- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple MacBook
- RAM topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
z0l1ka
aktív tag
Sziasztok !
Na sikeresen beüzemeltem a friss új lapom(asus M5a99fx R2.0) egy Fx 8320 társaságában annyi gondom lenne vele, hogy restartnál vagy ma reggeli indításnál is nem akart elindulni, ventik pörögtek és a VGA led pirosan világít..na oké hogy vga miatt nem indul de miért ? valamit be kellene állítania biosba? ez egy 270X vidikari 14.2-es beta driverrel.. mikor újra tettem a windows-t is úgy emlékszel még akkor driver se volt fent akkor volt egy restart és akkor sem indult el! De ha elindul akkor megy,3Dmark11 alatt se volt semmi gond..valami ötlet ??
(az előző lappal nem volt ilyen gond ) -
rubik01
csendes tag
válasz
Taifa Díaz #3095 üzenetére
Én is gondoltam rá, de kisebb fesszel meg semmi gond. Eddig vitte az fx-et 3.8ghz-en egy 6970 dc2 (2x8pin) mellett hiba nélkül.
Egyébként a hexa-t nyár végén vettem.
Az alaplapon lekapcsolás után világít a led, ha ez jelent valamit.- = Zk = -: Annyit nem merek rá adni, ha már a kevesebbel sem bír el.
[ Szerkesztve ]
-
rubik01
csendes tag
válasz
- = Zk = - #3092 üzenetére
4ghz-hez már 1.3 fölé kell menni. 1.35v / 4ghz már lekapcsol. Többet még nem adtam neki.
-
rubik01
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni. Egy m5a97 evo r2 lapom van, és benne egy fx8120. Az miért lehet, hogy 1.35v-tól prime alatt lekapcsol a gép? Utána a bekapcsoló gombra sem éled fel, csak ha áramtalanítom a tápot. A melegedés szerintem nem lehet probléma, egy corsair h60i hűti. TPU be/ki állapotban is csinálja. Most 3.8ghz / 1.26v-on használom, így stabil. -
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
snake888 #3085 üzenetére
no az meg még újabb proci....
bár a véleményem változatlan....
majd figyelem a többiek mit mondanak....
amit én javasolnék az egy fx 8350, itt szinte mindenki azt ajánlja....
bár magam sem vagyok meggyőződve róla hogy az is megérné. (ha jó az ár, akkor igen, természetesen)
a négy és a nyolc mag között már van "mérhető" különbség(szerintem)
én a 8150-el is elvagyok, anno egy phenom II x4 955-öt cseréltem le erre, mert jól jöttem ki az üzletből.
én azt mondom hogy kérdés hogy neked megéri e.
ha igen akkor hajrá[ Szerkesztve ]
-
snake888
tag
válasz
Lacielvtárs #3084 üzenetére
Köszi a választ. Egyébként elírtam, fx 6350 4.2 mhz a pontos proci tipusa.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
snake888 #3083 üzenetére
szia
szerintem a hűtő elvileg elég lenne hozzá....
egy link az összehasonlításról
kérdés hogy mennyit költenél rá....
ha neked annyit megérne akkor igen, de én úgy gondolom jelentős gyorsulást nem vennél észre
de ez az én szubjektív véleményem
tény hogy újabb a 6300-as....
de vád meg a többiek véleményét mielőtt döntenél, ok? -
snake888
tag
Aggyisten!
Egy ASUS M5A97 EVO R2.0 deszkám van, benne egy Fx 4100 3,6 Mhz proci. Érdemes váltanom Fx 6300 4,2 Mhz processzorra? Videókártya:Asus Gtx 660. Érdemleges vagy némi gyorsulás lesz tapasztalható pl. játék terén? (BF4) Vagy lehugyozott sóskifli az egész? A hűtőm egy Arctic Cooling Freezer A30. Remélhetőleg elég lenne a 6 magoshoz, elég jó a hűtő teljesítménye.
-
baboss
őstag
A régi alaplap ASUS M4A89GTD PRO FX 4100-as procival ugyan ezen a feszen 4.5 GHz-et ment többet nem bírt,Én is meglepődtem amikor elindult az OP (chipset és FX válltás után) az új lapban az új porcival,egyből erre az értékre állítottam be.4.8 GHz már nem stabil bármit is állítok.Szerintem a VRM vagy hasonló ami nem bírja.
[ Szerkesztve ]
-
Ez hihetetlen, nagyon jó lapot és egy nagyon jó procit fogtál ki. 99%-ban biztos vagyok benne, ha cserélnénk procit, az enyém nem menne 1,45 V @ 4,7 GHz-t. Mondjuk 1,4 V felett csak a régebbi lapomban próbáltam, ebben nem, de majd meglesz a dupla radi, akkor teszek egy próbát.
-
baboss
őstag
válasz
- = Zk = - #3078 üzenetére
Az nem zavar. Elfér a házban.
-
baboss
őstag
FSP 550W 80+ Raider ez lesz majd .
[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
válasz
- = Zk = - #3074 üzenetére
Tudom.
Cserélem amint lesz rá keretem.
Szerencsére 4 év alatt még nem volt vele gondom.Nem egy ajánlott táp.
-
baboss
őstag
-
Köszi a megfelelő válasz, pipelődtem már eleget... a 2133MHz szépen megy alap 1.5v -on ami kb. bőven elég... lehet a sok nyúzástól a CPU mem. vezérlő nem akarja az igazságot így nem is erőlködöm
minden jó ahogy van... am. tök alapon használom, mert elég mindenre ! (4GHz , Turbo OFF , 1866MHz RAM)
lényeg a kevés fogyasztás... ha pl. 15-24hr -be a torrent fut. /ja és érdekes mód azt tapasztaltam, hogy 5GHz -nél is mikor nem használja kb. semmi a CPU -t akkor 1400MHz -n van, biztos emlékeznek sokan arra a jelenségre mikor nem vette vissza magát a CPU !? na ezzel sincs jelenleg semmi gond... hiába van OFFSet Mode vagy Manual a CPU cucca.../L
-
A kezdetehez használhatod, annyi, hogy LLC enabled legyen, nincs részletes beállításra lehetőség.
pipo112: új rammal nem kell reset, időzítést, feszt, frekit állítsad be hozzá csak a ramnál. Elvileg nem változna ha stabil volt.
luimapeiz: Ha mindent tuningolsz, akkor minden jobban melegszik, mivel a mem.vezérlő is ott van, így lehet, h többet árt a tuningja, mint amennyit hoz... Kiteszteled, eldöntöd, jobbat nem tudok mondani. Meglepődve olvastam Babossnál a 4,7 GHz 6300-ast is, lehet, hogy menne annyit az enyém is, de már 4,5 GHz-n is feljebb kell pattintani a ventiket, nekem meg csend is kell, másnak meg a magasabb freki kell. Másik az, hogy magasabb frekin az időzítések lazábbak, nem biztos, hogy érdemben annyival gyorsabb lesz. Ki kell mérni, rámegy a hétvégéd és okosabb leszel
Majd DDR4-nél lesz jobb a helyzet, amennyit arról olvastam, ott kireszelik a DDR3 hibáit, ha csak a fele igaz, akkor is jó. [link] [link]
-
válasz
vakond5 #3066 üzenetére
Igen !
Az FX6300 -hoz meg kb. esélytelen....
am. én sok alap fesz / egyebet netről (GooGle a barátunk) néztem le és abból indultam ki... saját maga látja / jön rá az ember mi is az OK épp...ha valaki tudna érdemleges választ adni erre a kérdésemre azt megköszönném ! /pl. ViZion/ ?
(#3062) luimapeizL
[ Szerkesztve ]
-
pipo112
őstag
Hali új ramot szeretnék fogok rakni a konfigomba, a régieket el adtam ilyenkor resetelni kell a biost vagy maradhat az oc beállításom ?
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Most járok itt elsőnek.
Segítséget szeretnék kérni, van különbség a 2 alaplap bios-ában.Ha igen akkor mi az.
Előre is köszönöm.
ASUS M5A97 R2.0
ASUS M5A 97 EVO R2.0 -
Miben bef. a műkődést ha a CPU is nagy OC -t kap és a CPU NB/HT is 2400 -on van kis + voltageval külön , és a RAM -ot is 2400MHz -n akarnám járatni 1.65v feszen ? (gyári 1866MHz -s 1.5v fesz) M5A97 EVO R2.0 lap esetén
Korábban néztem és a RAM tudta simán a 2400MHz -t 1.65v -on 4.5GHz CPU társaságában, de pl. 5GHz CPU fesz alatt (NB/HT 2400) már nem megy a 2400MHz -s RAM , ez bef. a tényleges műkődését ? (lehet ez az oka, hogy nem megy a RAM 2400MHz -n?) max. 2133MHz -n megy 1.5v alatt... am. próbáltam mindent kb. saját Timing megadása, de semmi előrelépés
L
[ Szerkesztve ]
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
- = Zk = - #3060 üzenetére
rendben ,köszönöm
-
pipo112
őstag
Hi ram cserénél a proci tunningot újra kell állítani vagy csak majd az új ramokat beteszem megnézem az időzítéseket plusz a MHz-et hogy jó-e azt ha klappol akkor minden ok vagy érdemes nyomni egy bios resetet ilyenkor ? A válaszokat előre is köszönöm
-
z0l1ka
aktív tag
köszönöm a válaszokat
akkor pro lesz inkább, az a pár ezer forint már nem vészes
-
-
atomanti19
aktív tag
"Az EVO-n vagy ha úgy tetszik a 990FX/SB950-en 1 -el több SATA csatlakozó van. Illetve az AsMedia vezérlőhöz tartozó sata portja eSATA. Valamint csak 1db 16x-os sávszélességű PCIe 2.0 sínt tartalmaz, adódik tehát hogy 2 VGA-s rendszerhez a Pro a jobb.
Az EVO hoz hőszigetelt I/O shield jár ha jól emlékszem.Evo-n van EPU/TPU kapcsoló.
A rendszerbusz egy és ugyan az, mind 2 lap tud előlapi USB 3.0-t csatolni." -
z0l1ka
aktív tag
Sziasztok , alaplap vásárlás előtt állok, szerintetek melyik lenne jobb választás Asus M5A99X EVO R2.0 alaplap vagy Asus M5A99FX PRO R 2.0 ?! 2-3 Ft a különbség a kettő közt!
-
-
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = - #3052 üzenetére
-
Dexter68
addikt
Sziasztok! Keresgéltem a topicban, de nem találtam választ (persze lehet, hogy csak a megfelelő kifejezést nem sikerült beírjam
)
Szóval az alaplapra integrált hangkártyát használom és ahogy a kurzort mozgatom, folyamatosan ciripelteti a hangszórót. Nem hangos, de arra pont elég, hogy idegesítsen.
Van erre megoldás, vagy vegyek valami külső hangkártyát?Az is fura, hogy ha lenyomom a gépet szundiba, előtte még sistereg egy jó nagyot a hangszóró, de ha úgy veszem, hogy ez nem hiba, hanem tulajdonság, még kezelhető.
(ASUS M5A97 LE R2.0)
[ Szerkesztve ]
-
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = - #3049 üzenetére
Jó újra látni Egyszemöldökű!
Nem kell semmit csinálni, átvált majd mikor felkapcsolja az órajelet, vagy másképp mondva kikapcsol az energiatakarékosság. -
tomeek1
csendes tag
ohhh most csak lefuttattam 2 tesztet és a performanc tesztelő az eddigi 6700 helyett 7300at adott a 3dmark11 gamer tesztje pedig 6800 emelkedett.elég tetszetős különbségek lettek,pedig csak 4.000Mhz re húztam.....
-
tomeek1
csendes tag
válasz
tomeek1 #3045 üzenetére
melyiket kell állítanom?
cpu manual voltage
cpu/nb manual voltage
cpu vdda voltage
dram voltage
nb voltage
nb ht voltage
nb 1.0v voltage
meg valami voltage mégjelenleg minden gyári értéken van.
nem csak az lenne a kérdés , hogy melyiket hanem az is , hogy menyivel kell neki többet adnom.
lassan talán tényleg sikerülni fogNagyon szépen köszönöm a kitartó segítséget
-
-
tomeek1
csendes tag
válasz
vakond5 #3042 üzenetére
Nagyon köszönöm.
Hát elkezdtem játékokat indítgatni megterhelni egy kicsit a rendszert és meg is lett a végeredménye.....
egyszer csak jött egy kék képernyő rajta azzal a szöveggel a windows(win 8.1 64 bit hun)hibát talált és nem müködött megfelelően ezért leáll.majd miután kiírta automatikusan újra indította magát.Aztán folyamatosan elkezdte ezt ahogy feláll a rendszer már dobja is a hiba üzenetet , hogy nem müködik ideálisan és már nyomja is ki magát.(hozzátenném ez elött soha nem találkoztam ilyennel pedíg már megvan a gép egy 2 hónapja és sokat is használom)
Most levettem csak 20.0 ra így kereken 4.000mhz fut és most jó.
nem indul újra nem csinál semmit se sőt talán még egy fél fokkal gyorsabb is mint amilyen idáig volt.
Igen ám de valahol olyan értékeket is láttam ettől a procitól , hogy 4.8 ra húzták meg stb és ott nem írták , hogy újra indult volna a gépe vagy bármi ilyesmi.
Most azon gondolkodom , hogy a gépem egyetlen gyenge pontja az a táp.
egy elég gagyi 500w táp van most benne ami újonnan is 6.500ft volt asszem ezzel elárultam mindent.
Lehetséges , hogy ezért írta ki ezt vagy esetleg pontosabban kéne beállítani a biost és akkor nem lenne baja?
Köszönöm a segítséget !!!! -
vakond5
őstag
válasz
tomeek1 #3040 üzenetére
Mindaddig, míg nem tapasztalsz instabilitást, semmi probléma nincs. Azért látja a rendszer is (pl. feladatkezelő) helyesen a 4100-at, mert az FSB-t hagytad alapon. Ha nem hagyod, akkor is az alap, 200-as értékkel fog számolni a rendszer.
Teljesítménynövekedésről: érzed hogy gyorsult a rendszer? Reszponzívabbnak kell lennie az órajel emelésének hatására. Esetleg próbálj még emelni a szorzón, ha van kedved játszogatni a dolgokkal, viszont feszültséget is kellhet majd emelni, máskülönben nem fog stabilan működni.Nyugodtan kérdezz, szívesen segítünk!
-
tomeek1
csendes tag
Szerintetek ez így jó?Semmi mást nem írtam át csak a cpu ratiot írtam át 20.5 re és így jött ki a 4.1ghz
Az a baj , hogy ahogy itt jó pár oldallal ez elött fel volt tüntetve egy teljes beálítás ugyan úgy be is állítottam a biost de valamiért nem tetszett neki.Konkrétan el se akart indulni a gép.
Most át írtam erre és így hibátlanul működik de ezen kivűl mindent a gyári beállításon hagytam.A rendszer is azt mondja , hogy látja , hogy 4.1 lett.szóval így hagyhatom évekig és valós teljesítmény növekedést fogok tapasztalni?
Köszönöm , minden segítség jól jön , mert nagyon kezdő vagyok a tuning terén és nem szeretnék butaságokat csinálni.......
kb 4 fokkal lett melegebb a proci átlag hőmérséklete így asztali használatnál most már 30 fok ha nyúzom a gépet és valami hosszú ideje megy ultra grafikán akkor max 45 fokot ért el idáig. -
tomeek1
csendes tag
Rendben!
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat , akkor nyugodt szível felhúzom a fenn említett képekkel mellékelt állapotra 4.100mhz-re.Remélem megbírkózik majd vele a proc hűtöm (coolin master hyper 212 2 12cm ventilátorral)
Még egyszer köszönöm. -
tomeek1
csendes tag
Heló!
nekem is egy nagyon hasonló szettem van.
Ha használom az általad említett bios beállításokat , akkor azzal elveszik a gyári garancia?vagy ehhez nincsen köze?illetve elég a biosban ezeket beállítani és az amd overban nem kell álitgatnom semmit se?válaszodat előre is köszönöm. -
vakond5
őstag
válasz
Lacielvtárs #3029 üzenetére
-
-
pipo112
őstag
biztos igazad van főleg hogy egy saját tapasztalattal rendelkező ember véleményét tapasztalatait hoztad én csak az olvasott véleményekre meg tesztekre tudok hagyatkozni de ott ezek a komolyabb kompaktok elég jól szoktak szerepelni
bár én elégedett vagyok a macho120-al 4,4 ghz-t kellemesen hvössen tart 2 ventivel idle max 6 fokkal több mint szoba hő ibt és társai max 63-64C
[ Szerkesztve ]
-
"Itt tökéletesen az ellenkezőjét állítják mindennek amit mondtál."
Idézhetted volna, h hol, mit... ezen a fórumon is írhatnak baromságot, attól hogy külföldi...
Nem, a kolléga jól mondta. Az a kupakhő és a maghő. A maghő számított érték, ezt írják ott is, ha valaki ott máshogy írta, akkor sajna téved. AMD oldalán olvasd el, nem linkelem többször. Hűtsed vízzel vagy levegővel, esetleg olajjal. Ezek az elterjedtebb hűtések vannak, kedved és pénztárcád szerint lehet befektetni. Kaptál választ.
"Ezért is tartom furcsának ezt a kupakhőmérsékletet mivel amikor a "kupak" 75 fokon jár, a magok csak 50 -en" Furcsa vagy sem, ez van. Mert a maghő egy számított érték, ott nincs szenzor. És nem °C skála.
Egy közepes lapban, erős tuninggal normálisak a hőfokok amúgy, nem értem hol a baj?
"De az hogy lehet hogy a "kupakho" sok ember szerint alaplap fuggo, meg hogy az alaplap meri?" Mert alaplaptól, biostól függően táplálják a cuccot, tehát máshogy fűtik... ASRock fűtötte régi biossal a procikat, arról volt sok szöveg az FX topikban.
pipo112: "egy crosair h100i simán elvinné neki max 60-65 kupakkal az egy elég komoly kompakt vizes cucc sokan szeretik" MiklóSasss több Corsair egybevizet próbált, 5 GHz felé mind elvérzett, hangos lett, szürcsögött, sorban cserélgette gariban... Majd eladta. A Silver Arrow (kb. mint a Noctua) szintjét hozta, hangosabban. Ezekben kevés a folyadék, hangos a venti. Átlag usernek és kis tuningnak jó, főleg ahol fontos a házból a hő kivezetése, de komoly tuningnál behidalnak... Keress rá, vagy kérdezd meg személyesen, folyamatosan küzdött velük.
Lacielvtars: jah, hosszú nap után hamar elszalad velem a ló, nem akarok én senkit megbántani, de néha beszólok... evvan.
[ Szerkesztve ]
-
pipo112
őstag
válasz
Lacielvtárs #3024 üzenetére
igen ezt szokták is mondani a régebbi egybe vizes cuccok nem a legjobbak és ugyan azt vagy kevesebbet tudnak mint a velük egy árban lévő lég hűtések pl h50 vagy h60-ról olvastam hogy igen gagyin sikerültek áruk pedig igen magas , h80-ra már írtak jókat de még azt is játékvíz néven szokták emlegetni nagy oc-sek h100-100i vagy azúj h110i-t már szokták ajánlani komolyabb oc-ra és a vélemények se rosszak róluk
bár minden relatív valaki a légre valaki vízre esküszik
de ha egyszer lesz ennyi zsetonom biztos ki fogok próbálni egy ilyen komolyabb kompakt vizet pl h100i vagy 110-et -
vakond5
őstag
válasz
Lacielvtárs #3024 üzenetére
Ez a kedvencem...
Kompakt vizekre azért húzza valaki a száját, merthogy ugyanazt tudja, mint a komolyabb léghűtők. Teljesítményileg lehet hogy hasonlóak, csak épp nem mindegy, hogy mekkora cucc van a procin; egy kis blokk, vagy egy istentelen borda. Ráadásul légáramlás szempontjából nagyon nem mindegy a téma. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
pipo112 #3023 üzenetére
hát nem tudom, nekem az volt a bajom hogy amikor beüzemeltem egy iylet amit te is írtál, csak nem h100 volt hanem h80 vagy h50, már nem emlékszem, ugyanazokat a hőfokokat kaptam mint a jelenlegi léghűtővel
bár most már jól szellőzik a házam és gondolom ez is jelent azért valamit -
pipo112
őstag
válasz
Lacielvtárs #3022 üzenetére
egy crosair h100i simán elvinné neki max 60-65 kupakkal az egy elég komoly kompakt vizes cucc sokan szeretik (láttam véleményeket meg képeket is hogy mit tud ,nem rossz )
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
pipo112 #3021 üzenetére
ebben igazad van, ekkora tuningnál már viz kellene neki, úgy lenne a biztos, mert ha nincs elég jól hűtve akkor hibázhat a proci, nem beszélve arról hogy meg is sülhet...
szerintem...
bár ezen véleményem az itt olvasottakra alapozom....
de nem a 25-30 ezres vizegybe cuccokrauniversalis cuccokra alapoz ha vízhűtést választanál, én anno próbáltam, egy jobb léghűtő veri az ilyen "olcsó" viz hűtést... (a hangjáról nem is beszélve, alapból cserélni kell a gyári ventiket)
ez csak egy tipp...
majd mások írnak róla akik jártasabbak a témában[ Szerkesztve ]
-
pipo112
őstag
hali amit linkeltél abban ezt tökéletesen elmagyarázzák a mag hő nem fizikai celsiusban mért hőmérséklet ,hanem a szenzor az szerint méri hogy mennyire aktívak a magok ez alapján számol ki egy értéket és írja ki .
ebből adódóan van eltérés a kupak és a mag hő között azt hogy kupakod ilyen magas az alaplapi szenzor hibája is lehet mert (picit félre mér ) mert viszont a kupak hő szenzora az alaplapon van
de próbáld meg lézeres hőmérővel csekkolni hogy az mit mutatSzerk : a noctua egy igen jó hűtő de ilyen ghz-en járatva már inkább vizet szoktak használni mert pl egy phanteks is max 2-3 fokkal vinné lejjebb a hőfokot
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
ez mondjuk nálam is így van
a kupakhő és a mag hő között szinte mindig van vagy 15-20 fok eltérés, terhelésnél is minimum 10-15 fok eltérés van
azért fura mert amikor "hideg" a cucc akkor meg azt írja hogy 26 fok a kupak hő és a proci magok meg 6-9 fok között, ami azért is irreális mert a szoba meg 2 fokos....
ki érti ezt....szerk: arról nem is beszélve ha fenn van a gépen az asus progi, és eléri a kupakhő a kritikus hőmérséklet
jelen esetemben mondjuk 65 fokra van állítva akkor amikor a kupakhő éri el a 65 fokot, már figyelmeztet a progi
ezért gondolom hogy a kupakhő a mérvadó és nem a maghő....
de részemről ezek csak találgatások....
én sok ventivel 60 fok körül tartom a kupakhőt az fx-emen[ Szerkesztve ]
-
sYs
tag
válasz
vakond5 #3012 üzenetére
Egyébként teljesen biztos ez hogy a kupakot méri? Legtöbb helyen azt állítják hogy ez a sensor az alaplapon van, hogy tudná az a cpu kupjának a hőmérsékletét mérni?
Ezért is tartom furcsának ezt a kupakhőmérsékletet mivel amikor a "kupak" 75 fokon jár, a magok csak 50 -en, ami elvileg már helyesen mért celsiusnak megfelelő érték, hogy lehetséges hogy a kupak, ami érintkezik a hűtővel melegebb mint a mag ahol elvileg a hő képződik?
Nekem reálisabbnak tűnik az hogy ez egy alaplapon mért értek (socket alatt, körül valahol) és azért ennyivel melegebb mivel az nincs közvetlen hűtve.
[ Szerkesztve ]
-
vakond5
őstag
Próbáltam kicsit helyretenni a gondolataidat, ennyi. Melegedés többminden miatt is lehet. Eleve olyan a chip, gyenge a hűtő, rák a paszta. Visszatérve a maghőre: azt valóban kifelejtettem, hogy magasabb értékeknél kezd hasonlítani a valósághoz, de lényegében irreleváns, mivel ha már a magokra is mondjuk 60+-t ír, a kupak bőven 70 felett járhat...
-
vakond5
őstag
Kicsit helytelen, mert a socket maga a processzorfoglalat. Amire a szoftver gondol, az a proci kupakhője. Másik dolog, hogy 596x kitárgyaltuk már a topicban, hogy a maghőfokok nem Celsius értékek, hanem más skálán mozognak, ergo mindig a kupakot kell figyelni. Valamint azt is kitárgyaltuk már, pont az elmúlt hétvégén, hogy a Prime csak a hűtésed tesztelésére való, azokra az értékekre nem érdemes adni, mert akkora és olyan terhelést való életben sose fog kapni a rendszer.
-
sYs
tag
Üdv,
Afelől érdeklődnek, hogy van-e valami lehetőség a socket hőmérséklet csökkentésére? 4.7GHzen járok egy FX-8320-al, Noctua NH-D14el és amíg a maghómérsékleteim teljesen jók, addig a socket felmegy 70-75 fokra prime vagy ibt alatt. Tehát a socket több mint 20 fokkal magasabb mint a maghőmérséklet. Ez normális egyáltalán?
Van esetleg valami jól bevált praktika, hogy hogyan lehetne hűteni a socketet? Nézegettem, hogy a házamba, hogy tudnék úgy becsempészni egy ventilátort hogy a socketet fújja, de nem igazán találtam rá kézenfekvő megoldás.
Kösz előre is!
-
benikeee
tag
Oksa. Köszi.
-
benikeee
tag
Hali.
Segítenétek pls , hogy, hogy kell bios-t frissíteni mert nem nagyon vágom?!
Asus m5a97 evor2.0 alaplapom van.
Előre is köszi.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ukrajnai háború
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- 32GB (2x16GB) Kingston Fury Beast Black DDR4-3200MHz CL16 XMP2.0 RAM KIT
- MSI B550-A PRO - garanciával
- Kingston FURY 16GB (2x8GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black - sok garanciával
- Eladó Gigabyte EP35-DS4 - Q9450 12M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz FSB - 8 Gb DDR2 800 Mhz
- ASUS PRIME A520M-A II/CSM - felbontott, nem használt, garis