Új hozzászólás Aktív témák
-
dolbyman
tag
válasz Blas109 #4956 üzenetére
Ma csoda történt...
bekapcsoltam a gépet, és minden OK, a vetik egyszer csak elhallgattak, pedig, most nem nyúltam semmihez napok óta. (ha ez számít le volt áramtalanítva a gép éjszaka, lehet, hogy ez kellet neki?)a biosban külön nem lehet pwm-et állítani, mindkét csatlakozóhoz van négy opcio, csak azokat lehet kiválasztani. (itt választottam a silence módot) Most tényleg csendes, nem is forgatja csak 800-as fordulaton)
??? hát nem vagyok informatikus, nem is értem mi történhetett.
Köszönöm mindenkinek aki időt szánt rám.
Bandi
-
dolbyman
tag
válasz Blas109 #4953 üzenetére
Ezért nem tudom, hogy akarom é a biost birizgálni...
elég láma vagyok, de azé' igen 4 tűs csatira dugtam, és úgy tűnik eltaláltam mind a négy érintkezőt
egyébkén kettő is van ilyen az alaplapon, egyik sem nagyon müxik állítgatás szempontjából, egyébként minden remek a gépben.
egyenlőre nem tettem fel ilyen progit, de lehet, hogy kipróbálom.... vagy van ithon két cooler Master hűtőm, azt könnyebb szívvel szétfaragom, és beforrasztok egy ellenállást, hogy olyan 800-1000-es fordulaton menjen....csinált már ilyet valaki, vagy az már nagyon sufnituning
Bandi
-
dolbyman
tag
Sziasztok!
Ha a biosba "csendesre" állítom a házventiket, akkor is mennek ezerrel, és hangosak....
valaki árulja el legyen szíves a megoldást, mert ez így hangos
alalplap: asrock H97 PRO4
venti: Enermax tb silence pwmköszi előre is.
Bandi
-
dolbyman
tag
válasz arnoldito #4698 üzenetére
Nagyon mélyen nem akarok belenyúlni, mivel még lesz belőle ügy, így a BIOS frissítéstől egyenlőre lemondanék. (bár gondolom, nem ez a gond, mivel az asrock oldalán ezzel a procival az összes biosz kompatibilis, természetesen a vásárolt memória is benne van a kompatibilitási listában az alaplap honlapján.)
VGA-t még nem tettem bele.. de az is furcsa, hogy csak vga-val lehet telepíteni, egy alap esetben e nélkül is üzemképes gépet? (a magam részéről ebben pont nem lenne vga)
Bandi
-
dolbyman
tag
A tápot, és a ramokat is az aquaban vettem, de, csak az alaplapot tesztelték....
bár 3 napon belül visszavittem az egész gépet, hogy nézzék meg, azt mondták, hogy csak az eredeti dobozban veszik vissza, mivel nem ők szerelték össze a gépet. gondoltam semmi gond itt van minden, kipattintom a házból, becsomagolom, és akkor cseréljék ki úgy az összeset. erre azt mondták, hogy akkor mindegyiket bevizsgálják 6000 forintért, amelyik rossz azt kicserélik, és arra nem kell kifizetnem a 6 ropit..
ekkor már kicsit ideges voltam, mert mégiscsak nonszensz, hogy eladnak egy kupac hardvert, és majd sok ezerért megmondják, hogy melyik xar abból amit eladtak így nem hagytam ott mindent csak az alaplapot, mert azt valószínűsítette mindenki, és gondoltam 1*6000, még rászánok.
Bár nem értek vele egyet, mivel szerintem három napon belül kötelesek cserélni, ha minőségi kifogás van, egy tízezer forint feletti tartós fogyasztási cikk esetében.
(A fogyasztóvédelem is így gondolja, de ezt akkor még nem tudtam, mint ahogy azt sem, hogy nem is vizsgálhatja...meg nem is terhelheti a vevőre az esetleges plusz költségeit a forgalmazó.. na mindegy ez másik történek.)természetesen, ma nem kérték el az ígért 6000-et, bár az alaplap szerintük nem hibás, mégsem kellet kifizetnem...... érdekes....
Ha szükséges leírom pontosan milyen hardverekről van szó alaplap+cpu+ram+táp
A táp konkrétan egy FSP Hexa+ 400W-os darab.[ Szerkesztve ]
Bandi
-
dolbyman
tag
válasz arnoldito #4694 üzenetére
próbáltam usb ,és ps2 egeret is. már a bios/UEFI-ben is meg meg áll az egér, de ott van a nyilacska a képernyőn, ha várok egy pár percet akkor ismét mozog a képernyőn, egy darabig...
a win telepítésénél, viszont amikor felmásolja, és kicsomagolja a fájlokat, ki kell választani a területet nyelvet stb, na ott már nincs a képernyőn az egér mutató nyilacskája, és ilyenkor a klaviatúrára sem reagál már (bár a klaviatúrán is világít a numlock ledje.nincs vga a pcben, az alaplapi vga-t használnám, itt viszont csak a dsub-ad képet, a DVI, illetve a HDM-i ból csak egy fekete képernyő jön ki.
Bandi
-
dolbyman
tag
Sziasztok!
Segítség kellene....S.O.S
Vettem az aquaba egy Asrock H110M-HDV alaplapot i56400CPU-tA baj már ott kezdődik, hogy amikor telepíteni szeretném a wint, közben eltűnik néha az egér, vagy a klaviatúra, néha kép... szóval nem lehet feltelepíteni az op rendszert ilyen körülmények között.
Betettem a régi gépembe a HDD-t, és simán feltelepült a win, viszont az így telepített HDD-t betettem az új gépbe de csak egy nagy fekete képernyőt látok bal felső sarokban egy villogó kurzorra. Win meg sehol....
három napon belül visszavittem, az aqua-ba de ott érdekesen kezelik az ilyen problémát, nem kommentálnám, az alaplapot ma visszakaptam, hogy hibátlan, de hiba még mindig fenn áll.
Van ötletetek mit kellene tennem??
Előre is köszönöm
Bandi