Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Heffi

    őstag

    Egy kis beszámoló a Dune303D társaságában töltött elsö 24 óra negatív és pozitív élményeiről:

    Vissza a gyökerekhez: Beszerzés

    Manapság sajnos mindenkit a pénz motivál, így én is megkerestem azt a helyet, ahol a készülék és a szállítási díj összege a legkisebbre rúg : Bestmarkt elektronikai áruház (én még 55098 + 1590 Ft-t kaptam). A kiszállítást munkarendem miatt 20.-ra kértem, hogy ne kelljen a futár után szaladgálni, de ebből a szempontból teljesen korrekt volt a kereskedő, így a csomag pontosan érkezett.

    Amit nem teljesen értek az a garancia dolga. Már a kiszállítás előtt kaptam mailben egy "garanciajegy másolatot", ami kb. úgy néz ki, mint egy számla és 24 hónap van rajta feltüntetve. A dobozban viszont a Magyarországi forgalmazó, a PcHotline Kft jótállási jegye volt, persze kitöltetlenül, ezen 12 hónap van feltüntetve. Hiányolok regisztrációs kártyát, amivel a terméktámogatás elérhető a forgalmazónál, ilyen nem volt a csomagban. Abban bízom, hogy egyikre sem lesz szükség a közeljövőben.

    Hardver, azaz a csomag tartalma:

    Ez az első médialejátszóm, nincs összehasonlítási alapom, de érezni a tapintásán és az illatán, hogy Taiwanból érkezett. Éppenséggel elférne a Tv alatt, de inkább elrejtettem, így csak az infravevő látható az egészből. A távirányítója a tűrhető kategóriába sorolható. A web shopokban látható képekkel ellentétben ennek nem feketék, hanem fluoreszkáló gombjai vannak. Kíváncsi leszek milyen állapotba lesz egy év múlva a használattól. Egyébként jól működik, nem kell vele célozgatni a vevőre.

    Használatbavétel:

    Miután átvette a belső hőmérsékletet a készülék, csatlakoztattam a kijelzőhöz a hozzá adott HDMI kábellel, lan portját a vezetékes hálózatra, optikai kimenetét az erősítőmre, és persze a külső tápra. Bekapcsolás után vagy 3x frissítette magát. Engedélyeztem neki a beta verziók használatát, így most olyan firmware van rajta (ez volt a legfrissebb elérhető).
    Az első nehézségek akkor jöttek, amikor megpróbáltam hálózatról lejátszani a filmeket. A DLNA progimban lévő fájlokat megtaláltam, de az nem kezeli az iso kiterjesztést, így a BD és DVD képfájlokat nem tudtam tallózni. Elkezdtem fórumozni az ügyben, és szerencsére robi-k segített rajtam, így önzetlen fáradozásának köszönhetően a teljes fájelérés biztosított az erre kijelölt merevlemezeken.
    Ez volt az első csalódás, hogy szakképzett segítség nélkül nem megy a 100%-os használatbavétel.

    Furmátumtámogatás:

    Nem állítom, hogy mindenfélém van itthon, de szinte mindent visz. A GT50 belső lejátszójának beletört a foga jó pár mkv kiterjesztésű fájlba (ugyanez elmondható a Pioneer BDP150-ről is), de a Dune jól teljesít ezen a téren. Van pár fényképezőgéppel (avi) vagy mobillal ( 3gp) készített videóm, azokkal nem boldogult. Először még szívtam egyet a 3D iso fájlokkal is, mert a lejátszás elindítása után nem volt más, mint a bemenet neve a képernyőn. A hibát a HDMI színmélység rossz értékre állítása okozta. Kitapasztaltam, hogy csak a 8 és 10 bit-es beállításon jelenik meg a kép. (ez lehet a Tv korlátja, nem biztos, hogy a Dune volt a ludas).

    A kép és hangminőség:

    Szép a képe (ebben a jófajta megjelenítőnek is van része). Először egy kicsit kontraszttalan volt, így bele kellet piszkálnom a képi beállításokba, így már hozza az elvártakat. A kadenciahelyes lejátszás megy neki. A 23,976; 24; 50; 59,94 és 60 Hz-n is dolgozott, a kép mindig szaggatásmentesen jelenik meg. Jó a dvd és divx felskálázása is. HD hangokat nem tudok tesztelni, de optikán kiadta a sokcsatornás DTS ES jelet.

    Összegzés:

    Nem tudom megítélni, hogy mennyire éri meg az árát, legalábbis egy napos használat után megalapozottan nem lehet nyilatkozni ilyen téren. Az biztos, hogy sokkal szebb a képe 2 és 3D-ben is, mint a TV saját lejátszója által előállított, és nálam ez volt az egyik fő indok a beszerzésre. Most már csak a yaDIS megfelelő konfigurálása van hátra, hogy egy online home videotéka működjön nálam.

    Köszönöm, hogy elolvastad!

Új hozzászólás Aktív témák