- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fekete Fény
tag
Na igen de hüttőm nem bírná!!!Ai boster méri aproci hőmérsékletét és cpu fant is.Na meg a nemoriát is természetesen.Ha auto módba akarod húzni továbra is szerezbe izom proci hűttőt. Kezd el állitani a progin bellűl addig míg tuddod majd ugyan azokat a beállításokat csináld meg bioson bellűl.(természetesen ezen a szinten már manuálisan kell állítanod a dolgokat)Van olya ismerősöm akinek jó hűttővel az Ai booster 2800ig engedte autó modban.Bár nem hiszem hogy csak ahűttésen múllot de akkoris AUTO MÓDBAN
Neki 800 ddr2 van, de ennyít nem számíthat.Mindenesetre tovább ne húzd csak ha jó hűttőd van. -
Zoli329
addikt
válasz
Fekete Fény #47 üzenetére
Hát ezaz, hogy nem indul nekem se csak kb 2450ig utána csak a progival.
Azt mindenképp javasolnám, hogy a biosba menj be lépj be az advanced/chipset beállításhoz és a CPU<->NB HT Speed-et mindenképp rakd 4x-re és akkor sztem feljebb is fog menni. Próbáld ki -
Fekete Fény
tag
válasz
Fekete Fény #47 üzenetére
Ja igen minden auto módba hagytam.
-
Fekete Fény
tag
Mutatok neked valamit Ai booster 2500 ra auto beálítással siman fut a proci 2600-on ha újra indítod a gépet sajnos a bios kiakad vissza kell venned 2500-ra Viszont ha beléptél az oprendszerbe vissza állítod és megin 2600 fog működni. Ki probáltam és stabilan működött játékok és a progiknál is.Átlagban 58 fokos volt a procim gyári hűttéssel.
ITT AZ EREDMÉNYEIM Benchmarkal pontszám és sebesség terén is kiváló itt akép róla [link]Nem kell állitgatni semmit -
Zoli329
addikt
válasz
Fekete Fény #45 üzenetére
Figyi kipróbálnál valamit?
Érdekelne, nálad hogy reagál a lap.
Bios-al tuning.
Konkrétan nem széttuningolás csak apró tuning:
Cpu frequency: 250mhz
CPU Voltage: 1.3750V
DDR2 Voltage: 2.1V (ez fontos, ez érdekel így megy-e)
Memóriáid rakd 667esre időzítést 1T-re a chipsetbeállításnál meg a 2.-at 4x-esre.
Megnézed nekem?
Előre is thxfontos lenne
-
Fekete Fény
tag
Én a telepitő lemezt használom. És minden megy pöpecűl.A nemóriáddal lehet valami gubanc mert nekem kingstonom van 2x512 667Mhz és alabból dualban kezeli.Szerintem nagyon jó alaplap . Visszatérve szerintem ha nem az első vagy is nemo probléma(nem minden 512 kingsztont lehet egymásmellé rakni nekem is eltér a kettő)akkor rosszul van felrakva a bios ,ragd vissza a régit. Ez az alaplap ha egyszer neked is végre egybelesz dicsőiteni fogod főleg a tuningját.
Még fent leszek egy darabig kiváncsi vagyok mire jutottál.
-
Zoli329
addikt
Én feltettem az nforce drivert természetesen.
A dobozhoz mellékeltek egy hűtőventit, azt te használod valahová? Még nem találtam neki helyet
Wifi-t nem próbáltam, nincs mivel
Egyébként nagyon stabil ezzel a lappal a gépem, semmi fennakadás. Tuningot is jól viszi, bár a bios hagy még némi kívánnivalót magaután. -
P.Robi87
tag
Valaki mondja már meg nekem, hogy új bios-szal miért nem megy dualban a Kingston 5300 DDR2 667 kit 1gb ram... Ocz 5400 DDR 2 667 1 GB dual rammal miért hibázhat a lap? 1-1 db kingston és ocz rammal megy a dual... nem is hibázik... nos, erre mit mondtok ?:S én már szavakat nem találok... fikáznám rendesen a lapot.. de tényleg jó ha normálisan megy (előző hozzászólásomban szerettem volna kifejteni, hogy gyerekcipőben jár még az AM2-es Nforce 590-es lapka, szerintem).. audió marha kajak... főként, hogy szedtem egy újabb drivert, igaz másik alaplapé lenne mégis azzal zsírul megy
Még 1 kérdés... Ti az alaplapi nforce csipszet drivert rakjátok fel vagy az nvidia oldaláról letöltött 590-eshez a 9.35 nforce drivert
[Szerkesztve] -
Zoli329
addikt
válasz
Fekete Fény #38 üzenetére
Jól megy a memória, nem lehet vele gond. 840en 4-4-4-8 1T-vel hibátlan, tuti nem ez a gond.
-
donw3ga
őstag
válasz
Fekete Fény #36 üzenetére
privimet megkaptad?
-
Fekete Fény
tag
Az hogy nem megy bele.Gondolj a régi sd és az utánna jövő ddrbe.Ha a foglalat nem változik csak a sebesség pl 1400 lesz és bele tudom rakni az alaplapba és 1400-ként kezelné annak tudnék örülni.Ma már ddr2 között is van 1100.Ebből indultam ki.Túl nagy különbség nincs köztük ráadásúl valószinűleg tartom csak a 4magos procik fogják kihasználni.Most vettem a gépem nem akarok mindent a semmibe dobni.Én 2év 1.5év múlva csak egy procit és nemoriát szeretnék cserélni(lehetőleg 4magosra)Vidi meg egy jó darabik jó lesz.Az ember hosszú távra próbál tervezni
-
Fekete Fény
tag
Én csak arra vagyok kiváncsi jónak fog e számitani ez az alaplap a ddr3 korszakban? Mert a 4magos proci biztos belemegy, kérdés az miben fog különbözni a ddr3 foglalat mert ha semmibe,lehet hogy egy biosz frissitéssel meglehet oldani hogy belemenjen.Végűlis ha már ennyit kiadta értem és tényleg felsőkategórias(590) ezt még megodhatnák?(Aztán lehet hogy most valami nagy hülyeséget mondtam)Kiváncsi vagyok ki mit gondól?
-
donw3ga
őstag
válasz
Fekete Fény #32 üzenetére
Hang az tényleg nagyon jó, spdif-en keresztül van összekötve egy pio receiverrel DTS engedélyezve és iszonyat, hogy mennyire jól szól.
-
Zoli329
addikt
Azért furcsa a lap, vagyis a bios. Ha 240es fsb fölé megyek és ez esetben a ddr2 feszkót kézileg szeretném állítani (pl 2V-ra) el se indul a gép csak sípol. Ha boosterrel állítom, engedi és utána indul is a gép és frankó is. Átírja a Biost. Belenézek a biosba hozzá sem nyúlok csak save & quit és nem indul csak sípol. Ez tuti bios hiba
-
Fekete Fény
tag
válasz
#12540160 #20 üzenetére
halli
Nem hiszem hiszen nekemis ilyen alaplapom van és simán felraktam a hankártyát 5.1 be szól soundMaxot is kipróbáltam és nagyon jó.Valószinűleg,vagy lekel töltened a progit vagy ki van kapcsolva a biosban.Nekem minden program elindul amit kaptam atelepitő lemezen egyedűl a ai Boosterrel bajlódok de az is elindúl.semmit nem csinálta szinte és nézzétek mekkorát húztam[L]http://kepfeltoltes.hu/view/061011/be_llit_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/L]Valószinűleg függ attól is mikór vettétek mert én 2 hete utánrendeléssel ígyhát friss a telepitőlemezem.
-
Tappi
csendes tag
Robi neked sikerült eliditani a wireless kártya programját? Nekem telepités után kapásbol elszáll ''A program szabálytalan müveletet halytott végre'' szöveggel....
-
Zoli329
addikt
Kis állítgatás után sikerült rábírni az 1T-re is a lapot 850mhz-es memóriasebességgel 4-4-4-8-as időzítéssel. Jó kis lap ez
-
-
P.Robi87
tag
-
Zoli329
addikt
Tegnap szereltem rá a gépem erre az alaplapra. Szerintem nagyon jó. Teljesen stabil lett a gépem. A memóriakezelése mondjuk érdekes a lapnak.
Ezelőtt MSi volt, azzal az 1T minden gond nélkül ment minden esetben, ez a lap viszont érzékenyen reagál olykor az 1T-re. Persze csak tuning esetén.
Memóriáim: 2x1 GB PQI DDR2 667Mhz 5-5-5-15
MSI-ben ment 4-4-4-8-at 1T-vel az ASUS-ban megy 4-4-4-8at de csak 2T-vel. Persze Dual-ban. Ami viszont érdekes, hogy ha a Bios-ban 800mhz-esre állítom a memóriát, akkor is megy rendesen a gép, ezt az MSI-ben képtelenség volt, csak tuninggal lehetett a 800at elérni.
De ami a lényeg. Van a BIOS-ban a DDR2 Voltage menüpont. Ha fixen beállítom pl 2V-ra vagy 2.1V-ra (de mindegy mire), alig enged bármit is tuningolni, egyből 1 hosszú 2 rövid sípolás lesz az eredmény. Ez mit jelent? Mármint ez a hangjelzés. Ha auto-ra teszem simán megy a procim 2.8-on is de fix 2.1-en csak 2.4! Fura. Legújabb BIOS-al is -
Tappi
csendes tag
Hasonlo problémákkal küzdök én is. Zsir uj lap, memoria dualba nem megy, mondjuk enyém nem kingston. Bár a másik két slotot én nem probáltam. Feltettem a legujabb biost is de nem használt.
-
P.Robi87
tag
Végre megkaptam a hét elején az alaplapot.Lővésem sincs, de az előző alaplapnál Kington ramok mentek rendesen dual ch-ben, most mikor indulna a gép és kiírja, award boot black-ot és Bios Rom checksum error, de ha 2. dual ch foglalatba át teszem a memókat ott egyből elindul, de hibázik a ram.. :S Ocz memóriákkal is hibázik az alaplap a memtest86 1.65 verziójában... valakinek valami tippje nincs?
-
törölt tag
Hali. Ennél a lapnál az alaplapi hangkártya csak 64 bites xp-vel müködik. Én is megszivtam, de felraktam ezt. De ezzel az xp-vel meg nem müködik a nyomtatom + nem ismeri fel a telefonomat + audiograbber.Nem találtam még hozzályuk 64 bites progit. Amugy fasza a lap, nekem bejött.
-
P.Robi87
tag
KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉG NYÚJTÁSOTOKAT/HOZZÁSZÓLÁSOTOKAT
-
P.Robi87
tag
Megközelítettem az általam ismert összes módon a problémát! Arra jutottam, lehet, hogy a deskának + a cpunak valamilyen szinten ''game over''...(kb. 2 hét) múlva várhatjátok a végkifejletet...De azért közben majd benézek ide is
Hang driver probléma miatt...
-
P.Robi87
tag
Van még 1 dolog min fent akadtam, hogy lehet az hogy az ADI 1988b 8 csatornás csipnél Windows XP Prof. 32 bites alatt szar a hivatalos driver?
Ahoz tudnám hasonlítani mintha 1 ocska hang csip lenne ami néha elhalkul és gémek alatt a hardveres gyorsítás nem aktíválható :|
-
discovery
csendes tag
Azért szerintem még nincs minden veszve.
Elöször is ved ki a bios elmét, majd ted át a cmos cler jumpert 10s-ra a törlés pozicioba.
Elem visza. Ha még mindig nem indul, de legaláb a biosba betudsz lépni akkor az instal lemezen van egy biztonsági bios file, amit ha a cd-röl butolsz akkor automatikusan beéget a lapba. Olvasd át a kézikönyv idevonatkozo részét, Legaláb is az M2N-E-nél. -
P.Robi87
tag
KÖSSZ! Ez kb. úgy hangzott, hogy ennek se kéne Pc
Hidd el, ha kilehet cseréltetni szívesen megtenném egy MSI lapra... de gondolom a lehetőségeim nemfogják engedni az üzlettel szemben, hogy csak így másik példányt kérjek...''Ezek a hardverek olyanok, mint a nők, se velük, se nélkülük nem megy'' -
P.Robi87
tag
Gondolom garival csere lesz, amúgy semmi féleképpen nem mondtam volna, mert az már felhasználói hibahatárba tartozik... de lehet az volt a baj, hogy a biosban lévő flash menűpontból csináltam meg
de utána még pár napig jó volt :|
Lehet kerítek valakit akinél flashelhetném a biost... cd-jén lévő gyári tartalmat visszaírni.. akkor tuti menne sztem... vagy ne is próbálkozzak, mert lehet nagyobb galibát okozhatnék? -
cortez25
senior tag
ezekszerint bios flash után adta meg magát a dolog?
Az teljesen mindegy mikor kezdted, a Bios frissítés nem annak a fügvénye. Sajna valszeg rosszul írta felül a biost, kérdés, hogy felül lehet-e írni eprom égetővel.Vagy kuka
vagy próbáld meg gariztatni, de erről ne beszélj mert az nem tartozik bele a gari körbe, hogy el-Flasheled a biost.
[Szerkesztve] -
P.Robi87
tag
-
P.Robi87
tag
Ez egy 3500+-os cpu... amit simán elvitt eddig és mellette egy 7600 gt volt, és zökkenő mentesen is ment vasárnapig....
-
P.Robi87
tag
discovery, figy a frász se tudja, mert nem nézegettem igazán a biost... meg most a régi gépről netelek...
-
P.Robi87
tag
Kérlek alásan, a tápegységem Chieftec 400W tápegység 12cm ventillátor 24pin....
-
P.Robi87
tag
Új fejlemény... ha kiveszem a procit megy a lap és nem áll le, közben a ventik is mennek... nem lehetséges, hogy az új bios tartalom beadta volna a kulcsot ?
-
P.Robi87
tag
Hellosztok.Gondoltam meg kérdem a fent emlitett lapnál miért lehet az, hogy bekapcsolom és felpörögnek a ventik és le is áll azonnal, de azt a figyelmetekbe venném hogy ez már csere lap!Az első ilyen példányom el se indult nálam, mert ramokat nem akarta ramokat rendesen elkezelni (OCZ DDR2 667Mhz-eseket)... Szerintetek mi okozhatta azt hogy 2 hétig rendesen ment a gép, ezekután már meg se akar nyíkkani??????
''Én meglátásaim szerint ebből hótziher megint alaplap csere lesz''
VALAKI HOMÁLYOSÍTSON FEL, HOGY A FENÉBE ADHAT EL AZ ASUS ILYEN GYENGE LAPOT???????????????????????????????
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest