- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
mester1102
tag
Sziasztok, tud valaki segíteni!
Windows 7-ről történő frissítés után lehetetlen vissza állítani az eredeti 7-esre, mert 10 nap elmúlt a frissítés után.
Esetleg szeretnék erre a problémára valami megoldást, hogy ne keljen újra telepíteni az egész rendszert, mert nincs mire visszamenteni az adatokat.
Bármilyen megoldás érdekel. Ha nehéz akkor is!
(Amiért visszaállítanám az konkrétan az az előző generációs hangkártya (AMD FX szériából) levő inkompatibilitás és senki sem segít, ha a gyártótól kérdezek. A leírás alapján támogatja a Windows 10-et a hangkártya és ezzel le is van fújva, pedig a hang vezérlőpult nem működik és nincs frissített verzió, pedig a dobozra is rá van írva, hogy kompatíbilitis 10-zel. A hangkártya gyártói ROG hangvezérlőpult Windows 7-en működött és tökéletesen volt is hang az 5.1-es hangszettel, de 10-en se vezérlőpanel -csak a beépített 10-es van, ami totál átláthatatlan- sincs és semmilyen hang sincs, pedig minden jól lett bekötve.
Csak 2.1-gyel működne, de azzal már nem foglalkozom...
Konkrétan 7-nél megkérdezte minden egyes jack-nél, hogy melyik hang (első- hátsó- középső, itt pedig semmit. Erre keresnék megoldást vagy ha valaki ért hozzá, akkor valami buherával visszaállítani a régi Windows 7-et, mert nem szeretném újratelepíteni, mert nincsen mire menteni az adatokat sajnos.)
Köszönöm előre is!
-
Adler
aktív tag
válasz
deridani #187 üzenetére
Szia! Szerintem azok a ventillátorok csatlakozói amiből összesen az alaplapra 8 db-ot lehet csatlakoztatni. Amúgy a CPU-nak is 4 pines a csatija. Ez mind benne van a hozzáadott User's manual-ban.
Csak akkor kell plusz áram a procinak ha nem bírja a szimpla ATX-es csati. Nem kötelező.
-
zozo95
csendes tag
Üdvözletem uraknak!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy nem régiben hozzájutottam egy ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z alaplaphoz és egy olyan problémám volna hogy win10-en a hardver biztos eltávolitása és adathordozó kiadása fül alatt megjelenik a belső satás HDD-m és leválasztható mint pl: egy pendrive
biosban így nézneki ki a sata beállításaim:
Hogy érdemes egyáltalán beállítani rendszerem egy ssd-ről a másik meghajtó ami leválasztható az pedig filmeknek játékoknak van, előre is köszi! -
Darkylmx
tag
válasz
penzesattila #183 üzenetére
Tápot, procit, meg minden cserélhető dolgot kizártál már?
-
penzesattila
újonc
Van egy formula-z lapom, minden világít viszont bekapcsoláskor ventik beindulnak és nagyából egyből lekapcsol. Továbbra is minden világít, és újra már nem lehet bekapcsolni áram le és megint ugyan ez. Ha kiveszegetem a dolgokat akkor a leállási idő megnő, de idővel visszatér a szinte azonnali leálláshoz. Gondoltam már mindenre lehet, zárlat lehet bios de nem tudom mi. Ha valaki visszatér a topcba és van ötlete, szivesen venném.
-
morfeusz1
csendes tag
Asus raidr 240 gb pcei ssd akar lenni
-
morfeusz1
csendes tag
Sziasztok ! Segitséget kérnék töletek Asus croshair v formula-z alaplapba szeretnék egy Asus raise 240gb sad teni de az alaplap sehogyansemm ismeri fel az ssd t,ha tudtok segitsetek mit kelene beálitanom az alaplapon köszi elöre is. Tibi
-
kos87
csendes tag
Sziasztok ramok beállításával kapcsolatosan kéne egy kis segítség mert szerintem nem annyin ketyegnek amennyit tud az alaplap hol/hogy tudnám beállítani elmondaná valaki szájbarágósan?
Alaplap:ASUS Crosshair V Formula AM3+
memóriaingston Hyperx KHX24C11T3K2/16g
-
Majkel27
csendes tag
Köszönöm a választ Adler!
Azóta kipróbáltam Win10-zel és sajnos nem vált be. Sok probléma volt vele ezért visszaváltottam win 7 re. Az Oprendszer váltásnál (7-ről 10-re) pont volt egy SSD és egy VGA cserém és kiderült utólag, hogy a VGA driver miatt volt annyi bajom, szóval most win 7-tel ugyan úgy voltak problémák. Szerencsére már megoldottam azóta, viszont egyelőre marad a jó öreg win7
Üdv,
Majkel
-
Majkel27
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy van-e aki próbálkozott Windows 10-zel már? Mik a tapasztalatok. Köszi!
Egyébként évek óta ilyen lap dübörög a gépembe, iszonyatosan meg vagyok vele elégedve, van hozzá a 8350 meg egy Mine 2-es hűtő, úgyhogy elkezdtem tuningolni amit csak lehet, mert eddig minden gyárin volt. Azt kell mondjam nagyon hibátlan tuning alapanyag, bármit lehet vele és nem rinyál hogy melegedne stb... Kis OC-vel ismét elleszek egy pár évig mielőtt váltanék
-
Madai95
tag
Sziasztok , Segitségét fordulnék hozzátok
Asus Crosshair V Formula-Z alaplapom van
proci:amd fx8320
ram : 2x4 gb corsair vengeance cl9 1600mhz
videókártya: sapphire r9 270x 4gb
táp:xfx 750w pro
hdd1:wd green 1 tb sata 2
hdd2: toshiba 1tb sata 3
ssd1: hyperx fury 120gba konfig tökéletesen működött mig be nem szereltem az ssd-t ,azóta a hd_led folyamatosan sárgán világit de nem indul se a start gombra se semmire
amit eddig próbáltam:
-Videó kártya nélkül inditani
-egy rammal inditani,ram nélkül inditani,végig próbáltam az összes ram foglalatot minden lehetséges variációban
-minden kábelt kihúztam és vissza dugtam
-minden sata kábelt kihúztam és próbáltam inditani
-próbáltam másik tápegységgel
-végig próbáltam a videókártyát az összes pci-e slotban
-végig próbáltam minden itthon lévő sata kábelem
-minden alkatrészt kiszedtem a gépből (bios elem , ramok , hhd-k,ssd,proci,alaplapi speaker,tápcsatik) majd hagytam őket 12 órát "pihenni"
-átpakoltam a konfigot egy gigabyte 990fxa ud3 lapba , bootolt , minden tökéletesen működött löktem egy windowst az ssd re az is tökéletesen hibanélkül működött(minden műveletet steril orvosi gumikesztyűben , műtéti szájmaszkban ,és földelő csuklópánttal csináltam)
-
Adler
aktív tag
Sziasztok!
Aki felteszi a Windows 10-t a gépére akkor az audio driver-nél ne a win10-est rakja fel hanem a win 8.1-es és a 7023 végű verziót. Nálam csak az ment fel, a legújabb win10 nem akart.
-
apoca22
csendes tag
Üdv mindenki
Néha előfordul hogy kimerevedik a gépem a Q-code 40 (leírásban nem találtam)
nyomok egy resetet aztán Q-code FFáramtalanítom aztán beindul
Valaki tapasztalt már hasonlót ? illetve mit jelent a 40-es kódGépem: Asus Crosshair V Formula-Z
AMD FX8150
Corsair Vengeance 2x4GB
És egy Ati sapphire radeon hd6950 2gbWindows 8.1 64bit
Válaszokat előre is köszönöm
-
illuzion
csendes tag
HY ALL
Segitségeteket szeretném kérni.
Adott egy Asus Crosshair V formula-z alaplap egy Amd FX 8120 procival. ( 64 bit es vista rendszerrel)
Van hozzá 4x4 patriot 1866 cl9-es memoria. Sajnos a 16 GB bol csak 8GB lát a bios.Ugyanakkor a op rendszerem ( AIDA is )
látja mind a 16 GB-t.Használni viszont csak 8GB hajlando......
Ugy gondolom valami beállitási gondom lehet,de sajna nem jövök rá.....
A modulok biztos jok mert az elözö alaplapomban (ezzel a procival ) látta mind a 16 GB,és használta is.
Aki tud kérem segitsen !!!!Illuzion
-
illuzion
csendes tag
válasz
torrentmen #168 üzenetére
Köszi akkor onnan töltöm..........
-
torrentmen
csendes tag
-
illuzion
csendes tag
HY ALL
Egy asus crosshair v formula-z hez keresek hálozati kártya progit.( jelenleg ez van fenn Intel(R) 82583V Gigabit Network Connection )
Olvasgattam a forumon és felmentem az Intel oldalra,de nem találtan a nekem megfelelöt.
Azaza nem tudom melyiket is kellene letölteni.
Ha valaki segitene elöre is köszönöm.Illuzion
-
torrentmen
csendes tag
Üdv!
Véleményetek szerint az alábbi RAM KIT-ek valamelyike elmenne gond nélkül az alábbi konfiggal?
RAM Kit:
(Ebből 2 Kit)
CORSAIR 8GB Dominator Platinum DDR3 1866Mhz CL9 KIT CMD8GX3M2A1866C9vagy
(Ebből 1 Kit)
CORSAIR 16GB Vengeance Pro DDR3 2133MHz CL9 KIT CMY16GX3M4A2133C9RKonfig: ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z egy AMD FX-8150-el (BIOS verzió 2101, a jelenleg elérhető legfrissebb)
-
Adler
aktív tag
válasz
baritz1995 #164 üzenetére
Szia!
Intel oldaláról próbáld meg leszedni a megfelelő drivert, és nézd meg azzal. Nálam a driver CD-n lévő driverrel csak gondom volt.
Az operációs rendszer mi? ha Win 8.1 akkor elég a windows drivere is!
-
baritz1995
tag
Hello van egy asus crosshair v formula lapom de miutan telepitem a drivereket nem enged csatlakozni az otthoni halozathoz illetve, nem allitja be az időt, netre felmegy de letolteni nem tudok, nem ertem mi a baj vele, ha valaki tud kerem segitsen
-
B@B
csendes tag
Üdv!
Nekem is ilyen alaplapom van, de van egy kis problémám. Nemrég vettem a géphez egy Genius mikrofont (sima 2 ezer forintos talapzatos miki), de egyszerűen nem tudok vele hangot bevinni. Már telepítettem-frissítettem a legfrissebb verzióra a realtek hd hangkezelőt, körbenéztem a beállításokban, a vezérlőpultban hogy nincs-e elnémítva, de nincs. (És persze a mikrofon jó portba van dugva) A hangkezelő szerint csatlakoztatva van és tökéletesen működik. Tanácstalan vagyok....valakinek valami ötlet?
(A hangkezelő beállításainál AC97 van bepipálva HD helyett, a biosban az Asus Azalia-nál szintén AC97. Ezeket már megpróbáltam megfordítgatni egyiket-másikat, egyszerre, de semmi.)
(Config, ha az segít: a lap adott, 8 gb Corsair Vengeance RED DDR3 1866Mhz, AMD FX-6300 Black Edition proci, 500 Gb Sata III Toshiba HDD, R7 260x GDDR5 2GB OC Windforce vga, ATX Power Supply 600W táp, és a ház egy sima régi fekete vacak.)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
cbalazs01
csendes tag
Sziasztok !
Segitséget szeretnék kérni, vettem egy ilyen alaplapot. És hozzá a következő processzort:
OctalCore AMD FX-8320, 3700 MHz (18.5 x 200).Az a lényeg, hogy ez egy tunning alaplap. És a procit egy Corsair H100i vel hütöm. Szoval egy kicsit fel szeretném húzogatni az órajelét addig amig fagyásmentes lessz.
Ha valaki így használja az alaplapot és tudna segiteni az értékek - ben, hogy mit hogy kell belőni megköszönném.
Előre is köszönöm.
-
czanki90
csendes tag
Szép estét!
Az lenne a kérdésem hogy mikor beléptem a BIOS-ba azt írta hogy 1333MHz-n megy a memória ez kicsit lesújtott ezért át állítottam 2133MHz-ra és nyomom az F10-et, újraindul kb 2 másodpercre levette az áramot azután indult és csipogott hogy memória hiba (mondom fasza). Aztán 2- újraindítás meg a rendszer helyreállító vissza hozat!
Utána megint BIOS 1333MHz újra, A jobb felső sarok EXIT klikk van valami olyan hogy ASUS... nemtom, ott találtam 3 opciót valami eco, normal (ezen volt) , 3. valami túlhajtás át állítottam az utóbbira!
Save & restart mostmár azt írta hogy CPU:4267MHz, Memória: 1680MHz gondolom ez valami enyhe túlhajtás lehet de miért csak 1680MHz
Mit csináltam rosszul?
Hogy lehet jobban feljebb húzni, és a Memóriát 2133MHz-ra állítani?AMD FX-8350 4.0 processzor
Asus Crosshair V Formula-Z alaplap
Corsair 2x8GB DDR3 2133MHz CMY16GX3M2A2133C11R memória
Samsung 250GB EVO MZ-7TE250BW SSD meghajtó
Sapphire 7970 3GB DDR5 Vapor-X 11197-12-40G videokártya
Thermaltake SMART SP-750MPCBEU 750W
Western Digital 1TB 64MB SATA-III WD1002FAEX merevlemezElőre is köszönöm.
-
Aszi10
tag
Üdv.!
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy az utorrent nálam is ellenőrzéssel kezd néha...sokszor eldobja magát a program... mivel orvosolható ez a probléma? -
-
irhejja
tag
Sziasztok!
Van nekem is egy ASUS Crosshair V Formula-Z és a driverekkel kapcsolatban érdeklődnék... honnan érdemes leszedni őket, ASUS oldal, vagy pl. AMD (chipset), Realtek (Audio), Intel (LAN), stb.
Illetve ha újrahúznám a gépet, milyen sorrendben érdemes a drivereket telepíteni?
-
Olipapa
tag
Sziasztok! Most vettem egy ilyen lapot. És az lenne a kérdésem, hogy van az alaplapon egy 4pines molex csatlakozó. Gondolom az valami extra energia forrás a VGA-nak. Azt kell csatlakoztatni? Vagy egyáltalán milyen esetben kell? Egy R9 280X-et fogok használni benne. (CPU: FX-8350)
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Nazgul96
csendes tag
Sziasztok
B2 es hiba code miatt leáll az alaplapom mit csináljak...
Asus Crosshair V formula z
Előre is köszönöm a válaszokat... -
lackkkka
újonc
Sziasztok,volna egy kérdésem a hozzáértőkhöz,van egy asus crosshair formula v-öm ki kellett szednem az alaplapot hűtő csere miatt és az istenér nem akar elindulni,az alaplap kap áramot a proci megy,a ram nem akar működni 3-félével is ki lett próbálva a régivel se volt gond előtte a ddr piros lámpa folyamatosan világít valami ötlet?
-
dantambt
tag
Sziasztok valaki tudna nekem küldeni VformulaZ hez és fx 8350 hez bios beállításról képeket?
-
laca000
őstag
Adott az adatlapomon található konfig.
Bekerült a már meglévő 2x8GB-os memóriák mellé egy harmadik 8GB-os, ugyanolyan modul is.
Miután feláll a rendszer, húzott állapotban nincs sem hang sem net.
Már kaptam többféle tanácsot, okosítást, szeretném kérdezni itt is.3 db memória modullal, valóban elképzelhetetlen a tuning?
16GB rammal vígan "fütyült" a processzor 5 GHZ-en is.
Ha vennék mellé egy 4. ramot is, elképzelhető, hogy minden rendben lesz?
Azt mondják másik topic-ban a hang és net-bug nem múlna el.Még mielőtt valaki kérdezné, a ramok: JÓK.
Köszi.
-
laca000
őstag
A 2x8GB ramom mellé be szeretnék tenni még 1X8GB.
Miután felállt a rendszer, ugyanúgy 16GB-ot lát.
Hogyan tudnám megoldani, hogy mind a 24GB-ot lássa?Oprendszer:
Windows 7 Ultimate 64bitAlaplap:
Asus Crosshair Formula V -
Adler
aktív tag
Sziasztok!
Pár észrevételt leírnék, driverek amik nálam nem működtek normálisan vagy gondjaim voltak vele, így nem is ajánlom másnak se hogy feltegye:
1. ASMEDIA ASM 106x SATA driver 1.3.8.000 verzió és amik utána jöttek ki [link]
2. INTEL network adapter driver 18.2 és 18.3 verziók nem tökéletesek. A 17.4 verziójú driver viszont tökéletes! [link]
3. AMD Chipset Driver V8.973 és V8.981 nem jó.
Az előtte való verzió viszont jó: AMD Chipset Driver V3.0.820.0&3.0.825.0 &3.0.829.0. [link]Ezek a problémák mindig disk műveleteknél jöttek elő. Ilyen program aminél viszont halmozottan jelentkeztek ezek a problémák az utorrent volt. ha nagy állományt szedtem le akkor kifagyott lemez túlterheltséggel. vagy ha másik meghajtót akartam beadni neki akkor sokáig várakozott a lemezre mintha energiatakarékosság miatt a rendszer kikapcsolta volna az adott meghajtót! Nálam ez alapból ki van kapcsolva! Az intel drivernél meg nem tudott kapcsolódni normálisan a szerverekhez, folyamatosan a kis sárga háromszög figyelt a jobb sarokban a programnál.
Ahogy ezeket a drivereket lecseréltem az előzőekre visszaállt a normális működés, azóta nem tapasztaltam ezeket a hibákat.
Ezeket csak azért írom le, hogy másnak ne szúrja el a hétvégéjét a windows újra installálása ezekkel a programokkal.
-
PPeti1986
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne ,hogy nem tudom látja alaplap hálókártyát. Asus oldaláról leszedett drivert nem tudja feltelepíteni. 5let? biosba ki lenne kapcsolva.
-
szente80
aktív tag
én turbo V evo progival sosem húztam a procit,csak biosban pici lépésekben,az az igazi
-
morfeusz1
csendes tag
Sziasztok !! Segitséget kérnék töletekmert Asus AI Suite II ben a Tool TurboV Evo ban az autó tuningot brobáltam mit tud a cucos de a melékelt képet /hibát kapom légyszives valaki segitsen mi a megoldás erre hibára !! Alaplap : Asus Crosshair V Formula Thunderbolt Proci : Amd FX 8150 Memoria : 2x4 gb G Skill Sniper F3-14900CL9-4GBSR Tápegység : Thermaltake evo blue 650 W Procihütő : Thermaltake Frió Ock Köszi tibi
-
laca000
őstag
Ezeket a ramokat (2X8GB) szeretném megvenni a gépbe, szerintetek rendben lenne? a támogatási listán nem találom:
DDR3 1600MHz-s KHX1600C10D3B1/8G
-
r9550
senior tag
válasz
szente80 #127 üzenetére
próbáltad már alacsonyabb órajelen? pl 1600 vagy esetleg memOK! gombbal indítani a gépet? nekem sima formulám van és volt gondom még a kezdetekben bőven vele pl ami még mai napig is megvan az hogy csak nv karikkal tudja behozni a biost mikor radeon-t teszek bele akkor nemtudok belépni biosba vagyis belép csak épp teljesen fekete kép tárul elém
-
szente80
aktív tag
válasz
MiklosSaS #123 üzenetére
Neked milyen ramjaid vannak?Pontosabban egyformák a két márka időzítései?
Itt meg tudod lesni hogy szerepel e a támogatottsági listában.Elég szegényes a lista -
szente80
aktív tag
válasz
MiklosSaS #123 üzenetére
Hát még sehogy sem tudtam megoldani a problémámat,nem kaptam segítséget.
A gép első indításakor a 16Gb-ból csak 8GB-al indul.Amit nem értek hogy a biosban látja mind a 4 dimmben a 4x4Gb memót viszont elindulni csak 8-al indul.Bejön a win ugyan az mint neked,kiírja 16Gb de csak 8 használható.Viszont csinálok egy újraindítást ilyenkor és akkor már 16GB meg van.
Gyanakszom a windows 8-ra hogy az a ludas de nincs most kedvem vissza rakni a 7-et,vagy frissitettem a biost win8 64bit 1703-ra,lehet ezt rakom majd vissza win7 64bit 1703-ra,bár szerintem a kettő méret alapján ugyan az.Vagy marad az egyel ez elötti biosra frissítés,csak attól meg félek mert mit csinálok ha az meg nem indul el mert nem támogatja még az fx-8350-et.Azt nem hiszem hogy a lap nem szereti a Corsair ramokat mert előtte Dominator GT ramjaim voltak és azzal nem volt baj.Csak azóta itt a win8,én arra gyanakszom.Neked mi van fent? -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
szente80 #121 üzenetére
Szia, gondba vagyok a lapomal. A gond az hogy nem ismeri fel a ramokat. Van 2 x 4 mushkin 1600 + 2 x 4 gb corsair. Ezek a ramok a sabertooth lapban tokeletesen mukodnek, ha visszont ebbe a lapba rakom akkor csak 4 gigat lat a BIOS-ban es win-ben pedig 8-at. Barmilyen kombinacioban ez a helyzet.
Kiszedehetem de semmi valtozas, olvastam hogy neked is voltak ram gondjaid. Hogy oldotad meg ? -
szente80
aktív tag
válasz
MiklosSaS #118 üzenetére
Talán az a bizonyos mókus kerék amibe már réges régen bele estem,hogy mindig van mit költeni a gépre,egy pici plusz pénz a vga-ra vagy lapra vagy cpu-ra.Egy 3770K egy ideje már elgondoltat.Persze igazad van sokkal többe kerül egy intel megoldás.Ez csak kíváncsiság.
Tényleg végig jártam az AMD-s lépcsőt és sosem volt semmivel sem bajom,persze lapból csak Asus
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
szente80 #117 üzenetére
A munkam miatt az FX jobb megoldas. Szerintem nem eri meg az i7 meg a hozza valo alaplap. Neked is van egy nagyon jo konfig. Miert szeretnel i7-et ? Nem vagy vele megelegedve ?
(Az 1155-os lapokal nem volt szerencsem, a maximus IV Gene megolt egy 2600K cpu-t, aztan az asrock z77 extreme6 bena volt OC-ban, ventivezerlesbe. Most a sabertooth Z77 megyen vissza gariba holnap mert 3 honap utan megdoglott a hangkartya, es allandoan kikapcsol a gep. 14-15 oraban egyszer kikapcsol. A papon kivul mindent megprobaltam vele, de semmi valtozas. Annak idejen volt Asus m5a97-pro + 6100, az alaplappal nagyon meg voltam elegedve.)
-
szente80
aktív tag
válasz
MiklosSaS #108 üzenetére
Gondolom 5Ghz az nem számít extrém túlhajtásnak lévén hogy 4Ghz az alap órajel.
Attól függ mennyi fesz kell a procinak.
Ez már eléggé extrém.Több mint 2 voltos feszültségnél biztos kéri a 8+4 pint -
laca000
őstag
Ugyanezt akartam kérdezni..
-
MiklosSaS
nagyúr
Ehhez a laphoz kell a 8 pin-es es a4 pin-es csatlakozo ? Csak a 4 pines nem eleg ?
-
morfeusz1
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklödni szeretnék töletek,hogy mindegy e a videókártyát melyk PCIe slotba teszem melette van egy ThunderBord Audió Lan kombó kártya , Vagy milyen sorrendben kellene beszerelnem öket.Köszi
-
szente80
aktív tag
Venned kell hozzá egy ilyen átalakítót
-
ma.ci23
tag
Üdv!
Tudnátok segíteni abban hogy a tápon csak 8pin-es ESP van és hogyan tudnák csinálni még egy 4pin-st is?
A lap amúgy Formula-Z. -
szente80
aktív tag
Biosban AI Overlock tuner D.O.C.P-re
Majd DRAM OC Profilban kikeresed a ramod gyárilag meg csinált profilját ami beállítja magától az órajelet,feszültséget és időzítést is. -
apaka1956
csendes tag
Sziasztok! Kérném ha valaki tudja hogy hogy állítsam be(Kingstone HyperX Beast (T3) - 8GB Kit* (2x4GB) - DDR3 2400MHz CL11 DIMM-t mert csak 1600hz megy, az felett már nem indul, szeretném 2133hz-re állítani 1.65V ra van állítva. Vagy ez nem kompatibilis az ASUS CORSSHAIR V FORMULA LAPPAL?Vagy akkor milyet rakjak bele? Előre is köszi!!
-
apaka1956
csendes tag
Sziasztok! A problémám úgy néz kí, hogy meg oldódott már a 3- vinyot próbáltam a gépen ,de az új vinyo egy 1tb WG tipusu volt de ö sem működött.Már arra gondoltam ,hogy az alaplap a rossz megint. Több gépben ki próbáltuk az új vinyót ott sem működött.Mire valaki meg elmlitete hogy a boltban az eladó hölgy leejtette,a sarkán látszott a benyomódás irány vissza a bolt csere és most egy másik van helyette -és teszi a dolgát
-
Gnagy87
csendes tag
válasz
sz.ricsi94 #91 üzenetére
Nincs mit.
Igazából nincs nagy különbség, pénztárca függő. A Formula-Z az újabb kiadás (drágább). Támogatja a DDR3 2400(O.C.), Win 8 támogatás és fast boot, audio: SupremeFX III van rajta.
Ha részletesen akarod átnézni a különbségeket jobban jársz ha felmész az Asus oldalára [link] és hozzáadod összehasonlító listához a két alaplapot. Látni fogod az eltéréseket. Nyilvánvalóan mindig az újabb az jobb és drágább is. -
Gnagy87
csendes tag
Ha bizonytalan vagy akkor itt van egy asus power supply kalkulátor: [link]
-
Gnagy87
csendes tag
válasz
sz.ricsi94 #88 üzenetére
Szia!
Tökéletesen elég 550 Watt. A gyár minimum 600 Watt tápot javasol, mivel feltételezi aki ilyent vesz az egy HD7970 vagy GTX680 videó kártyát rak bele, netalán kettőt belőle.
Üdv.
-
sz.ricsi94
csendes tag
Sziasztok!
Készülök én is 1ilyen deszkát venni, fx 8320 vagy 8350es procival.
Jelenleg egy AeroCool VP-550es tápom van szerintetek cseréjem le vagy jó lesz ? -
apaka1956
csendes tag
Sziasztok! Kérnék segítséget!!! Asus crosshair lap csere volt ,Nem indult a 8150-s buldozerrel akkor bele raktunk egy másik procit amivel frisítetük a biost utána vissza csere és elindult a gép.Ez egyszer szuper!! Most jött a másik probléma a második vinyotól belassul a gép kb 10 perc mire belép ,de közbe elvégezi a vinyo tesztelést ami 49%-s tehát szar a vinyo . Az elsö az egy 120 SSD na ezzel belép 10 sec alatt .A régi alaplapom asrock fx 990-s volt ott ezek a gondok nem voltak simán müködött.És most tanácstalan vagyok de beleraktam egy másik 160gb -s vinyot annál is ezt csinálja mindegyik satás.Előre is köszönön ha tud valaki okosságot. ÜDV : wéber jános
-
szente80
aktív tag
-
szente80
aktív tag
Sziasztok.Nekem olyan gondom van hogy a Win8 feltelepítésével az alaplap biosát is frissítettem a win8 driver 1703 verzióra.16GB memória van a gépben és olyat csinál hogy be indítom 8Gb ismer fel,resetelek bemegyek biosba ott mind a négy Dimben 4GB memóriát lát,F10 enter újraindul és 16GB memória meg van.Következő indításnál megint csak 8-at lát,eljátszom vele megint a be a biosba F10 és megint jó.És ez így tovább.Valaki tapasztalt ilyet?
-
szente80
aktív tag
válasz
szundika82 #79 üzenetére
Szép ramok
D.O.C.P pont alatt nincs a ramnak saját profilja amire kattintani tudsz?Ami beállítja az időzítést és feszültséget is egyben.Ennek a ramnak ha jól olvastam utána kettőnek is lennie kell,
2400 MHz-es órajel CL11-13-13-32 időzítések mellett, amihez 1,65 voltos feszültségre van szükség.A második számú profil 2133 MHz-ről és CL11-13-13-30 időzítésről szól. -
szente80
aktív tag
Nekem sima Formula van és már csak azt nem értem akkor hogy miért ad lehetőséget a 2400mhz beállítására a biosban ha csak 2133-ig kezeli a ramot
-
szente80
aktív tag
válasz
szundika82 #76 üzenetére
Kicsit vissza olvasva (#48) a Formula-Z támogatja a memóriákat 2400mhz-ig,a sima Formula pedig 2133-ig kezeli
-
szente80
aktív tag
válasz
morfeusz1 #72 üzenetére
Biosban is be tudod állítani,de a legegyszerűbb ha fel telepíted az alaplaphoz kapott lemezről az Asus Ai Suite programot ami nagyon sok más dologhoz is hasznos.
Azon belül majd Tools,Fan Expert,és ott már eligazodsz
Setting-nél rámész az Userre és szépen tudod huzigálni a diagramot venti fordulat % ban / CPU melegedés függvényében -
szente80
aktív tag
válasz
szundika82 #71 üzenetére
Milyen memóriákról van szó?
-
morfeusz1
csendes tag
Sziasztok !!
Segitséget kérnék töletek,hogyan kell ezen az alaplapon beállitania proceszor hütő fordulatát mert egy Thermaltake frió OCK hütővel rendelkezem de állandóan 1300rpm en forgatja vagy a maxon 2100rpm en,azt szeretném ha automatikusan szabályozná a régi lapom Gigabyte ga ma 770t-ud3 as szabályozta a terhelés hömérséklet fügvényében.Ezen az Asus crosshair v formulán nem igazodok ki, segitségeteket elöre is köszönöm -
szente80
aktív tag
Töltsd le a neked kellő bios fájlt.
Utána első lehetőség Biosból:
Tool fül > Asus Ez Flash 2> megadod neki a mentett fájl helyét és csinálja isVagy Windows alol:
Felrakod a laphoz kapott lemezről az Asus Al Suite programot azon belül Update fül majd Asus Update,Update bios from fájl,meg adod neki a fájl helyét és next.
Én mindig windows alól szoktam csinálni.Ennél olyan 60%-nál majd meg áll a frissítés egy jó fél percre,nem kell meg ijedni. -
szente80
aktív tag
válasz
szundika82 #68 üzenetére
Biosban Extreme Tweaker fül, Ai Overlock Tuner D.O.C.P -re , memory freq. 2400mhz ha tudja a ram
-
szundika82
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban hogyan tudnám beállítani h a memória 2400MHZ-n menjenek?
-
TXT
őstag
Hogyan kell uj BIOS-t feltenni ehhez a laphoz? Ratennem a legujabbat mielott ujratelepitem a rendszert, de sosem csinaltam es nem akarom kikukazni a lapot, ezert kerem a segitsegeteket.
-
Gnagy87
csendes tag
Na nagy nehezen összejött.
De most nincs internetem, ha valaki elmondaná, hogy varázsolt rá internetet azt megköszönném.
Driverek elakadnak, azt írják, hogy eszköz nem találhatóTovábbi szép napot.
-
Gnagy87
csendes tag
Sziasztok!
Én is megvettem ezt az alaplapot, de már nagyon megbántam. Egyszerűen nem bootol be. A BIOS-ig sem jutok el. A VGA, memória és a táp jó - a régi gépem tökéletesen működik velük. A Thermaltake 850 Wattos tápnak szerintem elégnek kell lenni. A CPU-t nem tudom kipróbálni a régi alaplapom nem támogatja a 8 magos CPU-t. A CPU kompatibilis listában szerepel, igaz, hogy ez a BIOS verzió ami rajta lehet még nem támogatja. De legalább a BIOS-ig eljutnák.
Ha valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a gond azt nagyon megköszönném.Üdv. mindenkinek és további szép napot
-
Toby888
senior tag
szerintetek ebben hogy teljesítene az FX-8350 ??
-
Sz.Miki
őstag
Crosshair V formulánál, hogy kell beállítani, hogy 1866-on menjenek a memóriák? Hiába tudja a ram, biosban maximum 1600Mhz-t tudok választani.
Tervezem FX processor beszerzését, de létezik, hogy a Phenom 2 miatt nem engedi a lap a nagyobb órajelet? -
hcpety
tag
Nekem Formula-m van és 4x4GB Corsair Vengeance 1866Mhz ramok vannak benne. Kezeli szépen. A különbség 1-2 csatlakozó darabszámában van illetve a Z már a 2400Mhz ramokat is kezeli a sima Formula 2133Mhz-et tud. Ja és a Z windows 8 ready, ami annyit tesz, hogy ha win8-at teszel rá, és bekapcsolod a fast boot-ot, akkor a gép bekapcsolása után baromi gyorsan bejön a windows, illetve már van rá hivatalos win8 driver. Van vevő a sima Formula-ra, így holnap rendelem a Z-t, szóval pár nap múlva meg tudom osztani a tapasztalataimat, ha érdekel.
-
TXT
őstag
Van érdemi különbség a Formula & Formula-Z között, ha tuningolásról lenne szó?
Illetve kezeli mindkét lap megfelelően a 4x4GB ramokat?Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat!
-
Adler
aktív tag
Megjelent az új verziója az alaplapnak:
Crosshair V Formula-Z [link]
WINDOWS 8 Ready
Újítások az előző verzióhoz képest:
Multi-GPU Support
Supports NVIDIA® Quad-GPU SLI™ Technology
Supports NVIDIA® 3-Way SLI™ Technology
Supports AMD 3-Way CrossFireX™ TechnologyExpansion Slots
3 x PCIe 2.0 x16 (dual x16 or x16/x8/x8)
1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode)
1 x PCIe 2.0 x1
1 x PCIStorage
ASMedia® ASM1061 controller :
2 x SATA 6Gb/s port(s), red
2 x eSATA 6Gb/s port(s), redAudio
Audio Feature :
- SupremeFX Shielding™ Technology
- 1500 uF Audio Power Capacitor
- Gold-plated jacks
- Blu-ray audio layer Content Protection
- DTS Ultra PC II
- DTS Connect
- Optical S/PDIF out port(s) at back panelOverclocking Features
Extreme Engine Digi+ II :
- 8 + 2 phase power design
- 2 -phase Memory power designSpecial Features
ASUS Power Design :
- ASUS EPU
TurboV
Core Unlocker
ASUS Exclusive Features :
- AI Suite II
- Ai Charger+
- USB 3.0 Boost
- Disk Unlocker
ASUS Quiet Thermal Solution :
- ASUS Fan Xpert
ASUS EZ DIY :
- ASUS O.C. Profile
- ASUS CrashFree BIOS 3
- ASUS EZ Flash 2
- ASUS MyLogo 3
ASUS Q-Design :
- ASUS Q-Shield
- ASUS Q-Code
- ASUS Q-LED (CPU, DRAM, VGA, Boot Device LED)
- ASUS Q-Slot
- ASUS Q-DIMM
- ASUS Q-ConnectorBack I/O Ports
2 x eSATA 6Gb/s
1 x ROG Connect On/ Off switch(es)Internal I/O Ports
8 x SATA 6Gb/s connector(s)
1 x DirectKey Button(s)
1 x DRCT header(s)BIOS
64Mb Flash ROM, UEFI BIOS, PnP, DMI2.0, WfM2.0, SM BIOS 2.5, ACPI2.0a, Multi-Language BIOS -
toyone
őstag
Akkor nem fontos frissíteni ha minden működik, felismerte a procidat stb.
De ha mégiscsak, kell egy Pendrive-ra kicsomagolod a legfrissebb bios-t majd a tools menüben belépsz az EZ Flash nevű részbe. Ott már egyértelmű lesz.
Mindezt természetesen teljesen tuningmentes rendszeren és ne a várható áramszünet előtt fél perccel tedd meg.A többi programból meg általában mindenhol jobb a frissebb. ( én személy szerint semmit sem szoktam felrakni az alaplapokhoz, max a gyári tuning programot)
-
TXT
őstag
-
TXT
őstag
Beszerelés előtt áll egy vadi új Crosshair V Formula. (FX-8120 mellé)
Mi lenne az, amit frissíteni kell rajta a gyárihoz képest? -
Garsza
veterán
Helló! Olyan ügyben szeretnék segítséget kérni hogy van nekem egy Asus Crosshiar V Formula lapom. És szeretnék raid0 át létre hozni két SSD ből és fel rakni rá a windows 7 x64 et. A raid kötetet létre is hozom a bioszban de ha elindítom a win telepítőt eljutok odáig hogy kiválasszam a meghajtót hová telepítse a windowst akkor nem mutat egy meghajtót sem beteszem a gyári CD az alaplapét telepítem róla az AMD Raid drivert de utánna sem látja a meghajtókat mi lehet a gond?
-
tarczali
tag
Nagyon jo kis lap, az uj biosokkal a stabilitasa is javult, csak ajánlani tudom!
-
sg22
senior tag
ne felejtsétek el letölteni az asus honlapjáról az sg x-fi drivert. én most szedtem le, 1 hétig sima realtek driver volt fent az alaplapi cdről. ég és föld a külömbség
-
-
Lukipapa
csendes tag
Pontosítok:
Olyant szeretnék ami folyamatosan az asztalon lehet, és személyre lehet szabni.(CPU Hz, hőmérsékletek,ventik) Az AI Suite II-nel ilyesmit nem találtam. ?Az AIDA nál mindez megvan, tökéletes lenne. Amióta nem fut, azóta nincs hibajelzés az AI Suite II-nél.
Köszönöm segítségedet!ui.: az AIDA -t ha igaz magyar emberke csinálja, lehet kellene neki írni?
-
Lukipapa
csendes tag
Üdv!
bios egyelőre még a 7-es van, de már ugye létezik 10-es, előbb-utóbb felkerül.
a rendszer működik, win7 64, nem fagy.
azt vettem még észre és ez a nagyon fura, hogy amikor fut az AIDA64 2.0 akkor csinálja.
nem lehet, hogy az AIDA kavar valamit akkor be?
Aida-ra azért lenne szükségem hogy az asztalon láthassam a gép adatait, cpu frek,hőm.,ventik stb.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
Lukipapa
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a fent szereplő alaplappal kapcsolatban.
Az imént kötöttem be a 2. 4 pin -est is és még mindig jönnek elő áramingadozási problémák.
Hol a DRAM, hol a NB voltage esik le,akár 0 -ra, az AI SUITE II szerint. (1,1xx V helyett 0,1xx V)
Mi lehet ennek az oka?Phenom II X4 980 BE, Corsair TX850v2, Asus Crosshair Formula V, 2x4GB Kingston DDR3 1600MHZ RAM, Asus 6850 1GB DDR5
C&C bekapcsolva.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
E770
aktív tag
használ valaki opt ventiket?
nálam mintha a 2. és a 3. fordulatszám nem mindig jelenik meg - már elkezdtem tesztelni, de eddig nem szignifikáns a hiba, mintha kontakthiba lenne -
E770
aktív tag
Használ valaki hőérzékelőket az alaplapra kötve?
Milyen ellenállás-hőmérőt lehet csatlakoztatni a lapra?
(sehol nem találtam infót erről)
van otthon jónéhány Scythe Thermo Sensor kábel, hogy lehet megtudni, hogy kompatibilis?
azon kívül, hogy rákötöm és megsaccolom, hogy jól mér-e? -
Adler
aktív tag
A régi alaplapomnál semmi ilyen problémám nem volt: ASUS Crosshair III Formula. Mivel ez nagyon bevált azért vettem meg az V-öst. de már nagyon kezdem megbánni!
Először memóriára gondoltam, de ott már mindent végig zongoráztam: alap beállításon is volt, de volt úgy is ahogyan a memóriát kell beállítani. már volt kétszer BIOS frissítés is.
-
Adler
aktív tag
Elegem van ebbőr a szar alaplapból!!!! Lassan két hónap folytonos fagyás van nála amióta megvettem!!!!!
Senkinek nem ajánlom!
-
E770
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap este indult a próbaüzem alaplapcsere után, le a kalappal a lap előtt, tényleg minden elismerésem!
Már szereléskor is öröm volt válogatni a venti csatlakozások között, s már csak 2 szabad hely maradt. Nagyon szépen be lehet állítani rajta a szellőzést, bár még plusz hőmérséklet érzékelőket nem szereztem be. Lehet, hogy a sok koncert maradandó hatással volt a hallásomra, de most úgy indul és úgy áll le a gép, hogy nyitott háznál csak a vincsit lehet hallani (csak léghűtés, össz 7 venti)
Sajnálom is bezárni majd a házat, mert olyan szépen lehet a led-eken látni éppen mit mennyire hajt túl, ha automatán van.
Két macerás negatívumot tudok csak mondani róla, a RAMok és az első PCIe túl közel van a foglalathoz, így proci venti szerelés előtt kell a RAMok felét berakni,
valamint a videokártyától már nem fér el alulra a proci hűtőre (Ninja 3) a venti, de most még oldalról is elég, aztán ha nem, akkor arrébb rakom a video kártyát, mert most csak egy van benne.A hangkártyát azt nem használom, mert van videokártyám
A szoftveres, driveres rész még csak most jön.
-
Adler
aktív tag
Valaki el tudná nekem mondani, hogy hogyan kell frissíteni az intel háló kártyát? mert amit letöltöttem (ASUS honlapról) a legújabbat azt nem engedi. Ha ami eddig volt azt eltávolítom és úgy próbálom akkor semmilyen driver-t nem lehet felrakni mivel mindig valamilyen intel proset hiányra vagy mire hivatkozik és nem upgrade-elhető!
Ha minden intel ilyen akkor ez a világ legszarabb hálókártyája és soha többé nem veszek amiben ilyen van!!!
Realtek-kel semmi ilyen problémám soha nem volt!!! Lehet, hogy emiatt inkább a SABERTOOTH 990FX-et kellett volna, hogy vegyem.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Crossfit007
senior tag
Nah akkor nem csalódtam az ASUS-ban.
Néztem youtube-on is videót az UEFI-ről, és nagyon ütősre megcsinálták a srácok.
Láttam VRM-nél van Ultra High Mode, Extreme Mode, valami félelmetesen sok beállítást láttam benne.
Lehetséges, hogy az a lap még ennél is jobban meg tudja hajtani a procimat azonos feszt adva neki? Pl. ebben megy a 4.1 1.425V-on, lehetséges abban menne 4.2 is ugyanezen feszen? -
Adler
aktív tag
válasz
Crossfit007 #10 üzenetére
Nagyon jó választás különben.
Az alaplapon 3 db PCIex csatoló felület van, ami 16x-os! Az elsőbe (ami a proci felé esik) kell raknod a kártyát ami tökéletesen fog benne működni. Ha netalántán kettő vga-t használsz akkor is 16x-os a csatoló felület.
Amire sokan panaszkodnak hogy a start gombot nem tudja nyomkodni, ha oda vga-t tesz be ezzel nem kell foglalkozni, mivel az csak 4x-es a csatlakozó. Meg zárt házon keresztül ne ezt a gombot nyomkodja, hanem mást!
Ezeket onnan tudom mert használom a lapot.
-
Crossfit007
senior tag
Én is szeretnék ilyen lapot, mivel a mostani ( Gigabyte GA-990FXA-UD5 ) lapom microlagot produkál a játékokban, eddig már minden át lett cserélve, kivéve az alaplapot. És amennyiben a lap a hibás, váltanék inkább ASUS-ra.
Viszont olyat hallottam erről, hogy csak 1db PCI-E 16x foglalat van, és oda se lehet berakni a VGA-t a szar lenti gombok miatt...
Nektek mik a tapasztaltak ezzel kapcsolatban??
Mert jó lenne, ha beleférne nekem a PCI-E x16 foglalatba [Ez].Előre is köszi!
-
OutsideR
aktív tag
Köszi a választ, biztatóan hangzik, már egy kicsit kiakasztott az audigy2. Szépen szól amikor működik rendesen, de sokszor elkezd zörögni meg ilyenek. Pl a mikrofon 10 alkalomból 2x tui szar, Hülye creative driver nem tudja lekezelni hogy 4 giga ram va a gépben.
A TVtuner nekem is néha fagyasztja a gépet, bár ez egy régi ASUS TV FM Card M2N32-SLI deszkában.
Leadtam a rendelésem az alaplapra meg némi ramra, remélem még a héten megjön.Edit:
Ez amúgy rendesen Creative X-Fi chip vgy valami sima alaplapi gagyichip és csak szoftveresen van úgymond tuningolva?
-
Adler
aktív tag
Szeptember 30-án vettem meg alaplapot. Nagyon jó a lap, pörög mint állat.
Az integrált hangkártya szerintem nagyon tökéletes. Szépen szól! Én is az Audigy2 hangkártyámat cseréltem le erre az integrált X-Fi-re, és nem bántam be.
Egyet viszont nem szeret a lap az új chipsettel a Leadtek Winfast PxDRV3200-as PCIex 1x csatolóval tv tuner kártyát. Win 7 Ultimate 64bites+Office prof. 2010 64 bit tuti fagyás.
-
OutsideR
aktív tag
Nem nagyon pörög a topic
Az integrált X-Fi® Xtreme Fidelity™ hangkeltőről mi a véleményetek Mert ugye nem creative hangchip van a deszkán. De nem is a Xonar hangchip. Mik a tapasztalatok? hogy szól a cucc? Jelenleg egy Audigy2-vel szenvedek Win7 alatt, amit alaplap csere után az integrálttal szeretnék kiváltani. -
r9550
senior tag
beruháztam egyre most megyek majd érte a postára kíváncsi vagyok rá bár sokan mondják m5a97 pronáll nagyon sok az instabilitás meg 990-es chipseteknél sok a fagyás kíváncsi leszek mit muzsikáll
-
Adler
aktív tag
A topik a méltán híres Crosshair formula alaplap legújabb verziójáról szól. A boltokban már kapható.
Hivatalos oldal: [link]
Specifications
CPU
AMD AM3+ FX™/Phenom™ II/Athlon™ II/Sempron™ 100 Series Processors
Supports AM3+ 32 nm CPU
Supports CPU up to 8 cores
Supports CPU up to 140 W
AMD Cool 'n' Quiet™ TechnologyChipset
AMD 990FX/SB950Memory
4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 2133(O.C.)/2000(O.C.)/1800(O.C.)/1600/1333/1066 Hz ECC, Non-ECC, Un-buffered Memory
Dual Channel Memory ArchitectureMulti-GPU Support
Supports NVIDIA® 3-Way SLI™ Technology
Supports AMD 3-Way CrossFireX™ TechnologyExpansion Slots
3 x PCIe 2.0 x16 (dual x16 or x16, x8, x8)
1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode)
1 x PCIe 2.0 x1
1 x PCIStorage
AMD SB950 controller :
6 x SATA 6Gb/s port(s), red
Support Raid 0, 1, 5, 10
ASMedia® ASM1061 controller :
1 x SATA 6Gb/s port(s), red
1 x eSATA 6Gb/s port(s), redLAN
Intel®, 1 x Gigabit LAN ControllerAudio
SupremeFX X-Fi 2 built-in 8-Channel High Definition Audio CODEC
- Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retaskingAudio Feature :
- X-Fi® Xtreme Fidelity™
- EAX® Advanced™ HD 5.0
- THX® TruStudio PRO™
- Creative ALchemy
- Blu-ray audio layer Content Protection
- Optical S/PDIF out port(s) at back panelUSB Ports
ASMedia® USB 3.0 controller :
6 x USB 3.0 port(s) (4 at back panel, blue, 2 at mid-board)
AMD SB950 controller :
12 x USB 2.0 port(s) (8 at back panel, black+white, 4 at mid-board)Overclocking Features ROG Connect:
- RC Diagram
- RC Remote
- RC Poster
- GPU TweakIt
Extreme Engine Digi+ :
- 8 + 2 phase power designBIOS
32Mb Flash ROM, UEFI BIOS, PnP, DMI2.0, WfM2.0, SM BIOS 2.5, ACPI2.0a, Multi-Language BIOSUEFI BIOS features :
- ROG BIOS Print
- GPU.DIMM PostBack I/O Ports
1 x PS/2 keyboard/mouse combo port(s)
1 x eSATA 6Gb/s
1 x LAN (RJ45) port(s)
4 x USB 3.0
8 x USB 2.0 (white port can be switched to ROG Connect)
1 x Optical S/PDIF out
6 x Audio jack(s)
1 x Clear CMOS button(s)Internal I/O Ports
1 x USB 3.0 connector(s) support(s) additional 2 USB 3.0 port(s)
2 x USB 2.0 connector(s) support(s) additional 4 USB 2.0 port(s)
7 x SATA 6Gb/s connector(s)
2 x CPU Fan connector(s)
3 x Chassis Fan connector(s)
3 x Optional Fan connector(s)
1 x S/PDIF out header(s)
1 x 24-pin EATX Power connector(s)
1 x 8-pin ATX 12V Power connector(s)
1 x 4-pin ATX 12V Power connector(s)
1 x Front panel audio connector(s) (AAFP)
1 x System panel(s)
8 x ProbeIt Measurement Points
3 x Thermal sensor connector(s)
1 x En/Dis-able Clr CMOS header(s)
1 x EZ Plug connector(s) (4-pin Molex power connector)
1 x Power-on button(s)
1 x Reset button(s)
1 x CPU Level Up button(s)
1 x ROG Connect switch(es)
1 x Go Button(s)Ami a dobozban van:
User's manual
I/O Shield
6 x SATA 6Gb/s cable(s)
1 x 3-Way SLI bridge(s)
1 x SLI bridge(s)
1 x CrossFire cable(s)
1 x Q-connector(s) (2 in 1)
1 x ROG Connect cable(s)
1 x Cable ties pack(s)
1 x ROG theme label(s)
1 x 12 in 1 ROG Cable Label(s)Manageability:
WOL by PME, WOR by PME, PXESupport Disc:
Drivers
Sound Blaster® X-Fi 2 Utility
Kaspersky® Anti-Virus
DAEMON Tools Pro Standard
ROG CPU-Z
ASUS UtilitiesForm Factor:
ATX Form Factor
12 inch x 9.6 inch ( 30.5 cm x 24.4 cm )
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Tesla topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest