- iPad topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
Aktív témák
-
erdoke
titán
Igen, ez egy DVD-Audio lemez, nagy betűkkel oda is van írva. Ha nincs hozzá lejátszód, akkor akár CD-n is vehetted volna, bár tény, hogy később még vehetsz megfelelő lejátszót, és akkor olyan minőségben hallgathatod, amiért valójában kitalálták (persze ahhoz megfelelő erősítő és hangfalrendszer is szükséges, sajnos drága mulatság).
-
erdoke
titán
Még mindig nem értem, mit akarsz mondani azzal, hogy ezt lejátsza az asztali is, meg a DVD-ROM is.
DVD-re 3 féle dolgot szoktak tenni: DVD-Video, DVD-Audio, SACD. Az utóbi kilőve, mert teljesen speciális struktúrát használ, SACD kompatinilis lejátszón kívül más nem eszi meg.
Az első kettő közül kellene választanod...:D:
''[3.6.1] A DVD-Audio és a SACD hangja
Az LPCM kötelezõ a DVD-Audio lemezeknél. Legfeljebb hatcsatornás, 48/96/192 kHz-es mintavételezésû (44,1/88,2/176,4 kHz is engedélyezett), a minták felbontása 16/20/24 bit lehet. Így az elméleti frekvencia átvitel akár 96 kHz is lehet, a dinamika pedig elérheti a 144 dB-t. A többcsatornás PCM hangot lekeverheti a lejátszó, de 192 és 176,4 kHz-en csak két csatorna engedélyezett. A mintavételezés és a minták nagysága csatornánként eltérhet, de ezeket elõre definiált csoportokból kell kiválasztani. A maximális adatátvitel 9,6 Mb/s.
A DVD Forum hanggal foglalkozó munkacsoportja, a WG4 úgy döntött, hogy támogatja a veszteségmentes tömörítést, és 1998. augusztus 5.-én elfogadta a Meridian által kidolgozott MLP (Meridian Lossless Packing – Meridian veszteségmentes tömörítés) eljárást, amit a Dolby már licencelt. Az MLP eltávolítja a redundanciát a jelbõl, így 2:1 tömörítési arányt ér el, és a PCM jel teljes mértékben visszaállítható az MLP dekóder – ezt minden DVD-Audio lejátszónak tartalmaznia kell - segítségével. Az MLP segítségével nagyjából 74-135 percnyi hatcsatornás, 96 kHz-es 24 bites hang (tömörítés nélkül 45 perc), illetve 120-140 percnyi kétcsatornás, 192 kHz-es, 24 bites hang (tömörítés nélkül 67 perc) tárolható egy rétegen.
A DVD-Video többi hangformátuma (Dolby Digital, MPEG, DTS, alább részletezve) opcionális a DVD-Audio lemezeken, bár a Dolby Digital elõírás az olyan hangtartalomnál, amely képhez van csatolva. A DVD-Video szolgáltatásainak egy része is engedélyezett (nincs kameraállás, nincs láthatatlan elágazás, stb.). A legtöbb DVD-Audio lejátszó ''univerzális'', azaz a DVD-Video lemezeket is lejátszák.'' -
Crion
aktív tag
http://www.dvdfutar.com/dvd_00614.html
Ez itt egy DVD lemez, ami nekem meg van.
Ezt szó nélül lejátsza egy 2 éves matshushita-kotobuki által gyártott IDE DVDRom drive, powerdvd 5.0+patchel, és egy kb 15KHUF-értékü asztali lejátszó is.
Ne a szabványokkal dobálozzatok, mert a valóságban elég sok dvd szabvány van, ami számit az a gyakorlat. -
DVD audio FAQ:
''Can my DVD-Video player, play DVD-Audio discs?
DVD-Video Player
Most DVD-audio discs are compatible with DVD-Video players. To provide compatibility, most DVD-Audio discs are including Dolby Digital (some also include DTS) audio tracks that satisfy the DVD-Video specification. These tracks are playable on DVD-Video players. A DVD album which includes these features will carry the DVD-Audio and DVD-Video logo.
However, a DVD-Video player will not recognize and play the ultra-high fidelity PCM and MLP encoded audio tracks on a DVD-Audio disk. To play these tracks, a DVD player is required that meets the DVD-Audio specification. These players can be identified by the DVD-Audio logo.''
Mi is az a kiegészítő a dolby digital track? (amit azért alkalmaznak a DVD-Audio lemezeken hogy meg tudd hallgatni, akkor is ha nincs DVD-audio-t támogató DVD lejátszód amivel le tudod játszani a nagyfelbontású DVD-Audio lemezt )
''Dolby Digital
Dolby Digital (AC-3) is Dolby's third generation audio coding algorithm. It is a perceptual coding algorithm developed to allow the use of lower data rates with a minimum of perceived degration of sound quality. '' -
erdoke
titán
Mindenekelőtt: Én nem mondtam, hogy bárki is hülye, de valamelyikünk nyilvánvalóan nem eléggé tájékozott.:)
Elárulhatnád végre, hogy audio DVD alatt mit értesz, mert így nehezen fogunk zöldágra vergődni. Ha jól sejtem, akkor az egy DVD-Video formátumú anyag, természetesen megeszi a PC és az asztali is.:F -
neduddki
nagyúr
HI!
Sajnois az enyem nem!!!:-((((
A dvd lassan ket eves szamitogepes alkatreszeket hasznalojoszag a lemez pedig a audigy2-hoz adott tesztlemez!
De auchanban arult 17500ft-s orionok sem tugyak, sot a pana dvd-r62-es vegu joszaga sem /csak aze tom, mert akcisan 20 volt meg mutkoriban/
udv
neduddki -
Male
nagyúr
Az általad linkelt oldalról:
''To provide compatibility, most DVD-Audio discs are including Dolby Digital (some also include DTS) audio tracks that satisfy the DVD-Video specification. These tracks are playable on DVD-Video players.''
A Dolby Digital hangsáv az AC3 tömörítésű, amiről itt beszélünk. -
Male
nagyúr
Ebbe az AC3-as dologba már muszáj beleszólnom.
Az AC3 a DVD-Video lemezek hangformátuma. Ha áttömöríti AC3-ba a WAV filejait, és készít hozzájuk egy fekete képernyőt (MPEG2-be, alacsony bitrátával), és összerakja, akkor tud belőle írni egy DVD-Video lemezt, amit ha berak a lejaátszóba, akkor egy fekete képet fog látni a TV-n, és szólni fog a hang. Ezzel elérte, amit akart, minden lejátszóban működő lemez, amin sok zene fér el. Csinálhat bele menüt is, így a lejátszani kívánt számot is könnyen ki tudja választani.
Szerintem pont hogy te nem tudom, hogy mi is az az AC3. -
Crion
aktív tag
Akkor megosztom veled a nagy titkot, hogy nem igényel semmiféle drága lejátszót az audio dvd, ugyanolyan kell mint a filmhez.
Neked kellene felfognod, hogy tudom, hogy senki nem beszélt audio dvd-ről, éppen ezért hoztam fel mint lehetséges megoldást. Nem ártana utána nézned mi is az a dvd audio, talán olvasd el azt a linket, és rájössz, hogy csacsiságokat irsz.
Mivel a probléma felvetője wav-ban probált dvd lemezre irni, mint audio, ebből gondolom, hogy ezt szeretne irni, persze sok szép okos más hozzászolás is volt, hogy akár irhatná mp3-ban is vagy ac-3ban, persze ez utobbit nem értem, hogy mit is akar jelenteni.
''Olyan módot keresünk, amivel DVD-re úgy tudunk jó minőségű audiót írni, hogy egy átlagos asztali DVD-lejátszó is tudja olvasni.'' --> szérinted én miről beszélek???
Az pedig, hogy mindenki hülye csak én nem, talán azokra illik akik nem értik meg mások problémáját, ill kérdéseit, és inkább _osztják az észt_, hogy ne ugy csináld, henem igy ami néha hatalmas nagy baromság.
Szvsz még mindig nem érted, hogy a forum nyitója mit szeretne, de nem az én kezembe adta az ur a lámpást, hogy fényt hozzak. Viszont kiváncsi lennék erre az AC-3-as teoriádra, mert sztem lövésed sincs róla.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
A #1-ből: ''szeretném megcsinálni, hogy egyes szeretett audio cd-imet felírjam dvd-re'', aztán: ''Tehát pl. fel szeretnék írni 7-8 Sting cd-t, egy dvd-re''.
Felfoghatnád végre, hogy rajtad kívül senki nem beszél DVD-Audio-ról, hanem ''audióról DVD-re''. Éppen ezért a linkedet se fogják most elolvasni csak azért, mert te értetlenkedsz.:DD
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Samsung 870 EVO / 250GB / MZ-77E250B
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest