Hirdetés
Aktív témák
-
tsello
aktív tag
ŰNa megnéztem és az MPS értéke 1.1
-
tsello
aktív tag
Behappy meg lehet hogy megvált egy jó laptól :O
Neked megvan már? -
tsello
aktív tag
Lehet mert behappy is úgy használja és arra mondja azt h lassú.
-
tsello
aktív tag
Én kevesebb mint 16 IRQt használok és a Half-Life,Counter-Strike, Colin3, rendesen futott, szal szerintem nincs köze az IRQnak ehhez.
-
tsello
aktív tag
De ha nincs több IRQ akkor több procisnak ''látja'' az operenciás rendszer a gépet.
Nekem jelenleg kevesebb mint 16 IRQ van és az OP két procisnak látja, tehát nem tudom minek kell ezt annyira bonyolítani , vagy kellene?
...szal ha a OP felismeri két procisnak a gépet akkor nem mind1 hopgy mi van beállítva a biosban? Ha a HT-t kikapcsolom akkor egy procis a rendszer ha be van kapcsolva akkor két procis és ezt a rendszer újratelepítése nélkül is lehet állítgatni.
Nekem 2 procisnak látja és semmit sem állítottam.
APIC 2.0 ... NO
APIC izé support ... enabled
HT ... enabled
Ennyi. Nekem müxik rendesen. -
tsello
aktív tag
Eddig én egy Abit SA6R lapon dolgoztam. Erre hírtelen jött egy Asus P4C800 Deluxe.Legtöbbet a Promise Raid vezérlővel szívtam de késöbb arra is rájöttem.
Mindent defaulton hagytam és azonnal felment a 2000 és meglepődve észrevetem hogy két processzrosnak ismeri fel.
Szerintem neked is fog menni egyből, igaz én nem próbáltam még XPvel de lehet fel fogom rakni ha továbbra is gondotok lesz.
Behappy meg eltűnt, lehet feladta... -
tsello
aktív tag
Én majdnem mindent defaulton hagytam. Ezzel még nem találkoztam. Holnap délután otthon leszek és megnézem ha leírod hogy hol találom meg.
-
tsello
aktív tag
(#107) Már írtam hogy ki be lehet kapcsolgatni.
A gond az APIC 2.0val van vagyis a bekapcsolásával ami több IRQt ad, de a HT szerintem ettől független. -
tsello
aktív tag
Gözöm sincs még ezzel nem találkoztam a biosban de holnap lehet rá tudok nézni. Mennyin legyen?
-
tsello
aktív tag
Nekem nincs több mint 16 IRQ és a ACPI 2.0 ki van kapcsolva
-
tsello
aktív tag
Mi?
-
tsello
aktív tag
Tudomásaim szerint igen. Olvasd el 31-61ig.
-
tsello
aktív tag
Pont erre gondoltam. Tehát ha behappynek a windowsa a gépét két procisnak látja akkor a HT be van kapcsolva. Ennyi.
Nekem eddig minden program futott rendesen HTvel. -
tsello
aktív tag
Jelenleg a gép gyors, meg vagyok vele elégedve.
ACPI APIC support... [ Enabled ]
BIOS ---> AML ACPI table... [ Enabled ]
Most kikapcsoltam a HT és bejött a rendszer. Szerintem ennek a ACPI 2.0nak nem sok köze van az egészhez, mivel a HT az amikor a rendszer 2 procisnak ismeri fel a procit. Nekem két procisnak ismeri fel és nincs bekapcsolva a az ACPI 2.0
Ha a Promise Controllerhez rossz drivert raktam fel akkor a gép rohadt lassú volt, tehát a rendszert használó vinyót rakjátok RAIDre. -
tsello
aktív tag
ACPI 2.0-t telepítés után kapCSolom be nem indul el a rendszer.
-
tsello
aktív tag
ACPI 2.0 Support:...No
ACPI APIC Support:...Enabled
HT:... Enabled
Egyelőre ennyi van bekapcsolva é sminden OK.
Ha a HT be van kapcsolva akkor a 2procis a rendszer ha nincs bekapcsolva akkor 1. Ugye? -
tsello
aktív tag
(#87)
Nekem ezek voltak beállítva és a win2000 megfeleloen mukodott.
A HT hogy mutatkozik meg oprendszeren belül? Annyi hogy kétprocesszroos rendszer, vagy nem? -
tsello
aktív tag
Milyen games problémára gondolsz?
-
tsello
aktív tag
Gondoltam elore hozom a topicot hátha kell még behappynek segítség.
-
tsello
aktív tag
Jelenleg ezek a beállítások így vannak beállítv a Biosban:
IDE Configuration
Onboard IDE Operation Mode:...Enabled
Enhanced Mode Support On:...SATA
OnBoard Promise Controller:...Enabled
Operating Mode:...IDE (telepítés során nekem raid volt és utána váltottam IDEre)
ACPI 2.0 Support:...No
ACPI APIC Support:...Enabled
Ha kész a rendszer lementem és beállítom hogy az ACPI 2.0 Support is ''Yes'' legyen.
Jelenleg az eszközkezelőben a számítógép fül alatt ACPI többprocesszoros PC áll.
TaskManegerben is 2 procit lát.
Nekem akkor volt nagyon lassú a másolás, kitömörítés stb. amikor a RAID drivert telepítettem és nem az ATA drivert. Ekkor nagyon lassú volt és lehet hogy nálad is ez a gond.
Egyelőre ennyi. -
tsello
aktív tag
Ha minden igaz estére helyreáll a chellom otthon és akkor leírom mi hogy van a biosban. Négy nap alatt 7x raktam fel a win2000et és egyszer sem jött elő ezzel, viszont ha a promise drivert szarul telepítem akkor rohadt lassú lesz a gép, főleg a másolás és kitömörítés.
-
tsello
aktív tag
behappy!
Akkor ennyi volt?
Milyen lesz a köv. lapod?
Szerintem csak te fogtál ki egy rossz lapot. -
tsello
aktív tag
Sappire ATI 9700.
Nekem 2K alatt minden megy.
Ha van vmi gond akkor most jelezd mert nemsoká új rendszert rakok fel (hétvége felé) és akkor próbálkozhatok.
Ja és P4 2.6 nincs húzva. -
tsello
aktív tag
ACPI APIC support [Enabled]
BIOS->AML ACPI table [Enabled]
és megy rendesen.
Egy IRQn több eszköz is lehet, de soxor nem mind1 milyen eszköz használja azt. Ha lasú fagy akkor vszeg lesz vmi gond.
Rakd fel a 2000et és nézd meg ott is. Ha ue lesz a jelenség vidd vissza a lapod. -
tsello
aktív tag
Elég folyamatosan működik, előző gépemhez viszonyítva (P3 800MHz 256MB RAM stb.)
Én CSzni szoktam neten ill. botokkal. Tegnap 10-10el játszottam, tehát a gépem 19en botot kezelt és egyszer sem fagyott. A CSben 100FPSel játszom állandóan.
Tuner kártyával 24.98 FPSel veszem fel a filmeket. 1,5 óra alatt egyszer sem dobot framet.
A BIOS nem változtattam semmit sem. Alapban hagytam szinte mindent.
Ha tudok vmiben segíteni akkor írj de ne olyat hogy újra kelljen rakni a rendszert :)) -
tsello
aktív tag
Este én is megnézem ezeket.
Írd le hogy mit kapcsoljak be ill. ki.
OP: Win2000
Eddig 2 procis rendszernek ismeri fel.
Aktív témák
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPad topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen SSD-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Corsair DOMINATOR PLATINUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36 - XMP - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest