Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bbchris

    senior tag

    válasz thyeby #2000 üzenetére

    Gyalukéseknél nem szokták máshogy élezni a fenyő illetve a bükkre . Van egy állandó fok ami 40 fok és ezt használják mindenütt . Az már balgaság ha valaki más fokban élezi őket csak mert állítása szerint az a jó . Eleve ha tompább akkor nem fog olyan szép munkát végezni ha meg hegyesebb akkor meg jóval hamarább kimegy az éle . Mérnök szakik kitalálták ezt a fokot ami bevált és jó .
    Vidialapkás gyalukés amit írsz . Úgy néz ki mint egy normál gyalukés csak az élénél rá van kovácsolva vagy forrasztva vékony vidiapenge ami olyan sötétszürke . Előnye hogy tovább tart az éle , hátrány : csomónál vagy kavicsnál vagy fémes anyagnál ( ugye előfordul sajnos fában a szeg , kő stb ) rongyá törik a vidia és dobható ki az egész . A vidia ugye köztudott hogy nem a legalkalmasabb a puhafára . Szal nem éri meg beruházni rá , csak fanatikusok használják meg akiknek tutira tiszta faanyagot hasznának és van lóvé rá mert irreálisan drága .
    Én azt javaslom hogy használj vagy DS = szerszámacélt vagy ha van pénzed rá akkor HSS= gyorsacélt . Max kap egy csorbát ilyen esetben de legalább még élezhető és nem kell kidobni .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák