- Alacsony profilú, madzagmentes klaviatúrák jöttek a Razer színeiben
- ASUS ROG csúcslap érkezett, ezúttal a "lopakodó" fajtából
- Átvette a DRAM-piac trónját az SK Hynix a Samsungtól
- Pénztárcabarát, ugyanakkor trendi mikrotorony jött a Jonsbótól
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- Milyen egeret válasszak?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple asztali gépek
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
EA's hit
őstag
-
osonte
őstag
válasz
osonte #39181 üzenetére
Végül visszavittem az Asus-t, sajnos durva hangokat tudtam kihozni belőle például egy memória tesztnél. Lett belőle egy Lenovo Legion, az OLED kijelzőt sajnálom egyedül, a többi dologban nem. Az Asus zsanérja is nagyon lötyögős volt, a több mint 3 éves olcsó Lenovónak is feszesebb volt... Szóval ahogy jöttem, úgy el is köszönök, mindenkinek további jó fórumozást! Ja és köszönöm a segítséget.
Ez már OFF, de nagyon nagy köszönet a notebook.hu értékesítőjének, sajnos nem online vásárlás volt, csak ha rossz akkor cserélik 3 napon belűl és a hibám meg nem megmutatható hiba volt bolti környezetben (klíma hangja eleve elnyomta volna). Ennek ellenére első pillanattól elhitték a problémám és megoldást találtak mindenre pillanatok alatt, szóval ajánlott hely, nemcsak eladni szeretnek, hanem vevőt megtartani is.
-
cs.zs.
veterán
válasz
osonte #39179 üzenetére
Szia,
a hangjelenséget tekercsek adják ki. Átfolyó áram hatására így vagy úgy berezonálnak, aztán hol így szólalnak meg, hol úgy. Azt nem tudom hogy az említett cserélt alaplapon milyen tekercsek lehettek, de legtöbbször ezt a hangot az eszközök töltői adják ki. Első nap pl azért lehetett hangosabb, mert az akku gyárilag nem volt fullra töltve, később pedig már kisebb áram folyt. A konnektorba dugott töltőt hallgasd már meg lécci, ne a laptopban keresd a forrást. Átverős, ha mellette volt.
Mivel egy lakáson belül is lehetnek aprócska különbségek konnektor és konnektor között (leterheltség miatt), megoldás lehet ha pl hosszabbítóval egy másik konnektorba dugod, és a kis töltőkockát magadtól (a füledtől) minél távolabb helyezed el.
-
osonte
őstag
válasz
osonte #39175 üzenetére
Nem tudom mennyire jellemző másnak, de valamikor hallok egy nagyon magas frekvenciás sípolást a jobb oldalán a laptopnak (ha USB-A -ra vezetékes egeret dugok, akkor kifejezetten hangosabb, de szerencsére BT-s egeret használok). Annyira magas a frekvencia, hogy a feleségem nem is hallja, meg lehet sokan mások sem (például a boltba az eladó). Első nap annyira durva volt, hogy még másnap reggel is sípolt a fülem.
Most azóta 8 verzióval frissült a bios és eléggé sikerült optimalizálni a beállításokat, így vagy nem jelentkezik, ha igen, akkor halkan, de mivel nagyon magas frekvencia, már akkor is hallom, amikor a gép nem adja ki (benne marad a fülembe). Utánaolvastam "coil whine" a jelennség, az Asus is ír róla, szerinte természetes, bár igyekeznek csökkenteni a jelenséget. Minden laptop márkánál előfordul az Asus Strix, Dell XPS, MacBook Pro stb... , valaki másodszor cseréltette az alaplapot vagy laptopot és nem változott, valakinél SSD csere megoldotta. Még ma benne vagyok a 3 munkanapba, de az eladó sem fogja hallani szerintem és amúgy minden rendben a géppel, végre belaktam, attól félek egy hangosabbra is cserélhetik.
Kérlek erősítsetek meg, hogy nem éri meg cserélni (nem online vásárlás, bonyolult lenne) a bizonytalan végeredményért. Lehet kb mind ilyen, csak az emberek nagyobb százaléka nem hallja már ezt a magas frekvenciát.
Sok évig adtam el, szervizeltem laptopokat, de ilyenbe nem futottam még bele, inkább asztali gépnél hallottam ezt a jelenséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- Óvodások homokozója
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ingatlanos topic!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Warzone
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- További aktív témák...
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Dell 16 Inspiron 5625 FHD+ IPS Ryzen5 5625U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest