Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jeffo

tag

válasz Maxxy #3116 üzenetére

Maxxy:

Elnézést elfoglaltságaim miatt nem néztem rá mostanában erre a fórumra. Azért majd elküldöm az alábbi választ emailben is ahogy kérted, bár lehet, hogy 2 hét alatt magad is rájöttél.

Általában SP mód használata ajánlott a felvételhez asztali dvd felvevővel HDD-vel, XP-t csak akkor javasolnék, ha nagyon jó a felvételi forrásod (pl. HD TV szolgáltató /HelloHD/, digitális kábeltévé), vagy minél jobb minőségben akarsz valamit eltárolni. Egyébként a készülék kézikönyve és a Panasonic oldal is feltünteti, hogy egyes lemeztípusoknál mely felvételi módban mennyi fér egy lemezre - [link] -, ám ez HDD-ről DVD-re való kimásoláskor pár perccel többet jelent, így XP módban felvett anyagból 4,7GB-os lemezre kb. 65 perc, SP módban lévőből 2 óra 10-11 perc fér fel. Ha egy film hosszabb ezen értékeknél, akkor 1 lemezre csak valós idejű másolással, mondhatni 1x-es sebességgel fog menni, vagy pedig szét kell darabolnod a cím felosztása funkcióval. Ha volt benne reklámszünet, akkor ez nem olyan vészes, a reklámpozíciókra alapozhatsz, vagy pedig ha reklámmentesen adták /pl. köztévében/, akkor keresned kell egy lesötétedős pozíciót, ami hosszabb és ahol hang sincs éppen, és ott kell egy vágást megejtened.

Vagy megpróbálhatod kétrétegű (DL) lemezre kimásolni, bár én soha nem használtam ilyet dvd felvevőben, így ajánlom az utánaolvasást a kézikönyvben. Mintha az rémlene, hogy az adott réteg kapacitásánál nem lehet többet rátenni. Vagy tedd ki újraírhatóra, és számítógépen összevágod pl. a Womble Mpeg DVD Video Wizard programmal, és végül csinálsz belőle egy jó minőségű xvid avi formátumot.

Ha annyira nem számít a felvételi minőség, FR módban is felveheted, de sajnos csak max. 8 órát lehet beállítani, így ha 6-7 óránál több szabad hely van a merevlemezen, akkor ez nem kivitelezhető, mert akkor nem lehet lecsökkenteni annyira, hogy valószínűleg ráférjen egy dvdre. Vagy választhatsz LP módot, de az meg elég gyenge minőség. FR módban lehet direktben dvd lemezre is venni, de ezt nem igazán ajánlanám, mert ha valami miatt nem tud írni a dvd lemezre, mondjuk ha gyengébb minőségű lemezt raksz be, akkor akár tönkreteheti a dvd meghajtót is. Jobban dvd-r vagy dvd-rw lemez használata ajánlott, egy Panasonic szervízes ezt mondta nekem legutóbb.

Lemezből minél jobb minőségűt érdemes használni, mint amilyen pl. a Falconmedia Pro vagy Dupli TTH02 DVD-R (régi TDK-s alapanyagú), és taiwani Verbatim, Maxell lemezek is jók. Újraírhatót mostanában nem használtam.
    Az írható dvd lemezekről tapasztalatokat, teszteket ebben a topicban találsz: [link]

Új hozzászólás Aktív témák