- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nisida
aktív tag
A 2D munkához a hardveres gyorsítás nem árt az integrált rendszereknél de szerintem ha nem budapest térképét akarod szerkeszteni nem lesz gond. A memória , meg mag teljesítmény a lényeg . Legalábbis egyenlőre én nem látom, hogy a sok mag bármin is változtatna. AMD vs intel szvsz mindegy amin elfut a win11 azon az autocad is elfog. De már 10 éve nem volt amd -s gépen ezért ebben nem nevezném autentikusnak a véleményemet.
-
Ha nincs a szakági rajzokban 3D, akkor nem feltétlenül kell külön GPU. Regenelésre (pl. papírtér váltáskor és zoomoláskor) és renderelésre használja a GPU-t. 2D-ben nincs érezhető vagy mérhető különbség diszkrét vagy integrált GPU között.
Autocadnek a processzor egyszálas teljesítménye és a minél magasabb órajel számít.
Nem teljesen mérvadó, de én ezeket a pontszámokat szoktam nézni (Single Thread Rating)Eddig i5, i7, i9 processzorokkal dolgoztunk (régebbi generációk, minden féle), integrált videókártyával, soha nem volt semmi gond, mindegyiket támogatta a program.
Jelenleg nálam egy i9-10900KF+GTX1650 kombó van, ami a korábbi i9-9900K (integrált GPU-val)-nál kb. 5-10% gyorsabb, és ez az előny is csak papírtér váltáskor mutatkozik meg.Szerintem az R7 5700G egy elég jó alap lehet egy hosszú távra tervezett konfighoz.
Amúgy egyetleg egy tesztet találtam Autocadhez, amivel össze lehet hasonlítani a gépeket, de elég körülményes működésre bírni. Sajnos a régi gépen nem futtattam, de van egy-két teszteredményem lementve.
lumpy92: Még nem találkoztam ilyennel. Ha az a cél, hogy több template-et használtok és szeretnétek tudni, melyikből indultatok ki, akkor a templatebe el lehet menteni egy változót egyéni értékkel (pl. USERR5 = 5, vagy USERS5 = "template neve"), vagy a DWGPROPS - Custom fülén hozzá lehet adni egyedi tulajdonságokat, amik aztán szintén a rajzban tárolódnak.
-
rgqjx
aktív tag
Hasonló problémám van néha a 2017-es Civil 3D-vel. Ott annyi a megoldás, hogy átkattintok egy másik programra (pl böngésző, fájlkezelő), majd vissza és minden működik tovább, ha nem így teszek, akkor hasonló időtartamig nem kapom vissza a szálkeresztet.
2D rajzhoz szerintem(!) felesleges videókártyában gondolkodni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Bestbuy játékok
- OLED monitor topic
- Bittorrent topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- OTP Bank topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest