Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
Előző autón volt fólia előző tulaj által, bizonylat nélkül.
Vizsgánál lehúztam januárban, de azóta se volt erőm a ragacsot lekaparni az ablakokról. Most hirdetem az autót, asszem erőt kell vennem magamon, hogy leszedjem, mert így nem lehet lehúzni az ablakokat... (szerencsére csak a hátsókon volt fólia, illetve a hátsó szélvédőről már lekapartam)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
RP1980
tag
válasz 1stVikman #39798 üzenetére
Nekem 5%-os van és nem reagál már a tükör a fényre annyit levesz a fólia, tehát ez a funkciója a tükörnek már felesleges. Ellenben a kisfiam is nyugadtan nézelődhet a hordozóból, nem kell hunyorognia, olyan mint egy napszemüveg.
Kilátni ki lehet . A hátsó ablakon sosem zavart még a sötétítés, ellenben az oldal ablakokon azon a kocsimon amiken b oszlop előtt is tetettem. Na ott este nem kellett párhuzamosan parkolni/tolatni stb. oldaltükör segítségével.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Köszi a megnyugtatást.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Brave_86
aktív tag
válasz MrSealRD #39792 üzenetére
Feltételezem nem, a fólia lejjebb lesz, mint ameddig az ablak kiemelődik és elkezdené visszagyűrni. (pár videót megnéztem, ott az alá besimították). Bontás nélkül is megoldható, én sem szeretném, hogy megbontsák. Biztosan vannak olyan típusok, amelyeket csak bontással tudnak vállalni.
Holnap elmondom milyen infókat mondanak ezzel kapcsolatban.
10 év garanciát vállalnak rá. (lehet kérni a 15 évest is +huf) -
MrSealRD
veterán
válasz Brave_86 #39791 üzenetére
Engem a módszer érdekelne. Bontanak ilyenkor valamit, vagy nem? Meg az a kérdés, hogy az ablaklehúzások mennyire veszik igénybe a fóliát az alsó szélénél. Konkrétan nem pöndörödik fel?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Brave_86
aktív tag
Én holnap reggel megyek fóliáztatni. (Thomy fólia)
B oszlop mögött sötét, első-oldalsóknál világosabb. Holnap estére több infóm lesz ezzel kapcsolatban. -
i-sti
senior tag
válasz RP1980 #39784 üzenetére
GYEON - Q2M Silk Dryer
70x90cm -> 15 GBP -> 5600
Ez azért messze van a 9k-tólNovum Forum Siculorum
-
RP1980
tag
Link az előző hsz.emben, ott van kép is, most a sajátomról nem tudok linkelni mert melóba nem hoztam magammal
Videos review "xaron fr" yt csatornáján, egy két részes szárazoló kendő teszt első részében szerepel ez a kendő. Nem lett első, de nem voltak nagy eltérései a gyeonhoz képest, ár értékben pedig topp
[ Szerkesztve ]
-
1stVikman
senior tag
válasz 1stVikman #39771 üzenetére
Akkor pár kép:
Előtte - utána egy képen:
Itt még csak a kilincsekig tiszta:
Lemosva és "szárazolva", végére szemerkélő eső (Fusso még tart)
Majd kisütött a nap, ment rá frissítésnek Sonax BSD:
Reggel az esti eső után:
Beltérre már nem volt időm /kedvem, ott csak portörlés volt.
4 órát vett igénybe a fenti művelet.[ Szerkesztve ]
-
RP1980
tag
Ma mejött a 90x55 ös cleany korea csavart szálas szárazolóm. Gyeon sylk drier koppintás. Jónak tűnik. Nagyon puha suede szegélyel. Pont a fele árban a sylk driernek.
-
Zolinho1026
tag
Belső térbe van olyan műanyag ápoló ami jó fekete és bézs színű műanyagra is?
Vagy elég ha higított CG NonSense-el áttörlöm?Loxone and Loxberry superuser
-
bbubby00
őstag
Beszereztünk mis is egy parksideos mosót. Melegvizet mennyire szereti és hány fokig?
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
1stVikman
senior tag
Tegnap lemostam a kocsit kézzel. Február óta most először, eddig csak lándzsás mosóban voltam. Persze a szárzolás végeztével eleredt az eső.
Aztán fél óra múlva kisütött a nap, és befejezhettem. Később dobok fel képeket is, ha gondoljátok. -
Brave_86
aktív tag
-
-
i-sti
senior tag
Tegnap hódoltam a szenvedélyemnek.
Most először használtam nigrin kesztyűt is.
Valamit rosszul csinálhattam, mert nem hogy száraz maradjon a kezem, de még rosszabb lett.
Befolyt a víz/szerek a kesztyűbe és ott maradtak.Ti hogy használjátok? Esetleg van hosszú szárú kesztyű?
Tegnapi konklúzió:
1:4 hígítva az AF után nagyon könnyen ment a kézimunka, viszont 1:3 aránnyal sokkal jobban hozza le a koszt.
SG D-Tox nagyon jó szállórozsda eltávolító.
BSD nagyon szép csillogást adott, viszont hihetetlenül hamar megszáradt és megszenvedtem a vissza törléssel.Novum Forum Siculorum
-
RP1980
tag
Egy lépcsősre a legjobb a sonax ex 04-06. Nullát porzik, jól vág, gyönyörű a finis. Ha kicsit nagyobbat harapjon és nem lakk fekete autót csinálsz akkor szintén sonax ex-05-05. Ez kicsit drágább, de annyival jobb is. Ezek most a legjobb egy lépcsősök a többi gyártó közül is. Esetleg, ha nagyon karcos és valami világos színt csinálsz, akkor koch chemie h8.02. ha kevésbé akkor a koch enyhébb lépcsői az "F"-esek (F5.01/F6.01) vagy az M-esek (M2.01/M3.01), de az M-esek inkább finiselnek+apróbb mosókarcokra jók.
Ja, a sonaxok amiket javasoltam excenterre jók! A koch forgóson is perfekt.[ Szerkesztve ]
-
kisZ2
csendes tag
Üdv. Egy lépéses vagy egy lépcsős polírozáshoz milyen polírszert ajánlotok?
Youtube-on nézegettem videókat a Forensic csatornán a Scholl S20 black és Sonax Perfect Finish pasztákat ajánlotta.
Vagy láttam még a sonaxtól a cut & finish pasztát, a Menzerna One Step 3 in 1 pasztát. Bár utóbbiban wax is van, az nekem nem lenne fontos.Illetve egy Astra méretű autó lepolírozásához mennyi polírozószer szükséges? Leginkább két kiszerelést találtam 250ml illetve 1l. Nekem a 250ml-es kiszerelés kevésnek tűnik.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
simonjoe
őstag
Köszönöm a reagálásotokat , nem tudom mit vegyek
A barátomtól elhozott AutoGlym-es cucc nagyon tetszik, mármint a csomagolása. Tudom hülye vagyok, de nekem ez is fontos
Még fő a fejem ezen, de majd beszámolok. Azt látom, h nem lesz olcsó menet, ráadásul az autós mosós szokásom is ezen eszközök használata miatt át kell írnom.Szeretnék egy sampont, a szállórozsda eltávolítására valami spary-t, gyurmás szettet, és felület ápolót, ott meg kerámiás lenne jó. Vödör van itthon , mikroszálas kendők tömkelege, hozzájuk mosószer, aplikátor, kefe az alcantara belsőhöz, meg ahhoz is valami szer. Szóval a lista végtelen.
[ Szerkesztve ]
Joe
-
veterán
válasz RP1980 #39757 üzenetére
Igen az is jó, pl. bevált nekem a gyurma nedvesítő folyadék nagyon. Lehet még sorolgatni márkákat, az összeset már nem akartam felsorolni neki, egyszerűbb ha megmondja pontosan mire van szüksége aztán kap ajánlást minden célterületre.
Koch Chemie azért is nagyon jó mert hasonló mint itthon a Fra-Ber hogy a kozmetikákat célozzák meg, tehát a nagyüzemű vásárlókat. Ebből is látszik hogy akár hordós kiszerelést is lehet tőlük rendelni sok termékből.iPhone 13 Pro Max
-
RP1980
tag
válasz jozsi252 #39754 üzenetére
Kb ezek, de ne feledjük a shiny garage t ami azért ár értékben kezdőknek egy top cucc, és a sonax profiline termékek is igencsak jók. Én megis azt mondanám koch chemie. Tudásban top. Árban is elég jó. Persze sok terméküket magadnak kell bekeverni. Ezek a profi cuccaik, a fehér flakonosak. A kék flakonosak a hobbystáknak vannak,azok redi tu júz cuccok.
-
lacos001
senior tag
válasz simonjoe #39752 üzenetére
Én pl Gyeonon kivül nem veszek/nem vettem/nem szándékozom mást venni, bárhogyan is szemezgetek ilyen olyan márkákkal.
Ha most vásárolnál mindent, számolhatsz 250-300€nak megfelelő forinttal.
Ezek csak az anyagok, rongyok, kefék, vödrök és egyéb kiegészitők még kanyarba. -
simonjoe
őstag
válasz Motion_Blur #39753 üzenetére
Te mit ajánlanál egy kezdőnek?
(#39754) jozsi252 :hát pont a sokaság miatt nem ismerem ki magam, és tettem fel a kérdést, hátha megvilágosodom
[ Szerkesztve ]
Joe
-
veterán
válasz simonjoe #39752 üzenetére
Autoglym-nek jó termékei vannak, nem foghatsz velük mellé, Supersonic mint brand még életbe nem hallottam. AutoBrite-nak van ilyen terméke, de nem mint különálló brand. Lotus Cleaning-et azért nem mondanám top brandnek autóápolásban.
Topicban rengeteg márka elhangzik mivel az emberek felének kb. nem egyezik az ízlése. De igazából egy GYEON-al vagy Auto Finesse-el vagy Carpro-val Koch Chemie-vel nem fogsz melléfogni.iPhone 13 Pro Max
-
simonjoe
őstag
Megtudná mondani valaki, h az autóápolásban melyik az a márka amelyik a top kategóriába tartozik. Azt látom, h van a palettán egy pár brand, és azt is, h nem olcsó ez a tevékenység, de kezdőként nem tudok dönteni.
A listámban a SuperSonic, az AutoGlym és a Lotus Cleaning szerepel. Szerintetek van ezek között használható termék (sampon, szállórozsda eltávolító, gyurma, és valami vax érdekelne), vagy keressek még??Joe
-
polonic
félisten
Ez az autocare wax milyen lehet? Felejtős?
Próbálta már valaki?
-
GasBang
csendes tag
Üdv
Pár napja kipróbáltam egy klíma bombát, de nem vált be. Amint bekapcsolom vagy abban a pillanatban ha kikapcsolom a klímát erős bűzt árasz a klíma. Hatékony lenne ózonnal kifertőtlenítetni vagy inkább speciális klímatisztító habot érdemes kipróbálni? Köszönöm a javaslatokat!"Ravaszabb csak akkor leszel, ha ravaszabb ellenféllel játszol."
-
veterán
válasz Brave_86 #39742 üzenetére
Használhatónak használható, csak egy a topic által preferált MJJC-vel sokkal többre mész. Egy sokkal átgondoltabb tervezésről van szó, ami miatt nagyobb habot fogsz kapni, adott keverési arány mellett. De az előmosó kb. pont ugyanannyira számít mint a habosító.
iPhone 13 Pro Max
-
simonjoe
őstag
Sziasztok!!
Eddig többségében a külső tisztításról, ápolásról olvasgattam itt az írásaitok között. De a belsőről kevés említés esik.
Ma egy kicsit kitakarítottam az autó belsejét és azon gondolkodtam, mit is használjak?
A belső összetétel elég változatos, műanyag, műbőr, bőr-alcantara és a padlószövet.
Az utóbbi teljesen jó és steril állapotban van, annak elég az alapos porszívózás. A belső műanyagokat tiszta habfürdős vízzel mostam majd szárazra töröltem. Utána kapott Sonax matt ápolót, a műbőr részre AutoGlym bőr ápoló, az alcantara-t nemtom mivel kell kezelni.
Szóval az lenne a kérdésem, h milyen szert használtok a belső takarításhoz, és mi kellene az alcantara ápolásához?THX!
Joe
-
veterán
válasz RP1980 #39736 üzenetére
Ennek nem sok köze van egy valós teszthez. Amit ez a srác csinál, sokkal közelebb áll a valós hétköznapi teszthez.
Illetve az egész teszt abból is hitetlen a számomra, mert amikor 1:58-nál az autókra ráfújja a habot, hogyha az ajánlott hígítási arányt vesszük alapul, az Avalanche-ból olyan hab jön ki hogy az autó színét látni sem lehet.iPhone 13 Pro Max
-
RP1980
tag
A nagy snowfoam teszt. Az AF nem vizsgazott túl jól tisztításban
-
RP1980
tag
válasz WiZARD #39733 üzenetére
Nekem csak a cquartz van rajta. Reloadot adtak hozzá, hogy ha nincs elég idő megszaradnia a cquartznak akkor azzal kenjem be, de volt ideje (6 nap) , így azt kihagytam. Nem a reloadot akartam látni a lakkon, hanem a kerámiát. Lehetett volna rá glisst is, (az a te exod megfelelője), de akkor árban már nem lett volna kedvező. Persze nálad más a helyzet, ott az egy komoly rendszer az exo és a csl. Következő nekem is az lesz,mert állítólag 2x addig bírja mint a carpro és ha a cquartz +glisst számoljuk a te kombód még kedvezőbb is.
-
WiZARD
addikt
válasz RP1980 #39726 üzenetére
cquartz-on nincs semmi más neked? Mert a csl-re én 1-2 réteg EXO V4-et még rákentem...
Autópályán egész jó volt törlés nélkül, városban nem az igazi.
Majd tolok rá még1 réteget ha egyszer unatkozokSoha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Brave_86
aktív tag
válasz blizzrd #39729 üzenetére
Az IPA-ról a sör jut eszembe.
nem csak nekem
Mire gondolsz, tudsz linkelni? Illetve milyen rongyot?*IsoPropyl Alkohol
[ Szerkesztve ]
-
Brave_86
aktív tag
Sziasztok!
+
Frosch ablaktisztító + Rain-X
+Illetve a Soft99-Fusso-Coat-Dark kell a barna színhez?
Köszönöm! -
Alpachino
veterán
válasz jozsi252 #39724 üzenetére
Értem....kell neki a mindennapi mosás, mivel lakkfekete és meglátszik rajta minden porszem és utálom ha poros( nem beszélve egy eső után)....nagyon gyönyörű ez a szín( számomra a legszebb) de sajna csak full tisztán, így marad a mindennapi mosás ill. Akkor a havi fussozás...
[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
RP1980
tag
válasz WiZARD #39725 üzenetére
Hát na..... Ezt azért egy wax sem tudja. Nagyon jó. Talán még jobb mint nálam a cquartz. A glacot nem értem. Mondjuk az ablaktörlő ellensége az igaz, de ha friss a glaco én be sem kapcsolom. Nincs rá szükség. Lehet valami ott kicsit nem tetszett neki. Ennél azért többet bír. (kéne bírjon)
-
Alpachino
veterán
Gyors kérdésem lenne van értelme 1.5-2 havonta fusso-val felpolíroznom?...azért is kérdem, mert szinte naponta mosom.az autót és úgy érzem mint ha gyengült volna....dobja a vizet, de nem.úgy mint az elején, mikor még frissen felvittem....
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Hellas
senior tag
Tényleg jó árban vannak! A Green Star alkalmas lehet belsőre is biztonsággal, hígítva, vagy inkább a Multi Interior Cleaner?
-
polonic
félisten
A SG MWC+ tudjátok milyen kémhatású? Krómfelnire is mehet?
-
-
MrSealRD
veterán
válasz blizzrd #39712 üzenetére
Én is így voltam. De tényleg elég vicces árak vannak a többi terméknél.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Jaaa, okés. Hogy a többi akcióra gondoltál. Már azt hittem, hogy a Green Star-nál sikerült benézni valamit, csak mert elsőre elég jónak tűnik. Vettem is 2 flakonnal.
[ Szerkesztve ]
-
-
KEAN
tag
válasz gyeniko #39705 üzenetére
Itt mutatnak egy módszert: [link]
... bár én nem mernék nekiállni a saját kocsimnak, Youtube-on van videó hőlégfúvós verzióval is, azt talán kevésbé bátrak is be merik vállalni.
Hogy professzionális módszer létezik-e és ha igen mennyibe kerülhet, azt nem tudom.."Persze, hogy tudtam, csak nem sejtettem!"
-
gyeniko
őstag
Szerintetek hogyan tüntethetőek el a karcok a fényezetlen fekete műanyag lökhárítóról? Eltüntethető egyáltalán?
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
kisZ2
csendes tag
Esetleg érdekes lehet, hogy az alzan a KochChemie termékek le vannak árazva. pl. a green star elég jó áron van.
[ Szerkesztve ]
-
i-sti
senior tag
válasz MrSealRD #39700 üzenetére
Ez is ígéretesnek tűnik: [Bilt Hamber Auto-wheel]
Novum Forum Siculorum
-
i-sti
senior tag
[Pre My Car: Best Car Snow Foam]
"... rinse the vehicle with clean water before spraying the snow foam. This will further remove traces of loose dirt that might scratch the surface."Akkor mégis csak ajánlott először a retek nagy részét lecsapatni?
Novum Forum Siculorum
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest