Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
Tomcat13
üzenetére
További olvasgatás javasolt: Bővebben: link

[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
Tomcat13
üzenetére
Lszi olvasd el, hogy mit írtam, mielőtt reagálsz rá. Megnézheted most is a kettővel ezelőtti hozzászólásomat, és azt is, mit válaszoltál rá. A kettő között nincs logikai összefüggés, mert te egyszerűen nem fogod fel, mi az, hogy nem a saját véleményecskédet szajkózni, hanem a másokét találgatni.
Azért, mert te azt szeretnéd, hogy engem cseszegethess, mert én úgy gondolom, ahogy te hiszed, még én nem fogom úgy gondolni.
Ennek semmi köze ahhoz, én mit gondolok magamról. Már egy ideje egyenesbe kerültem ezzel a léttel.

-
erdoke
titán
válasz
Tomcat13
üzenetére
Kedves (???!!!) Tomcat13!
Remélem, ahogy korosodsz, megtanulsz majd értelmezve olvasni is. Talán nem a megfelelő tulajdonságok hiánya okozza ezt, hanem az érzelmi indíttatású ''bypass''.
Szóval milyen teóriáról beszélsz? Azt mondtam, valószínűleg erre gyanakszanak. A saját véleményemet mégcsak nem is fűztem hozzá. Miből gondolod hát, hogy messiásként járom a fórumokat és a várost, és fő életcélomként a zacsis annuspisi teóriát hintem szerteszét?
Mégha nem tettem volna egy
-t is a végére...
Ecsém!
Ha már ilyen értetlen (értelmetelen?) vagy, legalább engem hagynál békén, ez már nem az első ilyen IQ beszólásod ebben a topicban. 
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
-
erdoke
titán
''A görögöknek ez kapóra jött, hogy most velünk szivóznak, mert most nem ők vannak szem elött (valamelyik csatorna híradója).
Ha a görögön múlik, mi nem szerzünk több érmet! Ha a MOB-on múli, akkor sárba lesz minden magyar sportoló joga tiporva........''
Itt nem a görögökről van szó, mert ők nem döntenek semmiben. Az lehet, hogy kapóra jött nekik, de nem ők intézték úgy. -
erdoke
titán
A te értelmezési anomáliádat ne varrd az én nyakamba pls.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért nem válaszoltam a hozzászólásod többi részre, mert te összekötöd a két esetet, holott nem biztos, hogy az összefüggés olyan, amit te helyezel közéjük.
Majd ha valaki elmondja, hogy Annust miért is üldözik, akkor többet mondok, addig ezt én sem értem. Amit nem értek, arról nem tudok vitázni, és nem akarom belekeverni olyan dologba, amiről azt hiszem, hogy nagyjából értem.
-
erdoke
titán
Feltéve hogy van a vizeletben megfelelő mennyiségű és minőségű DNS. In vitro a DNS elég gyorsan bomlik, ráadásul a vizelet egészséges embernél amúgy se tartalmaz sokat. Kis gyulladás, és több benne a bakteriális DNS mint az emberi.
Majd kiderül, hogy valami coli dobta olyan messzire a diszkoszt.
-
erdoke
titán
''Ehh, bírom az ilyen kötözködőket. Fogd már fel, hogy doppingvétség nem egyenlő azzal, hogy tutira kokszolt!!! Igen, a szabályok értelmében doppingvétséget követett el. Szerinted ebből egyenesen következik, hogy doppingolt? Szerintem nem.''
Ehh, bírom az ilyen kötözködőket. Főleg ha csak irkálnak nagy felindulásukban, olvasni pedig nem hajlandóak. Hol mondtam én, hogy szerintem doppingolt, és hogy a doppingvétség teljesen megegyezik a doppingolással?
Nem elég, hogy nem olvasod el, amit íro, aztán reagálsz rá, még hülyének is nézel.
-
erdoke
titán
Ha elolvasod a Tildy által belinkelt doppingszabályzat fontosabb részeit, akkor látni fogod, hogy igenis megbukott a doppingvizsgálaton. Az is doppingvétség, ha nem tud elegendő anyagot adni, vagy ha idő előtt otthagyja a vizsgálatot.
A mostani vizsgálati minták pedig csak bizonyos típusú doppingszerek esetén lehetnének bizonyító erejűek, tehát Fazekasnálmár sz@rt se érnének. -
erdoke
titán
Képzelj el egy olyan szert (valójában vegyületek kombinációját), ami nem megengedett, mert mérhető teljesítményjavulást okoz az embernél, hacsak pár órára is. A szer elég gyorsan kiürül a szervezetből, mert részben pont ott hat, ahol a kiürülés történik. Van viszont egy (a doppingolás szempontjából) kellemetlen utóhatása, mégpedig az, hogy a delikvens a szer kiürülése után még egy fél napig nem tud rendesen pisálni. Namost ez a szer rajta van a doppinglistán, de ha ügyesen adagolják (pl. verseny előtti mérés után kezdik, stb.), akkor a verseny után már nem magasabb a szintje a megengedettnél. Mit tehet a doppingellenőrző szerv? Előírja, hogy minimum ennyit kell pisálni, így leszűkítve az ügyeskedők körét. Annyira pontosan adagolni ugyanis rohadt nehéz, hogy a hatását még kifejtse, amikor kell, de a vizelést már ne akadályozza nagyon.
Remélem, érthetően fogalmaztam.
-
erdoke
titán
1. Egy pillanatig se állítottam, hogy a fiúk doppingoltak.
2. Már nem egy emberről van szó, aki így járt, hanem kettőről, és mindkettő magyar. Ez a vizsgált versenyzők számát tekintve már szignifikáns!
3. Valóban előfordulhat, hogy valaki pszichés okok miatt nem tudja teljesíteni a doppingszűrésen támasztott elvárásokat. Sajnos a kivételeket a szabályok nem kezelik, akkor így jártunk. -
erdoke
titán
válasz
Tomcat13
üzenetére
Te még mindig nem érted, pedig én magam is leírtam már párszor, és a TE doppinglaborjában is ugyanezt nyilatkozták:
A 75 ml nem csak azért előírás, mert a vizsgálatok elvégzése csak ennyiből lehetséges!
A 75 ml nem csak azért előírás, mert a vizsgálatok elvégzése csak ennyiből lehetséges!
Leírjam még párszor, vagy fogsz olvasni is? -
erdoke
titán
válasz
bibimad
üzenetére
Gyulai István nem doppingszakember. Ha minden igaz, akár ugyanúgy lehet újságíró is (vagy mi kell a sportriporterséghez?). Elolvastad a NS cikkét?
A cikktól függetlenül nem értem, hogy jön ide a média, a saját véleményemet tolmácsolom minden hozzászólásomban, az idézeteket pedig idézőjellel és dőlt betűvel jelölöm.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
válasz
Sixkiller6
üzenetére
''mire kokszol? izomtömegre? kétlem... ''
Lszi olvasgass egy kicsit. Vmi élettani vagy biokémiai könyv jó lenne kezdésnek.
Nem igazán jó a kérdés feltevése. Ma már nem igazán szteroidokkal nyomulnak doppingoláskor, különösen a versenyt megelőző szakaszban nem. -
erdoke
titán
válasz
bibimad
üzenetére
Utoljára mondom: NINCS MINTA!
A doppingvizsgálathoz előírt minimális vizeletmennyiség 75 ml. Ennek megfelelő minta nem létezik, ezért megvizsgálni sem lehet!
Idézetek a Nemzeti Sport cikkéből:
(Dr. Pikó Károly, az atlétaválogatott orvosa válaszol)
''- Mennyi folyadékot ivott a vizsgálat alatt?
- Vagy öt litert, de nem ment neki, akut pszichotikus állapotba került.
- Ez mit jelent?
- Ilyen körülmények között nem tudott vizeletet produláni.
- A huszonöt milliliter hihetetlenül kevés. Mennyit kellett volna adnia?
- Hetvenöt millilitert, tehát majdnem egy decit.
- És mi történt négy és fél óra elteltével?
- Azt mondta, kikészült, nem csinálja tovább. Akkor elővettem a szabálykönyvet, és felhívtam a figyelmét, hogy tudja-e, mit vállal ezzel. De nemcsak én, az ellenőrök is közölték, ha elmegy, visszaveszik a bajnoki címét.
- Erre mit mondott?
- Hogy jó, menjünk át az olimpiai falu kórházába, és ott ad mintát. De amikor megtudta, hogy ezek az ellenőrök jönnek velünk az autóban, akkor betelt nála a pohár.
- Bárcsak betelt volna… És ön engedte, hogy elhagyja a helyiséget?
- Mit tehettem volna?''
Ugyanonnan: ''A NOB rendkívüli fegyelmi bizottsága, amelyet Szergej Bubka, Thomas Bach, valamint Stefan Oswald alkot...
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Ezt a vértelenséget szajkózzátok agyba-főbe. Szép dolog ilyen hasznos ismeretekkel bírni, de (write only üzemmódban?) elkerülte a figyelmedet, hogy a vértelenséget elsősorban a hosszan tartó, erős fizikai igénybevétel okozza, nem pedig az, ha valaki eldob 3-4 diszkoszt, vagy felemelk kétszer 300 kg-ot.
Mellesleg kb. ötszür írtam le, hogy azok a sportolók is mind tudtak elegendő vizeletet produkálni, akiknél sokkal inkább számolni lehet a fenti jelenséggel.
Sőt azt is, hogy nem véletlenül 75 ml a minimális érték, és elsősorban NEM a tesztek elvégzéséhez szükséges mennyiség miatt.
Szubjektíven nézve pedig a 75 ml valóban nem sok.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Most őszintén, hány embernek mond valamit, ha leírom azt, hogy pl. epinephrin? Érdemes ilyen szinten vitázni a témáról a Prohardveren? Na nemár.
''Az, hogy X óra alatt ki mennyit (nem) tud vizelni, arra nem alapoznék érvelést. Kétszáz lehetséges oka lehet (kezdve pl. a seggben való turkáláson stb.).''
Ti is ''write only'' üzemmódban vitáztok. Elsősorban nem én alapozom erre az érveléseb, hanem a NOB. Íme a körülbelüli logikájuk, amit a mostani infók alapján következtetek:
- Itt a tökös csávó, aki a legmesszebbre dobta a diszkoszt. Utána a doppingvizsgálaton a minimális 75 ml vizelet harmadát volt képes produkálni.
- 75 ml az nem sok, főleg hogy volt rá 5 órája. Eddig minden aportolónak sikerült, még a hosszútávfutóknak is, akik a legtöbb folyadékot veszítik egy verseny alatt, ez a Fazekas pedig még csak nem is volt folyamatos erőlködésnek kitéve.
- Mit tegyünk? Kérdezzük meg a doppingszakértőnket meg még egy-két orvost. Kedves szakértőink, mitől lehet, hogy ez a magyar bajnok nem tudott eleget pisálni? Hát kéremszépen, úgy általában, meg ahogy a jegyzőkönyvet nézzük, ez bizony valószínűleg doppingolt.
- Na most akkor mi legyen? Megvizsgáljuk a 25 ml-t, amiből talán el lehet végezni az összes tesztet? Akkor ezután minden tesztelt sportoló ügyvédje arra fog hivatkozni, hogy egy aranyérmesnek egyszer már elég volt annyi, miért kellene a többit is produkálni. Még az is lehet, hogy innentől mindenki ugyanazzal a szerrel fog trükközni, és a pofánkba fognak röhögni. Eh, zárjuk ki!. -
erdoke
titán
Te nem érted a doppingvizsgálatok alapjait, erre inkább ne alapozz ilyen érvelést.
Lásd előző hozzászólásaim. Te bürokratikus görcsölésnek véled a 75 ml-hez való ragaszkodást, holott elég lenne 5 is (szerintem 1-2 ml is) a tesztek lefuttatásához.
Ha más nem is tűnik fel, az normális dolog, hogy egy ember 5 óra alatt nem tud fél dl-t se hugyozni??? -
erdoke
titán
Ha azt hiszed, hogy a sportolók többségének van fingja is a ''korszerű'' doppingolásról, akkor nagyon tévedsz. Ezt néhány, elsősorban orvos szakember koordinálja, tehát a különböző sportágakban nyilván hasonlóan csinálják. Az is lehet, hogy összesen egy vagy kettő ''sportorvos'' az, aki elég nagy fej ahhoz, hogy ezt komolyan belője. Ennek fényében értékeld az esetleges doppingolást magyar szinten.
-
erdoke
titán
válasz
Dani [Amp]
üzenetére
Ez nem egészen így van. Ő is élsportoló volt, és a haza dicsőségénél esetleg előrébbvalónak tarthatja a sport tisztaságát. Számomra is többet ér egy becsületes bronz, mint egy doppinggyanús arany.
-
erdoke
titán
válasz
Dani [Amp]
üzenetére
Az senkinek nem fordul meg a fejében, hogy esetleg egy kib@szott balul sikerült doppingolásról van szó? Márcsak a többi üggyel együtt szemlélve is.
Van néhány szabály a doppingolással kapcsolatban, amit be kell tartani. Nagy valószínűséggel ezen szabályok mentén agyvérzésig kokszol minden erősportoló, aki a top közelében akar lenni. A tudomány két ága versenyt fut ezen a területen, nem ritkán a pandúrból lesz a legjobb csendőr és fordítva.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy XY doppingolt, de valamitől csak elállt az a szökőkút. Jómagam is inkább józan fejjel próbálom értékelni a szűkös információkat, hazafias hőzöngéssel megyünk most a legkevesebbre. Schmitt is csak rontaná a helyzetet ha elkezdene veszettül hőbörögni. Itt most nem ő a megfelelő érdekképviselő, két tűz közé szorult a NOB-on belüli magas tisztségével. -
erdoke
titán
válasz
TudorVigyor
üzenetére
Ez a NOB hivatalos álláspontja. Ezt jogi úton lehet vitatni, amibe a MOB-nak nem szabad beleszólnia.
A vizeletképtelenség igenis lehet bizonyos doppingszerek utóhatása, amit magából a kevés vizeletből már nem lehet kimutatni.
Számomra nem természetes, hogy valaki este tíztől hajnal 3-ig (közel 5 óra alatt!) ne tudjon többet pisálni mint egy fél felespohárnyi. Másfél felespohár az előírás, szerintem nem egy lőcsöskocsi kell hozzá... -
erdoke
titán
válasz
bibimad
üzenetére
Arról nem lehet jegyzőkönyv. Bizonyosan léteznek olyan szerek és módszerek, amit ha megfelelő körültekintéssel alkalmaznak, jelen pillanatban nem kimutatható a rendesen leadott vizeletből sem. Talán éppen a vizeletképtelenség a fő ismertetője, és talán pont erre hívta fel a figyelmet a feljelentéseket küldözgető ''jóakaró'' is.
Természetesen ez csak feltételezés (vagy inkább egy gondolatkísérlet), de ugyanúgy az az itt elhangzott információ nagy része is. Amíg nem tudunk valamiről eleget, ne üvöltsünk már egymásra vérben forgó szemekkel... -
erdoke
titán
válasz
bibimad
üzenetére
Nekem inkább úgy tűnik, te akarsz mindenáron politikai indokaid miatt bűnbakot csinálni azokból, akik ott sem voltak a problémás eseményeknél. Utána már kenhetik a pozíciójukat és a befojásukat a hajukra.
Fazekason kívül talán egyedül azok hibáztathatók, akik ott voltak vele aznap éjjel. Nomeg persze vitatható a döntés jogossága, de részben megalapozottnak mondható.
Miért kell itt valaki oldalán állni? Követ fogunk dobálni a NOB következő ülésénél, vagy mi?
-
-
erdoke
titán
Mit kellene ilyenkor tenni egy sportdiplomaának?
Egyáltalán többet tud-e mint mi, vagy még ő sincs képben?
Most nem a személyéről beszélek, hanemm úgy általában.
A NOB is tudatában van, hogy milyen súlyos döntés ez, szerintem alaposan átgondolták. Valószínűleg valami nagy ostobaságot csinált Fazekas.
árcsak ne lenne igazam...
Sajnos majdnem mindig az van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Kuponkunyeráló
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- LEGO klub
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

-t is a végére...
Ha már ilyen értetlen (értelmetelen?) vagy, legalább engem hagynál békén, ez már nem az első ilyen IQ beszólásod ebben a topicban. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Abban talán nincs túl sok doppingszer, hacsak nem hugyálták végig a meccset.