Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
titán
Mindent amit kérnek de nem csak asztalosmunkát, ha van más is, akkor azt is, mondhatjuk úgy is hogy fater ezermester
Legjobb volt amikor vmi virágtartót fúrtunk fel a falra fater befúrta a lyukat meg tiplit én meg csavartam be a csavart és pukk hát nem vezetékbe csavartam? Majdnem leugrottam a létráról hát az nagyon atom volt. Bár fater már többször belefúrt vezetékbe, de nem kellett falat bontani mert visszakapcsoltuk a biztosítékot aztán ment minden rendesen mintha misem történt volna Azóta már vettem neki fémdetektort► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
neduddki
nagyúr
HI!
Rossz iranyba mesz :- ))))
arra en is kivancsi lenenk hogy ennyibol kihozta mert a fa mas asztalsok szeritn is elso oszytaju:- )))
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
rii
nagyúr
semmit csak az 'teccik
amúgy ez csak érdeklődés jelleggel kérdeztem, mert szeritem megfizetehetelen számomra egy ilyen polc.... inkább a fát venném meg valami faipartól, és én gányolnám össze ....százasszöggel kb.
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
túl szépek, megmunkáltak, simák.
nem tudok összhangba kerülni ezekkel.
nem baj, ha rücskös, göröngyös, ferde, görbe, csálé .... csak 4-5 cm vastag legyenha tud valaki ilyen fakereskedést BP környékén, lécci írja meg
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Madmax81
aktív tag
Hali
Tudod az asztalos szakma rejtelmei megpróbálom érthetően szóval kiszerkesztettem egy az egyben az egész ajtót utána az ivet egy farost lemezre és össze ragasztottam a hozzá való anyagot és rárajzolta majd kivágtam .
Az ajtó első körben egy sima ajtó nincs benne semmi utána kerül bele a belső iv
Mikor megrendelték akkor majdnem dobtam egy hátast mert az volt a kérés hogy ellipszis legyen , hát vagy 8-10 éve nem szerkesztettem ilyetmilyen géppel lehet olyat kivágni ? szalag fűrész aztán egy spec csiszoló és kész az iv
[ Szerkesztve ]
1956-2010 07.22 Varga László
-
Madmax81
aktív tag
Hali
A belső iveket lehetett volna egymás felé is forditani és kiadtak volna egy kört , még az üvegel lehet sokat dobni rajta ha a középső részébe különbözőt raknak , pl tej fehéret középre felülre meg alulra mondjuk valamilyen ( orchidea ) más fajtát választanak
( ez már a magrendelő szive joga és a szin is kiváncsi vagyok milyen szint választanak )1956-2010 07.22 Varga László
-
thyeby
őstag
Épp azért kérek itt segítséget, mert nem szeretnék úgy tenni, ahogyan javaslod. Ha nem tudok korrekt árat, nem kell több, akkor inkább lemondom a munkát, ha nincs időm "annyiért". Nem ismerek asztalost, aki gyalulásból gazdagodott volna meg. Én sem abból szándékozok. Hiteltelenné, kapzsivá teszem magam, ha összevissza mondok árakat.
Pakolással együtt úgy fél óra munka volt. (De az kemény!)
[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
-
aszamóca
aktív tag
-
AndrewBlase
senior tag
válasz lorcsi #33061 üzenetére
1 tipp: fúrd át 8-as/10-es fúróval az adott helyen, ragassz bele tipliszárat, majd megkötés után ebbe már tudsz csavarozni (esetleg előfúrva).
Bár az még kérdés, hogy olyan messze a zártól van-e még faanyag (léc) a farostlemez mögött.
Megelőztek!
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
AndrewBlase
senior tag
válasz lorcsi #33065 üzenetére
Na, az gáz, mert így komolyabb beavatkozás szükséges.
Valamilyen fűrésszel (pl kézivel), vágj ki az ajtó egyik oldalán a farostlemezből egy téglalapot, majd alá egy megfelelő vastagságú lécet kell ragasztani.
megfelelő vastagságú=
1.) a túloldali farostlemeztől az innenső lap külső feléig ér, ebben az esetben nem kell farostlemezzel visszazárni. (itt ügyelni kell, hogy a beragasztandó léc/fadarab keresztmetszete megfeleljen a vágott nyílás méretével)
2.) a beragasztandó léc vastagsági mérete egyezzen meg az ajtó magjának a vastagságával, ebben az esetben a nyílást farostlemezzel kell lezárni. Vagy azt rakod vissza, amit kivágtál, így többet kell utána javítani, vagy vágsz egy újat, amire ráhagyod a fűrészelési hézagot=leméred a nyílást)Mindkét esetben csiszolás, glettelés, festés szükséges a pótlás után..
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
Armahun
addikt
válasz lorcsi #33069 üzenetére
ha jobbról, balról megfúrod és átdugod a tiplit, akkor a két farosba ragasztva meg kell állnia.
legegyszerűbb, átmenő csavar gombos címkéhez:[link]
[ Szerkesztve ]
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
aszamóca
aktív tag
Bár nem esztétikus megoldás, de ha nem szem előtt van, (spájz, műhely stb) és csak gyakorlatilag a címertartó funkcióját kell ellátni, akkor esetleg ezzel próbálkozhatsz.
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
macilaci78
nagyúr
Átmenő hüvelyes csavar? Színben és méretben is van választék, kúpos is van...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
exlepra
tag
válasz lorcsi #36024 üzenetére
Szia, nem vagyok asztalos, nem lebeszélni akarlak, de szerintem mielőtt belefogsz számold ki m2 árban mennyi lenne a leszabott anyag, aztán add hozzá jó vastagon számolva a saját órabéredet is, ha másért nem azért, mert amíg szerelsz addig sem a gyerekekkel játszol Ha szerszámokat is be kell szerezni 2-4 bútor miatt tutira nem éri meg szerintem.
Persze vannak olyan alap szerszámok amik elkenek egy ház körül de sztem egy lamellózó pont nem ilyen
-
MrChris
nagyúr
válasz lorcsi #36023 üzenetére
Amiket linkeltél olyat készíteni nem sok értelme van, mert sokkal olcsóbb megvenni. Kb egy tizessel lehetnek ezek többek mintha bútorlapból és flinc-flancok, üveg, vastagszegély nélkül készítenéd igen csak sok munkával amit ha beleszámítanánk... Aztán még ott vannak a rendesebb szerszámok amiket be kéne szerezni, hogy ne trancsírozzák rojtosra a kényes laminációt.
Azt éri meg csinálni aminél extra igény, megkötés van. -
martong
tag
válasz lorcsi #36024 üzenetére
Szia,
Most olvasom, én ugyanebben a cipőben járok/jártam.
Durva becslés, hogy bútorlappal tudjál dolgozni, kb fél millát kell elköltened minőségi szerszámokra, igaz ezek egy életre kiszolgálnak, még ha használtan szerzed is be ezeket. És megunás esetén kis bukóval el is adhatók.
Ha nem bútorlap, akkor ennek a duplájára számíts.
Ugyanez barkács kategóriában 200 ezer, amit kb 3-5 év múlva újra meg kell venni.Az otthon barkácsolás nagyon időigényes, tehát igen elszántnak kell lenni, ha ilyet akarsz.
Lényeges probléma még a hely. Nálam a garázs erre be lett áldozva, az autó még nem állt bent egy percet sem. Nincs szalagfűrészem, gyalum, nem is férne.
Amiben verhetetlen a saját készítés a boltihoz képest: méretben, funkcióban és kinézetben pont olyat csinálsz ami kell.
Én főállás mellett 2 év alatt eddig jutottam: komplett konyhabútor, komplett előszoba, komplett kis és nagy fürdőszoba, komplett hálószoba és anyósom konyhájának felújítása.
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
pacman_123
tag
válasz lorcsi #65364 üzenetére
Ez a most készülő konyhátokhoz kell? Vagy pótolni kell (azaz muszáj az egyezés).
Ha az előbbi, én szétnéznék itt. Ránézésre a világ összes fogantyúja megvan Mert vagy szerencséd lesz, és valaki találkozott már pont ugyanazzel, és még a gyártót is tudja és olvassa is a fórumot ÉS válaszol is .. vagy nem.
Csak fém fogantyúkból van itt 1400 db. Szűkíthetsz gyártóra/furattávra/anyagra/színre .. kb minden fontos paraméterre:
Vagy az asszony ragaszkodik a linkelthez, és csakis ahhoz és balhé lesz ha nem lesz olyan?
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
pacman_123
tag
válasz lorcsi #65389 üzenetére
"hatha erdekes lehet majd valakinek"
Úgy lenne érdekes, ha nem kellene találgatni, hol találtátok megA cikkszám, stb csak egy dolog, én is linkleltem neked egy ~1400 találatot hozó helyet, az nem nyert, de valahol megtaláltad ... ez csak úgy lenne érdekes, hogy ha elárulod, hol lehet ilyet találni a fotód nem túl informatív.
Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
Amadeus214
csendes tag
válasz lorcsi #65449 üzenetére
Már mindent leírtak a kollégák a faragsztás mikéntjéről, azt is , hogy megfeleő összepréselés esetén a pvac ragasztó (faragasztó) erősebb kötést biztosít, mint az rostokat >gyárilag< összetartó lignin.
Viszont esetleg érdemes tudni, hogy ha nem tudod szépen összefektetni a tört darabokat illetve megfelelően összeszorítani, akkor epoxi ragasztóval érdemes próbálkozni, ez sem olyan pontos illeszkedést, sem olyan préselést nem igényel. (Nyilván , ha sz@rul illeszkedik, az utána látható marad, ha meg is ragad) -
pacman_123
tag
válasz lorcsi #65487 üzenetére
"Ismertek-e olyan szabályt ami a konyhabútor fogantyúra vonatkozik?"
"fényes laphoz fényes fogantyút a jobb..vagy mehet e a matt króm is simán ?"Tudtommal az ízlésre nincs szabály. Éppen ezért arra sincs, hogy matt felülethez csak matt fogantyú, fényeshez csak fényes mehet. Tán méretarány-szabály sincs (azon túl hogy tisztáztátok a furattávot). Szerintem semmi nem tiltja meg, hogy egy 100 centi széles fiókhoz gomb-fogantyút tegyél, de egy 20 centi széles, szálcsiszolt inox fogantyú sem mutathat rosszul, ahogy teljes szélességében bemart sem - ha valakinek matt bugyirózsaszín fronthoz csillogó szívalakú krómfogantyú tetszik, miért ne - kinek a pap, kinek a papné
Például: ha mondjuk matt szürke a konyhafront, és pl a különböző "fényes" eszközök szedőkanál/lapát/húsvilla ki van akasztva egy mágnescsíkra, látható helyre: akár jól mehet hozzá a fényes fogantyú (fényes-matt-fényes kombó).
Ezt a festményt, (a színeket) a bútor ás díszpárna kárpitjához igazították, így lett megrendelve
Sok szempont lehet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Amadeus214
csendes tag
válasz lorcsi #65491 üzenetére
Esetleg még csiszold le szintbe a visszaragasztott rész alját, úgy látom, keletkezett ott egy kis lépcső. Nemcsak a billegés ellen lesz jó, hanem kevésbé fog terhelődni a ragasztott rész. Ragasztás után várj 24 órát a teljes terheléssel, megmunkálással.
[ Szerkesztve ]
-
T J
tag
válasz lorcsi #65487 üzenetére
Nekem pl az tetszik legjobban, ha nincs fogantyú.
terra052
Mennyire akarod ezt újszerűvé varázsolni, illetve fontos-e hogy a rajzolat látsszon?
Mert ilyen felületi egyenetlenségeknél az excenter nem játszik. A szalaggal síkba hozhatod, de a nútokba nem férsz be egyikkel se, és ezért maradna egy antik jellege a felújítás után is.
Festés esetleg? Akkor elég csak kézzel valami szivaccsal lecsiszolni, és a kiszakadásokat javítani.
Vagy ha látványra így megfelel, akkor szintén csak kézi finom csiszolást & lakkozást javaslom.Viperator
"Nem cellux?"
De, lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest