Aktív témák
-
luw2win
őstag
Én rendeltem már ruhát is meg hangkarit is, és mind2 drága volt, és a dobozra rá volt irva hogy mennyibe kerül, és negyedannyit irt rá a feladó azért h ne tegyenek rá vámot.
TTomax: meglehet azt velük beszélni hogy kicserélik, többségbe jó emberek
, csak tudni kell angolul, meg persze egy nyomós indok a cseréről
-
Devid_81
félisten
Milyen VTSZ ben vannak a VGA karik?
Tutter?Mondjuk ha atszamoljuk akkor valoban eleg kozel jar egyes nagyker ar az itteni arakhoz, ha a nettot nezzuk.
300$x190FTx25%(trefa)= 71250FT Ha jol szamolom.
Es akkor ha garizasra kerul a sor csak a szivas van, mert mehet vissza a gyartohoz. -
Devid_81
félisten
Mondanam sracok, hogy akinek kell kuldok haza US bol szivesen karit, de a vammal nem tudunk mit kezdeni.
Mindegy lesem a newegg-et ezerrel, mert nekem is 5870 a "kiszemeltem" -
TTomax
félisten
Ez volt már? érdekes ha igaz... az 5850 GPU-ban is tiltva lesz néhány TMU...meg shader is...
-
Med1on
aktív tag
-
Med1on
aktív tag
Aranyban a S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
A bearanyozódás mellett azt is megtudtuk, hogy a játék október 2-án landol a boltok polcaira, ám sajnos egyelőre csak az orosz üzletekben. Az európai megjelenés pedig csak a német illetőségű bitComposer Games kiadó cégen múlik. Reméljük nem kell sokat várni.
Gondolom sejtitek miért szúrtam be ezt a pár sort a gamepod cikkjéből.
(ha nem akkor itt egy kis segítségS.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat DirectX 11 támogatással)
-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #7974 üzenetére
Igaz, a 25%-os ÁFA-'ra nem gondoltam sajnos...
Bár attól függetlenül az aprókban szvsz így is lehet majd találkozni 200€ körüli HD5850-esekkel itthon is.
Amúgy itt akkor mi rosszat is írtam? Nem mondtam, hogy "tutibiztos" és attól függetlenül hülyeséget sem írtam, mert a 25%-os ÁFA mellett sem lesznek ezek 300-400€-s kártyák, bár tény, hogy így azért nem maradnak 200-300€ közt sem.
(#7973) Departed: Nem tudom... Nem mondtam, hogy "fujj, de csúnya", csak annyit, hogy többet vártam. Ez a matrica kicsit semmilyen.
(#7975) Balika911: Nem számoltam az ÁFA-'t... Ha nem 120 nagykeren keresztül és nem dupla/tripla ÁFA-'val érkeznének, akkor lenne magyarországon is annyi, mint amcsiba. Így csak globálisan az EU-ra értendő, ahol EUR a pénznem.
(#7976) janos666: Ez mondjuk igaz. Bár az XFX a kenguru óta nem nagyon szokott nagyméretű motívumokat használni. Az a JasonX féle fej meg csak az X2-n figyelt és én nem olyanra gondoltam, tehát szétvagdosás nélkül meg lehetett volna oldani.
Bár mind1, lehet, hogy élőben jobban fog kinézni ez is, vagy egyszerűen a hűtés maga cseszi el az összképet.
MOD: Mondjuk tény, hogy attól függetlenül igényesebben oldották meg, mint a Sapphire a lefejezett csajokkal...
-
Med1on
aktív tag
Megint itt vok
:
(remélem nem volt még)HD5870 stock - i7 965 stock (3.2GHz)
3DMark06 - 16xAF forced in CCC
22383 3DMarks
SM 2.0 Score 8704
SM 3.0 Score 10655
CPU Score 6282No AF forced in CCC
22549 3DMarksDMC 4 1920x1080 8xAA 16xAF
scene 1 162.78
scene 2 123.86
scene 3 221.67
scene 4 118.59resident evil 5 1920x1080 max details 8xAA
97fps -
Departed
őstag
válasz
janos666 #7976 üzenetére
Ez viszont már abszolút izlés kérdése, ellentétben az új kártyák teljesítményével...nem hiszem hogy a vásárlók nagyobb része döntene a matricák alapján
Már csak két nap, és ömlenek majd az új képek ezerrel.
De hogy ez a felezett kimeneti rés lett a végeleges, ez ad okot aggodalomra -
janos666
nagyúr
válasz
leviske #7972 üzenetére
Szerintem pont, hogy erre nem lehet alkotni, mert ketté kell vágni a matricát, gondolom ha egészben nyomnák rá a középső hézagra, akkor ott lötyögne, púposodna a címke, stb, tehát két darabból kell kirakni az ábrát hézaggal együtt, ami még színes is (piros csík lesz középen), akkor kisebb a mozgástér, mint korábban.
De nekem ettől a hézagtól eltekintve eddig jobban tetszenek az új matricaképek, HD4-nél volt egy-két kimondottan ocsmány is (pl Sapphire féle 4870 és x2). Az eddigiek így hézagolással együtt is egész mutatósak.
-
törölt tag
Ja hát úgy igen, de oda is csak a kezdetekben.
Viszont ha a piac egészét nézzük, akkor masszív felső kategóriás kártyának tűnik. Aztán majd tényleg meglátjuk, hogy csak tűnik, vagy az is lesz-e.
leviske:
Az USA-ban bármelyik hardvert is néztem, jelentősen olcsóbb volt. Most miért lenne másként?
-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #7946 üzenetére
Akkor miért nem hihető, hogy itt annyiba fog kerülni, mint amerikában?
$300=~200€
$400=~275€
$450=~300€Ha az EU-ban 200 és 300 euró közé fognak esni, az csak annyit jelent, hogy végre nem lesznek drágábbak itt a kártyák, mint amcsiban...
Nem kell hülyének nézni, ha valaki bődületes baromságot írt volna be, mint amit mondjuk Te írtál példának, akkor azt azért nem "híresztelném", bár megjegyezném, hogy egy kérdezőnek írtam, ott is kihangsúlyozva, hogy nem 100%.
(#7964) gyiku: Hm... A HD4-esek matricázása után jobbat vártam. Pedig erre az új hűtésre aztán lehet alkotgatni.
-
Bluegene
addikt
válasz
luw2win #7965 üzenetére
jól néz ki a ref hűtő, de kár hogy nem nagyobb a venti, nagyobb és lassabb, ehelyett kisebb és gyorsabb
engem annyira nem zavar h 82 fokos a gpu, legalább halk, lassan másfél éve megy(és még ugyanennyit fog), pedig 2 hetet jósoltak a "szakértők" neki, tehát ez engem nem zavar egyáltalán
mindenesetre persze jó ha jobb a hűtő, hisz jobban lehet tunningolni, a 4850-esen elég kicsi a hűtő, igen, de 1 éve 35ért adtak egy nagyon-nagyon jó VGA-t(ha azt nézzük h a GTX 260 192sp és a 4870 512 55-60K volt és 15 ill 20%kal gyorsulták le akkor egyértelmű h a 4850 bestbuy volt, annyiért elvselem h a hűtőn spóroltak), most mennyi is az 5850? 75-80K? annyiért meg már alap hogy rárakjanak egy erősebb hűtőt
-
gyiku
nagyúr
-
Sheltem77
aktív tag
Hát nem is tudom én amíg nem lesz 2gb-os verzió az 5870ből vacilálok, hogy 5850et vagy 5870 et vegyek(nameg persze gyűjtögetek
). Valahogy nem sok esélyt látok rá, hogy a 2gbos 5870 100k bruttó alatt lesz eleinte
Igy lehet egy 5850 mellé teszem majd le a voksom. (Valahogy egy 5870 1gigával nagyon nem ér az én szememben 90-95kt)
Azonkívül ha jövő héten majd jönnek a kártyák azok gondolom először referencia ventillátorral fognak jönni, ami nagyon érdekel majd, hogy mennyire hangos.5870 2gb Vapor-X2 lenne az igazi (vagy valami hasonló) álmodik a nyomor?
-
DemonDani
addikt
-
Ott vagyunk már?
-
g@bo
nagyúr
5850 mikor lehet a magyar polcokon??
-
Somydemy
senior tag
Most akkor az 5850 ára kb mennyi lesz? és mikortól érhető el a boltokban itthon.
csak KB.
ThxAki képben van még árulja el kb mik a paraméterei az 5850 -nek.
thx -
janos666
nagyúr
Ez se hülyeség, bár én nem látom túl biztatónak. Szerinted két darab 5770 CF-ben jobban futna, mint 1 db 5870? Mert árban közel egyformák, viszont az órajelek is hasonlóak, így a végén ugyan annyi SP-t, és ROP-ot kapsz, csak épp még jobban ketté van vágva a chip, és néhány DX 10-11 eljárás alatt még a CF is könnyen szétmászik az AFR alól, de egyébként sem mindig túl hatékony és stabil. Szóval szerintem okosabb dolog egy 5870, mint 2db 5770. Főleg, hogy előbbivel a tovább bővítés lehetősége is megmarad (jó, van trifire, de az olyan alaplap ritka, és annál is sokszor már csak 8x marad a 3.-ra...)
Valamint, ha mégis olcsóbb lesz az 5770, akkor pedig még mindig összemérhető az 5850-el is, ha az átlagos CF hatásfokot nézzük (~75%). -
gyiku
nagyúr
az utolso linkben az $120 termeszetesen.
szerintem is az 57xx lesz a best buy fullhd alatt. feljebb mar az 58xx.
ha az 5750 tenyleg 20%-al veri a 4770-et, 1 gb orajelkapus gddr5el es dx11-el, akkor az a $150 vagy a 120eur mar nem is olyan veszes.
ha tenyleg ezekkel egyidoben jon a GT215, talan meg olcsosodnak is kicsit -
TTomax
félisten
Kicsit drágállom...pedig ebböl kellene egy jó kis CF-et épiteni,sokáig el lehetne vele "vegetálni" egy átlag monitoron.Nagyon nem is zabálna,ergo nem fütene,egy kis hütöcsere,szoftmod... hm hm...
Inkább ezt érzem most best buy-nak... egyébként simán látszik az ATI az 5870-et a high endbe akarja... az X2 erejét inkább már több monitorra haszálnák... -
gyiku
nagyúr
Radeon HD 5770 and HD 5750 System Requirements - S$149 to US$199.
Ati Radeon HD 5770 and HD 5750: New middle class in October?
RADEON HD 5770 PRICE AND REQUIRED POWER - 450w, cf 600w.
Radeon HD 5770 and 5750 - 20 and 160 euros. -
janos666
nagyúr
válasz
DemonDani #7940 üzenetére
Nem, érdekes. Ami furra:
1: A Far Cry 2 második és negyedik sorában gyorsabb az 5850, mint az 5870
2: Riddick alatt túl magasnak tűnnek a Geforce-os értékek. Tudom, hogy később a driverek egyenlítettek a kezdeti nagy lemaradáshoz képest, de úgy tudom még mindig jelentős előnyben vannak azért a Radeonok. Szóval itt olyasmi viszonyokat vártam, mint amiket a StormRise-ban mutatnak a számok, nem hogy még kis hátrányból furdul a kocka a GTX295 felé nagy felbontásban, és 8x AA-el, amiben az új radi lesz a király...Meg úgy egyébként is, ahol nincs baki, hogy gyorsabb, ott túlzottan le van maradva az 50-es a 70-eshez. (legalább az eddigiek alapján lehetnének közelebb egymáshoz)
Én az 50-esről eddig sehol sem láttam valódinak tűnő tesztet, pedig érdekel, hogy elég jó-e vagy jobban zsebbe kell nyúlni., ha meg akarjuk kapni a 4870x2 DX9_10 teljesítményét.
-
TTomax
félisten
válasz
DemonDani #7940 üzenetére
Vicces táblázat vicces számokkal....nézzük csak.-..pl...
CoD World at War...
1920X1200, 4XAA 8XAF
5850:122fps
5870:112fpsNa ez hogyan jött össze....
Most nézem Far Cry2-ben is van egy ilyen... 1680X1050...
5850:73
5870:60a 20% nem mondható mérési hibának...
(#7942) janos666
A Riddick-es elöny egy nagy mese,és CSAK az RV670-re vonatkozik,ugyanis a 770-böl kivették az extra mintavételezöt aminek köszönheti elönyét OGL-ben... amugy nekem három darab HD4850 hozta a GTX280-at.. persze szénné huzva mindkét oldalon mindent... -
janos666
nagyúr
Hát ja, az X2 épp ennyit, vagy ettől egy picit kevesebbet csinál 3DMark-ban (drivertől és CPU-tól függően), viszont Stormrise-on kívül még nem láttam olyan játékot, ahol jobb hatásfokkal működne a Crossfire, mint a Vatage teszt alatt, tehát akkor valós életben kb ugyan annyit ér a két kártya DX 9/10/10.1-ben, és csak DX 11-ben mutat majd többet.
És CPU limittel sem kell annyira ágálni, a Vantage mind a 4 magot használja az i7-en, és születtek már ettől sokkal magasabb pontszámok 2db 4870x2-vel, vagy 2db GTX295-el, pedig a 4 GPU még problémásabb, szóval ezzel a procival nem lenne gond 20k fölé tolni az eredményt, ha például elméletben szabadon tolhatnák fentebb a GPU órajelét (mert mondjuk nitrogén alatt van szénnéfeszelve).
Szóval DX9_10-ben ennyit tud a kártya. Nem olyan rossz ez, sőt, nem is kell jobb... Egyedül az róható fel neki, hogy közel annyiba is kerül, mint a 4870x2.(#7936) DemonDani - Volt már vagy 1 hete. De amúgy nekem nem jön be, pedig a vöröset azt szeretem hajszínnek, főleg így fehér bőrrel, de mégsem adja.
-
Med1on
aktív tag
válasz
sniper elite #7918 üzenetére
Néhány eredmény itt.
Átlagosnak azért nem nevezhető 15822 pont.
-
DemonDani
addikt
Ruby egész csini lett...
Színesebben -
válasz
VinoRosso #7934 üzenetére
nem szintetikusabb, mint egy Crysis vagy egy Far Cry 2 előre felvett benchmark - a Vantage is egy 3D engine. és persze, lesz itt nagy ingadozás játékok szerint
Skizz: ha választani lehetne, én sem 3DMV teszteket kérnék a tajvani Mikulástól. de most egyelőre ez van...
-
luw2win
őstag
válasz
sniper elite #7932 üzenetére
árakat figyelembe véve szerintem a 5850 lesz a slágerkártya
-
sniper elite
senior tag
Persze játékoknál fontos a vga nem vantage pontoknál! Amúgy 5870 sláger kártya lesz minden bizonnyal, ahogy hallom 5870x2 150k alatt nem nagyon lesz, én is inkább arra megyek hogy olyan kártya legyen a gépemben amit ki is tudok használni, arra meg bőven elég 2 vagy maximum 3 5870! Nincs értelme sokat beleölni, mert jönnek ki majd a frissített kártyák úgyis, meg a következő sorozat lehet már a nyáron!
-
Nem van igazad. A Vantage egy elég jól megírt szoftverdarabka, mind CPU, mind GPU fronton képes több maggal hatékonyan elszórakozni. Az OK, hogy ne hasonlítsuk a GTX285-höz (ld. nVidia-bias), de szerintem a 4870X2-vel való összevetés igencsak releváns (és amúgy kb. ugyanannyi a P-score-juk).
-
TTomax
félisten
Én akkor sem osztom azt a véleményt,hogy akkor már le se huttasunk egy tesztprogramot,söt annak eredményére sem érdemes "házon belül" adni.Nem kell fanyalogni,ha 10.1-es tropics teszt eremény lenne befirkálva akkor meg se szólaltál volna.
Az meg hogy a szüröket mennyire birja /vagy nem az majd más tesztekböl derül ki,az biztos jobban ha ráadjuk akkor nem fog jobban menni... -
Uzmany
őstag
5850-ről találtatók már eredményeket?
-
M@trixfan
addikt
Ekkora felbontáshoz jobban jársz egy 5850-nel vagy egy még kisebb 5000-es variánssal. Alsó hangon is 150 ezret kicsengetsz az I5+5870 váltásra, a játékélmény meg nem ugrana annyit. Ha munkádhoz is kihasználnád akkor értelemszerűen más tészta.
P00By:
Nem, ez kérlek a "kihajcsae jelenség" miszerint minél kisebb felbontáshoz minél erősebb proci kell. Az, hogy "kihajtja-e" az teljesen mást jelent kérlek szépen. -
Med1on
aktív tag
Gyiku a 3 kívánság című műsor keretében most álljon itt egy 3D mark Vantage pontszám.
Radeon HD 5870 3DMark Vantage score appeared
15822P
"Tibi bácsi"
-
P00By
nagyúr
KIHAJTJA-E?!
-
M@trixfan
addikt
Inkább ne most válts platformot és vegyél valami komoyabb megjelenítőt az 5870 mellé! Ha projektoron vagy HDTV-n tolod 1280x720-ban akkor nem szóltam
Amúgy meg a kihajcsa-e témához szólva szvsz teljesen mindegy, hogy 80 vagy 100 fps kis felbontásban. Nade vajon kihajcsae 320x240-ben?
-
gyiku
nagyúr
Sapphire ATI Radeon HD 5850/5870 pictured
The HD 5850 ends up shorter - around 9.5"/24cm, around HD 4870/90 length; the HD 5870 is longer, at 10.5"/27cm length - the same length as a 4870 X2.
tudom, hogy a kepek mar voltak tpu-n, mielott meg vki beszolnajanos666: egy ilyen kartyat nem 3dm06-05-01el kell tesztelni, de nem is a vantagevel (powered by nv). game! ott minden kiderul.
-
janos666
nagyúr
Tényleg érdekes. Hacsak nem felejtették el, hogy régi 3DMarkhoz kötelező jól meghúzni a CPU-t, hanem nekimentek valami alapórajeles Q9550-el, vagy E8400-al, és ennyi az eredmény, akkor igencsak szar még a driver, vagy esetleg valami komolyabb porszem van a gépben.
De HD4800-al is volt ilyen, mikor váltottam 8800GTS-eről, hirtelen megfelelőzött, vagy inkább harmadolódott az FPS CSS-ben, pedig korábban is volt benne még CPU limit is, aztán 2-3 hónap múlva (gondolom panaszkodás miatt) rendbe hozták, és kb ugyan annyi FPS-em volt, mint korábban, és mivel később X2-vel is, így tényleg látható, hogy CPU plafonig ment már a 8800GTS-el is... -
Crytek
nagyúr
Remélem egy Core i5 750 elég lesz az 5870 nek hogy 1280ba max szűrokken frankón menjenek a gamet!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
sniper elite #7904 üzenetére
Kapsz hozzá drivert a mellékelt CD-n. Ez mindig így volt. Aztán a 9.10-re frissíted ha kell.
-
Med1on
aktív tag
ATi Radeon HD 5870 3DMark 2001 score appeared
Ezzel kapcsolatban kérek hasonló eredményeket illetve véleményeket/észrevételeket.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest