- ASUS notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Methionyl
senior tag
válasz
dethroner #4657 üzenetére
Tényleg. Hiába 4 tűs, nem képes PWM -re azaz a fordulatszám alapján való szabályozásra. Csak a CPU_FAN képes de ugye az a cpu hűtőnek kell.
Nekem van 2 PWM-es venti 1-1 csatira és kb 2-3 hónap után már van egy pici motorhangja a ventillátornak bizonyos fordulatszámon.Egyszóval: Nem szereti annyira maga a venti, lehet még kárt is teszt de ebbe nem vagyok biztos a lényeg, hogy nálam egy idő után csúnya a hangja mikor olyan fordulatszámon pörög. Pl.: gép bekapcs-kikapcs mindig hallom. Illetve ha legkisebb fordulatszámra állítom be amire képes vagyok, akkor is van 1 idő után. Kicsit meg kell kocogtatnom majd megint elmúlok, de visszajön.
Minden PWM 4-tűs de nem minden 4-tű PWM-es.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
dethroner #3743 üzenetére
Az IDLE feszt PSCHeck-el lehet szoftveresen állítani, de csak akkor érdemes, ha biosból a tuning már atom stabil. A Phenom II több feszt kér az FX-nél, nem tudom mennyi lenne az ideális, de 1,5 V ott is sok lesz sztem. A terhelt feszt meg a CPU ofset-nél lehet állítani. Állítod, restart, biosba be és ellenőrizd. LLC-t nem tudom mire kellene rakni Phenomnál, próbáld OFF-ra is.
-
válasz
dethroner #3726 üzenetére
De, csak a feszültségeket nem tudom. Ramnak 1,5 V minimum, CPU/NB is kevés most, CPU-t nem tudom, nem emlékszem pontosan, de kicsit soknak tűnik. LLC sztem ott nem működik, azt ki kell próbálni, melyik beállítás a jó. Talán C6 sincs, de nem biztos, ezeket Phenom topikban nézd meg.
-
-
-
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
dethroner #3712 üzenetére
ViZion Mester szavait vedd figyelembe!
Én magam is jártam ilyen tünetekkel, anno karácsonykor...
mindenképp csinálj egy bios frissítést!
még akkor is ha ugyanazt rakod fel, mert igaz hogy van mikor nem jól csinálja meg.
anno nekem második próbálkozásra csinálta meg megfelelően...
elsőre is úgy tünt minden okés és megcsinálta, majd kiderült hogy minden beállításom megmaradt, így újra frissítettem.
majd végül sikerült és azóta is rendben van a gép...
ne kérdezd mi ez a jelenség, számomra ez azóta is X-akta -
-
-
válasz
dethroner #3683 üzenetére
Cégnél volt ilyen, persze kodegány házakat hoztak, amiben a gombot vmi műanyag nyomta be, nem is látszott, h beszorul, csak utána a gomb lazán ment be, onnan jöttünk rá. Visszavittük a céghez, szerintük semmi baja...
Végül azt is nekem kellett meghegeszteni, fain volt...Akkor ööm, bódottáááá... ez nem drága legalább.
-
Gaberking
senior tag
válasz
dethroner #3680 üzenetére
Ha mindent lehúzol az alaplapról (hdd, ssd, stb.), kiveszed a memóriát/kat is, csak egy billentyúzetet dugsz rá, akkor mi történik? Ha utána sincs semmi, akkor az alaplapot vedd ki a házból, majd tedd vissza és csak a tápot dugd rá + proci + vga + bill és próbáld meg elindítani!
-
hardline
senior tag
válasz
dethroner #3675 üzenetére
Úgy 2 hónapja nem teljesen így, de hasonló módon döglött meg egy lap nálam.
Azon szemmel látható pörkölés volt az alaplap mindkét oldalán. Kevés fázis, nagy proci...
Lényeg, hogy szerintem neked is a lap adta meg magát, még ha nincs is rajta szemmel látható hiba.
Próbáld meg gariztatni. CPU hibát én kizárnám. Táp vagy lap, de én a lapra tippelek. -
-
-
hardline
senior tag
válasz
dethroner #3673 üzenetére
Én 2 dolgra gondoltam, de amennyire értelmezem más is arra tippelt.
1: alaplapi elem csere kéne (filléres móka)
2: táp gond lehet
Ha ezeket kipróbáltad (számomra nem derült ki, hogy mire jutottál vele) akkor hirtelen nincs más ötletem.
Az alaplapon nincsen elszíneződés? Hátulról is nézd meg. -
-
-
-
dethroner
veterán
válasz
dethroner #2237 üzenetére
Érdekes dologra lettem figyelmes. Amikor csatlakoztatom a fejhallgatót, akkor ugye felbukkan egy ablak, hogy válasszam ki hogy mit csatlakoztattam. Ha a fejhallgatót választom, akkor megvan a már vázolt zaj, de ha hangszórót választok, akkor sokkal kisebb ez a zaj, szinte nem is lehet hallani, csak ha tudom hogy mire figyeljek. Érdekes ez
-
-
-
-
edeleny
őstag
válasz
dethroner #2219 üzenetére
A cicergést nem csak a hangkártya adhatja ki, hanem más is.
Nem rég volt róla szó, egy VGA-s topicban, hogy több VGA kártya is cicereg, ha alacsony teljesítményen üzemel.
Nálam a BIOS alatt kattog valami a lapban, pont úgy mint mikor a vinyo seekel. Csak a gáz, hogy akkor is csinálja amikor csak az SSD van rajta.
Próbálj drivereket frissíteni, egyenlőre mást én sem tudok mondani (4 hónapja használom a lapot)
-
-
laca500
aktív tag
válasz
dethroner #929 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Akkor azt mondjátok, hogy ez így rendben van? Akkor megnyugodtam. Csak azt nem értem, hogy akkor az egyikre miért írt SATA-t a másikra meg ATA-t. Fent van hozzá az Asmedia legfrissebb driver-ja.
Meg mértem a sebességét, de igazából ez nekem nem mond sokat.-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 x64 (C) 2007-2012 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 150.054 MB/s
Sequential Write : 145.980 MB/s
Random Read 512KB : 48.820 MB/s
Random Write 512KB : 65.129 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 0.592 MB/s [ 144.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 1.190 MB/s [ 290.6 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 1.182 MB/s [ 288.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 1.142 MB/s [ 278.8 IOPS]Test : 1000 MB [F: 0.0% (0.2/931.5 GB)] (x5) <0Fill>
Date : 2012/11/19 18:45:11
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64) -
gelacihun
aktív tag
válasz
dethroner #889 üzenetére
A pc mindig elavul , de ha évente cseréled akkor aránylag kevés pénzből szinten tudod tartani , és mindig használható .
Ha hagyod "elavulni" akkor az új alkalmazások v. Op.rendszerek nem futnak megfelelően , egyes esetekben sehogyan sem !
Az NF7-es gépemen egy videó megírása a kameráról Hat óra alatt volt kész , most nagyjából háromnegyed óra !
Akkor is százötven volt a gép ára és a mostani is ennyibe kerül , de a köztes időben , tudtam játszani a Moh-al , Cod-al , Bf-ekkel
Teljesen mindegy hogy melyik utat választod , a pénzt akkor is kiveszik a zsebedből előbb vagy utóbb
Ha meg csak zenét akarnék hallgatni vagy PH-zni akkor már egy mobiltelefon is elég harmincért
Az alaplapom egy éve huszunöt volt most tizennyolcért mennek PH-n , a fiam 89gtd-je tizenöt (használan ) és most is eladható annyiért mert újonnan drága és jól felszerelt lap volt . -
gelacihun
aktív tag
-
válasz
dethroner #885 üzenetére
AM 3+ deszkába mondjuk ASRock extreme 3-4 970-es chipsettel még belefér, mellé FX4100 vagy egy AM3 965 még szvsz évekig elég lesz egy jó VGA-val játékra. Munka más kérdés, függ a munkától is igaz. Ár/értékben -ha az igényeidet kielégíti- akkor ez nagyon jó! Régen ölték egymást a 965 kockáért, persze hogy jönnek az újak, a jobbak
, némileg alacsonyabb fogyasztással... cserébe jó drágák.
-
-
válasz
dethroner #875 üzenetére
ASRock 970 extreme 3 ~20k: ajánlották anno az alaplapos topikban is, sokan használják. Tuningra is alkalmas, egy VGA-s rendszerhez.
ASUS M5A97 R2.0 ~21k: tuningról nincs még itt infó igazán -sztem ez sem lesz tuning bajnok-, elvileg ez nem is melegszik már.
ASRock 970 extreme 4 ~23k: minden féle jóságok, Firewire, stb... persze ha nem kell, akkor minek. Tuningos deszka, CF és SLI támogatás, igaz csak 16/8
ASUS M5A97 EVO ~24k: ez is melegedős, ennyivel többet nem tud, mint a síma R2.0 sztem...
ASRock 990 FX extreme 3: ~25k: még több minden, 16/16 CF és SLI, ha két VGA-t akarsz...Ugyan azt tenném, mint korábban, amikor az alaplapos topikban Miresz úr és a többiek segítségével keresgéltem: nekem egy VGA-hoz elég bőőőőven az extreme 3. Sajnos az utolsó példány jött, hibás volt. Kicserélni a jelenlegi ASUS M5A97 lapomra tudták csak, így ez lett. Mostani árakkal extreme 4-el próbálkoznék, felszereltség és az ár miatt nagyon jó. De alaplapos topikban okosabban megmondják a tutit
-
válasz
dethroner #872 üzenetére
ASRock extreme 3 vagy 4 inkább, ha tuningolsz is. Nekem 3.0->3.3 GHz stabilan megy, nem fűt így. Ennél többet ez a lap (M5A97 alap váétozat) nem akar, pedig a kocka bírná.
Ha új gépet raksz össze, akkor 1155+i3/i5 is érdekes lehet, bár tavasszal jön az új foglalat, ahogy inteltől megszokhattuk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z390-A Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel