Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz Produkció #25337 üzenetére

Szerintem teszek az iPonos tesztre, mert nyilván el kell adni a CF-t valahogy, és találtak 1 megfelelő lapot, amelyben valamennyire működik bizonyos játékoknál. Nálam semmi "baj" azon kívül, hogy nem (csak) azokkal a játékokkal tesztelek, amelyekkel bizonyítani lehet a CF viszonylagos eredményességét, így nem verek át senkit akik aztán majd dobálhatják olcsón a bazárba a drágán megvett 2. VGA-jukat). Ha meg valaki mégis az efféle CF-tesztekre hallgat, az mindenkinek a saját dolga.
    Én is csinálhattam volna úgy tesztet, hogy mondjuk hű de frankó 3DMarkban, Prey-ben, CoJ-ban, meg még pár játékban, a sok-sok 1GPU-val működő játékról meg nagyvonalúan megfeledkezem, de objektív tesztet akartam csinálni. És sokan tudják, mekkora CF-mániás voltam (mindenféle tesztek alapján), amíg a kezembe nem került, és ki nem derült, mekkora fos (csak bizonyos lapokban működik, azokban sem egyformán, és egyikben sem 100% hatásfokkal, játékok 70%-ában meg sehogy). Aki persze csak olyan játékokkal játszik, amelyek rendesen támogatják, annak megérheti a multiGPU-s megoldás, de mindenki más jószerivel egy szimpla 3870-et kap dupla áron és persze fogyasztással. Mindamellett, a lapot is számolva, kb. 110-120%-os teljesítményt kéne produkálnia a CF-nek, hogy kifizetődő legyen (X2-nek csak 100%-ot, de az sincs meg).
    8.3-as driverrel ráadásul a CF teljesítmény az 1 VGA-s alá zuhant (8.4-essel is ez van sok konfiguráción, hála a CFX "támogatásnak"), magyarul aki nem a legújabb hardvert veszi, az szívjon, mint a torkorborz.
    Amúgy sose bízzon az ember olyanban, akinek anyagi érdeke fűződhet a meggyőzéséhez. ;]

Új hozzászólás Aktív témák