- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Akciókamerák
- Házimozi belépő szinten
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Methionyl
senior tag
válasz
creedszl #4661 üzenetére
Magyarra lefordítva az előző hozzászólást: Kapcsold ki, nem használjuk sehol.
(#4662) csabika0001Kézzel fogható dolgot nem tudok mondani, csak annyit, hogy tapasztalataim(vagyis a fórumon elhangottak) alapján a 99X annak jobb a VRM-je és nem annyira throttling-ol mint a másik. Úgy kb aki max ilyen ~ 4,5-4,6Ghz ra gondol akkor a 97-es elég. Felette a másik.
-
Methionyl
senior tag
válasz
dethroner #4657 üzenetére
Tényleg. Hiába 4 tűs, nem képes PWM -re azaz a fordulatszám alapján való szabályozásra. Csak a CPU_FAN képes de ugye az a cpu hűtőnek kell.
Nekem van 2 PWM-es venti 1-1 csatira és kb 2-3 hónap után már van egy pici motorhangja a ventillátornak bizonyos fordulatszámon.Egyszóval: Nem szereti annyira maga a venti, lehet még kárt is teszt de ebbe nem vagyok biztos a lényeg, hogy nálam egy idő után csúnya a hangja mikor olyan fordulatszámon pörög. Pl.: gép bekapcs-kikapcs mindig hallom. Illetve ha legkisebb fordulatszámra állítom be amire képes vagyok, akkor is van 1 idő után. Kicsit meg kell kocogtatnom majd megint elmúlok, de visszajön.
Minden PWM 4-tűs de nem minden 4-tű PWM-es.
[ Szerkesztve ]
-
Methionyl
senior tag
Üdv!
Faternak ugyan ugyan az a konfigja szinte mint nekem, tehát M5A97 EVO R2.0. Billentyűzete egy régi IBM (tényleg nagyon régi...) ps2-es csatlakozóval és zavarja, hogy mikor kivan kapcsolva a gép, akkor a numlock led-je világít. Esetleg erre valami megoldás pl. biosba? -
Methionyl
senior tag
válasz
Massmurderer #4607 üzenetére
Lemezkezelésnél sincs ott?
-
Methionyl
senior tag
Sziasztok
Egy olyan jellegű kérdésem lenne, hogy megéri e update-lni?
Lap: M5A97 EVO R2.0
Jelenlegi: 2501 (utolsó előtti)
Legfrissebb: 2603 (Enhance compatibility with some USB devices)
Valóban csak az USB kompatibilitás nőtt vagy még egyéb más is amit nem mondanak? -
Methionyl
senior tag
Sziasztok
Amióta meg van az új lapom (asus m5a97 evo r2.0) bátran felhúztam a phenom x4 955BE procimat 3,7 Ghz-re.
Nos a kérdésem az lenne hogy kellene e aggódnom emiatt? csak egy pillanatra szökik vagy le, vagy fel a cpu (most ez a kupakhő vagy a socket nem tudom). A maghőn látszik hogy nem hat ki rájuk se a Vcore-on se látszik. A program kb mindig be van kapcsolva, pont emiatt mert kezdek félni, hogy néha ezt csinálja. Volt olyan is h 0.382V-re levitte idle-be de szintén csak egy pillanatra..(minden energia gazd. bevan kapcs, csupán egy háttér program futtatása miatt nem ment le még idle-be)
Szóval a kérdésem hogy mit tudnék ezzel csinálni, vagy csak szimplán rosszalkodik a mérőke? (se lassulást se fagyást, akadást nem tapasztaltam) -
Methionyl
senior tag
Sziasztok
RAM topicba feltettem a kérdésem, de még nem válaszolt senki. Úgy gondoltam, hogy már a lapomnak is van külön topicja, hát ha tud valaki segíteni -
Methionyl
senior tag
válasz
Gabrikovics #4463 üzenetére
Köszönöm szépen
Szép kis konfig -
Methionyl
senior tag
Rendben köszönöm nektek
Persze mindenképp először fő az információ, olvasgattam a 955-ről is, 8320-ról is, és már ezért is "nem bírok magammal" és akarom az új lapot.
a tápom: chieftec gps-500ab a
tudom, hogy nem egy tápos topic, de ha van valakinek jobb ajánlása, szívesen fogadom[ Szerkesztve ]
-
Methionyl
senior tag
Sziasztok
Fejben összeraktam magamnak egy konfigot de egyszerre őket nem tudom megvenni így csak lap,ram, illetve CPU hűtőre van első körben pénzem. A kiválasztott lap ASUS M5A99X EVO R2.0 (majd később megy bele fx-8320) és az lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi phenom II x4 955BE bele rakhatom e? illetve OC mehet e nyugodtan? 8320-ast is szeretném húzni de előtte inkább még ezen " gyakorolnék"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- SCUF Valor Pro kontroller teszt
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- Akciókamerák
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Direct One (műholdas és online TV)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z390-A Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel