Új hozzászólás Aktív témák
-
kalman87
csendes tag
Sziasztok,
visszatérve írok egy régebbi ügyhöz, egy M5A97 EVO 2.0 alaplapom volt, és egy FX8350, a processzor nem akart működni, biost próbáltam frissíteni nem sikerült. Elvittük szervizbe ott is frissíteni próbálták ugyan ezzel a frissítéssel, de nem sikerült nekik, másodjára megint ugyan azzal, aztán működött. Azt nem tudni, hogy elsőre miért, de a lényeg,h már működik.
-
kalman87
csendes tag
Csak kérdésem az,h melyik a legújabb? Mert próbáltam ezzel a bios updaterrel, ott nem kapcsolódott egyik szerverhezse. Namost a honlapjukon meg nem időrendbe van sorolva, melyik a legújabb
mert ezt frissítettem rá:
FX-8350(FD8350FRW8KHK,4.0GHz,8C,125W,rev.C0,AM3+) ALL
nade ezzel nem volt semmi. Meg mi ez a cmos utánna? -
kalman87
csendes tag
Sziasztok frissítettem a biost, a 8350-hez tartozóval, viszont így se történt semmi, beraktam a régi processzort úgy meg elindult a gép. Aztán megnéztem a biost és tényleg a frissítés is sikeres volt, de ennek ellenére aZ FX 8350 nem indult el vele. Nemtudom,h melyik a legújabb bios , vagy a legújabbat, hogy tudnám telepíteni innen a windowsból. Vagy ilyen helyzetben mit javasoltok? Vagy egyszerüen rossz a processzor? A tűk sincsenek eltörve rajta se semmi, semmi sérülés.
-
kalman87
csendes tag
Ha jól látom Biosból ezt a verziót kéne felraknom,
FX-8350(FD8350FRW8KHK,4.0GHz,8C,125W,rev.C0,AM3+) ALL 1006GO
igaz?
Legalkábbis proci alapján egyezik, vagy időrendileg a legújabbat kéne, mert ott nem láttam időrendi besorolást -
kalman87
csendes tag
válasz
Taifa Díaz #3612 üzenetére
Igen azt a feliratot láttam rajta, még azt olvastam ,hogy a pendrivenek NTFS formátumban kell lennie, de azt hiszem abban van. Említetted, hogy minden más csatlakozást ki kell akkor húzni a gépról bios frissítés alatt? Tehát a Sata csatlakozókat, meg a többit, a procit meg a ramot is frissítés alatt el kell távolítanom?
-
kalman87
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #3606 üzenetére
köszönöm a választ, akkor ezzel megpróbálom
-
kalman87
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #3604 üzenetére
és ez a bios frissítést, hogy lehetne megkisérelni? Ehhez nem szükséges, hogy lássak képet vagy valamit? vagy ez valahogy pendriveről megy?
-
kalman87
csendes tag
válasz
edeleny #3600 üzenetére
A monitor nem kap jelet, tehát nem történik vele semmi. Se előre se hátra, kifejezésként használtam, hogy nem történik semmi a géppel, tanácstalanul bámulok rá, erre gondoltam.
Igen a videokártya csatlakoztatva lett a táphoz, vagyis a ventillátorja biztos, két csatlakozási felület van rajta, gondolom az egyik a kártya maga akkor, az is csatlakoztatva van.
Arra gondoltam még, hogy az nem lehet, hogy az alaplapon a monitor alapértelmezettként nem a videókártyára van állítva, és ezért nem ad jelet?
Viszont az alaplapon nem látok monitorcsatlakozót, ez lehetséges, se HD se semmi.
http://www.asus.com/websites/global/products/QsleSfiMgdBr9241/overview.jpg -
kalman87
csendes tag
Sziasztok,
A tegnapi nap folyamán vettem új számítógép alkatrészeket. Egy olyan jellegű problémám van, hogy bekapcsolom a ventillátorok felpörögnek, viszont ami elmarad a monitorom nem kap jelet és se előre se hátra.
Nemtudom, hogy valamelyik alkatrészem nem kompatibilis vagy esetleg valami csatlakozási hiba lenne, de elvileg minden a helyére bevan kötve.
A vett termékeim:
AMD FX-8350 processzor
Asus M5A97 EVO R2.0 alaplap
Kingston HyperX 2x8GB DDR3 1600MHz KHX16C10B1BK2/16X memóriaA régi gépből maradtak:
Ati radeon HD 6790 1 gb 256 bit
a táp 750 wattos- most pontosan nem tudom,h itt lenne-e valami kompatibilitási probléma, de tudtam ezt is csatlakoztatni az alaplaphoz.
a HDD, ehhez annyira nem értek, Samsung 500 GB 7200rpm 16mb ,ez 3 éves ezt is tudtam csatlakoztatni, valószínület sata 2-es ehhez nem értek, nem lehet olyan probléma esetleg,hogy ez a típus már nem kompatibilis az alaplapommal? Attól függetlenül,h csatlakoztatni lehet hozzá.
A hozzá vett ramom ugye DDR3- viszont a dobozon van egy olyan kis felirat, hogy udimm, eztse tudom, hogy mit jelent, nem-e esetleg ezzel van valami gond. A két ram a két kék csatlakozóba lett bedugva. A2 és B2, de próbáltam fordítva is, meg egy darabot csak, de úgyse volt változás.
Ez ügyben kérném segítségeteket, előre is köszönöm !
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest