Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Analóg fényképezés
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisztián980
csendes tag
sziasztok!
Valaki használja közületek a webes autocadet elvétve ? Mik a tapasztalatok használható érdemben vagy inkább csak "megtekintésre" alkalmas ? -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Nem trollkodás gyanánt, de CADian userként írok.
Na szóval, 2 meglehet semmiség végett írok, kérdezek, de engem igenis érdekel a mikéntje.CADian 2021 4.2.24 ; CADian 2022 5.1.1 és 5.1.4 verziók egyaránt
1.) Az Express nevezetű eszköztárat eltüntettem. (Nem tudom, hogyan.)
A program beállításainak resetelésével természetesen visszaállítható, de nincs ennek egy „emberibb” módja is, hogy az egyes eszköztár gombokat ki/be kapcsolhassam?
2.) Azon az eszköztáron nyílik meg a program, melyen legutóbb állt bezárás előtt.
Hogyan érhetem azt el, hogy a „Kezdőlap” Toolbar-on állva induljon el? -
válasz
Krisztián980 #5096 üzenetére
Voltak gondok, amikor kijött az M1 chipes Macbook, mert az Autocad nem futott rajta, de a leírás szerint most már megy (Rosetta 2 segítségével).
Egy Inteles 2020-as Macbook Proval próbáltam, teljesítményben nem volt rossz, de korlátozottnak éreztem a kezelőfelületet. Nem lehet pl. makrókat billentyűkombinációkra kiosztani. Ez nekem nagy érvágás.Babetta-X: Küldd át, megcsinálom.
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem, valaki tud nekem egy autocad fileból pdf-et csinálni? Nagyon megköszönném
-
Krisztián980
csendes tag
sziasztok,
szerintetek mennyire ördögtől való ötlet macbookon autocadezni ? M1 chippel mennyire vállalható? (vagy csak intel procis mac-el érdemes?) valakinek van valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban ? Van köztetek aki macen dolgozik? Nem hobbi szinten rajzolgatok ezzel keresem a kenyerem úgyhogy nem szeretnék zsákbamacskát venni.
Előre is köszi! -
kriszpontaz
veterán
válasz
HugóBoss #5094 üzenetére
Ha vonallánccal rajzolod, az utolsó pont lekattintása után B mint bezár paranccsal zársz. Úgy nem lesz nyitott.
Eleve vonalláncnál csak egy helyen nem zárhat össze.
Ha mégis több szakasszal rajzolsz, akkorvledit
ésT
paranccsalE
egyesítheted őket.
Megmutatni nem fogja neked semmi hogy illeszkednek -e, de a sraffozáskor hibát dob, ami bekarikázza hol van a bibi. Ajénlom a tárgyraszterek használatát és nem lesz ilyen gondod (F3
). -
HugóBoss
tag
Még egy noob kérdés... Ha körberajzoktam valamit, van olyan opció, ami megmutatja, ha valahol nem csatlakoznak a rajzolt szakaszok?
-
undercover
őstag
Üdv! Kellene egy kis segítség.
Igaz nem autocad-et használok, de nem találtam más témát. ZWCAD-el dolgozom.
De adott az MDT modul, az azt hiszem van AUTOCAD-hez is. Abban, hogyan kellene a segítség, hogy vannak txt-ben pont adataim ezzel a modullal, hogyan tudnám beimportálni őket? A segítséget nagyon megköszönném.
-
válasz
Ferenc198 #5089 üzenetére
A felmérés és térképbeszerzés részében nem tudok segíteni és a többi is ötletelés részemről.
Ha megvannak a koordináták, akkor pl. itt tudod őket átkonvertálni EOV-be. Fel lehet tölteni többféle formátumban (TXT, GPX, KML).
Az EOV helyes koordinátákból tudsz generálni egy excelt, amibe képletek segítségével össze tudod állítani az autocad parancsokat, amit végül egy script fájlba mentve le tudsz futtatni Autocadban.
Itt egy jó leírás hozzá.Ha a koordinátákhoz megjegyzést is felvettél (pl. fa, oszlop, tűzcsap), akkor azok excelben is jelenjenek meg ezek egy új oszlopban. Ezeket a szövegeket is fel lehet tenni a pontok mellé az Autocadben. Ehhez itt egy példa, a tag hozzászólásában lévő Book1.xlsx-ban vannak a képletek.
-
válasz
HugóBoss #5088 üzenetére
CUI-ban be lehet állítani egy-egy parancsra az ismétlést.
Ha például az oldalsó panelen lévő Draw toolbarból indítod az Arc parancsot, akkor a CUI-ban (CUI parancs, vagy Tools - Customize - Interface) a Toolbar - Draw - Arc-ra kattintva át tudod írni a parancs makróját az alábbira:
*^C^C_arc;\;
A csillag ismétli a parancsot egészen addig, amíg egy új paranccsal vagy Esc gombbal meg nem szakítod. Ha egy ívet leteszel és utána nyomsz egy Space vagy jobb egér gombot, akkor az utoljára lerakott ív végpontjától folytatja a következő ívet.
UI: Polyline esetén rajzolás közben is lehet ívet rajzolni, ezzel nincs szükség külön ívek rajzolására. Példa videó
PLINE parancs - kezdőpont kiválasztása - Arc opció és már rajzolhatsz is. Ha ívek kellene a végén belőle, akkor kijelölöd a rajzolt Polyline-t és EXPLODE paranccsal felrobbantod. -
Ferenc198
csendes tag
Sziasztok!
Egy sulis házifeladathoz kellene egy kis segítség. A feladat röviden egy terület felmérése és megadott pontok felvétele (tűzcsap, fák, villanyoszlop, stb), majd ezekből QGIS-ben egy adatbázis segítségével statisztikákat/lekérdezéseket végezni.
A terület a XV. kerületben van néhány utca. Fel kell venni magát a telket is és a rajta lévő épületet is. Ehhez kérnék segítséget, hogy hogyan tudnám a legegyszerűbben megrajzolni autocadben majd importálni azt EOV helyesen a QGIS-be. Budapesti alaptérképre gondoltam, de nem tudom, hogy lehetne hozzájutni.. Arra pedig a településképi rendeletben lévő pdf-ből vagy mepar-ból átvinni valahogy az épületeket.
Van bárkinek ötlete, miként lehetne ezt megoldani?
Előre is köszönöm! -
HugóBoss
tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene... Van rá valami egyszerű mód, hogy körülrajzolásnál pl az ív kezdőpont-végpont-irány opciót használom folyamatosan, akkor az folyamatosan ismétlődjön és ne kelljen a menüben kattintani, vagy jobb klikk ismétlést nyomni? (semmi közöm az autoCAD-hez, de most muszály ezen körberajzolnom egy feliratot...) -
válasz
KaiotEch #5086 üzenetére
Megoldottam, hátha valaki szívna ezzel: eventwvr-be hivatkozás volt, hogy a documents mappa át van irányítva olyan meghajtóra ami nem létezik.
Most viszont másik gond: License manager kiírja indításnál, hogy nem működik megfelelően. Nem találok rá megoldást. Student license-m van, de nem kéri be sehol.
-
Üdv. Srácok próbálnám telepíteni az AutoCAD 2020-t, de 1603-as hibával folyton elszáll, már módosítottam reg-et stb, amit találtam neten, de csak nem akarja. Készít valahova egy log-ot, hogy mégis mi a konkrét baja?
-
zsoltip
őstag
válasz
kriszpontaz #5084 üzenetére
progeCAD, CADian, ZWCAD
Ezekre szűkült a kör mostanra. -
kriszpontaz
veterán
-
BigManus
addikt
Sziasztok!
Használ valaki Autodesk Inventort?
-
zsoltip
őstag
Sziasztok!
Leginkább 2D CAD rajzok módosításához keresek szoftvert.
Az Autodesk AutoCAD LT feleslegesen drága lenne ehhez.
A legtöbb rajzott ebből készítik, ami hozzám érkezik, tehát DWG formátumról beszélünk.Milyen alternatívát javasolnátok?
(Igen, "természetesen" Windowson...) -
thorex
tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy a 2021 AutoCAD miért nem indul el? Miután felraktam és rákapcsolok az ikonjára nem történik semmi sem. Még odáig sem jutottam el, hogy a licenszt beírjam.
Próbáltam rendszergazdaként is, de semmi, illetve újra is indítottam a gépet. Próbáltam már letörölni és újrarakni is, de úgy sem indul el.
Próbáltam, hogy egy bizonyos mappából kitörlök dolgokat, mert így rá lehet venni, hogy kérje a licenszet, de úgy sem működik.
Valaki szerint a területi beállításoknál a nyelvet kell állítani, más angolt kell választani, de magyarból csak egy van, azért ezt is megnéztem, de úgy sem jó.Egy oktatási verzióról lenne szó, amit eddig kb. 20 újabb gépre és 10 régire sikerült feltenni és működésre bírni, de még további telepítést szerettem volna megvalósítani. A másnap telepített 10 újabb gép és pár régi közül már csak egyet tudtam aktiválni a többit nem, sem elindítani. És még laptopokra is kellene telepíteni.
Hol rontottam el, mit kell másképpen csinálni, hogyan bírom működésre a programot???
Remélem valaki tud segíteni, köszönöm előre is. -
Chumlee
senior tag
Van aki Civil 3d-vel szokott tervezni ?
A magyar szabványú körforgalom nincs benne, viszont lehet betenni saját "szabvány fájlt".
Ezzel szórakozott már valaki?
Youtubeon van fent egy magyar videó, viszont az kültéri az én feladatom meg városon belüli.
Most tanulom még, kézzel már kiszerkesztettem, viszont érdekelne ha később megint kellene van e rá lehetőség. -
akos3
addikt
Sziasztok!
Hol találom az audio beállításokat? (2020)
Mindig ad egy hang effektet szövegszerkesztéskor pl. elég idegesítő. -
dracox
addikt
Köszönöm mindenkinek a választ.
A megoldás az volt, hogy frissebb évszámba mentsem le a dwg-t.
2004-es formátum már nem sokszorozza meg a méretét a fájlnak. -
-
rgqjx
aktív tag
Sajna nem emlékszem a dátumra, de valamikor 2003-2007 környék az volt az újdonság, hogy elkezdtek tömörített dwg-t használni. Attól tartok, hogy ez így normális, ha tényleg 2000-es dwg-be mentesz.
Feltételezem a purge, audit, overkill és társain már túl vagy. Esetleg még egy próbát megér a wblock. (Minden fólia visszakapcsolása után minden kijelölése, majd kiírása új fájlba)
-
dracox
addikt
Sziasztok!
Valaki segítene egy olyan probléma megoldásában, hogyha egy .dwg fájlt visszabutítok régebbibe miért lesz 10x akkora mérete? (7mb fájlból lesz 67mb..
)
-
G@ben
addikt
válasz
kriszpontaz #5061 üzenetére
Igen, az jó volt, én is használtam. Félévente előjön, hogy rajzolnom kéne valami egyszerű dolgot gyorsan és arra tökéletes volt.
-
G@ben
addikt
Kipróbáltam őket, szörnyűek. Biztos én vagyok a béna, ezért átfogalmazom a kérdést: Autocad kezelésű ingyenes alternatíva van?
-
G@ben
addikt
Van olyan ingyenes alternatíva, amivel dwg fájlokat tudok szerkeszteni? Eddig Draftsight-ot használtam, de már nem ingyenes. Csak az alapműveletek kellenek, semmi extra.
-
Willie
őstag
válasz
lumpy92 #5054 üzenetére
Köszönöm!
2 db monitort használ, az egyik 4K, a másik FullHD, viszont mindkettőt FullHD felbontáson használja. Megkérdeztem itt is.
A többieket is kérdezném, hogy érdemes a Quadro P2200-at választani vagy menjünk a másik irányba? RTX 2060 vagy RTX 3060, esetleg más?~10 évre lenne a konfig, csak munka lenne rajta, játék nem.
Ez a konfig lenne kiegészítve egyébként:
HÁZ: Thermaltake J22 TG (max 310 mm hosszúságú VGA fér bele)
TÁP: CORSAIR RMx Series 750W V2
LAP: ASROCK B560 Pro4
CPU: i7-11700
CPU HŰTŐ: SILENTIUMPC Fortis 3 HE1425
RAM: TEAM GROUP 32GB T-Force Vulcan Z DDR4 3200MHz CL16 KIT TLZGD432G3200HC16FDC01
SSD: SAMSUNG 500GB 980 PRO M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V8P500BWA videókártyára a keret ~200e Ft, nagyon max ~250e Ft. Mit tudnátok javasolni?
Előre is köszönöm szépen a segítséget.
-
lumpy92
aktív tag
Szia.
Igen van benne egy ilyen, hogy simított vonalmegjelenítés (smooth line display). Ez tényleg jó, ha 2D rajzolásnál is bekapcsolva tud lenni.
Függ attól is a teljesítmény, hogy hány db, és milyen felbontasú monitort használ.
Ha optimalizált beállítások mellett .nem bírja el neki a simított vonalmegjelenítést, akkor tényleg kell neki egy videókártya. Ennek a kiválasztásában sajnos nem tudok segíteni, mert nem vagyok naprakész hardver fronton. -
Willie
őstag
válasz
lumpy92 #5050 üzenetére
Szia!
Köszi a választ.
Igen, én se értem, hogy miért nem elég az integrált videókártya. Nem értek az AutoCAD-hez, csak megkértek, hogy építsek egy számítógépet. Valami olyasmit magyarázott az ismerősöm, hogyha bekapcsol valami vonal élesítő funkciót a rétegeken, akkor nagyon megakad az AutoCAD és nem elég a processzorban lévő videókártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest