Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Csak az F1 25-re koncentrál az új AMD Software
- LG LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz
Márton111 #9938 üzenetére
"mert a gyárit összesajtolják"
Pontosabban enyvtáskát sajtolnak bele. És valóban bedagad a ragasztótól. Ám magam is sajtolok bele enyvtáskát - véleményem szerint az eredmény közel ugyanaz.
Amit viszont én nem tudok megoldani, az az, hogy icipicit kúposra készítik a tiplit. Ez azért remek, mert amikor dugod befele, egyre inkább elzárja a ragasztó útját, így kényszerítve, hogy az enyvtáskákba préselődjön. (Ám, hogy a kezdők mit szenvednek, mikor több ragasztó sikeredik a furatba - mert őrült nehezen tolható be úgy a helyére a tipli. Ez még egy egyszerű esetben nem is okoz túl nagy fejfájást, azonban amikor egymás mellett sorban van hat-tíz tipli, ember legyen a talpán, aki össze tudja préselni még a ragasztó kötése előtt.) Gyakorlatilag összeszereléskor kalapácsütésekkel nagy nyomás keletkezik a ragasztó folyadékban, ami már magában is rendkívül megnöveli a kötés erejét. Épp itt a fórumon olvastam - valaki belinkelte -, hogy a nagy nyomással heggeszteni lehet a fát.
Bizony, ha valaki pályázik erre az extra erős kötésre, akkor ki kell csörgetni azoknak a gyári tipliknek az árát.
Mondok azonban valamit: Rengeteg sok ilyen kötést készítettem már saját készítésű tiplivel. Még egyetlen egy kötésem sem gyengült meg tudtommal, és így is nagyon erős.
Nyilván ha valami komoly munka igényli, én is beleteszem a gyári tiplit. Olyan esetekben viszont az ember nem is sajnálja darabonként azt a 20-30 forintot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest