Aktív témák
-
-
bitfarkas
őstag
válasz
Flashcash #107 üzenetére
Flashcash gondolatát továbbfejlesztve:
A feladathoz az Ulied DVD Movie Factory-t jól lehet használni. Többszintes menűt tud, az Mpeg2 fájl hangrészét is ki lehet vele cserélni, tehát a hang a DVD szerkesztésnél kerülhet be a folyamba.
A főmenüben az albumképek alkalmazhatók, az almenűben pedig fekete kép''folyam'', aminek az első 5 másodperce a szám címét is tartalmazhatja felirattal. Ezzel ugyan nő a helyigény, de sokkal komfortosabb a lemez.
A premierrel megpróbáltam az Mpeg2 kódolást, fekete ''filmmel'' extrém alacsony, változó bitrátával. 5 perc - Mpeg layer 2 hanggal multiplexált anyag 25 megabájtra jött ki, a 4 gigabájton tehát minimum 800 perc, jóminőségű zene helyezhető el. Arra azért kíváncsi leszek, hogy az asztali elfogadja-e az ilyen alacsony bitrátával megírt lemezt. Ha kipróbáltam, jelentkezem. -
toeri
aktív tag
válasz
Flashcash #107 üzenetére
Én amikor Home-Video-t írtam ki DVD-re, a menü alá is raktam zenét.
Elsőre kielégítő megoldásnak tűnne, ha menülépésenként egy szám lenne, mert a menü állhat sima állóképekből is, nem muszáj animáltnak lennie.
A felmerülő kérdések:
- A menü alatti zenék formátuma milyen lehet? Megengedett-e minden ami egyébként a filmsávok alatt?
(A menük valójában nem mutatnának sehova, maga a menüpont kiválasztása jelentené a szám lejátszásának elkezdését.)
- Különböző lejátszókban mennyire problémás ennek a megoldásnak a kezelése?
(Lehet-e így ''tekerni'' a számon belül például?) -
Crion
aktív tag
válasz
Flashcash #100 üzenetére
Szerintem nem az a kérdés, hogy mennyire bonyolult ezt megirni, hanem, ennek inkább mindenféle szerzöi jogi vonzata van, amiért a legnépszerübb ''olcsó'' szoftverek ezt a funkciot nem támogatják.
Gondolj bele, hogy ha ez a funkcio elérhető lenne, akkor végülis, ha ezt a dvd-re irt audio-t tekintjük a zene hallgatás jövöjének ( dvd-audio, dvd-audiov ), akkor igen durván kiszurna magával pár hanglemez gyártó cég, hiszen kb 500ft egy dvd lemez, és igy akárki csinálhatna otthon egy hanglemez gyártó céget ezálltal konkurenciát teremtve a jelenlegi nagy cégeknek. Persze mondhatjuk, hogy 2000 euro nem lenne sok egy ilyen cég megalakitásánál, de igy főleg, és leginkább az ilyen magán vállalkozásokat probálják vissza szoritani, hogy megmaradjon az a bizonyos rész a tortából. -
Crion
aktív tag
válasz
Flashcash #97 üzenetére
Ezt mind szép és jó, csak nem érted a lényegét.
Van egy DVD-Audio lemezed, amint van egy 6 csatornás 192.000 Khz 24-bites zenéd. Na ezt nem tudja lejátszani az azstali film nézésre szánt lejátszód és ezért ráteszik sima 20 bit 96khz/48khz formátumban is, amit le tudsz játszani.
De ismét visszatérve a topic-ra ha valaki otthon akar audio formátumban irni magának zenét, pl audiocdröl lementeni, akkor ugye nem fog ekkora hangminöséget választani, hanem megfelel a forrás anyag minösége, ezért az abból irt dvd-audio lemez lejátszható lesz.
Igy érthető?:D
erDoke: Szándékomban áll irni, és természetesen megosztom a tapasztalatokat:D -
Crion
aktív tag
válasz
Flashcash #94 üzenetére
Nem hybrid lemezt készit, hanem csak lehetőséged van rá. És ti nem értitek meg, hogy mivel magának a dvd-audio-nak a formátuma közé tartozik pl a 44100Khz 16 bites stereo hang is, ami ugye megfelel az audiocdnek, és ami nem hybrid dvd lemez, és tökéletesen lejátszható bármilyen dvd lejátszóban.
-
erdoke
titán
válasz
Flashcash #94 üzenetére
Kb. ötször írtuk már le neki ezt, mint halottnak a csók. Már te is elmondtad korábban.
Valamiért úgy érzi, hogy mi azt akarjuk elhitetni vele, hogy ezt nem lehet megcsinálni, és ezért kihívásnak tekinti. Ahelyett, hogy megértené, mi csak azt mondjuk, fölösleges és körülményes, nem pedig lehetetlen. -
Crion
aktív tag
válasz
Flashcash #63 üzenetére
Sértődésről szó sincs:-)
Akkor elmondom, hogy mi az én álláspontom:)
Adott a topic, aholis valaki szeretne dvd lemezre irni mondjuk 8 sting albumot. Kérdés milyen lehetőségei vannak.
Vagy adatként, vagy mp3 ként kellene felirni. Ezek voltak a tanácsok, amig én fel nem vetettem hogy miért is ne lehetne DVD-A-ban felirni. Erre válaszul jött, hogy mert, hogy drága, felesleges hely pocsékolás, stb.stb.
Én a drágával nem értek egyet, mivel nekem is ugye van egy ilyen lemezem, és olcsó eszközök árán képes vagyok a hallgatására.
Ekkor jöttek a linkek mindenféle formátumokról, hogy akkor is ehhez drága eszközök kellenek, stb.stb.
na mármost, ha van 1 olyan dvd-a formátum, amit dvd-video lejátsztó kompatibilis, akkor nem értem hol a probléma, hiszen akkor valószinüsithető, hogy egy ilyen formátumú lemezt el is lehet késziteni akár otthon is. Persze itt most megint hozzám lehet vágni, hogy egy ilyen software nagyon drága. Ennek utána is néztem, igaz, tényleg drága, sőt 7000- euró. De viszont, általában a dvd irókhoz adnak valamilyen software csomagot, nekem pl Sonic dolgokat adtak, és elvileg akkor én most jog tisztán használom, tehát akár be is regisztrálhatom magam náluk, amivel azt a lehetőséget kapom, hogy letölthetem sok közt, a dvd-audio creator nevü programot is. Tehát lehetőségem adódna kiprobálni, vagy akár teljes joggal használni is, természetesen otthoni célokra. Sajnos fogalmam sincs, hogy hol vannak az irós dolgaim, mert elég régi darab, igy nem tudom, hogy tényleg lehetőségem lenne-e mindehhez, amit most leirtam, de szerintem igen.
Mindemellett kishazán önképző tábora, általában nem vásárolja meg azon szoftvereket, amelyeket használ, legalábbis addig, amig önképzőkörben meg nem tanulja. Ez is egy lehetséges út.
Mindezt összegezve, én nem vitázni akarok a dvd formátumokról, hanem csak annyit szeretnék elérni, hogy fogadjátok el, hogy ez is egy megoldás lehet a tisztelt topic nyitónak. :D -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Flashcash #25 üzenetére
''One thing is certain: LP2 does not live up to it's MD fanatic claims of ''it sounds like a 160-192kbps mp3'' or worse yet, ''it sounds better than a 320kbps mp3'' (both of which I frequently encountered when I was active in the MD community). Such claims are easily put to rest when one does blind testing, as objectivity gives more consistent results than fanaticism. ''
Azt hiszem megtaláltuk a lényeget: ami fórumokat/topicokat én olvastam, az mind Minidisc-es volt. Mivel magam az Atrac3-at sosem próbáltam, ezért csak mások tapasztalatjá tudtam hangoztatni. Abból kiindulva, hogy tübb helyen is ugyanazt olvastam, arra következtettem, hogy igaz is (hozzá kell tenni, sehol sem tudták alátámasztani állításukat, csak a mennyiségnek hittem). Szóval úgy tűnik, neked van igazad.
Btw. ez kicsit OFF it, meg nem is ez volt a mondandóm lényege. De hagyjuk :) -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Flashcash #21 üzenetére
Szerintem amit te ''előkotrás''-nak hívsz, az a legújabb fejlesztés, az Atrac3plus. Ennek két bitrate-je van, a 64kbps (ami a 128kbps-os mp3-nak egyértelmű ellenfele, gyakorlatilag ugyanolyan minőségű. _Ezt_ tapasztalatból mondom), meg egy kisebb negyven valahányas, nem tudom pontosan (ez viszont már csak beszédre használható). Az Atrac3, mint formátum ugyancsak nem előkotrás, a minidisc-es lejátszók által használt formátum (nem tévesztendő össze az Atrac1 3-as verziójával).
Nem tesztet olvastam, hanem több fórumon több embernek a tapasztalatát. (fórumok: hwsw, PH!, ''hivatalos'' minidisc lejátszó fórum) -
pooq
csendes tag
ha már üres videofájl + hang, akkor miért ne lehetne PCM?
több (zenés) dvdt árulnak DAT hanggal, ráadásul DAT minőségű (48 kHz) samling rate-tel (a CD 44.1 kHz), és bármelyik asztali dvd-játszó röhögve viszi. tuti meg lehet trükközni tömörítés nélkül! COMPRESSION SUCKS!!!
Aktív témák
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest