Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• priti

addikt

válasz ///Krisz\\\ #10623 üzenetére

Bocs, olyan fiatalnak érzem magam, hogy elfelejtem, hogy közben már vannak akik "beleszülettek" a Windows-ba és nem is hallottak a DOS-ról. A DOS ismerete az én generációmnak még evidencia. Mi ezerrel írtuk az indítómenüket, high-oltunk, umb-oltunk emm386.exe, himem.sys meg a többi, hogy maradjon elég memória abból a pár megából és elinduljon a játék, így akarva akaratlan megismertük közben ezt a pár DOS parancsot is.
    Ha lett volna akkor fórum, akkor arról dumáltunk volna ki hogy írta át a qbasic-ben a nibbles.bas -t ami a klasszikus kukacos játék volt és extra-ként blekerült valamelyik dos-ba, már nem emlékszem melyik verzióba, de mindenki szétmoddolta otthon magának és utána egymás verzióit cserélgettük, meg ilyenek... :)

• Alister71

nagyúr

válasz ///Krisz\\\ #10623 üzenetére

Mondta. De azzal se lesz jó. Nem a bios feltöltése a lényeg, hanem a módosítást nem szereti valamiért. Hagyd a dolgot, mert végül sikerül úgy elflashelni a kártyádat, hogy nem lehet majd helyrehozni. Dos-ban nagyon könnyű elküldeni a vga-t. Eddig még senkinek se működött, páran már pánikba estek miatta.
    Az 5670-esem 2D-ben 400/1000-en ment, 1.1 volton. Kimaradt a biosából a 157/300, 0,9 voltos szakasz. Lementettem a biosát, RBE-vel megnyitottam, létrehoztam benne az órajeleket és a feszt. Atiwinflash-el rátettem. Azóta is tökéletesen működik. Sőt még a GPU is kapott egy kis tuningot, átírtam azt is 775-ről 830-ra.

Tehát itt az RBE a lényeg, és nem a flash módja. Egy korábbi verzióval pl. nem is tudtam még a 6850 átírt biosát elmenteni. Az újabbal már el lehet, de valamit még hibázik a program, nem jó a mentett bios.

Új hozzászólás Aktív témák