- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
Aktív témák
-
Peetee(tm)
aktív tag
szal mint tudjátok vettem egy zalman nc1000-es notebook hűtőt, feketét. azért feketére esett a választásom, mert, mint tudjuk a fekete minden szint elnyel. és mivel a hő is színekből tevődik össze, csak más tartományban, mint amit az emberi szem lát. és én gondolom és vallom hogy a fekete szín miatt több hőt nyel el, mint mondjuk egy ezüst, szürke, ami pont az ellenkezjét hivatott funkcionálni. mert gondoljunk csak abba bele, hogy niért csomagolunk ételek alufoliába, vagy miért teszünk a tepszi(tepsi) tetejre pl hús sütésnél is ilyent. sztem 1xű a válasz azért, mert az ezüst, szürke visszaveri a hő/fény hullámokat. ezek ellenére vegyesek a tapasztalataim ezzel kapcslatban, mert mint tudjuk ezek igazán akkor hatékonyak, ha oda fújják, szívják el a levegőt ahol erre szükség van. nos ez a zalman a notebook aljának (15,4'') a 2/3 részét lefedi és fujja rá a levegőt.
elvégeztem néhány tesztet, 3D Mark-ok, játékok futtatása kb 1 órán keresztül és még tovább, de az észrevételeim vegyesek. Nem olyan rossz ez a hűtő, mint amilyen rossz is lehetne
akkor a tapasztalatok: max RPM-alatt tesztelve ~1500ford
~1h játék játék után HDD 41fok, 45 helyett; CPU 77fok ~85 helyett, GPU 80 fok 90 és feletti hő helyett
~15min 3D Mark'06 után, de csak prociteszt hasonó értékeket tapasztaltam, csak némivel kevesebb értékekkel, átlagosan 2 fokkal minden alacsonyabb volt mint 1h játék után
alap, pl internetezés, filmnézé stb..., nem procit terhelő progik futtatása esetén
HDD 37fok, 45 helyett; CPU 46-48fok ~56 helyett, GPU 60 fok 66 helyett
egyéb szmélyes tapasztalat:
+ potméter szabályzó
+ +1 usb kivezetés(hub)
+ halk üzemelés max RPM esetén is
- lehetne egy kicsit nagyobb
- hűthetne egy kicsit nagyobb felületen
- lehetne magasabb fordulat is
de összeségében elégedett vagyok vele és szetm megért ennyit, még ha csak pár fokra is képes, mert lehet ez hosszútávon kifizetődő lehet, viszont nem tudom mennyivel több por jut bele, de ez majd elválik több idő után...
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Precision 7560 15.6" FHD IPS i5-11500H RTX A3000 32GB 512GB NVMe gar
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Új Thinkpad X1 Carbon 12th, 14" FHD+ IPS, Ultra 7 155U, 32GB, 512GB NVMe, ujjlolv, IR kam, ADP gar
- XPRO Wood fa állvány / stand / riser (laptop, macbook, tablet, ipad)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest