- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LonGleY
veterán
Win7-tel nekem sehogyan sem sikerül összepárosítani az A8V Deluxe satáját, a VIA izéje sem segít... van valakinek ilyen lapon SATA winyója?
-
Zoli_2010
tag
Helló,
ez egy több mint öt éves topic...
szerinted?Na, viccen kívül:
hétfő déltől kedd délutánig szívtam egy ilyen lappal, amiben 4,5 év folyamatos (24órás) üzem után elhalálozott a Seagate Barracuda 7200G 80GB.
A SATA 80GB-os Samsung-ot a Promise vezérlő felismerte, a VIA-s nem is látta, de egyikkel sem kezelte a HDD-t WinXP telepítő (F6 + Floppy, különféle driverekkel játszott vagy 25x)
Aztán raktam bele egy régi, alig használt PATA vinyót (ugyanolyat, csak 40GB-osat)Sajnos későn találtam meg ezt a témát, de olvass vissza, le van írva mit kell csinálni, (VIA6420), keress rá, töltsd le az ASUS-tól (én is letöltöttem a héten mindent, de biztos nem jókat adtam meg a telepítésnél...)
A Promise talán jobb lenne, azt is be lehet izzítani, valakinek az is működött...
sok sikert.
-
mike5
csendes tag
Sziasztok!
Asus A8V Deluxe alaplapos gépre szeretnék telepítni WIN XP-t, de nem megy.
Alaplaphoz nincs driver lemezem.
Win 7 -et sikerült feltenni.
Tud valaki segíteni? -
OutsideR
aktív tag
Nem lehet valahogy integrálni a sata drivert az xp telepítőcd-re?
Nincs floppymeghajlítóm -
Krajczi
tag
Én is így jártam. Eddig egy SATA és egy PATA vinyó volt rákötve, minden rendben volt. Most már 2 SATA vinyóm, de így nekem sem bootol be elsőre, csak egy reset után.
De ezt nem hagyom annyiban, ki fogom deríteni, hogy miért csinálja, mi a megoldás rá. -
Kokot
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a nagy segítséget,és a még nagyobb türelmüket.
-
Kokot
csendes tag
Siker:
kép itt:
[link] -
zoley[HUN]
tag
E:\Drivers\VIARAID\6420RAID\DriverDisk
de lehet hogy ez
valamelyik tuti jo hozza mert en is igy raktam fel, es nem masolgatassal hanem ezzel a makedisk.exe-vel, valamelyikkel
E:\Drivers\VIARAID\6420RAID\DriverDisk\SATA\Winxp
ezt esetleg masolgathatod, mintha ez a 3 file kene
[Szerkesztve] -
bibimad
senior tag
válasz
zoley[HUN] #21 üzenetére
Majdnem,azzal a különbséggel,hogy Via vezérlő kell hozzá.
-
Kokot
csendes tag
válasz
zoley[HUN] #21 üzenetére
nincs sata. Raid van vagy az amit a képen látsz.
-
zoley[HUN]
tag
nezd meg jobban a cd-det es a user's guide-ot. van ott valahol a cd-n a drivers vagy valami hasonlo nevu mappaban (fogalmam nincs konkretan hol,de egesz logikus helyen) egy kis program, amivel driver lemezt tudsz csinalni. a neve is talan valami disc creator vagy tokom tudja, lenyeg h ra fogsz ismerni. ha jol emlekszem akkor valami sata chipset megnevezes is talalhato valahol (ennek kell a driverje a vinyohoz). ezutan a mar elmondottak szerint a telepito elejen F6, talani fog 2 vagy 3 drivert a lemezen, szepen felrakod es menni fog
-
Kokot
csendes tag
Azt írja nincs telepített meghajtó,pedig a bootoláskor kiirja.Még a nevét is jól.
-
Kokot
csendes tag
Köszi, floppy nem volt, de egy pc boltban megkérdeztem vkit hogyan kell mert csak cd van. Pont volt volt a boltba egy olyan alaplap és megmutatta a pc boltos. Amit át is mentettem a cdről floppy-ra.F6ot megnyomom,floppyt beteszem.Ott op rendszer szerint van választás, xpt kiválasztom.Tovább megy, majd kiirja hogy nincs adat az adott meghajtóról a floppy-n.És a telepítés itt véget is ér.
[Szerkesztve] -
bibimad
senior tag
Az alaplaphoz kaptál egy floppyt.Amikor kezded a telepítést/XP/akkor az elején van egy olyan opció,hogy F6 ,más gyártotól származó driverek telepítése,nyomsz egy F6-ot,majd kérni fogja,hogy mit telepítsen,ekkor a floppy bennt van a gépedben,nyomsz egy tovább gombot és kikeresed a felsorolásból a vezérlő típusát.Azt hiszem ebben az esetben VIA Sata vezérlőd van.Ezután betőlti a drivert és folytathatod a telepítést.
-
Kokot
csendes tag
Asus a8v deluxe alaplap: sata-s vinyóra winxp telepitése,hogyan ?
Kérdés adott.Floppyra rámásoltam a drivereket,és xp telepités közben azokat megadtam.Majd kiirja hogy nem tartalmaz adatot az adott meghatóról
Alaplap boot közben megtalálja,és megfeleően fel is ismeri a vinyót,de az xp nem tudja még a driverrel a kisfloppyn sem
Valahol a biosban be kell vmi satás akármit kapcsolni, az egy lehetőség maradt,azt nem tudja valaki hol kell ? ASUS A8V Deluxe lap, remélem már egyre több embernek van ilyen.
Sürgős!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest