Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
wittman
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire HD5670 512MB-os vga-m. Valaki használ Ati Tray Tools-t Windows XP 32bit mellett?
-
lyzzard
aktív tag
no, én ma vettem egy Sapphire kártyát, az eddigi 4670-em meg eladtam 17-ért, így 6 ezret fizettem rá. Végül is így megéri VGA-t upgradelni
Klasszisokkal halkabb, mint a gigabyte 4670, és ha lehet mondani, és és föld a kettő között a különbség. Najó, annyira nem, de érezhetően jobb, egy - másfél évig biztosan elég lesz, akkor meg megintcsak cserélek.Szerintem az ilyen "ingaberuházóknak", mint nekem, bőven jó ez a kártya, ha nem hosszú időre tervezek, akkor tökéletes.
-
dunc
nagyúr
Sziasztok a 10.5 CCC vel már faszán müködik a manuális venti vezérlés !!!
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem feltétlenül ide kellene írnom, de ti talán illetékesek vagytok a témában. Szval van egy x2 6400+os amd procim, ami eddig egy 8800gt-vel együtt üzemelt. A videókártyám azonban memória hibás lett. Szóval most ugye új kártya után kell néznem. Eddig az 5670 és az 5750 között vaciláltam. A kérdésem az lenne hogy ez a proci képes kihajtani az 5750-et? Lenne érezhető különbség a két kártya között? Gondolok itt, hogy lehet a proci miatt nem lenne érezhetően gyorsabb az 5670-től. Köszi a választ!

-
káen
tag
-
RaiDani
tag
A terheletlen hőmérséklet kicsit magas, de ez nagyban függ a ház szellőzésétől is.
Terhelve a 80 C hőmérséklet normális a Gigabyte 5670-eknél. Itt írják is, kb 10-15 fokkal melegebb mint a többi gyártóé.A pixel villogások viszont nem jelentenek jót. Ha húzva van a kari akkor lehet csak az OC miatt.
Ha nincs húzva akkor nagyobb gond van, lehetséges hogy memória hibás a kártyád.
Próbáld meg csökkenteni a memória órajelét fokozatosan, amíg nem hibázik. Ha így sikerül megszüntetni akkor ez a probléma. Ha ez a probléma vidd vissza, ha még van rá garancia.Esetleg valahogy birkózd lejjebb a hőmérsékletét (venti 100%, vedd le a ház oldalát), hogy úgy hibázik-e.
-
káen
tag
Sziasztok!
Természetes, hogy a Gigabyte HD5670 1Ghz-s videókártyám jelenleg, alapjáraton 62 C hőmérsékletű? Játék közben, teljes terhelésen 80-82-re kúszik fel. A magas hőmérséklete okozhat-e játék közben pixel-villogásokat a képernyőn? A monitor nem hibás, több tesztprogrammal is átnéztem.
-
toldy
őstag
Nem tudom ebből mennyi igaz, de remélem az egész.

-
dunc
nagyúr
Kiprobáltam a gta 4 et ,és jobban megy nállam mint a 4850 el !!!
Igaz akkor a proci gyengébb volt,és 800 as ram volt a gépembe(most1066 os van)
Viszont kicsit aggodok a táp miatt ,mert 420 wattos van benne,egy 45nm x2 athlon II 245,2 ram modul,1 winyo,egy optikai meghajtó,és a vga....müködik minden csak félek,hogy ezzel maxon járatom a konfigom ....majd hozok egy fogyasztásmérőt és megnézem mennyi az annyi.... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
DeFranco
üzenetére
Sapphire 4670-em gyári ventije elég hangos, 2 perc használat után rá is tettem helyette egy AC-VM103 bordát, ami tökéletesen lehűti zaj nélkül még tuningolva is. Jó ideig úgy volt használva a gép, hogy terhelés nélkül még a prociventi sem forgott, szal nem kell nekem venti, ezek a karik nem kazánnak készültek, venti is csak azért van rajtuk, mert olcsóbb a fémnél.
dunc: 4670-et kicsit drágán mérik, ha azt vennék, akkor használtan venném. 5670 kapható most annyiért, mint mikor 2600XT-ről váltottam 4670-re. Csak az a váltás kvázi 100% gyorsulást hozott, nem 20-at, mint a 4670->5670 váltás
-
DeFranco
nagyúr
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Miért akartok passzívat? Nem kötözködöm, komolyan kérdezem. Nekem egy sapphire modell van, de egyáltalán nem hallom a hangját.
A mellette levő FSP táp elég halk, a ref. proc. hűtő pedig le van szabályozva. Ezzel, és két 8 cm-es házventivel alig hallom, hogy be van-e kapcsolva a gép.
-
leyo76
senior tag
egyenlőre a 10.2 -es verzsönt használom, mivel a 10.3 -as a két képernyős módban nem volt hajlandó korrekt felbontással dolgozni. Elvileg van már 10.4 is, de azt még nem próbáltam..
mod egyébként hangja alapjáraton gyakorlatilag semmi, de szerintem előbb utóbb a teljesítményre is kíváncsi leszel
Nálam gta 4 full felbontással pörög, igaz phenom procival, de ott a dirt2 w7 alol dx11-ben káprázatos...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hol találtad egy árban őket? Pl. Giannynál 5K különbség van köztük, ami nagyjából megfelel a 20%-os teljesítménykülönbségnek. (512mb-s karikat néztem)
Én szívesen cserélném a 4670-emet 5670-re, mert 1360*768-ra (ez nálam a tv natívja) elég többnyire a 4670 is, és mert elmegy ventilátor nélkül is a passzív bordámmal, mint most a 4670 tuningolva.
Már csak a cserét kellene megoldanom lehetőleg kis ráfizetéssel. 5750/70 még tetszik, de az már túl drága nekem.
szerk: szerintem is kihajtja, de ettől még nyugodtan húzd fel, 3300MHz-et simán vinni fogja szerintem, vagy még többet is, meg fogja hálálni. Annál jobbat már csak PhenomX2-vel kapnál, mert a játékok szeretik a nagy méretű cache-t, de annak az ára nem éri meg a többletet, nagyon jó a kis athlon2-k ár/teljesítmény aránya, én is azért vettem olyat.
-
dunc
nagyúr
Sziasztok 4670 vs 5670 jelenleg a két kártya egy árba van színte melyiktől várható komolyabb teljesitmény a Dx11 term,. kizárva.
-
Chaser
legenda
A PC-nak már van passzív verziója..gyors volt
/ha még nem lett volna róla szó/ -
kriszbon
őstag
A fenébe azt hittem eltévesztettem a topikot, de látom csak itt is pingvin invázió van és a nevek csak részben egyeznek.

-
Chaser
legenda
Elég ebből a kártyából az 512 megás "sima" HD felbontásra? Gondolom igen, 4670-ből is elég volt, 1-2 extrém esetet eltekintve. Hátha 1xcsak lemegy az ára és veszek egyet

-
lacos001
senior tag
Hi
Van már esetleg vmi kütyü,pl rivatuner ami felismeri ezt a szériát?
Jó lenne már a ventivezérlés.Nem mintha nagyon kellene,csak megszoktam a zöld kártyáknál......
-
atesss
addikt
Üdv !
Létezik olyan HD5xxx szériás kártya, amin van S-Video TV-Out ? -
proci985
MODERÁTOR
nem kell semmit állítani játékoknál.
a TVt kell beállítani elsődleges monitornak, a monitort pedg a másodlagosnak, így a játékok a tvn fognak menni. egyetlen probléma, hogy a tálca is átkerül oda, de azt is talán meg lehet vlaahogy oldani.
általában játékoknál fixen mindig az első monitor lesz használva.
-
válasz
csabicsepp
üzenetére
Ilyen zárt házba kell is a jó hűtés.

-
leyo76
senior tag
válasz
csabicsepp
üzenetére
Asus-al szerintem jobban jártál, főleg ha asus lapra rakod, akkor egy szimpla asus util-al is vezérelhetnél teljesítményt. Egyébként ha ac hűtős Sapphire-t vettél volna akkor mindenféle hűtő csere nélkül is zajtalan lenne...
-
csabicsepp
aktív tag
Szerváltam én is egy Asus EAH5670-1gb ddr5 kártyát. Xfx lett volna 512-es, de elfogyott, ezt hozták majd 4k-val drágábban...
Sajnos az accelero S1 nem ment rá, túlságosan balra van a gpu ezért kilógna a bordázat a házból (ha kiférne nem zavarna
)
A gyári cooler elrakva emlékbe, egy swif-801 a helyére így idle 36, load 62 fok. (hangszigetelt ház, +külső szigetelés, +bútorba építve, csak a hátsó rész szabad félig)
(A sapphire-t tesztekben láttam, hogy majd 15 fokkal hűvösebb alap hűtéssel. )
Lehet a gyári hűtővel hűvösebb lenne, de nem 11dba. Mindegy, tesztekben is 35-65 fokot nyomnak átlag.
A 4670-től idle-ben +6-7w a fogyasztás. Ahogy olvastam gyártótól is függ a fogyi (+- 4w).
No ennyi, majd tesztelem én is, de arról nem firkálok, semmi extra nem lesz... -
_csocso_
senior tag
Nem akarok vitába szállni veled, de működik a dolog, és nem csak ablakban futtatott, játéknál, hanem teljes képernyőn is. Most próbáltam ki, DIRT2 a 2. számú képernyőn, ami elsődlegesnek van kijelölve, a gép saját képernyőjén pedig megy a böngésző, szv. lehetséges beállítani.
-
Én értem, hogy működik, de csak ablakos futtatásnál. Kapisch?
Teljes képernyősnél nem várhatod el, hogy mellette még legyen egy aktív képernyőd. Kipróbáltam a Halo játékkal, aminek nincs ablakos módja és dobja is a hátast kiterjesztett képernyőnél. Ez nem olyan, mint filmeknél a színház mód. -
_csocso_
senior tag
-
leyo76
senior tag
Lehet hogy böszmén fogalmaztam
, de a lényeg valóban az lenne hogy a tv-n játék, moncsin meg akár prohardver. Az teljesen lényegtelen hogy milyen módban, egy régebbi játéknál, nem emlékszem melyiknél volt olyan lehetőség hogy választható volt melyik kimenetet választom a játéknak, gondoltam hátha van egyéb lehetőség, prog vagy vmi megoldás..De hogy a csacskaság teljes legyen, NFS shift, működik ablakos módban és áthúzható a tévére, ebből indultam ki, azaz gondolkodtam...

-
A ROP a raszterező, ami a shader processzorok munkája eredményét (vagyis a számítások eredményét) a képernyőre teszi. Így jön ez a kitöltéshez.
(#337) leyo76:
Ilyet nem lehet, ez csacskaság. Hogy menne egy játék színház módban vagy akárhogyan kiterjesztve? gondolkodj már.
Mire gondoltál? Majd áthúzod az egeret és közben lapozol a prohardver fórumán, miközben a tévén meg megy a gyilok?

-
leyo76
senior tag
Azt tudja valaki hogy van e rá mód és hogyan lehet azt kivitelezni, hogy színház módban a második képernyőre küldjem ki a játékot az elsődlegesen meg maradjon az asztal ahogyan van?
mod:remélem érthető :S
-
V!ck
senior tag
Abu85 vagy fless el tudná magyarázni, én ehhez hülye vagyok, de azt tudom, hogy a texel és pixel fillrate kiszámításához a ROP-okat is figyelembe kell venni, ezért számol tévesen a GPU-Z.
Mellesleg ATI oldlaán is ez van:
Texel fill rate (bilinear filtered): 15.5 Gigatexels/sec (ez 850MHz-en 17)
Pixel fill rate: 6.2 Gigapixels/sec (ez 850MHz-en 6.8)Ha a zárójeles értékeket beszorzod 2-vel, meg is van az, amit a GPU-Z nálad is írt.
-
lacos001
senior tag
Na jó,átvertelek 2 fokkal,persze ez nyugis állapot,és amint láttam,nfs közbe 47-48 volt.
Jobban figyelek,meg kicsit nyúzom holnap,lesz rá időm.
Lehet vmi nem is stimmel vele,felteszek vmi új cuccot a kártyának,mert ez a 10.2 kataliszt.
-
V!ck
senior tag
Szia!
Nálad valami gond van... az 5670 órajele 2D-ben 157/300 kell hogy legyen. Legalábbis van nálam egy Sapphire 512-es próbára, az ennyin megy. Ha 1080p-t nézek, akkor 400/900. Mondjuk mikor feltelepítettem és újrainditottam, nálam nem akart 400/900-ról feljebb kapcsolni, de mégegy restart megoldotta. Szóval csak annyi, hogy a harmincpár fokos hőmérséklet nem elérhetetlen, nálam 24fokos szobában 38 fokos, persze nyugalmi állapotban.
mod: #330 leyo76: Azt ne felejtsd el, hogy a GPU-Z tévesen adja meg a ROP-ok számát, ugyanis nem 16, hanem 8db van a redwoodban, így a pixel és texel fillrate-et szigorúan el kell osztani 2-vel
ezzel már elég tekintélyes a lemaradás pl a 8800GT-hez képest, ami nekem van, de csak papíron! Ugyanis amikkel játszom, dettó ugyanúgy mennek.... szóval elégedett vagyok, lassan csere lesz... kisebb fogyasztás, okosabb és lesz rá gari... -
leyo76
senior tag
válasz
Alister71
üzenetére
még nem találkoztam azzal a játékkal ami nem fut vele, bár busz szélességben kevesebb a tiédnél, memó attól függetlenül gyorsabb, és dx11 -et is támogat, többi paraméterről nem is beszélve.

mod: bár egyébként ténylegesen komoly kártyáról van szó, tesztek jobban hajlanak az nvidia felé, személyes tapasztalatból inkább ati-t választom...
-
Alister71
nagyúr
Sziasztok, ha valaki esetleg úgy érezné, hogy nem váltotta be az 5670 a hozzá fűzött reményeket és gyenge játékba, annak lenne cserébe egy 9800GTX+-om.
-
-
törölt tag
Holnap megrendelem én is a magam kis HD 5670 -es kártyámat.
Jövő hét közepére meg is fog érkezni.
Már alig várom.
A HD 4670 -e kártyámmal se lenne bajom, csak melegszik.
Nem értem mért, de van mikor felmászik tartósan 66fok fölé is.
Pedig rendesen van portalanítva. Cseréltem hővezető pasztát is a gpu, borda közt, de nem lett jó. -
RaiDani
tag
válasz
robert02@12
üzenetére
Nekem 15000-ért sikerült az 5670-et két hónaposan, garival kifogni. Nézelődj esetleg hardveraprón hátha találsz jó áron.
-
leyo76
senior tag
válasz
robert02@12
üzenetére
segítek dönteni, én lecseréltem egy 4670 -et 5670 -re, drámai különbség van kettő között a gddr5 meg a dx11 támogatással simán elviszi a pálmát... megéri azt a néhány ezer forintot!
-
robert02@12
csendes tag
Az király mert én vagy egy 3870 és 4670 vásárlásán gondolkozom.
De ez az 5670-es nagyon szimpatikus csak egy kicsit drágább. -
törölt tag
válasz
robert02@12
üzenetére
Az 5670 a 3870 és a 4830 között van félúton, 3870/4670-nél erősebb, 4830-nál gyengébb. Játékra minden kari jó, csak attól függ milyen felbontás, milyen játékok. Manapság még a 4670-es is jó teljesítményt nyújt, a 3870 erősebb, az 5670 mindkettőnél erősebb, nagyon jó kari, bár az ára elég magas.
Airedhyal: Az nem PCI-X, hanem PCI-E, a PCI-X teljesen más.
-
robert02@12
csendes tag
Sziasztok ez a HD5670 512MB PowerColor melyik kártyával egytudású ?
Játékra jó?
A 3870 és a 4670-nél erősebb? -
törölt tag
Üdv all.
A SAPPHIRE HD 5670 -es kártyán a hűtés elfoglal +1kártyahelyet?
-
torzsa007
tag
Hello,
Tegnep vettem egy Sapphire HD 5670 512Mb-os kártyát. Rákötöttem a 17" TFT monitoromat hagyományos kábelle és az LCD tv-met HDMI-MDMI kábelle. Kiterjesztett módban a másodlagos kijelzőn ha megcserélem a sorrendet akkor is a másodlagos kijelzőn, video betöltésekor és lejátszó program bezárásakor a kijelző egy pillanatra becsíkosodik, és ha áthúzom a másodlagos kijelzőre a lejátszót akkor pedig a háttér csúszik.
Mi lehet a gond? A videokártyával van gond vagy esetleg a kábelekkel?
Előre is köszi!
Szerk: előtte az alap integrált HD3200-as nem volt semmi ilyne problémám. -
Silentfrog
veterán
300 forint per ho.
De a táblázat szerint a mit belinkeltek még 10watt sincs.
Aki meg 24 orán át hajtja a gépet,mondjuk letöltés céljábol annak megéri egy atomos lapot venni,bele a 2.5" vinyot egy giga ramot és hajt kocsis!!
Házastol lapostol ramostol vinyostol 35 k. kérdés mikor jön vissza az ára a fogyasztásbol... -
Brekkk
senior tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Köszi a választ.

10 W nem kevés, ha 24/7 ben hajtod a gépet

Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Óra topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple MacBook
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen széket vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- ASUS TUF A15 FA507 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - Win - RTX 4050 - 2,5 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Klasszisokkal halkabb, mint a gigabyte 4670, és ha lehet mondani, és és föld a kettő között a különbség. Najó, annyira nem, de érezhetően jobb, egy - másfél évig biztosan elég lesz, akkor meg megintcsak cserélek.

, az 1 gigásoknak olyan felára van ami nálam kizáró ok, 512-eseknek ha finomodik az ára akkor csak-csak...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Teljes képernyősnél nem várhatod el, hogy mellette még legyen egy aktív képernyőd. Kipróbáltam a Halo játékkal, aminek nincs ablakos módja és dobja is a hátast kiterjesztett képernyőnél. Ez nem olyan, mint filmeknél a színház mód.