi91
senior tag
Sziasztok!
Sok évnyi instant cappuchino és automatás kávé után szeretnék valami normálisabbat inni, így eldöntöttem, hogy beszerzek egy kávégépet.
Minél többet olvastam vissza, annál jobban vesztem el a dolgokban.
Úgy döntöttem végül, hogy a Delonghi oldalán most egész jó áron lehet beszerezni néhány gépet, ezek közül szeretném kérni a segítségetek a választásban. Itt is annyi féle van, hogy fogalmam sincs mi a különbség.
Magnifica S-től a Dinamica Plus-ig minden belefér.
Annyi, hogy nem szeretném magamnak habosítani a tejet. Ennyi pénzért csináljon meg mindent nekem .
Köszi!
-
syler123
veterán
Igazad van, kicsit meghülyítettem, reggelre lassan főtt le. Na most hagyom kicsit így, mert a kávé maga finom, de ha 2 nap múlva is lassú lesz, akkor nagyobbra állítom.
Till@: Igen, ma reggelre megint lassú lett a főzés ideje
Most kicsit hagyom, aztán 2 nap múlva ha még mindig lassú, akkor fentebb veszem a méretet. Most olyan 3,5-esen van, ennek jó értéknek kellene lennie szerintem, legalábbis normális sebességgel kellene lefőnie. -
Pá
addikt
válasz
syler123
üzenetére
Minden állítás után kell jópár kávét lefőzni, amire beáll az új értékhez.
Ha esetleg azt csináltad, hogy minden lefőzött kávé után állítottál egyet az őrlőn, akkor most lehet, hogy jól össze van zavarodva. Várj pár napot, amíg lefőzöl 5-10 kávét, hadd álljon be.
Aztán utána türelemjáték, állíts egyet az őrlön, adj neki pár napot meg sok lefőzött kávét, utána megint állíts egyet stb. -
konzumpro
kezdő
válasz
syler123
üzenetére
Finomabb őrleményből sajnos kevesebb lesz az őrlemény maximumon is, így aztán meg kell találni az optimális finomságot ami elég nagy térfogatot ad és elég finomszemcsés is.
Nálam néha előáztatás után még húz egy kicsit a pogácsán, nem tudom mitől függ amikor nem teszi de úgy vettem észre ha kevesebb a térfogat a túl finom őrlemény vagy alacsony intenzitás miatt, akkor nem nagyon húz rá.Szóval trükkös de nekem tetszik a végeredmény, még az 50ml-re engedett hosszú kávénak is kellemes (jól kidolgozott, keserű mellékíz nélküli) íze van friss világos pörkölésű arabicából. Tejjel persze.
-
syler123
veterán
Közben állítottam rajta, nagyon picit lépésekben, rengeteg kávét elpazarolva
És most nem főz lassan, pedig 3-as fokozaton van az őrlő és 4-es intenzitáson. 4-es őrlőn pedig elképesztően lassan főzött, szóval nem értem miért volt az, de most tuti nem nyúlok hozzá egy darabig.Nagya21: Köszi szépen!
Teljesen azt hittem, hogy a hivatalos oldalon is tudom értékelni. -
Nagya21
addikt
válasz
syler123
üzenetére
Hali!
A delonghi oldalon sehol......
Itt a lap alján kell elküldeni a drót posta címedet, és majd kapsz üzit hova kell elküldeni a képernyőképet amit az értékelésedről csináltál(árukereső például), meg a számlamásolatot.
[link]
Ja igen a Kimbó jó, a Kimbó finom.....
Üdv Nagya -
syler123
veterán
Nem tudja valaki ezen a csodajó Delonghi oldalon hogy kell a terméket értékelni? Igényt tartanék az ingyen 2 kg kávéra, de sehol nem találom

-
Till@
aktív tag
válasz
syler123
üzenetére
Nekem nem Magnifica van, hanem Dinamica. Az őrlő gondolom ugyanaz.
3,5-4 fokozaton adja a legjobbat, itt le tudja főzni a legerősebb aromát, ami 5-ös nekem. Közepes, 3-as aromán használom.
Amit viszont megfigyeltem, hogy 0,5 a darálón elég sokat változtat. Philipsnél sokkal finomabbak az átmenetek a fokozatok között.
Sokára áll be a gép, a daráló csavargatása után.
Aztán, 2,5-3 hónap után jött az amit elsőre vártam volna
-
syler123
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Hát lehet azért állítok kicsit a daráláson, most gyárilag 5-ös fokozaton van a 7-ből. Leveszem 4-re, hogy apróbbra daráljon.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
syler123
üzenetére
Szétesés nem gond, azt több feltétel befolyásolhatja, bab fajtája is, de nem azt kell nézni. A darabokból is levonható általában, hogy előtte szépen formázott élei voltak, nem csak valami szétfolyó lekvár, ami nem töltötte ki rendesen a kamrát, vízben úszott.
Az már nem olyan jó általában a kifolyt kávé minőségét tekintve, illetve a belsőt is szennyezi. Elkenődik, nem esik ki rendesen.
-
konzumpro
kezdő
Új hozzászólás Aktív témák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kerékpársportok
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Samsung kuponkunyeráló
- Fotók, videók mobillal
- Milyen egeret válasszak?
- Spórolós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- 32GB DDR5 4800MHz CAMM Laptop memória 1év garancia
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Karácsonyra akarok csak gondoltam most megveszem, mert van akció. Köszi!

Illy elég jó minőség...