- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple MacBook
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A Sony megmutatja milyen monitor illik a PlayStation 5-höz
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elárulta a Valve, hogy mikor jöhet az új Steam Deck
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
De bizony szól, mert ezek teljes tesztek játékokkal mindennel együtt. A grafikonok alatt tudsz választani hogy mire vagy kíváncsi.

Mod:#430: Azért ennél már erősebbre kellene váltanod hogy megérje, mert a 3850 igaz hogy többet eszik, de alig valamivel gyengébb viszont igaz hogy régebbi konstrukció.
-
kriszbon
őstag
Azért mégsem eléggé, mert 128bit GDDR5=256bit GDDR3-al. A GDDR5-ös rammal kompenzálják a 128bit sávszélességet mivel 4000-en mennek.
Mint láthatod az órajelek nagysága nem mindíg azt jelenti hogy jobban is megy, és néha azért jól jön az a (+35%) többlet.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze jó kártyák ezek, csak ne ennyiért vesztegetnék őket, igaz hogy most mind elég drága.
-
Chaser
legenda
Ez most is mérvadó annak aki most vásárol, országosan ennyi. 5670 b@szhatja a dx11-et te is tudod
Hangban, fogyasztásban sokkal jobb, számomra is jó lett volna annyiért, mint a 4830, de 1ft-tal se többért. Ahol 20k-nál drágább ez a kártya ott még vagy árcsökkentés előtti készlet van, vagy élelmes magyar boltos
gyakorlatilag ez az egy 4830 amit lehet újan kapni és vagy a nagyker vagy az xfx kiakciózza. Szegedtől nem olyan messze van Szentes, 19200ft helyi boltban..Kmét-en is annyi, iponnál 18.5k, még futárral is 21k-ból megvan. Csúnya lenne ha Szegeden nem lenne 20k alatt
-
wittman
aktív tag
Szia!
Bármelyik Catalyst drivert teszem fel a HD5670-hez és a legutolsó beta ATT-t(ami 1.6.9.1486), akkor az Ati Tray Tools betöltésénél kék halál lesz. Ha a driver mellé CCC-t teszem, akkor úgy minden rendben van.
Az a baj, hogy én évek óta az ATT-t használom, de ezzel a vga-al nem megy. Minden más Ati vga-val megy, ami itthon van, de ezzel nem.
Régebbi ATT-t is próbáltam hozzá, de ugyanaz a hiba.
-
dunc
nagyúr
Kiprobáltam a gta 4 et ,és jobban megy nállam mint a 4850 el !!!
Igaz akkor a proci gyengébb volt,és 800 as ram volt a gépembe(most1066 os van)
Viszont kicsit aggodok a táp miatt ,mert 420 wattos van benne,egy 45nm x2 athlon II 245,2 ram modul,1 winyo,egy optikai meghajtó,és a vga....müködik minden csak félek,hogy ezzel maxon járatom a konfigom ....majd hozok egy fogyasztásmérőt és megnézem mennyi az annyi.... -
proci985
MODERÁTOR
nem kell semmit állítani játékoknál.
a TVt kell beállítani elsődleges monitornak, a monitort pedg a másodlagosnak, így a játékok a tvn fognak menni. egyetlen probléma, hogy a tálca is átkerül oda, de azt is talán meg lehet vlaahogy oldani.
általában játékoknál fixen mindig az első monitor lesz használva.
-
Én értem, hogy működik, de csak ablakos futtatásnál. Kapisch?
Teljes képernyősnél nem várhatod el, hogy mellette még legyen egy aktív képernyőd. Kipróbáltam a Halo játékkal, aminek nincs ablakos módja és dobja is a hátast kiterjesztett képernyőnél. Ez nem olyan, mint filmeknél a színház mód. -
_csocso_
senior tag
-
V!ck
senior tag
Abu85 vagy fless el tudná magyarázni, én ehhez hülye vagyok, de azt tudom, hogy a texel és pixel fillrate kiszámításához a ROP-okat is figyelembe kell venni, ezért számol tévesen a GPU-Z.
Mellesleg ATI oldlaán is ez van:
Texel fill rate (bilinear filtered): 15.5 Gigatexels/sec (ez 850MHz-en 17)
Pixel fill rate: 6.2 Gigapixels/sec (ez 850MHz-en 6.8)Ha a zárójeles értékeket beszorzod 2-vel, meg is van az, amit a GPU-Z nálad is írt.
-
lacos001
senior tag
Na jó,átvertelek 2 fokkal,persze ez nyugis állapot,és amint láttam,nfs közbe 47-48 volt.
Jobban figyelek,meg kicsit nyúzom holnap,lesz rá időm.
Lehet vmi nem is stimmel vele,felteszek vmi új cuccot a kártyának,mert ez a 10.2 kataliszt.
-
V!ck
senior tag
Szia!
Nálad valami gond van... az 5670 órajele 2D-ben 157/300 kell hogy legyen. Legalábbis van nálam egy Sapphire 512-es próbára, az ennyin megy. Ha 1080p-t nézek, akkor 400/900. Mondjuk mikor feltelepítettem és újrainditottam, nálam nem akart 400/900-ról feljebb kapcsolni, de mégegy restart megoldotta. Szóval csak annyi, hogy a harmincpár fokos hőmérséklet nem elérhetetlen, nálam 24fokos szobában 38 fokos, persze nyugalmi állapotban.
mod: #330 leyo76: Azt ne felejtsd el, hogy a GPU-Z tévesen adja meg a ROP-ok számát, ugyanis nem 16, hanem 8db van a redwoodban, így a pixel és texel fillrate-et szigorúan el kell osztani 2-vel
ezzel már elég tekintélyes a lemaradás pl a 8800GT-hez képest, ami nekem van, de csak papíron! Ugyanis amikkel játszom, dettó ugyanúgy mennek.... szóval elégedett vagyok, lassan csere lesz... kisebb fogyasztás, okosabb és lesz rá gari... -
DeFranco
nagyúr
Nincsnenek nagy igényeim, ezt előre leszögezném. Olyan kártyát kerestem, amivel az MX440 miatt kimaradt játékokkal tudok játszani, és árban nem lépi át a 20k-t. Ebből először 4670-re gondoltam, aztán hirtelen beesett az 5670, és pár hét után már elfogadható szintre esett az ára. Nekem a felbontás nem szempont, most 1024-ben játszom, és nem szándékozok 1280 fölé menni. Ez nagy előny, ha olcsóbb kártya kell.
Amire kellett, arra abszolút bevált, Half Life 2 (több száz FPS @ episode2 full-full beállításon) és Mass Effect (60 FPS full-fullon, de ez szerintem limites) gyönyörű, valószínűleg a Borderlands is az lesz, meg a Mass Effect 2 is. Azt lehet mondani, ahogy figyelem a gépigényeket, hogy a mai játékok még elfutnak vele szépen, vagy magas beállításokkal, vagy magas felbontáson.
Előnye lesz a DX11, én úgy gondolom, bár tény hogy oda már vékonyabb lesz, de biztosabb, ha tudja.
Keveset fogyaszt, nem kell neki külön tápcsati, kevésbé melegszik. Van rajta minden kimenet (D-Sub, DVI, HDMI)Egyelőre jó vételnek tűnik, nem bántam meg. Tény, hogy 30 éves vagyok, de szeretek játszani. Ez a kártya most kibővíti a kínálatot annyira, hogy ezzel évekig elleszek. Utána már nem tudom mi lesz, lehet időm sem lesz, és ha folytatódik a trend, akkor akkor már érdemesebb lesz konzolt venni. Tény, hogy nem egy jövőálló, maximalista kártya, de szerintem teljesen korrekt, ha valaki hozzám hasonlóan gondolkodik.
Új hozzászólás Aktív témák
- NJOY Szünetmentes + AVR Horus Plus 2000, 2000VA, 1200W, Line-Interactice, LCD Touch displa PWUP-LI20
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3722, 100% Akksi
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Lenovo Thinkpad X13 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hangban, fogyasztásban sokkal jobb, számomra is jó lett volna annyiért, mint a 4830, de 1ft-tal se többért. Ahol 20k-nál drágább ez a kártya ott még vagy árcsökkentés előtti készlet van, vagy élelmes magyar boltos 

, az 1 gigásoknak olyan felára van ami nálam kizáró ok, 512-eseknek ha finomodik az ára akkor csak-csak...
Teljes képernyősnél nem várhatod el, hogy mellette még legyen egy aktív képernyőd. Kipróbáltam a Halo játékkal, aminek nincs ablakos módja és dobja is a hátast kiterjesztett képernyőnél. Ez nem olyan, mint filmeknél a színház mód.