Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ocso

tag

válasz ocso #263 üzenetére

Kezd összejönni a dolog. Szóval a ház bal oldalában a lemez alatt simán elfér egy 120x120x25-ös halk ventillátor, és a rácsokon tud friss levegőt szívni. Be is tettem ideiglenesen, és a CPU/GPU hőmérséklet 15 fokot csökkent. Márcsak az első 80-as ventillátor-t kellene lecserélni, de elég nehéz hozzájutni halk 80x80x15-öshöz, egyedül a Xilence márkából láttam, de szinte mindenhol készlethiány van, max a Vaterán láttam még belőle. A tápban is ilyen van, lehet azt is kicserélem, ha nem úgy döntök, hogy panel tápra cserélem.

A két hátsó 5cm-es ventilátort kikapcsoltam és ki is veszem, egy kicsit felesleges, csak zajt csinál és nagyon kevés levegőt mozgat meg. Még meg kell igazítanom a CPU hűtőbordát, meg újra kell pasztázni, mert egyik fele meglazult és mozog a magon, így az egyik mag 10 fokkal melegebb, mint a másik.
    Arra is gondoltam, hogy a jobb oldalra felteszem a ház falára a "Scythe Kaze Slim10 cm-es" ventit, ami szívhatná kifele a meleget a házból, az úgyis szinte hangtalan. De még meglátom. Persze ezeknek a felfogatására nincs lehetőség alapból; arra gondoltam, hogy jó lenne ha 4 szilikon felfogató pöcköt tennék a ventilátor csavarok helyeire és a talpas részére pedig kétoldalú ragasztót (extra erős 50kg-ot elbíró van otthon :)) ), így a ház oldalára belülről tudnám rögzíteni könnyedén mindenféle furás-faragás nélkül.

Megmértem a fogyasztást, kellemesen csalódtam, 41 és 49 Watt között mozog. A feel 302-es házban, a panel táppal volt 25-30 Watt, de most belekerült 2db 2TB HDD + DVD író + 2 ventillátor. Kicsit többre számítottam, mert a táp leírásában a neten a hatásfoknál min. 68%-ot láttam, ami nem a legjobb. Szóval lehet, hogy marad a táp.

Amúgy a [Modecom Feel 302]-es házam eladó, minden tartozékával együtt (96W-os panel táp, adapter, stb...)! ;)

Új hozzászólás Aktív témák