- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
pali923
aktív tag
válasz
thyeby #18897 üzenetére
Ilyen gépeket én sem fogok venni többet. Most egy Makita szalagcsiszolóra gyűjtök, amit itt ajánlottatok többen is.
Ezek a kéziszerszámok viszont időnként kellemes csalódást jelentettek nekem. Most is lesz pl. csillag/villáskulcs készlet 2500-ért. Nekem van ilyen, jónak tartom, és jó ára van. Vagy vésőkészletet is ajánlottak már itt, talán aldis volt. Vagyis ki kell fogni, biztos van mindenféle minőség. Azért aki havonta fúr 2 lyukat, annak lehet, megéri. Az van odaírva, hogy karbid lyukfűrész készlet, 10 részes. Nem tudom, mit jelent.
Nekem pl. zöld Bosch gyalum van, szinte kizárólag tetőlécet gyalulok vele, ahhoz tökéletes, de én csak barkácsolok, ugye.
A kompresszor egyébként 50.000, 50 literes, olajos. Most nyílt Győrben egy Obi, ott hasonlót sokkal olcsóbban láttam, de nem értek hozzá, lehet, hogy csak hasonló volt. -
thyeby
őstag
válasz
#22145024 #18896 üzenetére
Amikor a képre mozgatod az egeret, és átváltozik a mutató egy kézzé, akkor az a kép kattintható, szóval nagyobb lesz kattintás után, és a képernyőfelbontást kicsire véve levadászható elég sok apróság is olykor.
(Ha ezt megnézed 800x600 felbontásban, akkor látható, hogy a felirat CODIA)
-
thyeby
őstag
válasz
pali923 #18893 üzenetére
Nem aldis, hanem lidis szúrófűrész volt már a kezemben. Mit is mondjak? Az egy 10 ezer forintos dekopír volt lapdönthetőséggel. Teljesen elégedetlen voltam vele. Annál szívesebben a kezembe veszem az ősrégi fapados B&D-t, ami olcsóbb is, és az se ráz jobban, de legalább rendesen vág. (rendesebben) A kompresszorról fogalmam sincs, mennyire használható, olajos-e, milyen az ár/érték aránya?
A karbid fúrókészlet érdekelne engem is talán. De meg sem nézem, mert számomra (tudni kell, hogy iparszerűen akarnám használni) az a kockázata, hogy vagy nem lesz f@szán központos, vagy nem lesz jó a forgácskivetése, vagy szakítani fog, és esetleg a karbid alatt azt kell érteni, hogy karbid színű festék van rajta. Nem tudom egyébként, hogy mit tesz a karbid? Nem titánt akartál írni? (Egyszer meghülyítették a fejem egy készlettel (nem pont az aldiban) - titánfúrónak árulták, de csak valami sárga mázzal bevont dolog volt kivétel nélkül minden tekintetben a leggagyibb, sorozatban fosott selejtet sikerült rám sózniuk. De tudtam én már venni jó drága pénzért kobalt fúrót is, aminek semmi köze nem volt a kobalthoz.)
A lidis flexről azt gondolom, hogy olyan olcsó pénzért akkora óriási felhozatal van igazán minőségi sarokcsiszolókból, hogy a lidi annyit tud ilyen portékával tenni, hogy palimadarakra vadászik. A gyaluról nem tudom, mit mondjak? Barkácsolásra bizonyára teljesen korrekt lesz. Csak nem tudják a barkácsolók, hogy mire is akarják használni majd? Mert mire lehet? Ha kerítést akarsz készíteni gyalult fából igen keskeny anyagból (amit átér a gyalukés), esetleg léceket kell gyalulni vele. De meg lesz lőve, aki elkoptatta a kést benne, mert aligha hiszem, hogy fog találni a lidiben kést is a gyalujához.
A szalagcsiszolót nézegettem a sógoromnál. Ő vett egyet, azt mondja, jó. Tehát egy igazi barkácsoló nyilatkozata ez barkácsolóknak barkácsolásról. Jómagam nem mertem megvenni, mert azt mondtam, hogy a legkisebb makita szalagfűrész, amivel sokat horzsoltam már a fát - ugyan négyszer annyiba kerül, de az egy nagyon jól sikerült minőségi darab, amibe ráadásul akkor kapok új csiszolószalagot, amikor csak kedvem szottyan betérni a makita dílerhez. Ettől még nagyon jó lehet ez a lidis dolog barkácsolásra. Olyannak a véleménye érdekelne engem erről a gépről, akinek volt már a kezében makita szalagcsiszoló is. -
törölt tag
válasz
krisztianAMG #18892 üzenetére
Ez milyen gyártmány? A képen nem tudom elolvasni a tartón lévő feliratot
-
thyeby
őstag
válasz
krisztianAMG #18892 üzenetére
Úgy vélem, ez tölgy szeszes diópáccal, színtelen lakkal.
De a még szebb eredményhez ajánlom a diófát, mert annak gyönyörű bütüje van, könnyen megmunkálható igen szépre. Sötétíteni azt is diópáccal lehet ominózus árnyalatig. -
pali923
aktív tag
Alighanem megint meg fogják rohanni az Aldit meg a Lidll-t a barkácsoló kedvű honfitársaink. Az Aldiban szúrófűrész és kompresszor lesz szombattól, és egy karbid lyukfúró készlet 4.000-ért, ezt talán érdemes megfontolni. A Lidlben meg flex és gyalu.
A múltkor kínáltak szalagcsiszolót 10.000-ért. Nem akartam venni, csak megnézni közelebbről, de egyetlen boltban sem volt már. Szerintem ezekkel is így lesz. -
gabip222
csendes tag
A szögker talán jó lesz mindenesetere kösziszépen
-
gabip222
csendes tag
Volna egy kérdésem
találkozott valaki olyan csavarral amelyik kívül 10-12mm-es fa menetes belül metrikus M4 vagy M5-ös
és hexagon kulcsal lehet a fába behajtani mélysége is 10-12 mm
hasonló mint a tessauer csavar csak a mérete más.A fa foggantyúkban van hasonló.
Ha esetleg valaki tudja hol lehet kapni ,mi a neve,szabvány száma?
Üdv gabip222 -
epmd
tag
válasz
yooccoo #18878 üzenetére
Amihez kell! A történet annyi,hogy a hétvégén melóztam,és kellett volna utólagosan 2db 10mm-es lyukat fúrnom! És itt megbukott a Festool cxs-em,mert csak 8-as tokmányt adnak hozzá! Azután szégyen szemre a tulaj kisegített egy fúrógéppel!
Az a gáz hogy 1db festool fúrószár horror áron van,egy 10-es tokmány meg vagy húszezer ft hozzá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Új FULL HD webkamera + Számla
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest