- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Léghűtés topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
djfrankie
csendes tag
Üdv!
Kellene egy kis segítség. Van egy hd 4350 1gb kártyám, és egy lg flatron w1942s monitorom. A catalyst control center nem ismeri fel a monitort, és az edid infónál is 1600 x 1200 felbontást ír 200 mhz mellett, holott a monitorom csa 1440 x 900 -at bír és azt 75 hz-en. Néha videólejátszásnál is be be csíkozódik egy egy kicsit, de pl. egy komolyabb játéknál van hogy rosszabb a helyzet. Feltettem a win7-et ez egy kicsit javított a zavaráson.
A monitor jó, a drivere jó /más kártya felismeri/ a kártya is jó, a legfrissebb catalyst van rajta, de próbáltam régebbivel is.
Van valakinek ötlete?
-
zulu_mester
tag
Sziasztok!
Nekem egy Radeon 4550 DDR3 512-es videó kártyám van és egy olyan probléma merült fel, hogy játék közben el kezd szaggatni a kép. Nem max felbontáson játszottam az adott játékkal és a procival sem volt semmi gond, mert bőven megfelel a játék rendszer követelményének.
-
Morpheus92
csendes tag
Szeretnék érdeklődni hogy nem itt kell kérdezni a vga-ról? mert nekem laptopom van ?
-
freeride69x
csendes tag
Sziasztok.
Az alábbi konfiguráció-és legfőképpen a VGA-alapján,mi a max ami kihozható a gépemből egy kis tuninggal?Vagy érdemes-e egyáltalán tuningolni bármit is?
Ati Catalyst 11.7be ha rányomok a VGA Overdrive menüpontban az Auto Tune-ra fog-e történni bármilyen érezhető változás?
Válaszaitokat előre is köszönöm. -
vdrummer
csendes tag
Raktam rá egy 9cm es nagyon halk ventillátort olyan 1500 at pöröghet.
Elértem vele hogy ne melegedjen a végtelenségig.Venti nélkül 60 fokig is emelkedett a hő és ott hagytam abba a mérést.
Ventivel megált 49 foknál. Én tuti rajta hagyom
-
vdrummer
csendes tag
Na vettem egyet., sőt egy 4550 -et
Nem is tudtam róla de örülök
jutub 1080 pixelt simán lövi ami nekem nagy lépés mert az előző túlhajtott celeronom nem vitte a leggyengébb youtube minőséget sem
Jó kis kártya de nekem túl meleg szerintem rögzítek rá egy 8 vagy 9 centis ventit amit lassan pörgetve elhajtom a meleg levegőt halkan.
Amúgy ddr3 512
-
vdrummer
csendes tag
Woow ezt még nem láttam, én találtam PowerColor -ban is.
Igazábol azért volt fontos, hogy találjunk mert holnap veszek egyet használtan és ddr3-at írt de ez elég ritka és tudni akartam mennyire lehetséges, reggel még abban a hitben éltem hogy nincs is
De akkor ha ddr3 -as vajon mennyivel lesz gyorsabb mint a ddr2-esek. Szerintem majd egy kis tuningal is merészkedem holnap vagy valamikor
majd leírom mit tapasztalok. Tényleg elég kihalt a topic.
-
vdrummer
csendes tag
HAli nemtudja valaki, hogy melyik hd4350 lett kiadva 512 ddr3 -as memóriákkal? a gyártó oldala is írja hogy kiadtak ilyet de nem találom hogy kicsoda :S sapphire, asus kilőve
-
djculture
félisten
válasz
#93794560 #27 üzenetére
Ja de sokan vannak akik csak a memória méretet lesik,emiatt születnek az ilyen torzszülött kártyák.Amugy az igazi szivatás a gigabyte meg egyébb gyártóknál a turbo/hyper memoriás kártyák.Ráraknak 128 mega ddr3 aztán fenhangon van hirdetve hogy 512 megás.Persze jobban megnézve oda van irva hogy a rendszermemóriából egésziti ki magát ennyire
Mondjuk mostanába már többet raknak rá de erre is pl 1 gigát irnak öklömnyi betükkel közbe 512mb os:
GIGABYTE Videókártya PCI-Ex16x ATI HD 5450 1GB DDR3 HM (512MB) Hyper Memory -
djculture
félisten
válasz
#93794560 #25 üzenetére
Ja csakhogy bonyolodjon a dolog pár kafa gyártó butitott le 4550 est is nagyobb méretű ddr2 el
ilyen pl az xfx hd4550 1gb ddr2.Amúgy összességébe tökmindegy maga a gpu harmatgyenge.Multimédiára nagyon jó ez a kártya másra nem.Amúgy a nyákon lévő cimkéjén tuti fentvan a kódja ha másnem abból egyböl rálehet jönni melyik gyártó és milyen kártya
-
djculture
félisten
Mivel mindkettőn ugyanaz a gpu van /rv710 80 stream procival/ csak a memóriába különbözik ddr2 vs ddr3
-
ZsDaniel
csendes tag
Majd csinálok egy képet róla, hátha valaki képről felismeri, hogy ez nem az.
-
törölt tag
Ez pech! Ebből aztán tényleg nem lehet megállapítani, hogy milyen típusú a VGA. Sajnos az AMD kártyáknál elég sokszor előfordul az efféle megjelölés, ami csak a VGA család számozását jelöli. Utána kellene nézni a neten a VGA-d gyártójának az oldalán különféle VGA fotóknak, abból talán kiderül, hogy melyik a te kártyád. Vajon melyik képre hasonlít?
-
törölt tag
Ha az Everest és a GPU-Z is 4350-nek ismeri fel, akkor az nagy valószínűséggel az is. Lehet, hogy egy átcsomagolt termékhez jutottál hozzá. Én is jártam hasonló cipőben, de szerencsésebben. Egyszer vettem egy Sapphire Radeon HD4670-est, eredeti Sapphire dobozban, kézikönyvvel, és kiegészítőkkel. De a dobozban egy MSI gyártmányú HD4670-es volt, tehát ugyanaz a típus, de más márkájú. Az MSI hűtése jobb, és halkabb, mint a Sapphire-é, s én így jobban jártam.
Lehet, hogy nálad is más volt a dobozban, mint aminek lennie kellett volna. Az eszközkezelőben milyen kártya szerepel? Ha ott is 4350, akkor az sajnos 4350-es lesz. -
ZsDaniel
csendes tag
Hello!
Van egy Gigabyte HD 4550 1GB DDR3-am (Gigabyte GV-R455OC-1GI), és elméletileg egy ATI Radeon HD 4550-es GPU-ja (vagy nem tudom milye, ehez nem értek) van, de az Everest és a CPU-Z is HD 4350-et ír.
Ez gondolom nem normális így. Sajnos nem néztem ezt eddig (a kártya 2010. augusztus 30-án lett véve, de 3 év garancia ván rá). Szóval most mit tegyek? -
vittuka
aktív tag
Sziasztok! Kérdésem lenne a 4550 tulajokhoz, fullHD filmezésre elegendô ez a kártya, vagy csak 720p-t kezel rendesen? A proci mellette egy E2180 lenne..
-
Szereztem egy passzív 4550-et, DDR3 memókkal szerelve. Nagyon tetszik. 3GHz-es P4 alatt dolgozik, meg kell, hogy mondjam, rosszabb teljesítményre számítottam. Idáig csak két játékot próbáltam. STALKER fut 1280x720 felbontáson, textúrák maxon, dinamikus fények közepesen. FlatOut2 1280x1024, maxon csodásan megy. Természetesen élsimítás és társai sehol sincs bekapcsolva.
Elégedett vagyok, némely filmnél még GPU gyorsításra is rábírtam. Win7 is repül. -
smakra
csendes tag
Hali!
Nekem is van egy ilyen videókarim az Asus-tól.
Azért kérdeznélek,hogy neked mi a véleményed erröl a karoiról mert én azt gondolom,hogy most jelenleg ez a gépem leggyengébb pontja.Mennek ugyan a játékok de vissza kell venni.
A gépem:AMD Athlon x2 4400+, 2 GB 800 as memória, 320 as Samsung vinyó, Asus m2n68 am-plus alaplap, és persze Asus EAH4350 512 mb rammal. -
light01
tag
-
h-yle
addikt
Nemrég rendeltem a németektől egy Powercolor HD 4350 PCI-t (nem express). Kb. egy hét mire megjön, ha van rá igény leírom majd a tapasztalatokat., mert itthon nem igazán van info ezekről a kártyákról.
-
Cölöp
tag
Üdvözletem!
Ha van valakinek eladó AKTÍV 4350-re való referencia hűtője, akkor vevő lennék rá!
-
pjtr
aktív tag
Sziasztok
Én is kaptam kölcsönbe egy 4550-t. Beszart a régi Nv 6800as agp-s karim, és platformot is illett ugye már váltani, így elraktam a fiók mélyébe a régi alaplapomat.
Az "új" gépem:
alaplap: intel d915gux
proci :celeron 336 2,8 ghz
video_ asus HD 4550
memória: 4x512 PQI
mocsi: Samsung Syncmaster 940NMost a Darkest of Days gyötröm 1280*1024-ben High beállításokkal, és elég jó megy.
Az előző héten a Wolfenstein-t vittem végig 1024*768 közepes beállításokkal, 3X textúraszűréssel.Mint látjátok nem a krájziszt akarom futtatni full HD-ben, de ez a kis pöcsli kártya egész jól elboldogul az újabb játékokkal is. A monitorom is megáll 1280*1024 felbontásnál, és ez a kártya is elájul magasabb felbontáson. Szerintem ez a kártya megéri a kb 10k árát, persze ésszerű kompromisszumokkal használva. Ha belegondolok, hogy az elmúlt években mit lehetett kapni 10-15k között (ati 9200SE, X300-X600, gef 6200) akkor le a kalappal az ATI-AMD előtt
Lehet itt fikázni, hogy ez nem hozz 200+ fps a legújabb játékokban, de nekem már nincs időm napi több órát jáccani, arra az 1-2 órára bőven megteszi ez is.
-
SworD!
tag
Sziasztok,
Osszekotottem HDMI kabellel ezt a videokartyat kep van de hang nincs.
Tud valaki segiteni, hogy miert nincs hang? -
haky
senior tag
Elcseréltem egy 256MB-s DDR3-al szerelt HD2600XT-re és láss csodát kb 30-50%-al gyorsabb
..
-
haky
senior tag
Nekem van 1
ideiglenesnek vettem amíg nem adja ki az nv az új kártyáit és akkor veszek egy 5870-est (reméljük leesik az ára). Addig meg jó ez. Az extreme trucker fullon 1680x1050-en 2xaa+ 16xaf - 30-70fps
4890 vapor-x 1GB után kicsit furcsa.. igaz keveset játszok.
-
joi29
őstag
ATi Radeon HD 4350 / 4550
-A HD 4350 / 4550-es széria 2008 októberében jelent meg, de sajnos azóta az érdeklődés hiánya miatt ez eddig nem nyílt olyan topic ahol az ezen kártyák iránt érdeklődők feltehették volna kérdéseiket.
Manapság viszont egyre inkább élénkül ezen alsókategóriás kártyák iránti igény
és érdeklődés amit jól tükröz a más vga-s topicokban feltett kérdések mennyisége.
A felső és középkategóriákban hódit a Radeon 5000-es széria,
de az alsókategóriában jelenleg még a HD 4350 / 4550-es kártyáknak kel felvennie
a kesztyűt a konkurenciával szemben.
Akkor tehát lássuk az AMD ezen két kis kártyája a Radeon HD 4350 és a HD 4550
technikai paramétereit.Az adatok a PROHARDVER! 2008-09-30-kai cikkéből kerültek felhasználásra.
Mindkét termék 96 GFLOPS számítási teljesítménnyel rendelkezik mindössze
20W-os fogyasztás mellett.
Megtalálható bennük a második generációs UVD technológia, ami a HD anyagok lejátszásában segít, valamint az ATI Avivo HD, ami a képminőséget hivatott javítani.
Rendelkezhetnek D-Sub, DVI és HDMI kimenettel, de egyes gyártók DisplayPort csatlakozóval is felszerelhetik.A Radeon HD 4550 az 55 nm-es eljárással gyártott, Microsoft DirectX 10.1-et is
támogató, RV710 kódnevű grafikus processzorra épül, két darab 40 utas shader
tömbbel operál egy-egy textúrázó blokk társaságában.
Ez 80 shader processzort eredményez, melyek 600 MHz-es órajelen üzemelnek.
A chiphez 256 vagy 512 MB kapacitású DDR3 memória lesz társítva 1600 MHz-es
effektív órajellel, ami 12,8 GB/s-os sávszélességet eredményez.
AMD Radeon HD 4550A kisebbik, Radeon HD 4350 névre keresztelt testvér szintén az RV710 kódnevű
magra épül, felépítése megegyezik a HD 4550-nel.
A mag 600 MHz-en üzemel, míg a 256 MB DDR2-es memóriát effektív 1000 MHz-es frekvenciára állították.
A 64 bites memóriainterfésszel ez 8 GB/s-os sávszélességet jelent.
AMD Radeon HD 4350A Radeon HD 4550-et a GeForce 9400GT közvetlen ellenfelének szánja az AMD,
míg a HD 4350 a legolcsóbb megoldást képviseli.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Chrome
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest