- E-book olvasók
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Dell asztali gépek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mampa
csendes tag
Procitól függően 4-4,5 GHz-et mennek a 2600K-k alapfeszen. Ha jó hűtőd van, akkor baj nem érhet. Próbáld szépen fokozatosan emelni az órajelet, aztán majd meglátod, meddig stabil. Ha alapfeszen tuningolsz, s nem melegszik agyon a procid, akkor nem lesz gond. Én egy olyan 4,2 GHz-et megsaccolnék. Az én procim alapfeszen 4,5 GHz-en jó, a 4 GHz-et 1,12 V-on tudja atomstabilan.
-
fagy53
nagyúr
Azt tudod, hogy a memory support list-ben nincsenek benne a Te RAM moduljaid?
Lehet, hogy ez az ok? A modulonkénti 4GB és ez négyszer, elég nagy terhelése a memóriavezérlőnek és ilyenkor különösen érzékeny a kompatibilitásra.
És mint korábban írtam csak a Vccsa fesz emelése jelenthet gyógyírt, ez olyan mint az LGA775-nél az MCH fesz, a memóriavezérlő feszültsége... -
Pala
veterán
Csodálom a kitartásod!
Ennyi pénz-, idő-, meg energiaráfordítás után már megérdemled, hogy végre legyen egy flottul működő rendszered, ami akár éveken keresztül kiszolgál anélkül, hogy állandóan hibaelhárítással kellene foglalkoznod.
Azon filózom, lehet, hogy Sandy mellé érdemesebb inkább olcsó 1333-mas Kingmax ramokat venni (1.5V), azokkal nemigen szokott gond lenni.
-
ela
tag
Szia !
A Szacsee kolléga által leírtakat javaslom én is első körben.
Ha a Hiren's Boot CD MEM Test-je ennyi hibát dob ,a tapasztalataim szerint általában RAM hiba ,de előfordulhat a MEM vezérlő hibája is (jelen esetben a CPU ).
A Hiren's-ben a másik RAM test a GOLD MEM !
Ezzel is nézdd meg a RAM-okat.
Sokkal több hibát vesz észre ,mint a MEM Test a RAM-oknál.
Ha ez utóbbi is dobja a hibákat cseréltesdd a RAM-okat garba.
Egyébiránt már rengetegszer jártam úgy ,hogy a HYPER/SUPER TUNING RAM-ok nem múködtek/vagy hibásak voltak és a mezei Kingmax/Kingston RAM-ok ugyanabban a konfigban mentek hibátlanul.
Egyébiránt szerintem rossz Memókat fogtál ki.
Van ilyen is !!Üdv:
ela -
Pala
veterán
Azért gondolom, hogy nem a ram lesz a ludas, mert azt írtad, először a G.Skill sem hibázott, majd utána folyamatosan, most a Geil megint nem hibázik. Ha egy modul rossz, akkor minden egyes alkalommal hibázni fog, nem hébe-hóba. Ezért említettem direkt a procit, mert ugyebár a ramvezérlő meg abban van, és lehet, hogy azzal van valami bibi. Esetleg még a feszek.. de ezek ugyebár már mind-mind összefüggenek a cpu-val is. Mondjuk másik procival kipróbálni sem egy egyszerű eset, ha nincs a közeledben olyan, akinek sandy-s konfigja van.
-
Pala
veterán
Az eddigieket végiggondolva következő lépésben nekem is a procira terelődne a gyanú. Elvégre azt mondtad, a lap is új és a ramok is...nem létezik, hogy az Extreme6 után megint ezek lennének a hibásak.... Vagyis annyira kicsi esély van rá, hogy előbb érdemes inkább megvizsgálni az egyetlen közös elemet: a cpu-t. Ez már csak ilyen parasztlogika, de vakon tapogatózva nehéz konkrét tanácsot adni.szerk.: Nekem valami azt súgja, hogy a ramoknak semmi bajuk, teljesen hibátlanok...
-
szacsee
nagyúr
Ahogy írták is már többen memóriahiba miatt van.
BSOD Codes
0x124 = add/remove vcore or QPI/VTT voltage (usually Vcore, once it was QPI/VTT)
0x101 = add more vcore
0x50 = RAM timings/Frequency add DDR3 voltage or add QPI/VTT
0x1E = add more vcore
0x3B = add more vcore
0xD1 = add QPI/VTT voltage
“0x9C = QPI/VTT most likely, but increasing vcore has helped in some instances”
0X109 = add DDR3 voltage
0x0A = add QPI/VTT voltageP45-nél szívtam én is ilyen miatt. Próbáld meg, hogy első körben ha van rá módod Aida Ultimate verzióval meglesed, hogy mit mutat.
Utána jobban tennéd, ha a hiren boot cd-t kiírnád és arról bootolva letesztelnéd mindegyik modult és lehetőleg az összes ram foglalatot.
Sárpac-nak például egyikben egy szösz, vagy műanyag darab miatt háklis volt az egyik modul.
Ha mindegyik modult meglested abba a foglalatba egyesével, amiben működésre fognád, akkor kettesével lesd meg, hogy szeretik-e egymást dual-ban. Ha ez is oké, akkor jöhet a 4 modul. Valószínűnek tartom, hogy a VTT fesz lehet egy kicsikét kevés, vagy nem komálja a deszka a ramokat (amit később biosfriss orvosolhat).
Timingek is sokat számítanak, mert ha az XMP-t hibásan detektálja a deszka, akkor olyan beállítást erőltethet rá a modulokra, amit nem tud, így jobb ha kézzel állítod be mindegyik értéket, viszont ehhez AIDA, vagy memset kell... vagy hasonló program.Szerk: most néztem egy 1000 éves régi Everestel és a gyorsítótár és sebességtesztnél csak a sebességet és még a proci frekijét írja, se chipkészlet, se ram timingek, se spd érték... lehet régebbi a progid és az a bibi az AIDA-val nálad.
-
fagy53
nagyúr
VCCSA: 0.925V - nem tudod egy kicsit feljebb vinni ezt a feszt? A prociban lévő memóriavezérlő feszültségét határozza meg ez az érték, minden más mellett...
16GB és 1600MHz - ez sok neki éhgyomorra.
Egyébként az 1600MHz-es memóriákat nyugodtan lehet 1.575V-on használni 1600MHz-en, semmi gond nem származik ebből. én is próbáltam így is, úgy is használni, de stabilitás szempontjából édesmindegy mekkora órajelen megy, viszont videóvágás, konvertálás esetén jó ha nagyobb a memória sávszélessége. -
Kaiku
senior tag
Ha az alaplapot és a RAM-ot egy helyen vetted akkor próbáld meg becserélni, olyanra ami hivatalosan is benne van a tesztelt RAM-ok listájában. PL egy ilyenre KHX1600C9D3K2/8GX Ezzel nem lehet gondja a gépednek. Az XMP profil pedig kiolvasható. Szerintem a memória vezérlő túlfeszelésénél egészségesebb megoldás lenne.
-
Pala
veterán
Most már aztán működjön!
Ennek ellenére azért kicsit zavaró. 1.5V-ra hitelesített ramoknak mindenféle probléma nélkül üzemelniük kellene ezen a feszültségen.
Még ha 32 gigát pakolsz bele a lapba, akkor is (különben minek támogat annyit, ha nem képesek garantálni a működését!?).
-
fagy53
nagyúr
Teljesen normális értékek, ettől nyugodtan alhatsz, legfeljebb a "kékhalállal" találkozhatsz néha. Ha problémád lenne, akkor a Vccsa-nak adhatsz egy kicsit: 0.950V még belefér, mert a max az 0.971V!
Amennyiben nincs szükséged a 16GB-ra, akkor sokat könnyíthetnél a procinak és magadnak is. Biztos vagyok benne, hogy 2x4GB-tal simábban menne... -
fagy53
nagyúr
A gond az, hogy túl nagy terhelést jelent a prociba beépített memóriavezérlőnek a 16GB. ezért javasoltam, hogy elsőnek csússz be a gyári, 1600MHz alá / 1333MHz/.
A másik dolog a feszültség emelése, de nem a memória fesz a kevés ezt tedd 1.57V-ra, hanem a Vccsa feszt kell emelni, mert a mem. contr. tápfeszültségéért is ez felelős.
Nézd meg, hogy az időzítéseknél a Comand Rate mindenképpen 2N legyen, inkább tedd manual-ba és írd be! -
Winne
nagyúr
"De számomra az a legérthetetlenebb, hogy akkor hogyan ment 1600 MHz-en a rendszer 2 és fél napot minden gond nélkül, és mi a francért dőlt össze egyik pillanatról a másikra? Nekem ez magas."
Ez nem egyedi eset, régen mikor adtam a Q6600-nak egy nagyobb adag tuningtesztet, akkor utána egy darabig nem ment el az előtte már kitesztelt értékeken, hanem elmásztak kicsit a számok, majd visszatalált. Ez a számítástechnika szépsége.
-
mekex
tag
(Közben lejárt az időkeretem)
Annyit jegyeznék még meg, hogy az Asrock honlapján az Extreme4 és Extreme6-hoz a 0.96 Etron drivert linkeli, viszont a Fatal1ty-hez valami tévedés folytán a régi 0.89 driver van feltéve.
Ha nem akarod a Gigabyte -tól feltenni a legutolsót (0.98), az Asrock-tól letöltheted a 0.96-ost például innen, ami már bizonyos problémákat megoldott. -
mekex
tag
Bármennyire is furcsa én az Etron USB 3.0 driverre tippelek.
A Fatal1ty-vel sajnos egy nagyon régi 0.89 verziójú drivert adnak, ami kék halált szokott okozni.Én azt ajánlom neked, hogy tedd fel a legutolsó 0.98 verziójú drivert, ami csak a Gigabyte honlapján van meg:
Itt egy pár külföldi link melyek esetében a kék halált az USB 3.0 okozta:
http://windows7forums.com/blue-screen-death-bsod/62946-getting-bsod-new-build-help.htmlhttp://www.w7forums.com/bsod-driver_irql_not_less_or_equal-t10564.html
Mások is panaszkodtak, hogy előjön a kékhalál amikor neteznek, például itt.
"1.50a works well at start (6.20 SPI 32M @ 5.4GHz + no BSOD while gaming) but last 2 days, I got BSOD while surfing or doing nothing (0X124 and even a 0X0A7 ???)" -
fagy53
nagyúr
Amit Winne írt azt kibővíteném azzal, hogy először visszatenném a frekit 1333MHz-re, teljesen mindegy, hogy milyenek a modulok, és a 4x4-gyel ezen az órajelen tesztelném.
Ha ez nem megy, akkor bújnék bele a gépbe...
A 40 óra RAM teszt baromság, az esetedben rövidebb is elég, már a Prime95 is kidob percek alatt, sőt! -
Winne
nagyúr
Mindenképpen úgy indulj el szerintem, hogy kapjál ki belőle két modult, majd adj a maradék kettőnek mondjuk 1.575V-ot 1600-hoz és teszteld. Ha ugyanezt csinálja, akkor hagy így a beállítást, majd tedd át a másik két slotba. Ha így is crashel, akkor ugyanezt a tesztet csináld végig a kivett két modullal is. Én így indulnék neki.
-
Pala
veterán
Uhh, ez igen, látom "szép" kis kálvárián mentél keresztül.
Egyébként a sok Sandy-s probléma miatt én is elkezdtem kacsintgatni az 1156 felé, de perpill még úgy vagyok vele, hogy a Fatal1ty-nek szavazok egy kör bizalmat, aztán majd meglátjuk!
Kiváló platform lenne ez, ha végre kinőné a gyerekbetegségeit. Vajon Z68-ból is lesz Fatal1ty? -
XIII Ramses
aktív tag
Azért gépet szereltél már össze régebben is nem?
Sajnos sok kérdésedre nem fogsz választ kapni, részben azért is, mert más se nagyon tudja, én is kérdezem már vagy két hete, hogy a cpu load calibration sort mire kell állítani, de még választ nem kaptam, valószínű azért, mert nem számít a tuning szempontjából (kivéve a level1-et)
Mindenképpen oda kell figyelni, hogy mennyi voltot ad a lap a memóriának, ugyanis nekem pl csont nélkül belőtte az 1,65 V-ot (ami nagyon sok) nem is vettem észre, míg meg nem láttam a asrock tuning programjában.
Ha könnyen be tudod rakni a modulokat (pl a procihűtő nincs útban) akkor 2 db-al próbálkozz előbb.
Bios valószínüleg a legújabb lesz, nekem is az volt (extreme 4)
Egyébként mi lett az extreme 6-al? -
Pala
veterán
Szerintem - okulva az előzőkből - elsőként az a legjobb, ha csak simán összeszereled a gépet (mind a 4 modullal) és megnézed, működik-e tökéletesen a gyárilag rajta lévő biossal, mindent alapbeállításon hagyva.
Remélhetőleg ezzel már nem lesz gondod!
Aztán majd beszámolót, mert bő 3 hét múlva én is veszem a Fatal1ty-t, ha minden igaz.
-
szacsee
nagyúr
Úgy ahogy írod is, belecsúszik az alaplap furatába, így pozicionálja azt.
Azért azt a 2 lyukat választottam, mert a hátlapi kivezetéshez nem teheted, mert az alaplap "bebillentésekor" útban lehet a henger a tetején, így viszont a hátlapi cuccosok is pontosan fognak illeszkedni, mert velük párhuzamosan vannak ezek, no meg az egyik épp a VGA
PCI-E csatlakozó felett van, ami megint nem hátrány... amúgy mindegy hova teszed. -
szacsee
nagyúr
A "magasított" lefogató csavar ugyanakkora a csavar "válláig", mint az alacsonyabb?
A kis hengeres rész az alaplap lyukaiba beül, így a vállán támaszkodik, a közepén a henger pedig pozícionálja.
A magasított csavarokat, tedd a processzorhoz képest jobb oldalt a memóriafoglalat alá és fölé... legalábbis oda célszerű. (másik csavar pedig az alá megy.
Ha a válláig mérve más a távolsága a 2 típusnak, akkor lehetőleg keress jó csavart, vagy tedd olyan helyre, ahol nincsenek közel a csavarok, így nem tekeri annyira az alaplapot, bár ez csak vész esetén javallott.. vagy akkor sem. -
Pala
veterán
Ez azért elgondolkodtató!
A cikkben azt írják, hogy a Gigabyte lényegében nem látja értelmét a P67-es lapok további gyártásának, mivel a hamarosan érkező Z68 alig lesz drágább, az alsóbb régiókba meg ott van a H67.
Másfelől viszont... ha most így végiggondolom a január óta eltelt időszakot, talán egyik platform indulása se volt ilyen problémás. Mert bizony sokaknak még most is gondjaik vannak, a B3-mas lapokkal is. Kár, mert maga a processzor igazi best buy!
-
bpx
őstag
a józan ész szerint túlzás, mert baromi drága
persze nem mindig a józan ész dönt, nekem is ilyen van
4.5Ghz-en még avx-es linx + bekapcsolt HT mellett is csak 60-65 fokig megy a proci, szóval teszi a dolgátnekem a HAF 932-be befért, de az oldalsó házventi és a D14 között 0,5-1 cm hely van
ha a házventit leveszem, akkor mondjuk max. 3 centi az oldallaptól
az elite 430 a gyártó honlapja szerint több mint 5 centivel vékonyabb, szóval szerintem abba már nem férne be -
nakos
senior tag
probald a kovetkezoket kulon-kulon, vagy tobbet egyszerre:
- Probald meg az elemet kivenni (huzd ki a konnektort, es varj kb 2-3 percet)
- Reseteld a BIOSt (konyvben nezd meg a pontos menetet)
- Tedd at a VGAt a masik PCIe slotba
- Huzz le minden HDD-t a Sata-krol
- Bill, Eger is az USB porton okozhat problemat (hasznalj egyszeru, inkabb regi cuccokat)Menni fog elobb-utobb, csak sajnos ezek a lapok ugy tunik ilyen szorakozos fajtak!
Milyen VGA-d van?
Nalam egyebkent vannak fejlemenyek. Megoldodott a P67 SATA problemam. Az a nyomorult lap nem kezeli a "mar hasznalt" HDD-ket. Egyszeruen valamiert nem latja. Egy kanadai srac irta meg nekem, hogy o is kuzdott mire rajott. Es igen, kiuritettem egy HDD-t es leoltem meg a particiot is rola, es lass csodat, hirtelen mindent lat az alaplap.
Azota ki is teszteltem a P67-en milyen a Quad SLI. Hat kapaszkodj meg: semmi lassulas nincs az X58-hoz kepest a Frame Per Sec-ek ugyanolyan magasak voltak minden tesztben (Crysis2/Dirt2 -> 5760x1200 minden max) mint az X58 alatt. Kb a min/max/avg ertekek 2-5%-ban szortak plusz es minusz! Nem lehetett azt mondani egyaltalan hogy erezheto lenne barmilyen lassulas, hatrany a P67nel. Ugyhogy az egesz PCIe 8x/8x vs 16x/16x semmi kulonbseget nem mutat egy GTX590 Quad SLInel. Lehet az egesz egy nagy amitas?
Igy viszont marad a P67 megiscsak.
-
Pala
veterán
Nehogy kiderüljön a végén, hogy valami inkompatibilitási átok szállta meg a gépedet (valamikor régen velem is történt egy ilyen eset, ami kb. x-akták kategóriába sorolható)!
Remélem megoldódik a gondod! A napokban nagyon sokat olvasom a Sandy-s topikokat (külföldieket is nagy számmal) és egyre több panaszba, problémába futok bele (a tiedéhez hasonlót is olvastam már, de ott egy szétszerelés-összeszerelés megoldotta a gondot), mindegyik alaplapgyártónál. Ilyet akarok venni én is, de most kicsit kezd elmenni a kedvem az egésztől.
Kívánom a legjobbakat, aztán majd írd meg, mit sikerült előrelépni az ügyben, mert ezek azért nem kicsit frusztráló problémák, még így olvasva sem! -
Pala
veterán
Jah, csak mert pár napja írtad emlékszem, hogy nehézkes volt lehajtani a lefogatókart, miután beraktad a procit; én azt hittem akkor összeszerelted és azóta használod.
De akkor ezek szerint már a legelső indulásnál produkálja ezeket.
Hmm, akkor inkább afelé húznék, hogy teljes szétszedés, majd összerakás újból. Bár az ilyen "érthetetlen" jelenségekkel kapcsolatban neten keresztül kicsit nehéz segíteni, ezt tipikusan jobb lenne látni élőben. -
Pala
veterán
Próbáld meg szétszedni a gépet, mindent kivenni mindenhonnan (procit is), tüzetesen átvizsgálni, hogy fizikailag minden rendben van-e, majd újból összerakni, és szépen egyesével rákötni mindent, közben folyamatosan tesztelni.
Egyébként pár napja még működött a cucc és most egyik pillanatról a másikra se kép, se hang?
A monitor egyébként nekem is eszembe jutott. Ha ez az egyetlen új elem a gépezetben és pont azóta nem működik, hogy a monitort rákötötted, az azért gyanakvásra adna okot, de előbb tudni kéne, hogy így van-e!?
Nekem anno egy rossz billentyűzet okozott hasonló, megoldhatatlannak tűnő problémát.
-
Hát, ha a VGA-t kiszedted, és nincs csipogás, az elég gyanús. Ha a ramokat szeded ki akkor se változik a hibaüzenet, és nem csipog?
Ha nem változik így se, akkor vagy az alaplap halott, vagy a cpu.
Szerk.: Én még kipróbálnám azt is, hogy kiveszem az egész lapot a gépből, meg a tápot, és az asztalomon összerakom ház nélkül. Hátha csak valahol valami zárlatot okoz. (láttam már ilyet reset gombnál, power gombnál, alaplap hátoldalánál satöbbi.)
-
Dtomka
veterán
szia!
az alábbi hozzászólás tartalmazza a letöltő linket!kipróbáltam és működik!
remélem tudtam segíteni -
Pala
veterán
Huh, te, ha életedben először szerelsz össze gépet, akkor azért lehet, hogy nem ártott volna előzetesen (!) utánanézni mindennek!
A hangkártyát (ha már megvetted) rakd bele nyugodtan, jobbnak kell lennie, mint az alaplapi Realtek "csodának".
A videokártyát elméletileg mindegy, melyik 16x-os slotba teszed, de az elsődleges mindig a processzorfoglalathoz közelebb eső, érdemes abba pakolni. -
boogie84
veterán
1. Ha jól teszed bele a foglalatba a procit akk nincs más dolgod, mint h visszahajtod a kallantyút. Nálam is eléggé szorult. Sőt akkor már fel volt szerelve a cpu lefogató, még azt is fel kellett csavaroznom, mert a fület nem tudtam felhajtani.
2. Én már P45-nél az alaplapi hangkártyát használtam. Sztem marhára felesleges.
3. Én az első slot-ba tettem a VGA-t. Sehol sem találtam arról írást h a többi 2 pci port hányszoros sebességű.
4. 775-ös lefogatóval kapcs-ban Winnie tud neked segíteni.
-
mekex
tag
"- Ez mennyire természetes, hogy mikor beletettem a procit, akkor rohadt nehezen lehetett csak ráhajtani a kart és sercegtek a fogak mint a kurva élet? Ennek ilyennek kell lennie?"
Erre én is kiváncsi lennek. Én is most raktam össze először gépet egy P67 Extreme4 alaplappal és I7-2600K procival és ugyanezt tapasztaltam.
"- Továbbá nem lesz gáz, hogy a 775-ös hűtőt csak iszonyat keresztbe lehetett felfogatni? Attól tenni fogja a dolgát?"
Ebben a fórumban írtak már tapasztalatokat erről és nem valami jók. Habár csak kb. 5%-át nem fedi a procinak, az eléggé meg fog látszani a hőmérsékleteken. De remélem tévedek."- Másik kérdésem, hogy iszonyat reklámozza magát, hogy milyen szuper THX hangzás, meg milyen fasza a beépített hangkártyája a lapnak. Nemrég vettem egy Asus Xonar DX hangkártyát. Az Asus azért odaver neki? Érdemes beletenni?"
Igen, érdemes belerakni, mert az alaplapi alapzajos. És ezt már XtremeSystems fórumon is írták. Azt javasolták ott, hogy le kell árnyékolni a csippet az alaplapon, de én nem fogok gányolni. A Milyen gépet vegyek topikban is azt írják, hogy nagy a különbség van az alaplapi és az Asus Xonar között, az utóbbi javára. Mondjuk nem fogod tudni beletenni az első PCI-E 1x szlotba, mert megakadályoz a hütőborda. Pontosan ezért vettem Extreme4-et és nem Extreme6-ot, mert az első PCI-E 1x szlotot nem sok mindenre lehetett volna használni. Ha később SLI vagy CrossFire-t csinálsz akkor a második PCI-E 1x szlotba sem fogod tudni elhelyezni, ha túl szélesek a VGA kártyák."- A videokártyát tök mindegy melyik számú PCIE 16X slotba teszem?"
Én a proci felől az elsőbe raktam. A másodikban nem próbáltam, tehát nem tudom. -
SipiBcs
őstag
Közel hasonló méretű volt az AC Freezer Pro 7 a gépembe. Átlagosan 4 GHz-en ment szintetikus tesztek alatt 70-72 fok környékén. 4,5GHz-en már 80 fok főlé ment, azt nem is erőltettem.
De ez 100% kihasználtságra és a LinX futtatása alatt. Játékoknál, átlag használatnál nem jelentkezik ilyen magas hőfok!Dtomka: Igazából nem mondom, hogy nem ajánlom. Én is ezt használom és 1,65V ennek a rampárosnak az alapfesze. Hibátlanul működik de nincs benne az ajánlott ramok listájába. Az ajánlottak 1,5V feszen mennek. Én most kerestem ideális beállítást. 1,56-on futnak 1600-on stabilan, de meg fogom lesni használat közben 1830MHz-en.
-
Lalaboy
őstag
A "bebolondulas" oka meglett!
Az SSD-nek, ha butolni szeretnek rola, akkor mindenkepp AHCI-t es bootable-t kell allitani a Marvell vezerlon, hogy tenyleg arrol is butoljon, de ha tuningolsz es elszall a rendszer, mint korabban irtam, mindent ujrakell allitgatni....... (az alaplap hatsojan levo RESET-re gondolok!) Konnyu atsiklani ezen "aprosagok" felett, amikor a kedves felhasznalo a feszek pontos visszaallitasara koncentral......
-
XaraX
addikt
-
vadasztoni
csendes tag
Hi nekem is mind a négy 3-as sata portra van kötve nekem semmi problémám nem volt,pedig sata2-ön lett telepítve aztán dugdostam át sata 3-ra biosban beállítottam a bút sorrendet,az enyém duál bútos ,elsőre hibátlanul indult jó azóta is.Ráadásul nekem még az eredeti gyári 1-es bios van fenn.
-
rankesz
veterán
Ha megint hosszú évekre tervezel akkor érdemes lenne elgondolkodni a drágább 2600k-s procin, Érdemes lenne utánanézni hogy a videóvágó/szerkesztő progik amiket használsz, támogatják-e a HT-s procikat mert akkor + 1 indok.
Ezeket a procikat amúgy szinte bűn nem tuningolni, egy ésszerű beállítás egyáltalán nem csökkenti a proci élettartamát, és stabil, nem számol félre.
Memória viszont felesleges G.Skill ha nem tuningcsúcsokat készülsz döntögetni.
Egy olcsó mezei Kingmax szett is megteszi a te felhasználási szokásaidhoz, nem kell drága tuningram többszörös áron.Winyót pedig nézegess a "milyen winchestert vegyek" topikban ott biztosan jobban tudnak segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged